Şimdi Ara

SÖZELLERİN HAKKI YENİYOR! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sözellere özgü bir durum değil.aynı durum tüm bölümler için geçerli.sen iyi bir yer tutturucam diyorsan her dersi o dersin hocası kadar(yaklaşık)bilmen lazım.üniversite sınavlarında çıkan soruların yarısından fazlasını yapacak devlet okulu hocası tanımıyorum.gel gör ki bu adamlar dersaneleri kaldıracaz diyorlar.sınava yaklaşık 2 milyon kişi giriyor.maşallah herkesin hedefi ya hukuk ya tıp ya da mühendislik.neden?çünkü başka bölüme gidersem açıkta kalır mıyım?sorusu kurcalıyor kafanı.ya da bu bölümden mezun olacaksan dayın olacak nasihatı.şahsen benim hedefim küçüklüğümden beri yönetmen olmaktı.tabii büyüdükçe türkiye gerçekleriyle yaşamasını da öğreniyorsunuz.çünkü bu ülkeden ya doktor çıkar ya avukat.yoksa dayıya bakarsın ya da aç kalırsın.öyleymiş.
  • hukuk konusunda haklısın işletme iktisat maliye konusunda haksız
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Supremacy.

quote:

Orijinalden alıntı: karatecrube

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

28 şubat zihniyetinin rezilliklerini çekiyoruz işte.

Tıp kı 80 darbesinin bize hediyesi YÖK ve ÖSYM gibi.

80 ler oncesini biliyorsunuz sanki!

Eskiden zenginler en iyi yerlere giderdi, fakirlerin bir cogu liseden sonra universiteye gecmek icin bir sinav oldugunu bile bilmezlerdi. Simdi dogudan calisan Hacettepe Tip'a ODTU ye girebiliyor ama kimse parasini basip bu okullara giremiyor.

Kendi yapamadiginiz sisteme kaka atacaginiza oturup calissaniz, biraz adam olsaniz kazanacaksiniz ama yok. Hep sistem kotu, sistem pis vs... Cehaletinize devam edin siz, bizler bu arada universite okumus mezun olmus iyi yerlere gelmis olacagiz.

Ama illa yok ben adam olmam diyorsaniz suna da emin olun ki: siz forumlarda, facebookta, twitter'da egitim sistemine istediginiz kadar giydirin hic bir halta yaramayacak.

Sen 80 ler öncesini bilip konuşuyor gibisin, yaşamadığın halde. Eğer bilmekten kasıt okuyup araştırıp bilmekse yakın tarihi çok iyi biliyorum. Sen o önyargını kır önce. Kimin ne bilip bilmediğini nerden biliyosun müneccim? Ben de yaşamadım. Ayrıca sosyal olaylara değinmedim sadece Yök ve Ösym ye değindim. Darbeye laf uzatmadım farkettiysen. Siz lafı nereden anlıyorsunuz arkadaş?

Ayrıca bizim üniversite kazanamadığımızı nereden çıkardın öyle birşey mi yazdım bi bak bakalım?? Çok da güzel puan aldım ve Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birine yerleşeceğim ben?? Eee ne bıdı bıdı saçmalıyorsun sen kardeşim? Söylediğin cümle benim mesajımla ne alaka? Hı?

Yine ayrıca sen ne hakla bize adam değilsiniz diyorsun? Ben MF ciyim canım arkdaşım bunu belirtiyimde. Abuk sabuk konuşma belli okumuşsunda tartışma kültürü edinememişsin. Mesaj şikayet edilmiştir birazdan gereği yapılır.

Adam degilsinizi dedigim insanlar sinavi batirip batirip sisteme kufreden insanlar. Belli ki sen bunlardan degilsin. Ama MF ci oldugunu belirtme geregini neden duydun bilmiyorum. Bu durum alan ile ilgisi yok. Her alanda bu tarz ergen cahiller mevcut. "Biz" derken kendini kimlerle ayni gruba koyuyorsun bilemiyorum.

Ve tartisma kulturu edinmemis degilim, gayet de o kulture sahibim. Ancak sen galiba okudugunu anlamayi ogrenememissin. Darbe ne alaka? Mesajimi oku bakalim, darbe geciyor mu icinde.

YOK ve OSYM su anda oldukca adil bir sekilde universiteye giris olayini organize ediyorlar. Tabiki kusursuz degiller ama bu kusurlari sinavi batirip forumlarda gezen insanlar duzeltmeyecek. Sen madem iyi bir yerde okuyorsun bunu da bilmen lazim. Velev ki 80 oncesi sistem daha iyi olsun, bunu buralara yazmanin sinavi kazanamayan insanlara hic bir faydasi yok.

