Şimdi Ara

Sparkle Calibre X670 2GB ekran kartı video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha düne kadar incelemelere AMD yanlısı diyordu arkadaşlar. İthamda bulunmak bu kadar kolay olmamalı.
    Ki bu testin önceliği Calibre X670'in özellikleri. Perf testlerini bir bonus olarak görmek lazım.
  • Birisi calibre mi dedi, ben geldim.
    Elinize sağlık normalde skorlardaki dengesizlik göze çarpıyor ama yeni sürücülerle hangi kartın ne seviyede olduğunu biliyoruz zaten. Yanlı yada taraflı bir durum olduğunu düşünmüyorum, bence editörlerimiz içten ve samimi insanlar, objektif olmaya çalışıyorlar. Gerekli açıklamada yapılmış zaten. Forumun genelinde var bu insanlara yanlı vs. diyip emeğe saygısızlık etmek, ama hadi diyince ortalıktada kimseyi görememek.

ELinize sağlık, calibreyi beğendim diyebilirim ama eski calibreleride aradığımı belirteyim. Umarım tasarımlarda bir eskiye dönüş yaşarlar. Onun dışında kart ta pcb side performansıda fena değil. Calibrede bir yenilenme çabası açıkça görülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figther

Zorla yapılmış bir video...hala amd ler 1 sene önceki verilerle gösteriliyor... " Elimizde yok" da bahane buradaki kullanıcılardan isteseniz gönderirdi..!! her video da aynı hikaye olmadı yakışmadı

Bende GTX670 kullanıyorum bunu belirteyim öncelikle ve AMD'nin yeni sürücüleri ile yapılmalıydı testler sana kesinlikle katılıyorum ve neden sana eksi puan basıyorlar onuda anlamış deyilim... Şuan 7970 GTX670 bir miktar geride bırakmakta veya kafa kafaya gitmekte...
    Ve ayriyetten soğutucu tam bir fiyasko buna nasıl ödül vermişler anlamış deyilim... Bir arkadaş yazmış reklam kokuyor diye...
    Asus GTX670DC2 kullanıyorum 1215Mhz 69C geçmedim... Saat hızıda 1097Mhz geliyor kart 1097Mhz 62C geçmiyor... İşte Crysis ile çekilmiş resim...
    Sparkle Calibre X670 2GB ekran kartı video inceleme

https://store.donanimhaber.com/12/06/67/120667b719efc8709ada8985c2057146.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmaN345 -- 5 Aralık 2012; 7:33:56 >

• Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerek.
    Daha yaklaşık 1 ay önce çıkmış bir incelemelerde ödül almış özelleştirilmiş bir kartı inceleyen DonanımHaber'e teşekkürler. (KitGuru/Kasım'da X680 incelenmisti, Almanca bilenler HT4U'da da benzer inceleme bulabilirler)
    EK bilgi olarak soğutucu Gainward Phantom'un "daha özel ve iyileştirilmiş yeni versiyonu" yani sogutucu "çakma" demek haksızlık. Gainward tarafında da artık zaten Phantom II var. (2 fan ve 5 pipeline)Klavyesi olan yazmış, üzücü :(
    Sonra neden güncel kart incelemesi yok diye hayıflanır, Asus, MSI, GBT, Zotac dörtgeninde döneriz.
    LeonX sende su eski bir Sparkle kullanıcısı olarak sendromundan kurtulmalısın. Haklı haksız Sparkle gördüğün heryere "çöp" yazman bence büyüklüğüne yakışmıyor. Yaşandı,bitti. Şu an senin en tarafsız olman gereken dönem değil mi?
    Diğer bazı okurların yorumu da hayret verici sanki ekran kartları gelmiş de DonanımHaber incelememiş,yok kullanıcıdan istenseymiş :) İnşallah tez zamanda diğer markalarda güncel ekran kartlarını test için tedarik ederler ve tablolarda referans noktalarında görebiliriz. Emeğe Saygı!

• Arkadaşlarda belirtmiş, NASIL SOGUTMA PERF. ÖDÜLÜ ALIR ? diye katılıyorum, 81C stok sogotucuya yakın bir değer, hız aşırtma söz konusu diyebilirsiniz o zaman özel soğutucunun özelliği nerede kalıyor ?

Soğutucu ödülünü hak etmiyor .
  • biram pasif soğutma diye heyecen yapmıştım ki heyecanım boşa çıktı :D

• doğan görünümlü şahin gibi. ilk baktıgımda pasif soğutma sandım :)

• Çekirdek hızı ve 256 bit veri yolu çekici gelsede pek popüler olacagını zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

çakma "Gainward phantom"

Ben de markaya bakmadan önce kendi kendime "Bu kart Gainward Phantom değil miydi? " gibisinden söylenip duruyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enderc

Arkadaşlar merhaba,

Hem Nvidia hem de AMD tarafındaki son birkaç sürücü güncellemesinin kartların performansını yükselttiğini hepimiz biliyoruz. Gönül ister ki her yeni sürücü güncellemesinde bütün testleri baştan yapalım fakat hem öyle bir iş gücümüz şu an için yok hem de asıl önemlisi kartlar elimizde yok. Hem AMD hem Nvidia tarafındaki son seri kartların birçogu malesef elimizde yok ve kısa süreli kullanımlarda bile olsa temin edemiyoruz kartları. Şu ana kadar birkaç kartın güncel testlerini yaptık ama bütün seriyi tamamlamak icin daha baya bir karta ihtiyacımız var.

