Şimdi Ara

Sovyetler nasıl yıkıldı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
6.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Answér

insanlar sosyalizmi hak etmediği için, ve abd nin hamburgerine kot pantolonuna özendiği için

biraz sabır olsaydı şu insanlar...

tabi stalin in fln diktatörel faaliyetleri de var ama, asıl olan insanların hak etmeyişi sosyalizmi...

Hocam Mustafa Kemal Atatürk dahî bu ülkeye bazı şeyleri getirirken diktatörlük yaptı.
  • komünizm ile rusya'da uygulanan çok ayrı şeyler. Komünizm hakkında kitap okumayan 'rekabet yok millet para kazanmaya çalışmıyor işçiyle profesör aynı parayı alıyor vs.' bu sözleri yazıp kitap çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Wade

quote:

insanlar sosyalizmi hak etmediği için, ve abd nin hamburgerine kot pantolonuna özendiği için

tabi stalin in fln diktatörel faaliyetleri de var ama, asıl olan insanların hak etmeyişi sosyalizmi...

Hocam Mustafa Kemal Atatürk dahî bu ülkeye bazı şeyleri getirirken diktatörlük yaptı.

stalinin yaptığı kendi halkını zorbalıkla,acımasızca yönetmekti ama ATATÜRK'ün ki öyle değildi.TÜRK ulusu herzaman Atasının arkasındaydı.onun izindeydi.ve ona sonuz bir güvene sahipti.bu güven de boşa çıkmadı.

ama stalin asarım,keserim,döverim diye yönetti halkını...

• quote:

Orijinalden alıntı: The_Wade

quote:

hayır hocam

nazım hikmet in anılarında görüyoruz herşeyi. Ata'mız cumhuriyetin ilk yıllarında cumhuriyete karşı çıkanlara yaptı bunu haklıydı ben olsam bende yapardım.

ama stalin ve kadrosu, sosyalist rejim oturmuşken DEVLET KAPİTALİZMİ uygulayıp ellerindeki yetkiyi köüye kullandılar.
    Nazım Hikmet'in anılarında Stalin in adım başı heykelinin olduğunu ve taksicinin kendisine patron diye hitap ettiğini söylüyordu. Buna sosyalist bir ülkede "patron" ifadesine çok şaşırmış ve sovyet yöneticileriyle birçok kez sosyalizmin yanlış uygulanması yüzünden ters düşmüştür.

yani birçok insanın sosyalizmden tiksinmesine sebep olan şey rusya da sosyalizm adı altında devlet kapitalizminin uygulanmasıdır.

sosyalizmi en iyi yaşıyan ülke bugün KÜBA DIR. BİZ AMERİKA NIN KÖLESİ OLMUŞKEN ONLARIN KAFA TUTMALARINA HAYRANIM, İSTERLERSE DİNSİZ OLSUNLAR.

• Rusya birçok yönden istikrarlıydı bence ama halkı belli ilkelere ve düzenlere bağlamak,halkı bir süre sonra bıktırır ve devletten soğutur.İşin sosyal yanı bu,hamburger meselesi gibi.
    Bir de bu milletin çeşitli inanışları ve değerli var.Bunlardan uzakta kalmak insanlarda dışarıya özenti ve değerlerine sahip çıkma arzusu oluşturdu.
    Misal,sovyet Rusya da devlet dinden çekiniyordu.Çocuklara,hristiyan çocuklarına dinden uzak materayalist bir eğitim veriliyordu,mesela evrim teorisi öğretiliyordu.Bu durumda ister istemez halk bir yerlerden patlak verecektir.
    Bir ikincisi sovyet birliğinde bir sürü millet,bir sürü din,bir sürü dil,bir sürü kültür vardı ve bunlar Türk-İslam yöntemi ile değil,"Yaşasın halkların kardeşliği" gibi sloganlarla devlete yaklaştırılıyordu.Yine Rusya bu duruma karşı çıkanları,dinlerini rahat yaşamak isteyen veya bağımsızlık isteyen zümreleri yoketme yoluna gitti,üstelik bunda ayrım gözetmedi.Bu da önemli bir etkendir.Ve de doğudaki bir çok milleti asimile etmek istedi(Azerbaycan,Kazakistan,Kırgızistan gibi...) karşı çıkanlara da zulüm yaptı.
    Kısacası Rusya,ülke içi siyaset olarak istikrarlı olmasına rağmen insanları,onların değerlerini dikkate almadı.Bunu bastırabilmek için bazı birleştirici öğeler oluşturmaya çalıştı.Yine olmayınca baskı yoluna başvurdu.
    Devirler değiştikçe ihtiyaçlar değişse de sözkonusu insan olunca devletlere bazı sorumluluklar düşer.Sovyet Rusya'nın imparatorluk anlayışı,tarihteki önemli büyük imparatorluklardan çok daha farklıydı.
    Tabii ki bu birliğin çökmesinin çok sebebi var ama ben gördüğüm sosyal yönlerden bahsettim.