• Idos kullanıcısına yanıt
    be beyinler! adamın kafası basmaz mata. mat çözmek zorunda mı sosyoloji için? sizin beyinler bu kadar basıyor işte ne yapacan? sizin gibiler yüzünden zaten buralarda bu insanlar. eminim çok iyi yerlere gelirsiniz!
  • karatecrube kullanıcısına yanıt
    Ben ne diyorum sen ne diyorsun! adam derece yapıyor, batırmıyor ilk 1000'e giriyor ama hangi bölümü, üniversiteyi seçse boş. Çok büyük şansının olması gerek iyi yerlere gelmesi için.
  • kimin hakkı yenmiyor ki sanki
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

28 şubat zihniyetinin rezilliklerini çekiyoruz işte.

Tıp kı 80 darbesinin bize hediyesi YÖK ve ÖSYM gibi.

80 ler oncesini biliyorsunuz sanki!

Eskiden zenginler en iyi yerlere giderdi, fakirlerin bir cogu liseden sonra universiteye gecmek icin bir sinav oldugunu bile bilmezlerdi. Simdi dogudan calisan Hacettepe Tip'a ODTU ye girebiliyor ama kimse parasini basip bu okullara giremiyor.

Kendi yapamadiginiz sisteme kaka atacaginiza oturup calissaniz, biraz adam olsaniz kazanacaksiniz ama yok. Hep sistem kotu, sistem pis vs... Cehaletinize devam edin siz, bizler bu arada universite okumus mezun olmus iyi yerlere gelmis olacagiz.

Ama illa yok ben adam olmam diyorsaniz suna da emin olun ki: siz forumlarda, facebookta, twitter'da egitim sistemine istediginiz kadar giydirin hic bir halta yaramayacak.

Sen 80 ler öncesini bilip konuşuyor gibisin, yaşamadığın halde. Eğer bilmekten kasıt okuyup araştırıp bilmekse yakın tarihi çok iyi biliyorum. Sen o önyargını kır önce. Kimin ne bilip bilmediğini nerden biliyosun müneccim? Ben de yaşamadım. Ayrıca sosyal olaylara değinmedim sadece Yök ve Ösym ye değindim. Darbeye laf uzatmadım farkettiysen. Siz lafı nereden anlıyorsunuz arkadaş?

Ayrıca bizim üniversite kazanamadığımızı nereden çıkardın öyle birşey mi yazdım bi bak bakalım?? Çok da güzel puan aldım ve Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birine yerleşeceğim ben?? Eee ne bıdı bıdı saçmalıyorsun sen kardeşim? Söylediğin cümle benim mesajımla ne alaka? Hı?

Yine ayrıca sen ne hakla bize adam değilsiniz diyorsun? Ben MF ciyim canım arkdaşım bunu belirtiyimde. Abuk sabuk konuşma belli okumuşsunda tartışma kültürü edinememişsin. Mesaj şikayet edilmiştir birazdan gereği yapılır.

Adam degilsinizi dedigim insanlar sinavi batirip batirip sisteme kufreden insanlar. Belli ki sen bunlardan degilsin. Ama MF ci oldugunu belirtme geregini neden duydun bilmiyorum. Bu durum alan ile ilgisi yok. Her alanda bu tarz ergen cahiller mevcut. "Biz" derken kendini kimlerle ayni gruba koyuyorsun bilemiyorum.

Ve tartisma kulturu edinmemis degilim, gayet de o kulture sahibim. Ancak sen galiba okudugunu anlamayi ogrenememissin. Darbe ne alaka? Mesajimi oku bakalim, darbe geciyor mu icinde.

YOK ve OSYM su anda oldukca adil bir sekilde universiteye giris olayini organize ediyorlar. Tabiki kusursuz degiller ama bu kusurlari sinavi batirip forumlarda gezen insanlar duzeltmeyecek. Sen madem iyi bir yerde okuyorsun bunu da bilmen lazim. Velev ki 80 oncesi sistem daha iyi olsun, bunu buralara yazmanin sinavi kazanamayan insanlara hic bir faydasi yok.

Senin söylediklerin benim mesajımla ne alaka peki? Benim yazdığım 1 satırlık cümleyle senin yazdığın 10 satırlık cümle ne alaka bana bunu bir söyle? Ben onları sözelcilere söylemedim, sistemi batıranlara söyledim demesini biliyosun hemen kıvırıyorsun. Arkadaşım tutup benim mesajımı alıntılayıp "siz" zamiri kullanarak ver yansın yapmışsın. Kendi üstüme alınmayacağımda napacağım?? Tartışma kültürüne sahipsin madem bunlara dikkat edeceksin.

