Şimdi Ara

sözlük sitesi açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
24.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ekşi sözlük gibi sözlük sitesi açmak istiyorum bana biraz bilgi verirseniz memnun olur bide bana kça patlar seneleik???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sözlük Sitesi Kurma Rehberi

Eğer yabancı diller öğrenmeye veya sözcük dağarcığını geliştirmeye hevesliyseniz, kendi sözlük sitenizi kurmak faydalı bir girişim olabilir. İşte adım adım bir kılavuz:

1. Hedef Kitlenizi Belirleyin

Sunduğunuz sözlüğün ihtiyaçlarını karşılayacak hedef kitlenizi belirleyin. Örneğin, öğrenciler, iş insanları veya dil meraklıları olabilir.

2. Bir Alan Adı Seçin

Sözlük siteniz için kullanıcıların hatırlaması ve yazması kolay bir alan adı seçin. "sozluk.com" gibi ilgili anahtar kelimeleri içeren bir alan adı faydalı olacaktır.

3. Bir Web Sitesi Oluşturma Platformu Seçin

WordPress veya Wix gibi bir web sitesi oluşturma platformu, sözlük sitenizin temelini oluşturmak için kullanışlı seçenekler sunar. Bu platformlar, sözlük özellikleri eklemeyi kolaylaştıran eklentiler ve şablonlar sağlar.

4. İçerik Hazırlayın

Sözlük siteniz için kapsamlı ve doğru içerik hazırlayın. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını karşılayan sözcükleri, tanımları ve örnekleri dahil edin. Ek olarak, eş anlamlılar, zıt anlamlılar ve ilgili deyimler gibi ek bilgiler sağlamak faydalı olacaktır.

5. Web Sitenizi Optimize Edin

Web sitenizi arama motorları için optimize edin. Hedef anahtar kelimeleri başlıklara, meta verilere ve içerik metnine yerleştirin. Ayrıca, hızlı yükleme süreleri ve mobil uyumluluk sağlayın.

6. Web Sitenizi Tanıtın

Sözlük sitenizi sosyal medya, e-posta pazarlaması ve diğer çevrimiçi kanallar aracılığıyla tanıtın. Web sitenizin arama sonuçlarındaki görünürlüğünü artırmak için yüksek kaliteli geri bağlantılar edin.

7. Web Sitenizi Sürekli Olarak Güncelleyin

Sözlük sitenizi yeni kelimeler ve tanımlarla düzenli olarak güncelleyin. Ayrıca, kullanıcı geri bildirimlerini toplayın ve sitenizi geliştirmek için kullanın.

Bu adımları izleyerek, hedef kitlenizin ihtiyaçlarını karşılayan ve arama motorlarında iyi performans gösteren kendi sözlük sitenizi kurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşlar yardı edecek kimse yok mu
  • internette hazır sözlük olması lazım
  • peki arkadaslar eksisozlugun ingilizce versiyonu var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kby

peki arkadaslar eksisozlugun ingilizce versiyonu var mı acaba?

Konsept olarak mı soruyorsun ? Öyleyse hayır bildiğim kadarıyla yok, Türkler icad etmiş

Ayrıca sözlük sitesi açmak isteyen arkadaş, bana kalırsa bu kadar sözlük klonunun olduğu bir sanal alemde daha yeni bir sözlük açmak mantıksız. Tutunamassın, eğer kendi çapımda birşey yapıcağım diyorsan dene.
  • www.urbandictionary.com ingilizce sözlük. (ekşi sözlük gibi)
    Bu arada sözlük scripti hazır olarak yoksa bile php ve mysql/mssql server kullanarak rahatça yazabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Méxes

quote:

Orjinalden alıntı: kby

peki arkadaslar eksisozlugun ingilizce versiyonu var mı acaba?

Konsept olarak mı soruyorsun ? Öyleyse hayır bildiğim kadarıyla yok, Türkler icad etmiş

Ayrıca sözlük sitesi açmak isteyen arkadaş, bana kalırsa bu kadar sözlük klonunun olduğu bir sanal alemde daha yeni bir sözlük açmak mantıksız. Tutunamassın, eğer kendi çapımda birşey yapıcağım diyorsan dene.

Alakası bile yok mutlaka esinlenme vardır başka bir siteden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedava web sitesi kurma.YARDIM!!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alakası bile yok diyeceğine esinlenilen siteyi söylesen ?
  • yok ilk örneği ekşidir
  • ek$i'nin framework'unu bulamaz mıyız?
  • bende açmayı düşünüyorum beyler daha önceden hiç bi site açmamam da cabası

popülerlik falan umrumda değil sadece bi arkadaşla arada bi sıkıldığımızda saçmalamak için istiyorum
  • Uppi.

Bende araştırıyorum ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.
  • Hazır Sözlük, Ekşi Sözlük benzeri bir php scriptidir. Kurulumu kolay olup dileyen herkes kendi sözlüğünü kurabilir. İlk olarak caesar tarafından yazılmış ve piyasada bir çok sözlük sitesinin açılmasına sebep olmuştur.

Script en temel haliyle yazılmıştır ve içerisinde bazı eksiklikleri mevcuttur. Fakat bu eksiklikler sözlüğün işlevsel eksiklikleri değil, daha çok istatistiksel ve kullanıcıların diğer faaliyetlerine yönelik eksikliklerdir. Php bilgisine sahip bir kişi tarafından bu eksiklikler kısa sürede giderilebilir.
  • kurmak çok kolay, hazır scriptler var ancak bu saatten sonra tutması için çok "matrak" insanları bulman lazım.
  • Oy Oy Oy Oy Sozlukspot tan iş olmaz batıp batıp kendi çapında yüzer o bi ara zeykur çıkmıştı çöktü site 2 bin kişi yığıldı tabi
  • merhaba,
    sözlük veren sitelerden birisi de şu: www.sozlukac.com
    domain, hosting ve logo veriyorlarmış
  • konuyu hortlatmak istemezdim, ama google'da ilk çıkan yerlerin başında burası geliyor. o yüzden hazır script konusunda yardımcı olacak bu işlerden anlayanlar bana ulaşsın, fiyat konusunda anlaşırız.
  • Kardeş ben sözlükspottan draizarg.sozlukspot.com 'u açtım. bi girin bakın siteye hiç çalışmıyo , scripti bozuk heralde ama bilmiom bunun gibi beleş sözlük açan yer varmı, yada tr.gg gibi bedava site açan yerlerdende sözlük açılabilirmi ?

#hortlatılmışkonu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.