Bildirim
SOUNDBAR [ANA KONU] (13. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Rica ederim ne demek,
insanlar çok para veriyorlar ses sistemlerine, kullanmadan, bilmeden. Bilinçli olmak gerekiyor. Sadece ses sisteminde diil hayatın her yerinde bilinçli alışveriş yapmamız lazım.
Bir örnek vereyim, neden fazla para vermeyin diye üstüne basa basa tekrar etmemin sebebini anlayın;
Bir yakınımın evine gittim, maç izlicez, bi baktım ses sistemi almış 5+1 Sony ses sistemi, modeline dikkat etmedim.
Kenan (blueall) - Hayırlı olsun
Arkadaş - Teşekkürler, aldık ama boşa aldık, kullanmıyorumki yaaaa
Kenan (blueall) - kaça aldın, neden kullanmıyorsun ?
Arkadaş - 1500 lira imiş 950 Tl ye indirim yapmışlar die aldım ama açamıyorum sesini zaten, filmde izlemedim hiç kullanmıyorum
Kenan (blueall) -Hayırlısı olsun dedim ve yardımcı oldum ses sistemini tv ye bağladık,
Daha sonra bir kez daha gittiğimde, TV de de kullanmıyordu kapalıydı. Hoparlörler toz bağlamış o kadar yani :)
Arkadaşımda boşa para harcadığını anladı ve keşke almasaydım vs dedi. Cihaz güzel ama kişinin sınırından yüksek bir cihaz ise arkadaşım gereksiz bir alım yapmış oldu.
Kullananlara sözüm yok, ama ihtiyaclarımızı iyi bilmemiz gerekiyor, bir ürün indirimde die alınması mantıklı diil.
Sizin TV üniteside baya büyükmüş ama kablonun görünmemesi harika olmuş. Bizim evede gelen çok beğeniyor cihazı ve kablosuz görüntüyü, soruyor herkes. Sanada soran olacak buraya not ediyorum :)
Biraz ses show yaparsın soranlara artık :)
Buda benim TV ünitem, küçük ama kablosuz :)
Saygılar,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueall -- 27 Kasım 2013; 16:15:32 >
-
Yorumunuza aynen katılıyorum. Ben de zaten bunu demek istemiştim. Cihazı alacak kişilerin çok büyük beklenti içine girmemesi ve tamamiyle 5.1 sistemin yerini tutacağı fikrine kapılmamaları için açıklama yapmak istedim.
Bütçe, cihazdan beklenti, kullanım amacı ve cihazın sadeliği düşünülerek tabiki alınabilecek bir cihaz. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: enerji78
Yorumunuza aynen katılıyorum. Ben de zaten bunu demek istemiştim. Cihazı alacak kişilerin çok büyük beklenti içine girmemesi ve tamamiyle 5.1 sistemin yerini tutacağı fikrine kapılmamaları için açıklama yapmak istedim.
Bütçe, cihazdan beklenti, kullanım amacı ve cihazın sadeliği düşünülerek tabiki alınabilecek bir cihaz.
Aslında bende seninki gibi custom sistem yapmak istiyordum hayalimde, hatta bir projeksiyon, 30 m2 bir salon vede kaliteli bir koltuk. Ama işte bütçe meselesi, evin uygun olması lazım. Hayal yani benim için :) -
Kardeş bu arada TV yi biraz sağa kaydır, tam ortalansın :) -
quote:
Orijinalden alıntı: haakan33
quote:
Orijinalden alıntı: erkanerler
quote:
Orijinalden alıntı: blueall
quote:
Orijinalden alıntı: tema59
quote:
Orijinalden alıntı: erkanerler
Aldım kurdum,
sayın erkanerler gayet güzel olmuş keyifli dinletiler hayırlı olsun o salona avr bir sistemde olurmuş
Harika durmuş, şık, zarif ve kalite katmış tv ünitenize.
Hayırlı olsun,
Ben 2. sayfada bir link paylaştım, onu açın ve koltuğunuza oturun dinleyin :) çok güzel surround yapmışlar sesi.
Teşekkürler blueall'
Bu cihazı almamda en çok sizin yorumlarınız etkili oldu pişman değilim.
Hayırlı olsun görüntüsel olarak da çok güzel hoparlörün Lcd nin üstünde yada altında olması ses de döngüsel olarak bir kayba yada farklılığa yol açar mı?
Teşekkürler,
Altında yada üstünde olması değilde asılı olup olmaması fark ediyor asmadan önceki ses ile astıktan sonraki ses arasında bariz fark oldu.
Döngüselden kastınız surround ise bence fark etmez o konuda sağında ve solunda duvar olması yani odanın kare olması fark edecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: blueall
Kardeş bu arada TV yi biraz sağa kaydır, tam ortalansın :)
Blueall bnde fark ettim tvnin arkasına optik takmak için komple aşşağı indirdim tam ortalayamamışım :)
Tşk.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayal diye düşünmeyin bence. Hedef bütçeyi belirleyip fırsatları takip ederek zamanla yavaş yavaş bir sistem toplanabilir. Benim sistemi toplamam 3 sene sürdü diyebilirim. -
Google ile baktığında görmemiş olabilirsin incelemesi 250$ ve markanın bilinen kalitesini %100 veriyor...CNET
Yamaha YAS-101 review: Yamaha YAS-101http://reviews.cnet.com/bluetooth-speakers/yamaha-yas-101/4505-34810_7-35088920.html#!