Sen ne biliyosun 80 öncesini bilmediğimizi be arkadaş? Sen 84 lüsün sanırım yaşamadan bilemeyeceğine göre, okuyarak biliyor olmalısın. Ee o zaman bizim okuyarak öğrenemediğimizi nereden biliyorsun?? Bu önyargıyla mı tartışma kültürüne sahipsin? Soruyorum sana? Asıl sen okuduğunu anlamayı öğrenememişsin. Sözelcilere yada sistemi batıranlara adam değilsiniz diyene kadar sen ilk önce adam gibi üslubla konuşmasını öğren bence. Sözelcilerin haklarını savunduğum için MF ci olduğumu belirttim, biz lafını da sen genel konuştuğun için genellemeye aldım. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Supremacy. -- 14 Temmuz 2013; 0:58:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sekosekoseko

be beyinler! adamın kafası basmaz mata. mat çözmek zorunda mı sosyoloji için? sizin beyinler bu kadar basıyor işte ne yapacan? sizin gibiler yüzünden zaten buralarda bu insanlar. eminim çok iyi yerlere gelirsiniz!

senin kafa basmıyo heralde
  • Esit agirlikcilar olsun o zaman biz yasamayalim, bizim bolumde ne meslek kalicak o zaman? Sozel bolum mesleklerinin turkiyede is olanagi yok diye esit agirliga uygun olan mesleklerin sozelde olmasi gerektigini savunmayin, ha diyeceksinizki sozellerin derslerinde neden psikoloji sosyoloji falan var, o da egitim sisteminin fiyaskosu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes kendi çıkarı için konuşuyor.Matematik zekası yok değil ama sizin zevk aldığınız dersten biz alamıyoruz belki.Bu kadar mı kolay birilerini aşağılamak? Sosyoloji , Psikoloji gibi dersleri sözeller görüyor ama bu bölümler tm de bunun mantıklı bir açıklaması var mı? Varsa biri söylesin.Sen 4 sene bu dersleri göreceksin ama bu dersleri lisede hiç görmemiş ya da kıyısından görmüş adam gelecek ve senin gördüğün derslerin hocası olacak.
  • Benim şahsi düşüncem söz konusu bölümler sözelden öğrenci almalıdır.Özellikle Hukuk ve Siyasal kesinlikle Sözelde olmalıdır bunlar sosyal zekaya dayanan meslek gruplarıdır öğrenci konusunda seçiciliği arttırmak için matematik eklenmiş olabilir yüksek talep alan bölümler olabilirler belki ama yine de çözüm matematik olmamalıdır sınav sisteminin değiştirilmesi gerekiyor.İki tarafta bu arada kalan bölümleri paylaşamıyor eşit ağırlıkçılar bunların onlarda kalması gerektiğine inanıyor tamam anlarım bu alternatiflerini kaybetmek istemiyorlar ama bu ülkede en çok hakkı yenen grup sözellerdir.Bir orta yol bulunacaksa ortak bölüm haline getirilebilir bunlar.
  • Sanki eskiden ortak alandı Hukuk, öyle bir şey hatırlar gibiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManikD

Peki adama sormazlar mı sözel seçerken bunları bilmiyor muydunuz? Ha derseniz efendim biz matematik vs. yapamıyoruz psikoloji, sosyoloji ve hukuk gibi bölümlerde matematik yok mu sanıyorsunuz? İstasitik, araştırma teknikleri var sosyoloji ve psikolojide keza psikolojide nöropsikoloji ve deneysel psikoloji gibi alt dallar var bunlar hep matematik hatta bir miktar biyoloji. Hukukta iktisat var ticaret vs gibi dersleri var. Bunlar yüzde yüz sözel alanlar değil içlerinde matematik vs gibi şeyler var. Bunları yapabilceğinizi kabul ediyorsanız lisedeki matematik vs gibi alanları neden yapılabileceğini kabul etmiyorsunuz? Sonuçta o dersleri vermeden mezun olamayacaksınız. Keza diğer bir olgu EA dan mezun olup iş garantisi olan kaç bölüm var ki? Yada sayısal alanda? Türkiye de 81 ilde üniversite yaparsan olacağı budur. çünkü arz talep dengesi bir anda alt üst oldu. Artık iş veren daha çok alanda iş yapanı alıyor. Olaydı sadece büyük şehirlerde belli miktarda üniversite o zaman ne saycılar EA işini yapardı (Bakınız yöneticilik yapan EE ciler Makineciler) ne Sözel işini yapan EA cı kalırdı (Bakın İİBF mezunu olup ne iş olursa yaparız abiciler). Her bölüm kendi ihtiyacı kadar mezun verseydi herkese iş olacaktı. Ama bunu bir yarışa çevirdiler ve herkes lisede bölüm seçerken şunu biliyordu "ne kadar çok alanda becerin olursa o kadar iyisin". Bu yüzden mevzu psikoloji-sosyoloji-hukuk gibi bence ea olan bölümleri sözele geçirmek değil aksine piyasadaki talebe göre öğrenci arz etmektir. Ve diğer bir başlık mutlaka EA-SÖZ-SAY alanlarının içeriği tekrardan değiştirilmelidir. Sözel ağırlıklı EA, Sayısal ağırlıklı EA olmalı. Psikoloji vs. gibi bölümler sözel ağırlıklı EA ya giderken İİBF ler say ağırlıklı EA ya gitmeli. Aynı şekilde Matematik ağırlıklı say ve Fen ağırlıklı SAY bölümleri olmalı. Bölümleri oradan buraya taşımaktansa baştan aşağı alanlarda reform gerekli. Yoksa bugünkü alansal durumu herkes lisede alan seçerken biliyordu, isyan bu dengesiz alan yapılanmasına olmalı

