Şimdi Ara

Soyulmaya Devam Mais Bakım Fiyatı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

2016 fluence 1.5 dci icon Yag 5 40 castrol edge yağ, yag filtresi,hava filtresi ve polen filtresi 320 tl ye degistim işçilikle beraber...Ayın 5 gibiydi..Eskisehir sarar petrol Bp de.
    Yağ zaten 250 TL
    Yağ orjinalse demekki geriye kalan tüm parcalar muadilin muadili
    İscilikte yok denecek kadar az sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Yapan var ama küçük şehirlerde küçük sanayilerde şehir küçük olduğu için kimse kötü iş yapamıyor çünkü hemen yayılır şu usta dolandırıcı diye sonra işi bozulur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Yok hocam servisler gerçekten çok abartıyor. Clio 4 mais orjinal filtre seti 120 civarı ( Hava-Polen-Yağ-Yakıt) Servisin taktığının aynısı hatta ilanı da burada. Her yerde böyle fiyatlar. https://urun.n11.com/filtre-setleri/renault-clio-4-clio-symbol-3-15-dci-filtre-seti-elf-my-2012-P412650718

Alıntıları Göster
    Hocam biz 9 ay once genelde indirimli fiyatlatdan filtre aldik.Parca Filosu ya da Alo Parca dan aliyoruz.

Corteco Polen Filtresi Karbonlu 70 TL
    Mazot Filtresi Bosch 140 TL
    Yag Filtresi Mann 30TL
    Hava Filtresi Ufi 60TL
    Yag 5.30 Elf Dpf li 140 TL

Genelde indirimli fiyatlardan aldik.Allah Askina 120TL filtre seti mi olur?O paraya sadece karbonlu Polen Filtresi alirsin.

Gecen hafta da 180TL ye Valvoline 5.30 Yag alip koyduk.

Piyasada bildigin kagit filtteler var.Mann testine bak Anlatan Adamlar cakmagi cakiyor filtre yaniyor.Bu arabayi atese atmak olur.

Mann,Mais,Ufi,Purflux,Motrio,Valeo,Bosh gibi markalar disinda uygun olsun diyorsan da Motrio disinda alinmaz.Piyasada Noname dünya marka var ama kagit...

İscilik de 70 fi su an 100-150 arasi isterler.

• O fiyatlara alınan filtre takımı çöp. Özellikle mazot filtresi zaten en dikkat edilmesi gereken örneğin ben çalıştığım müşterilerime bile yan sanayi takmadım hiç. Gireceğin riske değmez.

Servisler nereden baktığına göre pahalı. Eğer safi o anda harcanan paraya göre bakarsanız pahalı elbette. Fakat siz servise sadece bakım için para vermiyorsunuz ki?

Reno örneğinden gidersek servis ve parçada herhangi bir sıkıntı olursa başınız ağrımasın,akü kontrolü ve yıkama dahil anahtar teslim bir hizmet (vakti az olanlar için),garanti bittikten sonra ileride olabilecek başka parçaların arızalarında ( ABS beyni,otomatik şanzıman vs) müşteri sadakat indirimi almak vs vs tüm bunlar için para veriyorsunuz.

Yoksa daha yeni otomobil genelde Gökdere özel servisi ile alakalı arkadaşın yaşadığı sorun var. Orayı biliyorum,normalde eski ustadır fakat sorun çıkmış yapılan iddialar doğru ise çok ciddi araç sahibi masraf etmek zorunda kalmış. İşte bu riske girmek istemeyen kişiler servise geliyor yoksa servisler elbette daha pahalı hizmet veriyor. Ona kalırsa herkes kendi balığını kendi yakalayıp pişirmesi lazım,tüm restaurantlarında iflas etmesi. Ama aynı balık kırk yerde farklı fiyattan satılıyor.

Neyse özetlersek 1350 TL tabi ucuz bir rakam değil ama dışarıda olması gerektiği gibi bu iş yaptırılırsa da sadece yağ ve mazot filtresi 500 TL, gerisi 250 TL tutsa + işcilik şeklinde olur.