• Kesinlikle ona bi' şey demiyorum.

Sadece diktatörlük lafına söyledim.
  • afganistan savaşı, sovyetlerin yıkılmasının temel taşıdır. yani gorbaçov olmasada sovyetler yıkılacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazisaltuk

Rusya birçok yönden istikrarlıydı bence ama halkı belli ilkelere ve düzenlere bağlamak,halkı bir süre sonra bıktırır ve devletten soğutur.İşin sosyal yanı bu,hamburger meselesi gibi.
    Bir de bu milletin çeşitli inanışları ve değerli var.Bunlardan uzakta kalmak insanlarda dışarıya özenti ve değerlerine sahip çıkma arzusu oluşturdu.
    Misal,sovyet Rusya da devlet dinden çekiniyordu.Çocuklara,hristiyan çocuklarına dinden uzak materayalist bir eğitim veriliyordu,mesela evrim teorisi öğretiliyordu.Bu durumda ister istemez halk bir yerlerden patlak verecektir.

Bir ikincisi sovyet birliğinde bir sürü millet,bir sürü din,bir sürü dil,bir sürü kültür vardı ve bunlar Türk-İslam yöntemi ile değil,"Yaşasın halkların kardeşliği" gibi sloganlarla devlete yaklaştırılıyordu.Yine Rusya bu duruma karşı çıkanları,dinlerini rahat yaşamak isteyen veya bağımsızlık isteyen zümreleri yoketme yoluna gitti,üstelik bunda ayrım gözetmedi.Bu da önemli bir etkendir.Ve de doğudaki bir çok milleti asimile etmek istedi(Azerbaycan,Kazakistan,Kırgızistan gibi...) karşı çıkanlara da zulüm yaptı.
    Kısacası Rusya,ülke içi siyaset olarak istikrarlı olmasına rağmen insanları,onların değerlerini dikkate almadı.Bunu bastırabilmek için bazı birleştirici öğeler oluşturmaya çalıştı.Yine olmayınca baskı yoluna başvurdu.
    Devirler değiştikçe ihtiyaçlar değişse de sözkonusu insan olunca devletlere bazı sorumluluklar düşer.Sovyet Rusya'nın imparatorluk anlayışı,tarihteki önemli büyük imparatorluklardan çok daha farklıydı.
    Tabii ki bu birliğin çökmesinin çok sebebi var ama ben gördüğüm sosyal yönlerden bahsettim.

katılmadığım birkaç nokta var kardeşim

kalınlaştırdığım yerde söylediğine katılmıyorum çünkü, her laik ülkede bu budur zaten. şuan öss bir materyalist bilgilerin bize sorulduğudur. bilimsel yani, dogmatik değil. şuan bizde de var bu.., ayrıca şimdilerde deniz feneri carttı curttu halkı dinle kandıran insanlar türedi, sovyetde böyle birşey göremezdiniz

ama hata şuydu, sosyalizm insanların inanışlarına eşit olarka saygılıdır. dine karşı değil dinlerini yaşamak isteyenlere saygılıdır, sovyet işte burda sosyalizmi yanlış uyguladı

ayrıca halkların kardeşliğişnden sıkılmak demişsin, hiçde rahatsız edici bir kelime değil bu. dediim gibi stalin in diktatörlüğü ve sosyalizmi yanlış uygulaması sovyetler birliğini yıkmış

sosyalizmi dünya ya özellikle dindar insanlara yanlış tanıtmıştır. çünkü şuan kapitalizmin dinle imanla alakası olmadığını görüyoruz, kapitalizmin dini paradır.

• quote:

Orijinalden alıntı: UR

Şu an nasıl kürtler biz ayrı vatan istiyoruz ve bekleyip görün istediğimizi alıcaz diyorsa ve nasıl alacaksa Sovyetler Birliği de öyle yıkıldı.Zaten şu anki bir çok Slav ülkesi de yıkılışla ortaya çıktı.

