Şimdi Ara

Soundbar ARC HDMI sorun??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsun hw-f450 ses sistemi aldım geçen hafta lg lb652v 3d smart webos tv me önce optikle bağladım daha sonra arc desteğini farkettim klavuzu okuyunca 1.4 hdmı arc destekli kabloyla bağlantıdan bahsediyordu.
    Elimde 1.3 hdmı eski bir kablo vardı taktım arc çalıştı. tv kumadası ile sounbarı kontrol etmeye başladı tv kapanınca falan otomatik kapanıyordu çok iyi oldu.

Neyse dedim 1.4 hdmı iyi bir kablo alayım onu takayım.http://www.s-link.com.tr/urunler/s-link-slx-432-hdmi-to-hdmi-3m-altin-uclu-24k-1-4-ver--3d-kablo-ivxkm/ bunu aldım bugün arc yazısı soundbarda beliriyor ancak ses gelmiyor tüm ayarlara baktım tık yok kabloyu bilgisayara bağladım görüntü ve sesi hemen tv ye aktardı kablo sağlam hatta sounbarın ses açma kapamasınıda yapıyor ama soundbardan ses gelmiyor şuan eski hdmı ile devam ediyorum.

Sizce neyi yanlış yapıyorum yada hangi kabloyu almalıyım link verebilecek olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 5 Mart 2015; 21:11:14 >

• Çalışan kablo ile devam edin.
  • ocaklilar kullanıcısına yanıt
    elimdeki 1.3 hdmı olduğundan 1.4 taksam daha iyi ses alırmıyım diye düşündüm sıkıntı o
  • Ses kalitesinde bir fark olmaz.
  • HD audio signal ( dolby truehd dts master ) hdmi 1.3 de destekli devam et kablo ile hdmi 1.4 de iyi ama çalışmadıysa sıkıntı yok o kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

HD audio signal ( dolby truehd dts master ) hdmi 1.3 de destekli devam et kablo ile hdmi 1.4 de iyi ama çalışmadıysa sıkıntı yok o kadar

Seste normal uydu tv yayınında optik kablo ile hdmi arasinda fark yok denedim. benim kafama takilan o kablo niye çalışmadı neyi eksikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 6 Mart 2015; 23:06:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende alamamıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg Soundbar Bluetooth Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • br251 kullanıcısına yanıt
    konu çok önce yazılmış ama aynı sorunu bende dün yaşadım f450 ses sistemi var lf 640s var bağladım kumandadan yönetiyorum fakat ses gelmiyordu yapmadığım olay kalmamıştı sanıırm bütün sorun hmdı kablonun 1.4 versiyon oluşu 1.3 te sorun çıkarmıyorsa bende o kablodan alayım o zaman valla dostum kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bu eski versiyon kablodan çalışacağı elimdede olmadığı için deneme şansım hiç yoktu hemen alıp deniyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: br251

quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

HD audio signal ( dolby truehd dts master ) hdmi 1.3 de destekli devam et kablo ile hdmi 1.4 de iyi ama çalışmadıysa sıkıntı yok o kadar

Seste normal uydu tv yayınında optik kablo ile hdmi arasinda fark yok denedim. benim kafama takilan o kablo niye çalışmadı neyi eksikti

Çakma da ondan.
  • Konuyu azıcık hortlatayım ben de hw-j450 aldım geçenlerde. hdmi 1.3 kablom vardı ne yaptıysam çalıştıramadım. sonra 1.4 ile denedim çözüldü sorun. HDMI ARC özelliği 1.4 versiyonlarda geliyor. Yani 1.3 kabloda böyle bir destek olmadığı için fonksiyonu kullanamıyordum. kablonuz 1.4 olmalı. sizinkinde de çalışan kablonuz 1.4 olabilir diye düşünüyorum. HDMI ARC gereksinimlerini araştırdığımda keşfetmiştim bu durumu.. ihtiyacı olan varsa görsün bulsun diye ben de deneyimimi paylaşmak istedim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.