Şimdi Ara

Şöyle bir araç var ne yapmalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kısa süre önce 2.el bir araç aldım.

Aracı alırken aciliyetten hiç baktırmadım.Daha sonra tesadüf eseri aracın pert olduğunu öğrendim.(Tramerinde gözükmüyor,Kasko yapıldı.)

Aracı aldığım kişiye ulaştım kesinlikle haberim yok dedi.(yalan-doğru bilinmez.) Daha sonra ondan önceki sahibine ulaştım o da haberim yok dedi.
    Üstelik bu haberim yok diyen önceki 2 sahipler 2'şer ustaya gösterdiklerini de iddaa ediyorlar.

Daha sonra yine araştırmam neticesinde , perte çıkaran ilk sahibine ulaştım ve teyid etti pert olduğunu.

Arkadaşlar aklım durmuş vaziyette ne yapmam gerekiyor? Aracın yürüründe çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok.Araçtan da iyice soğudum.

Aracın piyasası 60-65 bin TL civarı.. Sizce açık açık bu araç pert diyip satmalımıyım? Satarsam da şayet ne kadar'a satmalıyım?

Aklıma türlü türlü şeyler geliyor ; aracı kurumsal bir bayide takasa mı vermeliyim ? Yada kendim tekrar pert edip(bu nasıl olacak o da meşhul) parasını mı almalıyım kaskomdan ?

Arkadaşlar tecrübelerinizi / görüşlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler..

• Zor bir durum gerçekten,
    Adama geri versen arabayı çok mu uzun süre geçti ?
  • WeiLSiDe W kullanıcısına yanıt
    olayı farkettiğimde adama dedim geri al ( aracı aldıktan 20 gün sonra) alamam dedi, parayı kullandım dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmtgs

olayı farkettiğimde adama dedim geri al ( aracı aldıktan 20 gün sonra) alamam dedi, parayı kullandım dedi.
    burada son sahibi ama haberim yoktu diyerek işin içinden kurtulamaz, dava açarsanız ayıplı mal oldugu icin paranızı geri verip aracı geri almak zorunda. parayı kullandım cart curt diyerek işin icinden sıyrılamaz, daha önce ki hukuki içtihatlar var bu konu da . bu tür ückagıtcı galericiler yargılanıp mahkum edildi. keza bunlar emsal oldugu icin dava kısa sürer. karşı taraf da bir önceki sahibine dava acar mevzu puştluk kimdeyse ona patlar.

bence dava acın, aracı satarken size pert kayıtlı oldugunu söylememişse art niyet arar hukuk, bilmiyordum vs ile kurtaramaz, dava kesinlikle kaybedilecegini kendi avukatlık masrafınında bir önceki sahipten tahsil edilecegini unutmayın.

• Arac ney hocam, kaca aldiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacques1791

burada son sahibi ama haberim yoktu diyerek işin içinden kurtulamaz, dava açarsanız ayıplı mal oldugu icin paranızı geri verip aracı geri almak zorunda. parayı kullandım cart curt diyerek işin icinden sıyrılamaz, daha önce ki hukuki içtihatlar var bu konu da . bu tür ückagıtcı galericiler yargılanıp mahkum edildi. keza bunlar emsal oldugu icin dava kısa sürer. karşı taraf da bir önceki sahibine dava acar mevzu puştluk kimdeyse ona patlar.

bence dava acın, aracı satarken size pert kayıtlı oldugunu söylememişse art niyet arar hukuk, bilmiyordum vs ile kurtaramaz, dava kesinlikle kaybedilecegini kendi avukatlık masrafınında bir önceki sahipten tahsil edilecegini unutmayın.

Arkadaşa katılıyorum
    Kesinlikle dava açın
  • quote:

Arkadaşlar kısa süre önce 2.el bir araç aldım.

Aracı alırken aciliyetten hiç baktırmadım.Daha sonra tesadüf eseri aracın pert olduğunu öğrendim.(Tramerinde gözükmüyor,Kasko yapıldı.)

Aracı aldığım kişiye ulaştım kesinlikle haberim yok dedi.(yalan-doğru bilinmez.) Daha sonra ondan önceki sahibine ulaştım o da haberim yok dedi.
    Üstelik bu haberim yok diyen önceki 2 sahipler 2'şer ustaya gösterdiklerini de iddaa ediyorlar.