Hocam Kürt konusu çok farklı.Kürt-Türk ilişkisi ile rus-türk ilişkisi çok farklı şeyler lütfen böyle düşümnmeyin.
    Memlekette 3 tane çakal bütün Kürtler adına konuşuyor biz de öyle zannediyoruz.Ararsak şüphesiz kardeşin kardeşten farkı ortaya çıkacaktır.Ama bizim kürtlerle tarihimiz aynı,kökenimiz aynı,bugün konuşulan Kürtçeye zaten baktığınızda ne olduğunu görürsünüz,örfümüz töremiz aynı,ayn çatı altında yaşıyoruz yani rusların kırgız türklerini asimile etmek isteyerek yönetimi altına almasıyla bizim Türkiye de kürt,türk gibi birbirinden biraz farklı etnik topluluklar olarak asırlardır birarada yaşaammız ve aynı soya sahip olmamaız arasında dünyalar var.
    Biz Osmanlı geleneğinden geldik ondan öncesinde de bir çok büyük siyasi egemenliğimiz var.
    Bırak kürtü biz rumlarla bile içiçe yaşadık.
    Ayrıca kürt konusundaki mesele dünyanın abilerinin kürtleri çok sevmesi değil Türkiye üzerindeki oyunlar ve ortadoğudaki politikalardır.Bu uzar gider...

Sevgili üyeler,konuyu başka yerlere getirerek dağıtmak değil amacım kusura bakmayın....
    --------
    The answer,haklısınız ama demek istediğim,neticede rusya materyalizme çok yüklendi ve kişilerin dini inançları bu durumda askıda kaldı.Bu tam olarak doğru değil,ihtiyacı tam karşılamadı.Yoksa devletlerin laikliğine hiçbir sözüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etzel_13 -- 8 Ağustos 2009; 18:33:29 >

• yediremiyorum abi, kapitalizm diyoruz kapitalizmin bize sundukları ortada

al işte 1. öğretimlere %8 2. öğretimlere %500 e varan zam + yemek haneden faydalanılamıyor.

bu mudur demokrasi sosyal devlet anlayışı.

bunu söylediğim için yine çocuk olcam ama küba da böyle birşey göremezsiniz...
    beyini yetmeyen bir adam anlamıyor ülke kaynakları yetersiz olduğu halde hala 3 çocuk yapın diyor, sonra zamları veriyor. süpermiş

emekliye %3 zam çocuğunu harcına %500

yaşasın sosyalizm dediğimz zaman terörist oluyoruz, ki beni bilirsiniz bu vatanı ne kadar çok sevdiğimi.
  • quote:

yediremiyorum abi, kapitalizm diyoruz kapitalizmin bize sundukları ortada

al işte 1. öğretimlere %8 2. öğretimlere %500 e varan zam + yemek haneden faydalanılamıyor.

beyini yetmeyen bir adam anlamıyor ülke kaynakları yetersiz olduğu halde hala 3 çocuk yapın diyor, sonra zamları veriyor. süpermiş

yaşasın sosyalizm dediğimz zaman terörist oluyoruz, ki beni bilirsiniz bu vatanı ne kadar çok sevdiğimi.

anti-sosyalisk biriyimdir ama söylediklerinde haklısın.sosyal devlet anlayışımıza kaybediyoruz.devlet arkamızda olmalıyken karşımızda duruyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Khán

quote:

anti-sosyalisk biriyimdir ama söylediklerinde haklısın.sosyal devlet anlayışımıza kaybediyoruz.devlet arkamızda olmalıyken karşımızda duruyor...

ben sosyalizm fln istemiyorum, 70milyonluk ülkede uygulanamaz ztn sosyalizm

ben sadece yemin ediyorum tek istediğim artık insanlarının gözlerinin açılması.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Khán

quote:

ben sosyalizm fln istemiyorum, 70milyonluk ülkede uygulanamaz ztn sosyalizm

ben sadece yemin ediyorum tek istediğim artık insanlarının gözlerinin açılması.

haklısın.milletce uyutuluyoruz.bu derin uykudan bir an önce kalkmamız gerek...

• The Answer çok güzel açıklamış. Lenin, Atatürk gibi liderler ne kadar süper bir ülke kurarlarsa kursunlar ondan sonra gelen yöneticiler kötüyse böyle olması çok normal zaten. Sonumuz benzemez umarım
  • Harç konusunda haklısınız.Bu harcın olması gerekli,duruma göre zam da yapılabilir ama bu %5- %6 olur.Böyle uçuk sayılara çıkmasının pek mantıklı bir açıklamasını görmüyorum ben.
    Mantık şu olabilir belki;İkinci öğretim bir nevi tolerans gibi oluyor ya da özel eğitim gibi.Madem okulu kazanamadın bari derse girecek hocanın parasını ver de sen de mahrum kalma gibi.Ama dediğim gibi bu artış çok fazla bence de.
  • quote:

Harç konusunda haklısınız.Bu harcın olması gerekli,duruma göre zam da yapılabilir ama bu %5- %6 olur.Böyle uçuk sayılara çıkmasının pek mantıklı bir açıklamasını görmüyorum ben.
    Mantık şu olabilir belki;İkinci öğretim bir nevi tolerans gibi oluyor ya da özel eğitim gibi.Madem okulu kazanamadın bari derse girecek hocanın parasını ver de sen de mahrum kalma gibi.Ama dediğim gibi bu artış çok fazla bence de.

