Bu siniifta secenek yok maalesef < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SOUNDBAR [ANA KONU] (1946. sayfa)

-
-
Hocam Çok Teşekkür ederim...
-
Şu bir nebze iş görür
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaklaşık 2 gündür kullanıyorum, n11 mediamarkt mağazasından 3337 TL ye aldım, TV ye hdmı arc üzerinden bağladım, ilk sıralarda kopmalar yaşandı, HDMI de iken belli bir süre sonra ses gidiyordu, daha sonra ayarlardan dijital çıkışı otomatikten pcm moduna aldım, ses seçeneği olarak stereo olanı seçtim şimdilik sorun yok testlerim devam ediyor, benim Google TV de ana ekranda 15 dk bekleme yaparsa (ses gelmez ise) cihaz kendini bekleme moduna alıp kapatıyor, bu biraz garip ama çok önemsemiyorum şimdilik.
Genel olarak fiyatına göre (şuan harici subwoofer bulunan en uygun soundbar) iyi, bina ev ortamında bırakın son sesi yarıyı pek geçemiyorum, netlik normal kalitede, bass durumu ses seviyesi az iken güzel seviye sonlara doğru biraz bozuyor ama dediğim gibi son sesi pek dinleme imkanım olmuyor, eğer bağlantıda kopma vs olmaz ise iş görüyor bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilkahraman -- 28 Mart 2025; 12:4:31 >
Evet yorumlara baktım kopma sorunları olanlar olmuş. Umarım büyük bir sıkıntı yapmaz. Yoksa daha fazla kullanmayın iade edin derim. Maalesef bu fiyat aralığında iyi seçenekler yok.
Ben artık afedersiniz dötü sıkıp her şeyin en iyisi olmasa da iyisini almaya gayret ediyorum. Yoksa ucuz diye aldığım her şey kısa sürede bozuluyor ve sonra iyisini almak için yine para veriyorum. Yani daha fazla para çıkıyor cebimden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahraman.E -- 28 Mart 2025; 13:5:24 >
İade süresince deneyeceğim bakalım, eskiden Philips 2+1 im vardı, aux a bağlı, TV de yıllarca takılı kaldı, aux haricinde hiçbir yeri bozulmadı, kendi kendine bekleme moduna da geçmiyordu, eski ürünler gerçekten daha iyi ve sağlam idi, şimdi TV de aux yok, HDMI den bağlanınca Ana ekranda iken ses gelmezse bekleme moduna geçiyor vs garip.
Otomatik kapanmanin ayari olabilir belki. Guc tasarrufu icin bu tip ayarlar yeni nesil cihazlara ozellik olarak ekleniyor ama secenekli olmaliydi.
Ekran açık bile olsa ses yoksa bekleme moduna geçer.
-
Benim Q990B anakartta bir sorun oluştu sanırım.
HDMI ARC ile TV’ye bağlı soundbarım.
TV’ye uydu cihazı, soundbara da Nokia 8010 medya player bağlı. Normal kullanımımda medya playerı açınca soundbar otomatik olarak HDMI 1’e geçiyor ve medya playerın görüntüsünü ekrana veriyordu. Medya playerı kapatınca da tv'nin kumanda ile uydu olan HDMI’a geçiriyordum, soundbar bunu algılayıp otomatik sesi veriyor sorunsuz çalışıyordu. Şimdi ise bırakın medya player takıldığında ekrana onu getirmeyi, manuel olarak HDMI ARC girişini seçsem bile soundbar “Sinyal yok” diyor. Oysa sinyal var; kendini uydu yayini olan hdmi arc dan çıkarıp eskisi gibi otomatik HDMI 1’e geçirse, görecek ama geçirmiyor. Telefondan veya kumandayla HDMI 1’e, yani medya playera geçirmem gerekiyor soundbarı. TV’ye format attım, soundbara attım, hepsine attım ama sorun devam ediyor. Soundbarda bir iletişim hatası var. Servis çağırsam, bunu gelen cahillere anlatmak imkânsız; adam diyecek ki “Abi, kumandayla HDMI seçeceksin, seçince açılıyor, sorun yok.” Böyle olaylardan gerçekten nefret ediyorum.
İşin kötüsü, bazen TV açılınca da soundbar aktif olmuyor; manuel müdahaleyle HDMI seçmek gerekiyor. Ben evde olmayınca insanlar ya TV’yi açamıyor ya da sesi doğru alamıyor. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? Sorunun soundbardan olduğuna yüzde yüz eminim. Tüm cihazlara format atıldı, HDMI-CEC ayarları yapıldı. Servisler donanımlı olsa hemen servis arayacağım ama başıma geleceği yukarıda bahsettiğim üzere biliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kullanım klavuzuna bakacağım ayar var mı diye
Aynen öyle oluyor, sonra TV ekranı açınca da kapalıdan açık konuma gelmediğinden dolayı ses gelmiyor
Nokiayı yerine başka bir cihaz baglama şansınız var mı? Nokia da arc' gecisini kesiyor olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 28 Mart 2025; 19:52:19 >
Üstadım, bu dediğiniz mümkün değil. Neden mümkün değil:
Nokia 8010 hiç fişe takılı değilken bile televizyonu kapatıp açtığımda soundbardan ses gelmeyebiliyor; televizyon ekranında “Ses sistemi ile iletişim hatası” diye yazı çıkıyor. TV’de bir problem olması da imkânsız, çünkü bütün görevi soundbar yapıyor ve soundbara telefondan müdahale ettiğimde ses geliyor (HDMI girişi veya ARC seçtiğimde). Yani soundbarın anakartında kesinlikle bir problem var. (Bir önceki mesajımdaki senaryolarda da sorunun soundbarda olduğu çok bariz ortada.) Böyle amiral gemisi bir cihazda, daha 2 yıl dolmadan, 1,5 yıllık cihaz durduğu yerde böyle bir sorun çıkarması tüm keyfimi kaçırdı. Çünkü servis, dediğim sorunu idrak bile edemeyecek kadar kapasiteden yoksun ve eğitimsiz; bunu bildiğim için keyfim kaçıyor.
-
Bendede Nokia 8010 var aynı şekilde bazen açılınca soundbar dan Sadece uygulama dan geçiş yapabiliyorum, Android 12 şuan güncelleme almadı daha
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet maalesef öyle. Lg soundbar kullanıyorum. Aynı durum söz konusu. Kumandadan tekrar açmak gerekiyor.
Anladım o zaman normal bir durum ama eski düz sistemler daha iyiydi bence, sürekli TV ye takılı vaziyette ve hiçbir kesiklik yok
TCL S522W deneyimlerim devam ediyor, bilgisayara Bluetooth üzerinden başladığımda çok iyi ses veriyor, muhtemelen bilgisayarın ses kartı ve yazılımı (B&O) sebebiyle ses hem çok net hemde baya yüksek, binada %50 yi aşamıyorum, ara ara yorum yaparım yine.
Samsung HW-Q990F Soundbar Review
https://www.avforums.com/reviews/samsung-hw-q990f-soundbar-review.22600/
-
Q990D kullanan arkadaşlar cihazın ne qsyphony ne de soundbar modunda ses geliyor şu an sadece tv üzerinden ses verebiliyor. Cihaza güncelleme getirip bozdular mı bilmiyorum. Sizde durum nasıl?
-
Teşekkürler. Lg g4 c4 ve Samsung s95f tvler için de incelemeler yayınlanmış av forums
Merak ettiğim bu incelemelerde rtings mi avforums mu en tarafsız objektif
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X