ASAGIDAKILERDEN HanGISINDE INSANA OZGU BIR NITELIK DOGAYA AKTARILMISTIR? A-Durmadan kirbac yer silaya giden atlar B-Gun gelir albumdeki bir resme aglarsin C-Aheste cek kurekleri,mehtab uyanmasin D-Ben aski gogsumde kursun gibi tasiyorum E-Bahcede akasyalar acardi baharda ARKADASLAR BU SORU YANLIS BENCE cunku mesela konu anlatiminda soyleydi:mesela esmek sozcugu dogaya aittir ama dogadan insana aktarilabilir bakin ozet defterimden yaziyorum kel tepe,kor kiyi,kor kursun,yorgun yollar bunlar da hep aktarma var yalnizca insan kor olabilir yalnizca insan kel olur tepe degil yani aktarilmis olgun kiz,dalgali biri ise dogadan insana aktarilmis olgun yalnizca dogada var,dalgali da oyle cevap a degil
Cevap C mi?
bi tylol hot içer miyiz
kullanıcısına yanıt
EVET C AMA A SIKKINDA ATLAR SILAYA GIDER MI?SILAYA GITMEK INSANA AIT DEGIL MI?AMA AT DOGA MI DEGIL?
quote:
Orijinalden alıntı: numan789
EVET C AMA A SIKKINDA ATLAR SILAYA GIDER MI?SILAYA GITMEK INSANA AIT DEGIL MI?AMA AT DOGA MI DEGIL?
Sonuçta atların da belli bir mekanı var ve oradan ayrıldığında sılaya gitmiş olur Ama uyanmak insana ait.
bi tylol hot içer miyiz
kullanıcısına yanıt
mehtab ay isigi demekmis "Oklar gibi saplanmada kalbe / Vurdukça semadan yere mehtap" - A. Haşim oss den bir kurtulayim turkceyi birakcam,ingilizce yazim profu olacam
bi tylol hot içer miyiz
kullanıcısına yanıt
SILA 1. isim Bir süre ayrı kaldığı bir yere veya yakınlarına kavuşma DEMEK KI ATLARDA SILAYA GIDERLERMIS sılaya gitmek 1. bir süre ayrı kaldığı evini, yurdunu görmeye gitmek
quote:
Orijinalden alıntı: numan789
SILA 1. isim Bir süre ayrı kaldığı bir yere veya yakınlarına kavuşma DEMEK KI ATLARDA SILAYA GIDERLERMIS sılaya gitmek 1. bir süre ayrı kaldığı evini, yurdunu görmeye gitmek
Evet hocam dediğim gibi. Buradan da anlayacağınız gibi cevap C :)