Şimdi Ara

Soundmax SX-2500.4 Amfi Ayarı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
8.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    vidalar, yeniden boyanmanlı
  • sigortalar amfinin içinde.
    ben aldığımda daha bağlarken şase oldu ikiside yandı. aradım servisi getir dediler. dedim getirmeden açıp içine bakayım, eğer sigorta ise size boşa götürmeyeyim, tamam dediler. açtım baktım 2 sigortada yanmış. taktım yenilerini kullanmaya devam.

amfi bağlamanın ustası değilim ama temiz bir ayar yapacaksan mutlaka kolonları tek tek ayarla ve amfiden gaini sıfıra getir, teypten sesi yuzde 80 aç. sonra gaini yavaş yavaş aç ve bozmadığı, temiz sesi alabildiğin yere kadar getir. tabi bundan önce kolonlar mid veya oval ,se amfideki treable yazan bi ayar olacak onu aktif et. Bas bağlayacağın kanalda treable değilde diğer tarafa getir. Kendi aracıma tesisatçı bağlamıştı beğenmedim. sonra kendim ayarladım gümbür gümbür oldu...
  • not: sonradan amfimde bir arıza oluştu. servise gönderdim yaptılar geldi..
  • MUTAF kullanıcısına yanıt
    Amfi bağlamayı biliyorum yine de teşekkür ederim.

Sizde de mi aynı amfi modeli var? Sizin amfinizde ne bağlı? Memnun musunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: subaru_dream

Amfi bağlamayı biliyorum yine de teşekkür ederim.

Sizde de mi aynı amfi modeli var? Sizin amfinizde ne bağlı? Memnun musunuz?
    Şuan 1000LİK JBL bass, 1 MİD takımı var. İdare ediyor.

Ama fikrim, sadece 2 takım midrange harici bağlamamak. Bu tarz amfi ler köprü ile bile bass bağlayınca 3 5 dk sonra ses kalitesi bozuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soundmax SX-2500.4 Amfi Ayarı
    Soundmax SX-2500.4 Amfi Ayarı
    Soundmax SX-2500.4 Amfi Ayarı

Arkadaşım bir şey soracağım sana.
    Amfiyi bağladım bütün kablolar olması gerektiği gibi. Amfinin ışığı da yanıyor ama ses yok.
    Sorun nerede olabilir?

• Teyp resetlenme gibi bir şey oluyormuş.
    Öyle bir şey olmuş olabilir mi? Sorunu nasıl çözeceğim?

• subaru_dream kullanıcısına yanıt
    +12v ve GND nin yanında remote REM girişi var, teyptede auto ant veya rem kablosu var,,,
    ona bağlantı yapmadan teybi açınca anfi çalışmaz.

teyp çalışır, sadece bass ses gelir, diğer sesler gelmez, tek rca lı teplerde genelde olur, front rear teyplerde birisi normal tüm sesleri verir. ses gelmemesi için başka durum varsa bilmiyorum.
    anfinin ses girişlerine teyp yerine telefon pc bağlamayı deneyin, bir ucu rca diğer ucu kulaklık jaklı kablo
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Sistemin ilk amfisi değil hocam, hali hazırda sistemim vardı zaten arabada ben amfiyi değiştirdim. Remote kablosu ve diğer kablolar hepsi olması gereken yere bağlı. Sıfır amfi olduğundan mıdır nedir, ilk ayar diye bir şey mi var bilmiyorum. Daha geçen hafta amfisini söküp sattığım sistem bugün sıfır amfiyle ses vermedi.

Sorun olarak şunu gözlemleyebildim hocam. Teyp kapalıyken bile amfinin ışığı yanmaya devam ediyor. RCA kablolarını çıkardığım zaman sönüyor. Sanki remote kablosu işe yaramıyormuş gibi. Sistemin ses vermemesi sorunu bu olaydan ötürü olabilir mi?

Rca cikarinca, ışık sönmesi, gnd oradan aliyor veya akü gnd güç almıyor olabilir.

Amfi ışığı kırmızı yanıyor ustam.

Amfiyi çalıştıramıyorum ustam. Yardımcı olur musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 16 Şubat 2020; 18:46:25 >
    Anfinin arızalı olduğu nu düşünüyorum,,
    * Rem kablosunu anfiye takmayinca, sonradan rem verince ne oluyor.

* Ana voltajı ilk verince, rem vermeyince, tepki varmı.

* Hoparlör bağlantılarını çıkartın, anfiye boşta yol verin, aynı durum olacakmı ?

RCA kablolarını taktığım zaman kırmızı yanıyor hocam.

Rca yı teypten çıkarıp, boş takın,, ışık yanmaz ise uçlarına ellerinizle dokunun, dokunduğunuz anda ışık yanarsa, amfi en ufak sinyal girişinde, kisadevre oluyor demektir , .
    Satıcı ile görüşün, geri değişim yapın ürünü , durumu anlatın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 17 Şubat 2020; 0:56:46 >
    Çok silik yazdığı için, amfinin bağlantı kablolarını karıştırdığımı farkettim. GND yazan yere + kabloyu, +12 yazan yere - kabloyu bağlamışım. Amfi koruma ışığı yakıyordu ama yine de bir zararı olmuş mudur?
    Birde tesisatta + ve - ana kablolar dolanmış, onları ayırırken bir kaç kez uçları birbirine değip kıvılcım çıktı. Amfi veya tesisat kabloları yanmış olabilir mi?

İyi anfiye birşey olmamış, neden sigorta atmamış, o kadar ters yük altında , anında sigorta atmaması çok ilginç bir durum, hadi anfiye birşey olmadı, anfinin şase +12v, teybe RCA dan +12v verildi, ses ile power gnd şase de fark oluyor bazen, ondan kurtuldu.

Kablo anlık cat edip ayrıldı ise sorun olmaz, bir saniye gibi kısa süreli yapışık kaldı ise kabloda kızarma ısınma olur, zarar görür.
    Kontrol edin, eksi kabloya siyah bant ile işaret koyun, hoparlör + kablolarına Beyaz bant ile veya eksiye siyah bant ile işaret koyun, sol hoparlör kablosuna, beyaz bant ile işaret koyun, teybin kırmızı ya bağlı RCA yi, amfinin kırmızılarına bağlayın, gibi basit işaretler, kolaylık sağlar,
    30-40A evde kullandığımız otosigorta bağlayın,.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.