Şimdi Ara

Soundmax SX-2500.4 Amfi Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
8.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yeni aldığım Soundmax SX-2500.4 amfisinin kutusundan 2 adet sigorta çıktı fakat amfide sigortaları takacak bir yer bulamadım.

Ayriyeten amfide anlamadığım bir buton var. sizlere onu sormak istiyorum.
    1. ve 2. kanal ayarının olduğu yerde, "Crossover" ayarının hemen yanında "2CH,4CH" ayarı var. Bunun ne olduğunu bilmiyorum.

Bu iki konuda yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 7 Şubat 2020; 18:8:53 >

• Arka tarafınında resmini koysan olurdu hoparlör bağlantılarının olduğu yerde sigorta girişleri bu arada hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

Arka tarafınında resmini koysan olurdu hoparlör bağlantılarının olduğu yerde sigorta girişleri bu arada hayırlı olsun
    Teşekkür ederim, daha iyileri sizin olsun.
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Gerçekten sigorta yerlerini göremiyorum

• Sigorta gerektirecek seviye de kuvvetli değil demekki
    Kutudan sigorta çıktı ama
    Kuvvetliden kastınız nedir?

"2CH,4CH" yazan yer ne anlama geliyor?
  • subaru_dream kullanıcısına yanıt
    dışarıdan sigorta görülmemesi ilginç,

4ch - 2ch olayı, ses rca girişlerini köprülemek anlamında,
    teypten bir çift rca kablo geldiğinde 4 girişli anfiye takmak için dağıtıcı Y kablo kullanmak gerekiyor.

Fakat bu anfide, 2 ch yaptığınız zaman, ch1 ve 3 ü,,, ch2 ve 4 ü,,, birbirine bağlıyor. teypten rca kabloyu sadece ch1 ve 2 ye takınca, ve anfiyi 2ch konumuna alınca, fazladan kablo kullanmadan 3 ve 4 ü de bağlamış oluyorsunuz.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hangi şekilde kullanmamı önerirsiniz? RCA köprülemenin performansa etkisi oluyor mu? Yoksa sadece kablo tasarrufu mu sağlıyor?
    Teypte rear ve front olarak 4 tane rca çıkışı varsa, wofer ve midleri teypten kontrol etmek isterseniz, 2 ayrı rca kablosu çifti cekilmesi tavsiye edilir,,

Ben anfide woofer frekans ve gain ,,, mid frekans ve gain ayarlarım, teypten ses aç kapa yaparım yeter derseniz, tek RCA ciftlisi yeterli ,,
    Amfiler şimdi artık hpf ve lpf işlerini kendi yapiyor, teypten front ve woofer için ayrı ayrı rca ya bence gerek yok, tek front RCA anfiye girer, anfiden gain ve frekans ayarlanır, bitti.
    Amfilerin içinde gain preamlari olduğundan ses azalması pek olmasada , ses azalsada gain ile telafi edilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 8 Şubat 2020; 23:45:38 >
    Benim teybimde 4 adet rca çıkışı var galiba.

Sizin dediğinizden anladığım kadarıyla; benim yaptığım, teybden arkaya giden 2 adet rca kablosunu dağıtıcı y kablo ile 4 adet yaparak amfiye bağlamak ve teybden sadece ses açıp kapamak

Bu durumda amfideki o tuşu "4CH" konumunda tutacağım??

Tamam anlamadığımdan değil ama emin olmak için soruyorum. Teybde 4 adet rca çıkışı varya hani, biz oradan arkaya 2 adet rca kablo çekip, amfide çoklayarak 4 rca yapıyoruz. Peki teybden başlayan bu 2 adet rca kablosunun "front" çıkışlarında mı olması gerekiyor? "rear" çıkışlarında olması mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 9 Şubat 2020; 0:34:15 >

Tek RCA çekince, anfide 2ch olduğundan Y kabloya gerek yok,,

Tüm sesler için Front aslında, rear genelde bass ayarlı oluyor, teypten rear seçmek gerekiyor, sub veya sw yerine.
    Teypte ön hoparlör bağlı ise anfinin sesini ön hoparlöre göre arttırıp kısmak için , anfinin rear da olması ideal.

Rear sub ayarı , teyp sök tak veya akü durumunda eski haiine gelirse , anfinin frontta , ön hoparlörlerin rear çıkışta bağlı olması uygun,

Teypte hoparlör yoksa, fronta girilmesi, yeterli
    Hocam şimdi ben dağıtıcı kablo kullanmadan, teybden gelen rca`ları aşağıda gösterdiğim amfi girişlerine takacağım ve "2CH" modunu seçeceğim. Doğru mudur?
    Peki amfide takacağım girişler fark eder mi hocam?

Bir de şunu sorayım size, şuan teybde hoparlör yok. Yani ön kapılardaki hoparlörler ve bagajdaki sub amfinin görevinde. Bu durumda amfiyi teybde "front" çıkışa giriyoruz. Ama diyelim ki bagaja hoparlör koyduk ve bunları amfiye sürmeden teybe bağladık. Şimdi ön hoparlörler ve sub amfide, arka hoparlörler ise teybde oluyor. Bu durumda amfinin hangi teyp çıkışına takılması uygun olur hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 9 Şubat 2020; 1:14:12 >

Mobilde resim açılmadi,, ch1 ve 2 ye RCA bağlayınca, anfide 2 ch ye alınca , kablo otomatikmen 3 ve 4 e bağlı oluyor.

Taybin RCA ve hoparlör çıkışını, siz kendinize göre nasıl kolay anlayacaksaniz , o şekilde bağlayın,.
    Sağ sol ve ++ // --- dikkat edin yeterli, ch1 sağ veya sol kabul edin, teypte genelde kırmızı R sağ olur.
    Tamam, teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Sağolun.
    Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Merakıma yenik düştüm ve amfinin içini açtım.
    Bir de ne göreyim? Sigorta yeri amfinin içindeymiş. Kutudan çıkan sigortalar yedek sigorta sanırsam.

Bu amfiden alan arkadaşlara yardımcı olması için şunu paylaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru_dream -- 9 Şubat 2020; 11:16:6 >

• Amfinin içi açıldığı için garanti dışı kaldı cihazını içi açmamanız gerekiyor. Onu yapan mühendis başka şeyler peşindeymiş galiba içinde sigorta girişi olur mu demekki oluyor muş
    Sigorta bir nevi ek yeridir, ısınmak üzere olup atmaması , erimeye neden olur, dışarda olsa yenilenir.

Bende yeni aldığım şeylerin içini merak ederim, ikinci el ise söker bakarım , içi nasıl , ne entegre ne devre var.
    Sıfır garantili ise cihazın garanti durumuna , tamir edilebilirlik durumuna göre bakarım, tutupta 82 ekran yeni tv yi niye elleyimki
    Doğru söylüyorsunuz.
    Kapağı açarken garanti etiketini yırtmadım ki. Nazik bir şekilde kaldırıp tekrar yapıştırdım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.