Şimdi Ara

şöyle bir programı javayla yazabilecek var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben pomodoro tekniğiyle çalışan birisiyim (25 dk. çalış 5 dk ara ver) öyle bir program yapmak istiyorum ki örneğin bir saat giricem ve bu saatten itibaren kaç saat boyunca çalışacağımı yazıcam dahas sonra program bana başlangıç saatinden itibaren 25. dk çalış 5 dk ara ver şeklinde saatleri yazacak, bu program yapmaya çalıştım ama beni şimdilik aşıyor bu programı yapacak bir yiğit var mı aramızda ? (javayla tabiki de :D )

programdan elde etmek istideğim çıktı örneği aşağıdadır

girilenler = saat, ve kaç saat boyunca çalışılacağı (16.00 dan başlayıp, 1 saat boyunca çalışılacak)

çıktı :
    16.00-16.25 Çalış
    16.25-16.30 Ara ver
    16.30-16.55 Çalış
    16.55-17.00 Ara ver

___________________________________________________________________________________
    evet arkadaşlar umarım derdimi iyice anlatabilmişimdir bu programı yazabilir misiniz bana ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 12 Ocak 2017; 15:59:26 >

• Kardeşim bir şeyler yazmak istemen güzel ancak kimsenin çıkıp senin için isteyerek bu programı yazacağını düşünmüyorum. Ancak algoritması konusunda yardım istersen, yardım ederler :D
  • xaLpeLLa X kullanıcısına yanıt
    aslında algoritmasıda olur çünkü algoritmadan bakarak programı ben oluşturabilirim :)
  • Pomodoro ile yazilim gelistirilmez bana gore : )
    Daha cok bilmedigin bir seyleri ogrenirken ise yariyor. Yazilim yaparken kafanda bir "kurgu" oluyor, herhangi birisi bir sey soylediginde bu "kurgu" ucup gidiyor. O yuzden ne zaman ara verecegine karar vermesi gereken sensin. Bazen yazdigin her seyi silip yeniden baslamak gerektigini hissedersin.
    Ayrica yapilan bir arastirmaya gore (nerede okudugumu hatirlamiyorum ), yorgunken yazdigin koddaki buglari cozmek icin kodu yazmak icin harcadigindan daha fazla zaman harcayabiliyorsun. Bu yuzden zaman yonetimini kisi kendi ritmine gore duzenlemeli.
    Pomodoro nun saatleri var, direkt bu yontem icin gelistirilmis. Kesin mobil uygulamasi da vardir. Ben bir zamanlar sunu kullaniyordum:https://tomato-timer.com/
    Algoritmasinda da pek bir sey yok, Thread.sleep kullanip tek bir class ile yaparsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    haklısın aslında pomodoro yazılım geliştirmek için pek uygun bir yöntem değil ama ingilizce çalışırken bayağı işe yarıyor :D verdiğin site de işimi görüyor şuan da çok sağ olasın :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.