Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1857. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38.415
Cevap
554
Favori
1.852.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18551856185718581859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: axXxo

Şimdi denedim hocam alttakileri kapatınca multi channel pcm olarak çıkış veriyor

True hd için farketmez aynı sestir multi channel pcm ile true hd ha firecub çözmüş sesi ha soundbar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiestoly

Play-fi nedir hocam
    Canavardır canavar helal olsun TCL'e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Kasım 2024; 20:45:57 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Ne ki ama 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: tiestoly

Ne ki ama 😂
    En gelişmiş kablosuz akış destek servisidir android veya ios telefona kurun istediğiniz müziği kayıpsız aktarın soundbara hatta imkan olsa 5.1 sesi bile kablosuz aktarır

• Program mı indirmeliyiz? Ben tcl tv yeni geçtim. Çok da kurcalayamadım ama tam ekosistem kuramadım. Tel ios.
    Soundbarı da aldık tcl. BT ile bağlanıyorum bazen soundbara. P.fi ile deneyelim bide

• Bluetooth filan bunun yanında bağlantı değil utanır bağlanmaz soundbara😂

Peki musicler kendi altyapısında mı? Youtube giriyoruz herşey var. Pfi ile girince kısıtlı mı izleme dinleme? Yoksa aracı bi app mi?
    Ücretli mi?

• Arkadaslar TCL X937U almistim
    Geldi subwoofer baya buyuk geldi bana bu sekilde koseye konumlandirdim doğrumudur ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok yahuu ne ücreti bu görüntü aktarımı için değil youtube filan tvden girin bu ses aktarımı için diyelim cep telefonunda çok yüksek çözünürlüklü ses dosyaların var gönderemezsin ne chromecast ile ne de airplay ile

Ayrıca deezer tidal qobuz hepsinden soundbara kayıpsız ses gönderir

Yani bu bir köprü ses ve akış dosyaların senin kendinde olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Kasım 2024; 21:3:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoneLyStar

Arkadaslar TCL X937U almistim
    Geldi subwoofer baya buyuk geldi bana bu sekilde koseye konumlandirdim doğrumudur ?
    Deneyerek olur orası olmuş diyemeyiz subwooferi oturduğun koltuğa koy tvyi merkeze al dolaşarak aynı patlama sahnelerini tekrar tekrar dinle ya da bası bol bir müzik nerede kulağına hoş gelirse subwooferı oraya konumlandır çapraz olmasına gerek yok sağa ya da sola bakabilir koyduğun yere bağlı olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Kasım 2024; 21:3:33 >

• Q990 ayağını nerden bulabiliriz ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

Soundbar a bağlı direk hocam.

Hocam dolby nin sitesindeki truehd içeriği açtığımda truehd yazıyor direk soundbarda aynen aynı programda truehd film açtığımda Atmos olarak görüyor ondan kafam karıştı.

denediğim filmlerden aklımda kalan mesala Ready Player one filmi. Filmdeki diğer formatlarda sorun yok truehd olanda sesi oynatıyor çalıyor çözmede sıkıntı yok sadece aktıralan içerik bilgisinde truehd yerine atmos yazıyor

• axXxo kullanıcısına yanıt
    Bunu deneyip fark etti diyen var mı ?

Soundbar'da beliren yazılar kafanızı karıştırmasın, şu şekilde oluyor:

- Atmos'lu TrueHD ve Atmos'lu Dolby Dijital Plus her ikisi de soundbar'da Dolby Atmos diye beliriyor.
    - Atmos'suz TrueHD ise soundbar'da TrueHD olarak beliriyor.

Dolayısıyla Ready Player One filmindeki ses TrueHD Atmos ise soundbarda Dolby Atmos yazması normaldir 👍🏻...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 15 Kasım 2024; 22:22:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axXxo

Hocam dolby nin sitesindeki truehd içeriği açtığımda truehd yazıyor direk soundbarda aynen aynı programda truehd film açtığımda Atmos olarak görüyor ondan kafam karıştı.

denediğim filmlerden aklımda kalan mesala Ready Player one filmi. Filmdeki diğer formatlarda sorun yok truehd olanda sesi oynatıyor çalıyor çözmede sıkıntı yok sadece aktıralan içerik bilgisinde truehd yerine atmos yazıyor

Pcde bak dosyalara buradan anlamlı sonuç çıkmaz mediainfo var o söyler senin true hd sandığın filmler truehd atmosdur mesela ready player one böyle bir film true hd değil true hd atmosdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 15 Kasım 2024; 22:34:1 >
  • ben dünden beri uğraşıp duruyorum 😅 meğer normalmiş yeni birşey öğrenmiş oldum sayenizde çok teşekkür ederim. İçime dert olmuştu rahatladım akşam güzel bir film izleyim.

@tayaydin

@sadays

Böyle durumlar için MediaInfo uygulamasını kullanmanızı öneririm, Fire Cube'e yandan yükleyebilirsiniz:

play.google.com
    MediaInfo - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=net.mediaarea.mediainfo

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    Kodi’deki o alttaki ayrı ayrı xxxx capable receiver ayarları eski tip hd sesleri desteklemeyen cihazlar için düşünülmüş bir ayar. O yüzden alıcı cihaz (avr yada soundbar) hangi ses formatlarını destekliyorsa tek tek söylemek gerekiyor. Diğer türlü sesi kodi çözüp lpcm olarak iletir.

Ha bu ayar kapalı olsa da soundbarda ne kadar fark eder, onu bilmiyorum. Normal true-hd yada dts master sesli 5.1 filmlerde çok fark etmeyebilir ama sanırım atmos sesli filmlerde fark olacaktır.

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam indireceğim oradan bakarım sadece verilen bilgiyle yetinmeyeyim

• 
Sayfa: önceki 18551856185718581859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.