Daha sonra yine araştırmam neticesinde , perte çıkaran ilk sahibine ulaştım ve teyid etti pert olduğunu.

Arkadaşlar aklım durmuş vaziyette ne yapmam gerekiyor? Aracın yürüründe çalışmasında herhangi bir sıkıntı yok.Araçtan da iyice soğudum.

Aracın piyasası 60-65 bin TL civarı.. Sizce açık açık bu araç pert diyip satmalımıyım? Satarsam da şayet ne kadar'a satmalıyım?

Aklıma türlü türlü şeyler geliyor ; aracı kurumsal bir bayide takasa mı vermeliyim ? Yada kendim tekrar pert edip(bu nasıl olacak o da meşhul) parasını mı almalıyım kaskomdan ?

Teşekkürler..

kasko yapılıp tramerde de cıkmıyorsa nereden öğrendin pert olduğunu

• Bende onu merak ediyorum tramerde cikmiyorsa,aracin daha onceden kaskosuda yoksa pert oldugunu nasil ogreniyorsunuz.Anca kasko pert edebilir araci oda tramerde cikar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs190505

quote:

Arkadaşlar kısa süre önce 2.el bir araç aldım.

Teşekkürler..

kasko yapılıp tramerde de cıkmıyorsa nereden öğrendin pert olduğunu

İlk sahibi ile görüşmem neticesinde öğrendim.Resimleride mevcut.

• social kullanıcısına yanıt
    Tramerde kesinlikle çıkmıyor plakadan da sorguladığımdan şaseden de ..Araç kaza yaptığında kaskosu varmış.Kasko ödemiş parayı.Bunu ilk sahibine ulaşarak teyid ettim.Enteresan bir durum sözkonusu.
  • mmtgs kullanıcısına yanıt
    Plaka yanlisligi haricinde kaskodan pert olduysa tramerde cikmamasi imkansiz.
  • social kullanıcısına yanıt
    plaka yanlışlığı yok,üstelik şu an ki mevcut ruhsattaki motor numarasından parayı ödeyen sigortayı aradım teyid etti.Ama anlamsız bir şekilde tramerde pert falan çıkmıyor sadece ufar bir hasar çıkıyor.
  • Bi hak iddaa edemezsiniz ne yazik ki. Yani gorusum bu, hukuki gorus degil. Satan adama dava actiniz, adam da ben söyledim dese, ya da ben bilmiyordum dese ? Taa iş ilk sahibine kadar gider, ondan ona ondan ona. Ne yazik ki hukuk zaten yavas işliyor, ileriye atarlar da atarlar. Siz yipranirsiniz. Tramer sonucuna itiraz etmeniz daha mantikli, neden görünmüyor diye
    Hocam saseyi verin bakalim cikiyormu cikmiyormu.Cikmamasi cok zor ihtimal.
  • Motor no dan sorgula cıkar bırde nasıl suphelendın veya anladında ılk sahıbını arayıp sordun
  • gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Araba ne 40-45 bine alabilirim senden :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: social

Hocam saseyi verin bakalim cikiyormu cikmiyormu.Cikmamasi cok zor ihtimal.

sase ile plaka sorgulaması aynı cevabı vermez mi ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs190505

Motor no dan sorgula cıkar bırde nasıl suphelendın veya anladında ılk sahıbını arayıp sordun

Tesadüf motor titremeli çalışıyordu, usta kazası olabilir dedi. Bende plakayı google yazdım, kazan yapan araç sahibi bir araç forumunda anlatmış kazayı.Oradan da ilk sahibinde ulaşıp teyid ettim.
  • tayfun91 T kullanıcısına yanıt
    güncel piyasası 62-65 ben de 52-55 e verebilirim :)
    Dostum sizde bir problem var.Aracim pert diyorsunuz plakadan cikmiyor diyorsunuz.Aracinin pert oldugunu ogrenen kisi saseden sorgulama yapmazmi veya sigortacisina yaptirtmazmi.Pert kaydindan sonra plaka degistirmislerse herhalde kayit cikmayacaktir ama arac almadan once saseden sms atilir ve saseden kasko sorgusu yaptirtilir sigortaciya.Sizin cikmiyor dediginiz plaka ise olabilir ama kaskodan pert arac her sekilde saseden cikar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.