• Fiyat bana da çok ucuz geldi açıkçası ama sahte olur mu sizce mais fransa üretim parça hepsi. Serviste bunları takmıyor mu ? bagaja atıyorlardı eski parçaları hatırlarım aynı bunun gibi poşetli parçalar.
    Evet mesela bosch seti bile daha pahalı. Çok daha kaliteli ürünler tabi var. Takıldığım konu şu ki servisin taktığı mais parçalar ile satılanlar aynı değil mi?. Onlarca satıcı var hepsi mi sahte acaba?
    Yok İkisi de aynı ise çok dandik olamaz diye düşünüyorum çok ucuz olsa da çünkü milyonlarca araçta bu parçalar kullanılıyor. Sorun çıkaran parçalar olsa servis hangisiyle baş etsin.Altından kalkamazlar. Bakımlı araçlarda bu tarz sarf malzemelerinden kaynaklanan sorun pek duymadım. Garanti bittikten sonra servise gitmek bana pek mantıklı gelmiyor. Garanti süresinde bile her şeyi kullanıcı hatası demeye getiriyorlar zaten.
  • O kadarını bilemem ama orjinal mazot filtresinin toptan alış fiyatı 100 TL altında Reno’da ürün yok diye hatırlıyorum.

• bence flltre ve yağ değişimlerini de kendimiz yapmalıyız. devir her işini yapabildiğin kadar kendin yapacaksın.(elektrik, su, otomotiv, tarım, eğitim vs.) hele ki bu devirde youtube da var, açıp bakabiliyorsun.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Clio'nun orijinal yağ filtresi 40TL, hava filtresi 80TL, karbonlu polen fitresi 115TL, mazot filtresi 150-180TL arasında.

Orijinal hava, yağ ve karbonlu polen filtresi toplam 235TL'ye aldım.
    Liqui Moly Toptec 4400 5w30 5L yağ 250TL veya Elf 5w30 5L yağ 160TL veya Castrol GT 5w30 5Lyağ 200TL
    50 TL de işçilik verir yaptırır özelde.

Triger değişimi dışında servise pek uğrayacağımı düşünmüyorum. Aracım 2016 model 2017 çıkışlı, henüz 25.300km'de. Sadece ilk sene sonunda serviste yağ değişimi yaptırdım 6.900km'de. Onda da sadece yağ ve yağ filtresini değiştirdim 2018'de 400TL para vermiştim. Ondan sonraki yıllar 450TL maliyetle kendi aldığım orijinal parçalarla işçilik ücreti vererek dışarıda yağ değişimi yaptırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 20 Ağustos 2020; 12:0:18 >
  • anlatamazsın. bunlar godiklendikçe zevk alangillerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

2016 fluence 1.5 dci icon Yag 5 40 castrol edge yağ, yag filtresi,hava filtresi ve polen filtresi 320 tl ye degistim işçilikle beraber...Ayın 5 gibiydi..Eskisehir sarar petrol Bp de.
    Öncelikle araca konan yağ araca uygun değil.

Araç Euro5 dizel motor, RN0720 onay kodu olan yağ koyulması gerekir. Castrol Edge'in böyle bir onay kodu yok. Çok iyi yağ olabilir ama o motorun yağı değil.

Sadece Castrol Edge 5LT fiyatı 250 TL üzerindedir. Kalan 70 lira hangi filtre hangi işçilik. Nasrettin hoca kedi et olayı gibi. Düz kağıt koymamışlardır umarım.

Renault RN 0720 kodu olan yağ listesi

Elf Evolution 5w30 (Servisler 2020 yılına kadar bu yağı kullandı)
    Castrol GTX 5w30 (Servisleri 2020 itibariyle bu yağı kullanıyor)
    Shell Helix Ultra Pro AR-L 5w30
    Liqui Moly Toptec 4400 5w30 (RN0720 onay kodlu en kaliteli yağ)

• dışarda sanayide yaptıran kişilerin arabası 100-150 bine geldiğinde altına girin bakın hep yag kaçakları oluyor. ben 1 tane yağ tıpalarını değiştiren usta görmedim. yagı koy devam et kafasındalar.

servise verdiğin o 1350 lira fiyatın içinde parçalar işçilik ustaların değişmediği tıpalar ve ileride sorun yaşarsan başın ağrımasını engellecek ücretlerde dahil.
  • Yetkili servis bakımlı aracın 2. elde de değeri farklı oluyor.
    Gecmisi belli olmayan araclardan ziyade, servis kayıtlı araçlar tercih sebebi oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GüvenlikMurat

dışarda sanayide yaptıran kişilerin arabası 100-150 bine geldiğinde altına girin bakın hep yag kaçakları oluyor. ben 1 tane yağ tıpalarını değiştiren usta görmedim. yagı koy devam et kafasındalar.