-
quote:
Orijinalden alıntı: mozugur
Sesin yüksekliği değil kalitesi önemlidir diye düşünüyorum ben , soundbar kullanmadım ama denemelerini yaptım teknoloji marketlerde, şu an apartman dairesinde oturuyorum ama 5.1 ses sitemi kullanıyorum ve daha şikayet almadım, değiştirme sebebim anologtan dijitale geçmek , avr li bir sitemin ses kalitesi her daim bir bar dan daha iyi olur diye düşünüyorum. Zaten televizyon için böyle sistemler kurmanın da fazla bir anlamı yok film seyretmek amacı yoksa. 1500 TL lik fiyatın içine kolanlar da dahil ayrıca, seçim kullanıcıya kalmış elbette.
Madem apartmanda oturuyosun 5.1in var bi akşam toplanalım senin dairede 3saat boyunca bi avatar veya pearlharborı bi izleyelim bakalım saat 21:00 civarı o 30dakikalık japonların baskın yaptığı sahnede komşular noluyo diye gelmezse biralar benden
Apartmanda 5.1olmaz kullanılmaz demiyorum şahsi görüşüm soundbar ile 40-50sese gelince komşular rahatsız olucak diye benim rahatsız oluşum herkesin tercihi farklı müstakil bir evim olsaydı soundbar almazdım 5.1alırdım
İhtiyacım olan şeye para vermek daha mantıklı benim ihtiyacım basslı doygun tok ses
Avr veya 5.1in ses sisteminin bardan daha iyi olacağını düşünüyorum demişsin ki bende daha iyi olacağını düşünüyorum karşılaştırmak yanlış bikere kullanabilecek ortam vardır eyvallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahwet79 -- 27 Kasım 2013; 22:51:27 >
-
Ewet avr de var ama..ağırlıklı olarak müzik dinliyorum..spundbarın bazı avantajları var..alıp başka odaya bile götürebiliyorum.....
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
sorun olmuyor Terminator 3 izlerken sesi sonuna kadar açtım kimse gelmedi... -
quote:
Orijinalden alıntı: grezimonk
Google ile baktığında görmemiş olabilirsinincelemesi 250$ ve markanın bilinen kalitesini %100 veriyor...CNET
Yamaha YAS-101 review: Yamaha YAS-101http://reviews.cnet.com/bluetooth-speakers/yamaha-yas-101/4505-34810_7-35088920.html#!
teşekkürler kardeşim bilgi için pekte geçerli not almamış pioneer daha iyi bir ortalama almış ama çok para kardeşim o paralar verilmez
-
quote:
Orijinalden alıntı: ganeja
Ewet avr de var ama..ağırlıklı olarak müzik dinliyorum..spundbarın bazı avantajları var..alıp başka odaya bile götürebiliyorum.....
keyifli dinletiler -
quote:
Orijinalden alıntı: grezimonk
sorun olmuyor Terminator 3 izlerken sesi sonuna kadar açtım kimse gelmedi...
1.ya iyi niyetli güzel komşularınız var
2.ya sinema sistemi alıp kısık seste seyrediyorsunuz
3.öyle bi sisteminiz yok yalan konuşuyorsunuz
Bundan önceki evde Bilgisayara bağlı 4.1 ile komşuyu aşağı indirdiysem 5.1 veya avr olsa büyük ihtimal elinde silahla aşağı inerdi
Kısık seste bile basları tizleri konuşmaları net duyuyorum falan diye savunmaya geçmeyin 5.1 surround sinema sistemiyse oturduğum koltuk içim hoplamıyo atlarım öyle sisteme
önce 10 saat kadar trash metal ve rock, pop karışık dinleti verdim sonra The Grudge dinlettim kimse gelmedi... ne yalan söyleyeceğim... -
Oncelikle forumda bizlerle cok kiymetli yorumlarini paylasan, bu urunden almayi dusunupte aklinda soru isareti olanlara yardimci olan ardaslara saygilarimi sunuyorum. Bu aralar bende butcem dogrultusunda ( 450 - 500 tl ) bir ev sinema sistemi dusunuyorum. Tv panasonic plazma oldugundan dolayi tek kumandadan kullanmak amaciyla yine ayni marka bluray playerli bir 5+1 ses sistemi almayi dusundum. Ama evim kira ve apartman dairesi oldugundan dolayi istedigim gibi hoperlorleri yerlestirip sesini fazla acamayacagimdan dolayi soundbar a yonelmeyi dusunuyorum. surekli film seyretmiyorum. Seyredecegim zamanda bluray playerde orjinal bluray filmde ve egreat 160s pro da kullanmayi dusumuyorum. Birde futbol maclarinda. Salon genisligi 5*7 m. Sizce bu salonda yeterli olurmu??
bence yeterli olur LG oldukça iyi modeler yapmış... + soundbar deyip geçme o çubukla 7.1 ses veren bile var... -
Arkadaşlar ben aksam biraz dinledim gayet başarılı buldum bence parasinin hakkını veriyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X