Kartlar güncellendikçe tablolarda yeni değerleri paylaşmayı hedefliyoruz. Hatta yeni bir ekran kartı incelemesinden önce bütün kartları bir sekilde temin edip skorları güncellememiz de mümkün. Bu sebeplerden dolayı sizden biraz anlayış rica etmekteyiz.

Şayet gerçekten taraflı bir yayın olsaydık bugün bu noktada olamazdık zaten. Özellikle AMD karşıtı olduğumuzu düşünen arkadaşlar, lüften açıp baksın, donanımhaber tarihinin en detaylı ekran karı video incelemesi hangi kart için yapılmış... Fazla da geriye gitmeye gerek yok zaten.

Teşekkürler.
    @enderc:

Kasıt aramıyorum ama ihmal görüyorum. Aşağıdaki linklerde bütün AMD kartların değilse de bazılarının güncel testleri var. İkinci olarak ise, ikinci linkten de 7970 Ghz Edition'a ait stok ve 1200 MHz test sonuçlarını kullanabilirdiniz ama nedense sadece kendi yaptığnız test sonuçlarını baz alarak "elimizde yok" demişsiniz. Sizde yoktu belki ama Mesut ve Erdi Bey'de vardı; onlardan alabilirdiniz. Ya da onlardan bile istemenize gerek kalmadan, onların hazırladıkları aşağıdaki linklerde bulunan videolardaki sonuçları kullanabilirdiniz. Sizi uğraştıracaktır ama, videonun sadece tablo bölümlerini güncelleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

AMD Catalyst 12.11 Testte "%30 Performans artışı gerçek mi?" video inceleme
    Asus GeForce GTX 680 video inceleme

Testi yapılan kart, garip bir biçimde 3 fanlı soğutucusuna rağmen referans model karttan bile daha sıcak çalışıyorsa eğer, ya testini yaptığınız kartta bir sorun vardır, ya da soğutucuda işlev eksikliğine sebep olan tasarımsal bir hata var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: babacaka1234512

Bu DonanımHaber nereye gidiyor ya artık bu testlere güvenipte birşey almaya korkuyorum

Bunlar sadece fikir verir. Bir değil, birçok yerin incelemesine bakıp ortasını bulacaksınız kafanızda. Ondan da önemlisi, kullanıcı yorumlarını dikkate almalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek gerek.
    Daha yaklaşık 1 ay önce çıkmış bir incelemelerde ödül almış özelleştirilmiş bir kartı inceleyen DonanımHaber'e teşekkürler. (KitGuru/Kasım'da X680 incelenmisti, Almanca bilenler HT4U'da da benzer inceleme bulabilirler)
    EK bilgi olarak soğutucu Gainward Phantom'un "daha özel ve iyileştirilmiş yeni versiyonu" yani sogutucu "çakma" demek haksızlık. Gainward tarafında da artık zaten Phantom II var. (2 fan ve 5 pipeline)Klavyesi olan yazmış, üzücü :(
    Sonra neden güncel kart incelemesi yok diye hayıflanır, Asus, MSI, GBT, Zotac dörtgeninde döneriz.
    LeonX sende su eski bir Sparkle kullanıcısı olarak sendromundan kurtulmalısın. Haklı haksız Sparkle gördüğün heryere "çöp" yazman bence büyüklüğüne yakışmıyor. Yaşandı,bitti. Şu an senin en tarafsız olman gereken dönem değil mi?
    Diğer bazı okurların yorumu da hayret verici sanki ekran kartları gelmiş de DonanımHaber incelememiş,yok kullanıcıdan istenseymiş :) İnşallah tez zamanda diğer markalarda güncel ekran kartlarını test için tedarik ederler ve tablolarda referans noktalarında görebiliriz. Emeğe Saygı!

Sparkle gözümde beş para etmeyen bir marka alıpta kimsenin mağdur olmaması için her yere yazmaya devam edeceğim.

Cooler Master'ın TR ofisi olmamasına rağmen kasasının kutu içeriğinden eksik çıkan bir kaç vidayı bile müşteri memnuniyeti adına masrafsız şekilde müşterisine ulaştırıyorsa eğer, burada Sparkle'ı alırken çok ciddi şekilde düşünmesi gerekir insanların, Sparkle isterse şuan ki kartları toz edecek bir kart yapsa bile benim için ÇÖP'tür...