servise verdiğin o 1350 lira fiyatın içinde parçalar işçilik ustaların değişmediği tıpalar ve ileride sorun yaşarsan başın ağrımasını engellecek ücretlerde dahil.
    Zaten güvendiğiniz hatta bizzat yardım ettiğiniz bir yer yoksa hiç bırakmayın tapa gene iyi içine farklı yağ bile koyarlar sanayide .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Zaten güvendiğiniz hatta bizzat yardım ettiğiniz bir yer yoksa hiç bırakmayın tapa gene iyi içine farklı yağ bile koyarlar sanayide .

Alıntıları Göster
    Aman hocam bana sanayi deme cidden. bostancı maslak ümraniye kodosan vs alayını 3 sene boyunca gezdim bir tane düzgün insana denk gelmedim. şimdi servise gidiyorum kafam rahat. arabam garantisi bittiği halde sorun olunca hemen yapıyorlar para falan da vermiyorum. ben o yağ tıpalarına takıyorum çok önemli aslında ama onları değiştiren usta yok. ayrıca serviste yazılımları vs de güncelliyorlar.

• Gerisine birşey demiyorum da 50 tl ne Ben o parayı vereyim bir daha gidişimden sağlam aracı bozar verirler bana. 100 tl ki genelde 150 tl altına doğru düzgün bu işi yaptıramazsın çoğu sanayide.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Bir tapa söküp yağı boşaltıp 3 filtreyi (ki hava ve poleni herkes kendi de takabilir) takmaya daha fazlasını veren saftır. Mazot filtresi işe girerse fiyat değişir. Renault grubunda sağ tekerin ve çamurluk davlumbazının sökülmesi gerekiyor. O zaman 100-150 olur.

Benim değiştirdiğim yerde (shell toptan bayi, akaryakıt istasyonu değil) onu bile almayacaklar aslında benden de ben veriyorum yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 20 Ağustos 2020; 16:0:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Bir tapa söküp yağı boşaltıp 3 filtreyi (ki hava ve poleni herkes kendi de takabilir) takmaya daha fazlasını veren saftır. Mazot filtresi işe girerse fiyat değişir. Renault grubunda sağ tekerin ve çamurluk davlumbazının sökülmesi gerekiyor. O zaman 100-150 olur.

Benim değiştirdiğim yerde (shell toptan bayi, akaryakıt istasyonu değil) onu bile almayacaklar aslında benden de ben veriyorum yine.
    sadece yağ tapası değil motora yağ sızmasın diye bir sürü tapa var hangi usta değiştiyor bunları. çık dışarıya bak arabaların altına yarısının altı yağ içinde bu tapalar değişmediği için
  • Arkadaş konuda mazot filtresini de yazmış,sonra siz benden alıntı yapmışsınız mazot filtresinin fiyatını yazmışsınız sonra alıntı yaptığınız ilk mesajda 50 TL işcilik yazmışsınız, az değil mi deyince mazot filtresi işin içine girince fiyat değişir diyorsunuz. Vaktiniz mi çok yoksa yazalım şuraya da işte maksat yazmış olalım mı diyorsunuz. Konuya göre yazıyoruz,boşa insanların vaktini almasanız şurada biz de ne dedik 150 TL diyoruz zaten konuda,iki saat mesajlaşıyoruz boşu boşuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GüvenlikMurat

sadece yağ tapası değil motora yağ sızmasın diye bir sürü tapa var hangi usta değiştiyor bunları. çık dışarıya bak arabaların altına yarısının altı yağ içinde bu tapalar değişmediği için

Alıntıları Göster
    Ben yağ değişimine tüm malzemeleri alıp gidiyorum. Tapasına kadar. Sadece işçilik veriyorum. 5 liralık tapayı değiştirmemek de garip olur.

@tenekekutu çok değerli vaktini harcadığım, iki saat boşu boşua mesaj yazmak zorunda kaldığın için özür dilerim.

• 8-9 yaşındaki clio'nun garantisi falan da kalmamıştır. Neden bakımlarını sanayide yaptırmadınız ki?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.