Şimdi Ara

Sparringsiz Boks Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba uzun zamandır kendimi sokakta savunabileceğim bir spor arıyorum ancak burnum v.s. yamulmasın istiyorum.Hoca kilodan ötürü ve ayakları gerdiremediğimden kickboks yerine boks yapmayı önerdi.Sormak istediğim soru ben hocadan sparring e çıkarmamasını istedim oda kabul etti.Sparring olmadan torba ile yada lapa ile boks yaparak sokakta kendimi savunacak düzeyde boks öğrenebilir miyim? çünkü dövüşmeyi bilmiyorum , wing chun dersi veren bir yer daha var sizce boksu bırakıp ona mı geçmeliyim? yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sparringsiz Boks Olur mu?

Sparring, boks antrenmanlarının ayrılmaz bir parçasıdır ve boksörlerin becerilerini geliştirmek, dayanıklılıklarını artırmak ve maçlara hazırlanmak için hayati önem taşır. Peki, sparringsiz boks mümkün müdür?

"Sparring" terimi, iki kişinin uygulanan teknikleri ve stratejileri geliştirmek amacıyla kontrol altındaki bir ortamda boks yapmasını ifade eder. Sparring, boksörlerin gerçek bir rakiple savaşmanın baskısını ve yoğunluğunu simüle etmelerine ve maç performanslarını iyileştirmelerine yardımcı olur.

Sparringsiz boks, tekniklerin ve fiziksel kondisyonun geliştirilmesine odaklanarak mümkündür. Ancak, sparringın sağladığı gerçekçi maç deneyimini ve baskısını taklit etmek zordur. Bu nedenle, sparringsiz boks, boksörlerin teknik yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olsa da, genel maç hazırlığı için yeterli değildir.

Sparring, boksörlerin aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur:

• Vuruş gücü ve hassasiyet
    • Savunma teknikleri ve tepki süreleri
    • Mesafe ve zamanlama
    • Dayanıklılık ve kardiyovasküler fitness
    • Stratejik düşünme ve maç planlama

Sonuç olarak, sparringsiz boks teknik yeteneklerin geliştirilmesi için yapılabilirken, genel maç hazırlığı için yeterli değildir. Sparring, boksörlerin gerçekçi maç deneyimini taklit etmelerine ve performanslarını iyileştirmelerine yardımcı olan vazgeçilmez bir antrenman unsurudur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Wing Chun mu saçmalama, Kick boks yapamıyorsan, Wing Chun'u yapamazsın dostum. Boks'da kondisyonun az ise başarılı olman çok zor, eğer müsabakalara çıkmak istiyorsan başka Dövüş veya savunma sporlarını denemelisin. Boks'da devam etmek istiyorsan kilo vermeli ve kondisyon egzersizleri yapmalısın, Youtube'dan Hayatına Hareket Kat adlı kanalı bulursan orda çok güzel kondisyon çalışmaları var, tavsiye ederim. Sparring olayına gelecek olursam spordaki sakatlanmaların %75'i ekipmansız spor yapmaktan'dır eğer germe açma hareketlerini tam yapıp ekipmanlarını tamamlarsan sakatlık çıkmayacaktır. Bunda çok korkulacak bir şey yok, iyi forumlar.
  • Ha bir de diğer sorunu şimdi gördüm, Torba ve Lapa canlı varlıklar değildir, ondan dolayı gerçek bir kavgada tüm bildiklerini unutabilirsin veya daha önce insanlara karşı uygulamadığın için yanlış yapabilirsin. Sokakta kavga ediceksen (Bence etme) Sparring daha akılda kalıcı, daha sağlam ve daha teknik olucaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VizildayamayanSinek

Ha bir de diğer sorunu şimdi gördüm, Torba ve Lapa canlı varlıklar değildir, ondan dolayı gerçek bir kavgada tüm bildiklerini unutabilirsin veya daha önce insanlara karşı uygulamadığın için yanlış yapabilirsin. Sokakta kavga ediceksen (Bence etme) Sparring daha akılda kalıcı, daha sağlam ve daha teknik olucaktır.
    amacım sokakta kavga etmek değil olası kavga durumunda en az boş yumruk v.s. sallamayayım istiyorum.Farzetki hayatında hiç spora gitmedin ancak belirli bir dövüş kabiliyetin var.Ben de o yok veya çok zayıf.Sparring'den kastım kaskları takıp gerçek rakiple yapılan antremanlar.Yani demek istediğim hoca ile yaptığım hoca vursun sen eskiv yap yumruktan kaç kontra yap bunlar sokak için yeterli olmaz mı ? burda sakatlanma riskim yok ama sparring de var.yoksa illa kaskı takıp rakiple dövüşmeliyim salonda.Evet dediğini yaşadım hoca ile ringe çıktım ama insana vurmak başka bişey yapamıyorum içten gelmiyor bunu nasıl yeneceğim bilmiyorum.Belki dışarda kendimi savunamama nedenim bu insana vuramıyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11B71D1D1 -- 1 Temmuz 2019; 17:54:29 >

• Uygulamaya geçmeden doğru düzgün yumruk atamazsın ondan dolayı Sparring önemli eğer ringe çıkmadan öğrenmek istiyorsan hocanla karşılıklı çalışabilirsin ancak verim almak istiyorsan kaskını takıp ringe çıkmalısın çünkü karşılıklı çalışırken evet kombinasyonlarda eskiv yapabilirsin ancak hocanın yumrukları sadece ögretmek için geleceğinden gerçek kavgada yediğin yumrukta çok sarsılırsın veya kendini yerde bulursun ondan dolayı yumruk yemeye ve atmaya alışmalısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sparringden çekinen bir adamsan sokaktaki kavgadan da çekinirsin.

Ne kadar çok sparring yaparsan dövüşmek senin için o kadar basit ve normal bir şey haline gelir. Bu da sokakta inanılmaz derecede işine yarar.
  • Sparring aslında antreman olarak yapılmalı. Yani ringe çıkıp birbirinizi dövmeye çalışmak değil. Yumuşak yumruklarla tekniğinizi geliştirip mesafe koordinasyonları yapmanızı sağlar. Eğer sparring yapmazsan mesafeyi ayarlayamazsın. Sparring yaptığında ne zaman vuruş menzilindesin, ne zaman kaçman gerekli, ne zaman vuruş yapabilirsin bunları geliştirirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam dövüşmeden dövüşmeyi nasıl öğreneceksiniz ? sokakta adam size aman burnun yamulmasın vurmayayım mı diyecek ?

Müsabakasız olmaz ,müsabaka kendi açıklarınız fark etmeyi,size yumruk atıldığında bunu gereken tepkiyi verebilmenizi sağlar.
    En kötü güvendiğiniz biriyle ikili çalışın hafifte olsa birbirinize vurun ki refleksleriniz otursun ;Ki aslında şiddetli olması da şart aslında çünkü kavgada kimse size yavaş vurmaz alışık değilseniz afallar kalırsınız o teknikler uçar gider aklınızdan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.