Şimdi Ara

bi bakar mısınız, sahın conta yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaslar, benim aracta cok fazla ses vardı tamırcıye goturdum yatak vuruyor dedi yap usta dedim yatak takımı degıstı o esnada benı cagırdı kanaldan alta bak dedi krangı cevırdı su dokulmeye basladı yatakları taktı calısmadı zorla calıstırdık cok daha fazla ses cıkmaya basladı geldım garaja cektım ust kapagı soktum pıstonların ustu baya bı su dolu suları doktum conta yanmıstır dıye dusunuyorum su gozlerınde conta parcaları var, yagda su ve kopuklesme var su kabında ve radyatorde kopuk gıbı bısıler var. Sımdı sızce de conta da yanmıs mıdır o ses bununla ilgılı mıdır?

• Conta yanmış gibi görünüyor.

Motor bloğunda çatlak da olabilir.

Geçmiş olsun.
  • tesekkur ederım,
    catlak varsa nasıl anlasılır?
  • Kapak taşlanır, conta değişir. Hala suda eksilme ve yağda köpürme oluyorsa muhtemelen blokta çatlak vardır.

Direk anlaşılıyor mu bilmiyorum.
  • sayın utku, ilginızden ötürü tesekkur ederim.
  • Rica ederim.

Size bir de tavsiyede bulunacağım; o ustaya bir daha gitmeyin.

Yatak vuruyor deyip de kapak contasının durumunu kontrol etmemek tam bir saçmalık.
  • çok kafana takma.blokta çatlak varsa çıkma yarım blok alırsın.çok para değil zaten.
    çıkmacıları dolaşırsan komple motoru 450-600 gibi alabilirsin.yarım alırsan daha uyguna alırsın.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-faturali-1600cc-sahin-motoru/detay/?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    conta yanması nasıl anlaşılır
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun.ben komple motoru 550 liraya yaptırdım.Allahtan blok sağlamdı.buna göre bi tahmin yürütün derim...
  • arkadaslar, ilginizi ve bilginizi esirgemediginiz icin cok saolun peki bu ses contayla ilgili midir?
  • ben de üst kapak contası yakmıştım şahanımla
  • Yağa su karışması yağın yapısını bozar ve yağlama özelliğini azaltır. Bu da motorun yağlamaya ihtiyaç duyulan bölgelerinin doğru şekilde yağlanamayacağı anlamına gelir. Bir süre sonra yataklarda, subaplarda iticilerde vs. aşınmalar meydana gelir.

Muhtemelen bahsettiğiniz sesin de sebebi budur.

Yani bu sesin kaynağı conta yanması ve bu nedenle yağa su karışması olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 1 Kasım 2011; 23:42:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

çok kafana takma.blokta çatlak varsa çıkma yarım blok alırsın.çok para değil zaten.
    çıkmacıları dolaşırsan komple motoru 450-600 gibi alabilirsin.yarım alırsan daha uyguna alırsın.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-faturali-1600cc-sahin-motoru/detay/?

tek bu var başka bulamadım, sana zahmet varsa başka bilgilendirebilir misiniz beni?

• ustan motoru sökünce anlamadımı acaba aynı contayımı kullandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

ustan motoru sökünce anlamadımı acaba aynı contayımı kullandı

usta usta değil ki....

üst kapakta yapıldı ama yine su doluyor gözlere bloklar çatlak anlaşılan. motor almak en mantıklısı diye düşünüyorum
  • Çatlakları kaynakla falan doldurabilirler mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Çatlakları kaynakla falan doldurabilirler mi acaba?

pek iyi olmaz diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apulo

merhaba arkadaslar, benim aracta cok fazla ses vardı tamırcıye goturdum yatak vuruyor dedi yap usta dedim yatak takımı degıstı o esnada benı cagırdı kanaldan alta bak dedi krangı cevırdı su dokulmeye basladı yatakları taktı calısmadı zorla calıstırdık cok daha fazla ses cıkmaya basladı geldım garaja cektım ust kapagı soktum pıstonların ustu baya bı su dolu suları doktum conta yanmıstır dıye dusunuyorum su gozlerınde conta parcaları var, yagda su ve kopuklesme var su kabında ve radyatorde kopuk gıbı bısıler var. Sımdı sızce de conta da yanmıs mıdır o ses bununla ilgılı mıdır?

Hocam şahsi görüşüm; Sat kurtul o araçtan. Motoru o duruma geldiyse, başka yerlerinde neler vara acaba?
    Yeni mi aldınız aracınızı ?
  • Ogün® kardeşim evet yeni aldım ama şanş bu ya motor bitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: apulo

Ogün® kardeşim evet yeni aldım ama şanş bu ya motor bitti

Nasıl biliyorum? Şans değil sanırım bitik araba almışsın.
    Uğraşma, üçüne beşine bakma sat. Bana dua edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogün® -- 8 Kasım 2011; 18:52:56 >
  • Geçmiş olsun...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.