• sparkle deyince aklıma mersa geliyor ve mersa deyince de ...............veletleri geliyor aklıma
  • Madem yeni kartları inceliyorsunuz keşke tüm kartların güncel olanlarını güncel sürücülerle test etseydiniz. Şu an yeni kart alacak kimse eski referans 7970 almaz, GHZ Edition alır, 12.11 sürücüyle kullanır...

• 7970 batmanda 47 fps almış _? sallamatest olmasın bunlar

• Yeni sürücüleri yeni oyunlar artık. Eski oyunlarla sürekli test yapılıyor. Ve buna nasıl soğutucu ödülü veriliyor anlamadım.
    AC3 , Far Cry 3 , Hitman , BC2 , MOH , vs vs yeni oyunlar piyasaya bir bir girerken hala batman metro görmek kötü. Ayrıca AMD kartların sürücüleri kaç pek fazla geride kalmışlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzmaN345

quote:

Orijinalden alıntı: Figther Zorla yapılmış bir video...hala amd ler 1 sene önceki verilerle gösteriliyor... Elimizde yok da bahane buradaki kullanıcılardan isteseniz gönderirdi..!! her video da aynı hikaye olmadı yakışmadı
    Bende GTX670 kullanıyorum bunu belirteyim öncelikle ve AMDnin yeni sürücüleri ile yapılmalıydı testler sana kesinlikle katılıyorum ve neden sana eksi puan basıyorlar onuda anlamış deyilim... Şuan 7970 GTX670 bir miktar geride bırakmakta veya kafa kafaya gitmekte... Ve ayriyetten soğutucu tam bir fiyasko buna nasıl ödül vermişler anlamış deyilim... Bir arkadaş yazmış reklam kokuyor diye... Asus GTX670DC2 kullanıyorum 1215Mhz 69C geçmedim... Saat hızıda 1097Mhz geliyor kart 1097Mhz 62C geçmiyor... İşte Crysis ile çekilmiş resim...
    https://store.donanimhaber.com/12/06/67/120667b719efc8709ada8985c2057146.jpg

Evet, DH Turkiye'de satilmayan ve duyurusu Eylul ayinda falan yapilan ozellestirilmis yeni bir karti edinerek reklam yapmak istemis. Bu noktadan hareket ile "teknolojiyi guncel takip eden ve her markaya acik yeter ki urunu saglasin,bir adim daha fazla teknoloji icersin biz emek harcar gece de olsa yayina sokariz diyen bir DH reklami olmus"

Sogutucu zaten kendini ispat etmis bir urun. "AC" nin urunu,sessiz ve verimli sogutmasi ile biliniyor. Bosta %10+ daha soguk ve ayrica sessiz, yuk altinda ise yuksek bir performans/sogutma egrisi var. Referans tasarıma gore ozellestirilmis tasarımın %5- daha sicak ama %10 daha performanslı gibi.

Bu arada Gainward'un üst kısmı plastiktir, Sparkle full metal ve PCB dizaynı falan farkli, dolayisi ile daha iyi performans sagliyor. İlginenler yabancı forumlarda bulabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

inceleme için teşekkürler..

yanlız soğutma perf. gerçekten kötüymüş, soğutma ödülü almaması gerekirdi bence..

bide benim emektara bi el atin overlock lazim

http://forum.donanimhaber.com/m_68835770/mpage_1/f_/key_//tm.htm#68835770

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ekran kartı güzel hoş gözüküypr ama 3 ay sonra o sogutucu blogları arasına ve o 3 tane fan'a öyle bir toz doluyorki sonra temizlemesi çok büyük bir sıkıntı yaratıyor

Farzı misal ben zamanında HD4870 ICQ+4 turbo aldım..Halen kullanıyorum ayrıca ekran kartından memnunum fakat gel görki geçen ay temizlemek için pc yi söktüm ve ekran kartını

titizlikle temizlemekte baya zorlandım..İş oki fanlar ve bloklar başta iyi hoşta sonra temizlemesi baya bi sıkıntı
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeSRiSeL

ya ekran kartı güzel hoş gözüküypr ama 3 ay sonra o sogutucu blogları arasına ve o 3 tane fan'a öyle bir toz doluyorki sonra temizlemesi çok büyük bir sıkıntı yaratıyor

Farzı misal ben zamanında HD4870 ICQ+4 turbo aldım..Halen kullanıyorum ayrıca ekran kartından memnunum fakat gel görki geçen ay temizlemek için pc yi söktüm ve ekran kartını

titizlikle temizlemekte baya zorlandım..İş oki fanlar ve bloklar başta iyi hoşta sonra temizlemesi baya bi sıkıntı

3 Haftalık toz.. Böyle filitre kullanırsan sistemin toz tutmaz 1 sene bile kapağı açmasan sorun olmuyor... Tabiki 2-3 haftada bir filitreleri temizlemen gerekli...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.