1. öğretimlerin 2 katını verelim tmm bu normal birşey ztn, ama 1. öğretimlere %8 yapılıyorsa bizede yapılmalı max %15, ama tüm 2. öğretimlere %100 zam yapıldı
    +

veterinerlere %500 zam ne demek ya. yuh yuh yuh
  • quote:

quote:

Harç konusunda haklısınız.Bu harcın olması gerekli,duruma göre zam da yapılabilir ama bu %5- %6 olur.Böyle uçuk sayılara çıkmasının pek mantıklı bir açıklamasını görmüyorum ben.

1. öğretimlerin 2 katını verelim tmm bu normal birşey ztn, ama 1. öğretimlere %8 yapılıyorsa bizede yapılmalı max %15, ama tüm 2. öğretimlere %100 zam yapıldı
    +

veterinerlere %500 zam ne demek ya. yuh yuh yuh

Veterinerlere %500 zam yapılması pek şaşırtıcı gelmedi. Bekir Coşkun için köpeğiyle yatıp kalkıyor diyen bi başbakanın hayvan sevgisini görmüştük (!)

• Lenin in bir sözü vardır moskovaya coca cola yı soktuğunuz an sovyetler yıkılır diye..Ve coca cola ameriknın dayatmasıyla leninden sonra moskovaya girmiştir ve dışa bağlı olmuştur..Buda en küçük açıklamasıdır.Dışa bağlı kalmak ve yıkılmak..Ayrıca Nazım Hikmet'in eserleri sovyetlerde yasaklanmıştır çünkü Nazım stalinin ve rusyadaki sosyalizmin en büyük düşmanı olan bir sosyalistti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByMeanMachine

Lenin in bir sözü vardır moskovaya coca cola yı soktuğunuz an sovyetler yıkılır diye..Ve coca cola ameriknın dayatmasıyla leninden sonra moskovaya girmiştir ve dışa bağlı olmuştur..Buda en küçük açıklamasıdır.Dışa bağlı kalmak ve yıkılmak..Ayrıca Nazım Hikmet'in eserleri sovyetlerde yasaklanmıştır çünkü Nazım stalinin ve rusyadaki sosyalizmin en büyük düşmanı olan bir sosyalistti..

evet yukarda da bnm söylediklerimi yazmışsn ztn.

ne denebilirki sovyetlerin tek yıkılmasının sebebi yanlış sosyalizm uygulanması, KÜBA YA BİR KEZ DAHA HAYRANIM

TEK BAŞINA ABD YE KAFA TUTUO, TAMAM HAMBURGERİ YOK AMA EĞİTİM PARASIZ, SAĞLIKTA 1. CİLER.

BİZ KAPİTALİSTİZ BİZİM NEYİMİZ VAR. ABD UŞAKLIĞI YAPMAK DIŞINDA. AMA KÜBA DİNSİZ TABİ OLMAZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByMeanMachine

Lenin in bir sözü vardır moskovaya coca cola yı soktuğunuz an sovyetler yıkılır diye..Ve coca cola ameriknın dayatmasıyla leninden sonra moskovaya girmiştir ve dışa bağlı olmuştur..Buda en küçük açıklamasıdır.Dışa bağlı kalmak ve yıkılmak..Ayrıca Nazım Hikmet'in eserleri sovyetlerde yasaklanmıştır çünkü Nazım stalinin ve rusyadaki sosyalizmin en büyük düşmanı olan bir sosyalistti..

Sanmıyorum bir Coca-Cola ile devlet yıkılacağını.Ama zayıflar o ayrı.Şu an biz de bu durumda değil miyiz ? Dönere dürüme ıyyy diyen tiki qHeNçLiHiMiS Mek Danıldslarda Börgır Kinglerde Kentaki Fırayd Çikınlarda ne idüğü belli olmayan nasıl pişirildiği belli olmayan hangi koşullarda pişirildiği belli olmayan ürünler löp löp götürüyor.Peki bu hamburgerin çok güzel olmasından mı ? Hayır özentilikten.Ama bugün yarın ben Hamburger Kralı , Uğur Bey veya İstanbul Kızarmış Tavukları diye bir yer açsam millet bana oturma organlarıyla güler.Ağlanacak hâldir ki bunların anlamları da çok farklı değildir bu yazdıklarımdan.Bilmiyorum bunları neden yazdım.Her fırsatta yazıyorum işte bir kişi bir kişidir,biinçli kişidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.