Merhaba, arkadaşlar TT ile olan sözleşmemin bitmesine 20 gün kadar süre kaldı. Sözleşme yenilemesi yapmayacağım bunun için ne zaman arayıp iptal ettirmeliyim? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. |
Sözleşmenin bitmesine 20 gün kaldı
-
-
İptal etmek yerine başka operatöre geçiş yapınız. İptal ettiğinizde port sorunu yaşayabilirsiniz.
Bazı operatörler geçişi taahhüt bitişine denk getirebiliyor, müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsiniz.
Geçen yıl telekomdan gıbırnete geçiş yapmıştım.
4 ekimde gerekli evrakları doldurup kargoladım.
5 ekim sabahı kargoyu teslim aldılar.
6 ekim akşam 18.00 civarı sesli onay için aradılar.
9 ekim 16.00 civarı geçiş sağlandı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Port sorunu olacağını sanmıyorum. Çünkü binamızda yeterince port var ve %80'i kullanıyor.
-
Başka bir firmaya geçiş yapmayacaksanız iptal ettirn. Başka firmaya geçmeye düşünüyorsanız hizmet taşıma yaparsanız masrafsız olur.
Aksi taktirde iptal ettirp yeni firmadan hizmet açtımak ücretli (GibirNET hariç)
-
Eğer aynı altyapı altından hizmet alacaksanız iptal etmeniz çok sakıncalı. Taahhütünüzün son ayında istediğiniz zaman çıkış yapabilirsiniz. Ben son ayın tam 6 gün öncesinde Netspeed geçiş evraklarım ve ev internetime bağlı olan ev telefonunun feshedilmesi ve bununla aboneliğimin YALIN internete dönüşmesi amacıyla PSTN iptali dilekçesini birlikte göndermiştim. Tam 47. saatte Türk Telekom sinyalim kesildi ve Netspeed hizmeti almaya başladım kesintisiz bir aralıkla. Çok memnun kaldığım bir geçiş süreci yaşadım.
Port yok sorunu, kurulum ücreti sıkıntısı derken boşa zarar edeceksiniz. Tavsiyem direkt taşıma yapın hangi ISS'ye geçiş yapacaksanız. Pelicell hariç tüm ISSlerde (Netspeed, Türknet, Milleni, Gibir...) taşıma sorunsuz gerçekleşiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 6 Mart 2022; 21:54:26 > -
TürkNet geçiş yapacağım. Kurulum ücretsiz şuan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur17 -- 6 Mart 2022; 22:27:35 > -
TurkNet'e geçiş yapacaksan hattını kapatma geçiş işlemi yaparsan daha iyi olur.
-
Sanırım öyle yapacağım. Fakat bu aşamada Türk Telekoma bildirmem gerekiyor mu? sürpriz faturayla karşılaşmak istemiyorum.
-
Türk Telekom'a bildirmek gerekmiyor. Geçiş işlemlerini TurkNet hallediyor. Fatura ile ilgili dikkat edeceğin husus şudur: Geçiş işlemi yaptığın zaman bulunduğun ay için henüz fatura çıkmadığı için bu fatura daha sonra ortaya çıkıyor. Onu takip etmek gerekir.
Şöyle örnek vereyim. Örneğin bugün (08 Mart 2022) geçiş işlemleri için başvurdun diyelim. Geçiş işlemleri de bir hafta sürdü. 15 Mart 2022'de geçiş tamamlandı. En son fatura 1 martta kesilmişti ve şubat kullanımını kapsıyordu. Ama martta 15 günlük kullanım var. Türk Telekom Bu 15 günlük kullanımı sonraki ay fatura çıkarır. Bu faturayı takip etmezsen üzerine faiz biner.
Şu adresten ne kadar fatura çıkmış kontrol edebilirsin.
onlineislemler.turktelekom.com.trTürk Telekom Online İşlem Merkezihttps://onlineislemler.turktelekom.com.tr/fatura-sorgulama-odeme/internetAyrıca geçiş gününü taahhüt bitimine denk getirirsen çok iyi olur. Çünkü taahhüt bittikten sonraki günler indirimli tarifeden değil normal tarifeden hesaplanır. Fiyatını tam bilmiyorum ama mesela aylık 300 TL olsa günlük 10 TL'den üç günlük kullanım 30 TL tutar. Yani geçiş işlemi yapılırken taahhüt gününü bir iki gün geçse çok büyük fatura çıkmaz ama 10 gün geçse taahhütsüz kullanım olduğu için 100 TL daha fazla fatura çıkar.
Ben İstanbul'dayım geçiş işlemi 7 gün sürdü. Taahhüt bitimini 2 gün geçti bana kazık bir fatura çıkardılar. Telekom Müdürlüğüne gidip neyin nesidir diye itiraz ettim. Meğer daha önce iade ettiğim Tivibu cihazını fatura etmişler. Daha önce iade ettiğimi kayıtlardan bulunca faturayı düzelttiler. Normal bir fatura çıktı.
Sana tavsiyem taahhüt bitimine 1 hafta kala geçiş işlemi için başvuru yapmandır. Bu süre içinde geçiş tamamlanır ve fazla fatura çıkmaz diye düşünüyorum.
TurkNet'e geçeceksen istersen referans kodu vereyim ikimiz de 1 ay ücretsiz kullanalım.
-
Hocam bilgiler için teşekkürler. Evet Faturalar 1 ay geriden geldiği için Nisan'da da bir fatura ödeyeceğim. Geçiş işlemlerinde kardeşimin davet kodunu kullanacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X