Şimdi Ara

sp2'li xp, sorunsuz yükleniyo, ama açılmıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldığım 250gb'lık hdd'ye içinde service pack 2 yüklü olan windows xp yüklemeye çalışıyorum.

öncelikle hdd'yi 3 partition'a ayırıyorum. bi partition'ı seçiyorum, formatlıyorum ve windows'u yüklüyorum.

yükleme sorunsuz tamamlandıktan sonra otomatik olarak bilgisayar yeniden başlatılıyo. ilk başta siyah ekran üzerine xp logosu ve mavi çubuk göstergesi ekrana geliyo. bunun ardından gelen "lütfen bekleyiniz" ekranında sistem donuyo, windows açılmıyo (normalde burda "ekran ayarlarını otomatik olarak yapıyorum (applying screen adjustment settings)" mesajı gelmeliydi).

bunun ardından makineyi resetliyorum, yine xp logosu ve mavi çubuklu ekran görünüyo. ardından mavi fon ve xp logosu ile "bilgisayar ayarları yapılıyor (appyling computer settings)" ekranı geliyo. bu sefer de bu ekranda donup kalıyo.
    kısacası sisteme xp sorunsuz yükleniyo, ama bi türlü açılmıyo, desktop'u bi göremedim.

sistemi güvenli kipte açmayı denediğimde, sorunsuz çalışıyo.

service pack'i olmayan bi windows ile denediğimde sorunsuz çalışıyo, ama bu sefer de sp2 olmadığı için hdd'yi 130gb olarak görüyo

2 farklı yerden aldığım 3 farklı windows cd'si ile denedim, hepsinde aynı sorunla karşılaştım.
    sorunun ne olabiliceğine dair fikriniz varsa lütfen söyleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Bomb -- 14 Kasım 2006; 21:42:25 >

• Harddiskinizi başka bir XP yüklü makinaya takıp checkdisk (chkdsk) yaptırın. Bir yerde bir dosya sistemi hatası olursa takılabilir.
  • bence hdd nde bişey var bende 80 likte olmuştu samsung sata servise verdim degiştirldi
  • mesajı editledim. önemli bişe3yi söylemeyi unutmuşum:

"service pack'i olmayan bi windows ile denediğimde sorunsuz çalışıyo, ama bu sefer de sp2 olmadığı için hdd'yi 130gb olarak görüyo "

yani "düz" xp yüklediğimde sorun yok. sp2 'li xp sorun çıkartıyo
  • sorun şimdilik halloldu.

problem, henüz driverları yüklü olmayan harici bileşenlerin (webcam ve adsl modem) usb'den bağlı olmasıymış. usb'leri boşaltınca sistem açıldı. ardından harici bileşenlerin driverlarını yükledim. şimdilik sorun yok gibi görünüyo.

lockheed ve ilyus, yardımınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Bomb

sorun şimdilik halloldu.

problem, henüz driverları yüklü olmayan harici bileşenlerin (webcam ve adsl modem) usb'den bağlı olmasıymış. usb'leri boşaltınca sistem açıldı. ardından harici bileşenlerin driverlarını yükledim. şimdilik sorun yok gibi görünüyo.

lockheed ve ilyus, yardımınız için teşekkür ederim.

Rica ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.