Doğru matematik var bu bölümlerde. Ama sözelciler de mat 1 ve mantık çözüyor. Trigonometri, integral gibi şeylere ne gerek var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sözel zekası mı?

Oturup ezberliyorsunuz ne zekasıymış bu böyle?

Sayısal adam ezberleyemiyor, ezberlemiyor sanki?! Sağlık okuyan adam ne yapıyor, 7/24 ezber...

Tutunamayanların bölümüdür TS, ne kaa ekmek o kaa köfte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekosekoseko

Gerçekten bu eğitim sistemi ne hale geldi. Sözeldeki bölümlerin hangisinden mezun olursanız olun, hangi üniversiteden mezun olursanız olun hep kafanızda bir soru oluyor. İş garantisi???
    Peki neden bu sistem böyle? Çok mu zor Sosyolojiyi, Psikolojiyi, Felsefeyi ve daha fazla sözel bölümü TS alanına koymak? Bu adamlar ne seçecekler? Ne seçse dert. Adam sözelde ilk 1000'e giriyor, derece yapıyor ama garanti bir bölüm bulamıyor kendisine, hep kafası muallakta.
    Milli Eğitim Bakanlığı ve Yök bu duruma derhal el atmalı. Çünkü bir alan yok oluyor! Sözel zekası olanlar harcanıyor!

he mat ve fen çözmeden sınava hazırlanıyor çok haksızlık gerçekten.

sözel zekası olan adam kendine iş bulur zaten. sözel zeka demek oturup ezberlemek değildir.

• Idos kullanıcısına yanıt
    tamam koçum görürsen selam söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victoяiatus

Sözel zekası mı?

Sayısal adam ezberleyemiyor, ezberlemiyor sanki?! Sağlık okuyan adam ne yapıyor, 7/24 ezber...

Senin zihniyetindeki insanlar yüzünden eğitim sistemi böyle zaten ... Sözel demek sırf ezber demek değildir yorumlamaktır,mantıksal ilişki kurmaktır,hitabet yeteneğinin olmasıdır,yaratıcılıktır

Ama senin gibi "beyin" e sahip olan insanlar hemen yafta yapıştırır insanlara...

Sözel zeka madem ezber işi yazsana bir roman görim seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D37FC5D75 -- 16 Temmuz 2013; 1:11:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: History_1453

quote:

Sözel zekası mı?

Senin zihniyetindeki insanlar yüzünden eğitim sistemi böyle zaten ... Sözel demek sırf ezber demek değildir yorumlamaktır,mantıksal ilişki kurmaktır,hitabet yeteneğinin olmasıdır

Ama senin gibi "beyin" e sahip olan insanlar hemen yafta yapıştırır insanlara...

Hangi beyin beynime çamur atıyor merak ettim, okuduğunuz bölüm nedir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: History_1453

quote:

Sözel zekası mı?

Senin zihniyetindeki insanlar yüzünden eğitim sistemi böyle zaten ... Sözel demek sırf ezber demek değildir yorumlamaktır,mantıksal ilişki kurmaktır,hitabet yeteneğinin olmasıdır

Hangi beyin beynime çamur atıyor merak ettim, okuduğunuz bölüm nedir?

Benim bölümümü napıcaksın sen? Sözel zeka madem ezber işi yazsana bir şiir,roman,hikaye göreyim seni?

• Totalde 100 bin tsci var mıdır bilmiyorum. Yıllık Lysye giren...

Adamlar kendilerini 700 bin tmci
    400 bin sayısalcı ile kıyaslıyor.

Ve biz 20 bine girdik ama hiçbir şey olamıyoruz diyorlar.

Bilmiyorum devam etmeme gerek var mı?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.