Şimdi Ara

Space Gray kutusunda Silver iPhone X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 hafta önce yurtdışından iş ortağımız hediye olarak iPhone X getirdi. Bütün Apple ürünlerimde siyah veya space gray kullandığımdan dolayı telefonda Space Gray alınmış. Telefonun kutusu üzerinde de Space Gray yazmasına rağmen kutuyu açınca Silver renkli iPhone çıkınca ciddi şaşırdım ve de anında Apple'a bildirdim. Kutu içinden çıkan cihazın bütün serileri de kutu üzerindeki etiket ile aynı, etikette yazan renk hatalı.

Durumu önce call center üzerinden detaylı görüşmeler yapıp, ilgili fotoğrafları paylaşmam neticesinde onların da teyit ettiği hatalı bir durum olmasına rağmen böyle bir durum ile karşılaşmadıklarından çözüm üretemediler ve Apple Feedback'e durumu iletmemi istediler. İlettim ancak herhangi bir yerden geri dönüş alamıyorum, sorun ile baş başa bırakıldım.

Böyle bir problemi çözmek için ciddi efor ve zaman harcamama rağmen herhangi bir olumlu dönüş alamamamın neticesinde buradan sizlerin görüşünü almak için yazmaya karar verdim. Sonuç itibari ile daha kutusu hatalı olan ürüne güvenip de kullanma iştahım bile kalmadığı için açtığım gibi kutusunda duruyor. Böyle bir durumda ne yapardınız? (çevremden komik ama bu kadar uğraştırılıp da çözümsüz ortada bırakılmamın neticesinde gelen önerileri değerlendirmeli belki de. Misal telefonu Samsung'a sat, eBay'de milyon dolarlık ihale aç vs gibi :)

• Tüketici Hakem Heyeti Yolunu Bir Gözden Geçir Derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buhar Abi

Tüketici Hakem Heyeti Yolunu Bir Gözden Geçir Derim.

Ürün yurtdışından iş ortağımızın hediye getirdiği bir ürün olduğu için Türkiye'de herhangi bir makamın ilgileneceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyKuT

quote:

Ürün yurtdışından iş ortağımızın hediye getirdiği bir ürün olduğu için Türkiye'de herhangi bir makamın ilgileneceğini düşünmüyorum.

Ülkemiz'de 1 Yıl Garantisi Olacak Bir Ürün Sonuçta. Ülkemiz'de Geçerli Garantisi Varmı Bakın Lütfen.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AyKuT

quote:

Ülkemiz'de 1 Yıl Garantisi Olacak Bir Ürün Sonuçta. Ülkemiz'de Geçerli Garantisi Varmı Bakın Lütfen.

Apple Call Center Türkiye üzerinden görüşmeler neticesinde konu ile ilgili hiç bir şey yapamayacaklarını, sadece konuyu Apple Feedback üzerinden bildirebileceğimi ilettiler. bazıları kabaca bazıları kibarca yardımcı olamıyoruz diyorlar özetle.

• yabancı teknoloji kaynaklarında haber yaptırabilir, cihazı ebayda satışa çıkarabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feedback hikaye geri dönüş yapmalari imkansiz cihazi kayit etirip yetkili kişilerle görüşmeye caliş gerekirse yurtdişi ile iletişime gecmeye caliş sonuc alabilirsin..ayrica imei kontrolu sagladiginda ne yaziyo..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 3 Şubat 2018; 20:12:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Feedback hikaye geri dönüş yapmalari imkansiz cihazi kayit etirip yetkili kişilerle görüşmeye caliş gerekirse yurtdişi ile iletişime gecmeye caliş sonuc alabilirsin..ayrica imei kontrolu sagladiginda ne yaziyo..?

Amerika ile görüştüm, Türkiye'de olduğundan Türkiye ile görüşeceksin dediler. Yurtdışından alındığı için Türkiye çözemiyor dedim, o zaman alındığı yere götüreceksin diyorlar. Hediye alan bir iş adamı ve kendisi hata yapmamasına rağmen hatalı ürün verilmiş, biz cezalandırılan taraf oluyoruz dediğimde, telefon alındıktan 14 gün içinde götürülmez ise değişim de yapılmayacağını söyleyerek görüşmeyi solandırdılar :)
  • Kutudaki ve telefondaki IMEI ve Seri No aynı mı bakın. Eğer aynı ise hatayı kanıtlar. Değil ise imkansız gibi birşey kanıtlamanız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpesifikBrush

Kutudaki ve telefondaki IMEI ve Seri No aynı mı bakın. Eğer aynı ise hatayı kanıtlar. Değil ise imkansız gibi birşey kanıtlamanız.

Kutu üstünde yazan seri numaraları ile telefondaki seri numaraların tamamı aynı.

En son Apple, bizim sistemde telefon Silver renkli gözüküyor. Alınan yer yanlış etiket yapıştırmış cevabına döndü. Model numarası MQA62ZP/A olduğundan ve etikette de bu yazdığından gümüş (silver) renkli olduğunun ispatı imiş.
  • AyKuT kullanıcısına yanıt
    Peki kutu kapağındaki duvar kağıdı hangisi? Kırmızılı olan mı yeşilli olan mı? Yeşilli olanlar Silver.

• Bence çok büyük bi problem değil en kötü telefonu burda satıp siyah rengini alabilirsiniz hiç kullanmak istemiyorsanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: SpesifikBrush

Peki kutu kapağındaki duvar kağıdı hangisi? Kırmızılı olan mı yeşilli olan mı? Yeşilli olanlar Silver.

Bu detayı bilmiyordum, kutuya baktım ve yeşilli olan duvar kağıdı var.
  • AyKuT kullanıcısına yanıt
    O zaman büyük ihtimalle sticker yanlış. Print edilirken yanlış yazılmış.

• Sen dua et 6s çıkmamış içinden

• şanslısın silver rengi daha çok tutuluyor
  • bir telefoncuda değiştirebilirsin biraz fiyat farkı alır zannımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: travegostar

Sen dua et 6s çıkmamış içinden

Sahibinden.com da iphone 5s araştırıyordum.

Bir tane space gray kutusu açılmamış iphone 5s bulmuştum . Neyse parayı denkleştirdim adamla buluştuk . Adam elinde iphone kutusu ile yanıma geldi. Kutuya bakıyorum jelatini yok açılmış kutu . Sordum neden jelatini yok dedim . Ben öyle bir şey yazmadım dedi . Neyse bir bakayım dedim kutuyu açtım içerisinde silver renk iphone vardı . Ee bu kutu space gray içindeki silver renk nasıl oluyor dedim . O da şaşırmış numarası yaptı 😀 . Son şaşkınlığım ise içerisinde iphone 5s yerine iphone 5 çıkmasıydı . Bilmesek bizi kaldıracaktı 😂😂

• tabi ürün pahalı ve beklenti büyük olunca doğal olarak sizde apple dan bu ürünün iadesini ve kapalı kutu space grey göndermisini bekliyorsunuz..hakkınızdır da ama bişe olmaz yaa..10 numara telefon..:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.