Şimdi Ara

spdif işin içinden çıkamadım... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
1
Favori
22.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben bunun içinden ışık çıkacağına ihtimal dahi vermiyorum..

var ses kartının programında (adeck) spdif in aktifleştirildiği bir kısım var.
    aktifleştiriyorum ama ışık falan yok.. bu spdif çıkışın
    optik ve diger olarak 2 farklı çeşidi var sanırım. yoksa walla buradan ışık falan çıkacak gibi değil....

sizin SPDIF in yanında kıyısında optical diye bir ifade var mı???
  • hocam sen sat o zaman o bilgisayarı. yani bu gır gır anlamında. neyse şaka biryere ama ilk olarak haklı çıktıgım için sevindim. diyorum ya ben uzun zamandır o kabloyu kullanıyorum diye. hatta izmire gidince o kablonun fotosunu çekip buraya topic açıcam. şaka bi yana sen bana özellklerini yaz. fotosunu falan çek. bak benimkisi veriyo . em,nim sen,inkide veriyor ama ayar işi bence. ... SPDİF BİR OPTİCAL ÇIKIŞTIRRRRRR..... EN BAŞTAN MSJLARIMI TAKİP EDEN ARKADAŞ ZATEN BİLİR. KHARON KARDEŞ SEN Bİ FOTO AT LAP LUPA AİT.
    BİDE DEMİŞSİN YA IŞIK ÇIKMAZ DİYE İÇİNDEN . BELKİ SENİNKİ SPDİF ÇIKIŞI BAŞKA YERDE VERİRYOR. BAK ÜSTTEKİ RESİME BENİMKİ 3,5 MM JACK İLE AYNI YUVADA. ONA DİKKAT ET BAKALIM. GENE GELİŞMELERİ YAZARSAN SEVİNİRİM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shagg

hocam sen sat o zaman o bilgisayarı. yani bu gır gır anlamında. neyse şaka biryere ama ilk olarak haklı çıktıgım için sevindim. diyorum ya ben uzun zamandır o kabloyu kullanıyorum diye. hatta izmire gidince o kablonun fotosunu çekip buraya topic açıcam. şaka bi yana sen bana özellklerini yaz. fotosunu falan çek. bak benimkisi veriyo . em,nim sen,inkide veriyor ama ayar işi bence. ... SPDİF BİR OPTİCAL ÇIKIŞTIRRRRRR..... EN BAŞTAN MSJLARIMI TAKİP EDEN ARKADAŞ ZATEN BİLİR. KHARON KARDEŞ SEN Bİ FOTO AT LAP LUPA AİT.
    BİDE DEMİŞSİN YA IŞIK ÇIKMAZ DİYE İÇİNDEN . BELKİ SENİNKİ SPDİF ÇIKIŞI BAŞKA YERDE VERİRYOR. BAK ÜSTTEKİ RESİME BENİMKİ 3,5 MM JACK İLE AYNI YUVADA. ONA DİKKAT ET BAKALIM. GENE GELİŞMELERİ YAZARSAN SEVİNİRİM.

SP-DIF optical çıkıştır deyip durma. ilk mesajımdan beri tarifinizi doğru verin diyorum.
    senin anlattığın kırmızı ışık farklı standartta bir tos/link optical çıkıştır. bunun SP-DIF ile uzaktan yakından alakası yok.

• TAMAM HOCAM SEN NASIL SÖLÜYOSANONA İNAN . BEN BUNU KULLANIYORUM . HA RESİMLERDEDE GÖRÜLÜYOR NE OLDUGU. SEN ,İSTEDİĞİN GİBİ OLSUN . BİLMİYORUM SEN NE KULLANIYORSUN AMA SEN DOĞRU OL. . .
  • ya kardeşler nasıl biliyorsanız öyle yapın. ne haddime bir şey demek. doğru yanlış... ama bazan kelime anlamlarını bilmek lazım. yanıltıyorsunuz sonra... yanılırsınız hep. onun yerine hakaret etseniz ona razıyım.
  • güzel arkadaşlar topigin başından beri
    tatlı bir munakaşa bir bilgi rekabeti var.

kırıcı olmadıktan sonra bilgi ile yarışmak ne kadar güzel!!!

tebrikler teşekkürler hepinize.

bir resim koyacağım bugun

ama dediğim gibi benim anladığım kadarıyla

spdif çıkışı 2 çeşit

1- optical (ki headphone/optical spdif yazıyor bazı notbuklarda)
    2- bunun adını bilmiyorum (bu da bendeki..)
  • aha da resmini de çektim..

hiç buradan ışık çıkacak gibi deil
    optic olmayan cinsinden olabilir mi?

http://img.blogcu.com/uploads/kharon_Resim_030.jpg
  • ne oldu hacı abiler?
    ses çıkmadı..
  • resmin çıkmıyor.
  • resimi bi kontrol et bence hacım
  • quote:

ARKADAŞLAR ARTIK BU TOPİCİ KAPATSAK İİ OLUR. İŞTE SİZE BAŞINDAN BAHSETTİĞİM KABLONUN FOTOLARI. 3,5 MM JACK UCUNA DİKKAT. OPTİK GÖZÜ GÖRÜCEKSİNİZ .

spdif işin içinden çıkamadım...

/>

HOCAM, BU RESİMLERİNİ ÇEKTİĞİN KABLOYU NEREDEN BULURU? ÇÜNKÜ BENDE MAC MINI VAR, OPTİK ÇIKIŞ VAR 3.5MM JACK ÜZERİNDEN VE BİR AMFİ ALIP OPTİK BAĞLANTI İLE AC3 SES ALMAK NİYETİNDEYİM. TEŞEKKÜR EDERİM.

• Bu kablodan bana da lazim, IST'de bulan, goren varsa haber verirse sevinirim. Az once kirmizi isigi ben de amilo 1450g laptopta gordum.
  • düzelttim buyrun link

http://kharon.blogcu.com/

buradan ışık çıkacak gibi değil
    optical out deil sanki

ama coaxial bağlayabilir miyim ? nasıl kabllo lazım
    Fujitsu siemens amilo 1424-1425 kullanan yok mu yawww
  • arkadaşlar ben bu cabloyu izmirde bir ses sistemi satıcısından buldum. üstelik markasız bir cablo. bir poşetin içinde aldım bunu. bu topicin en başından beri inandıramadım kendime. ama sonunda az da olsa oldu. neyse. sizde eminim bulabilirsiniz bieyerde. sadece önünüze gelene sorun. çok basit. ayrıca kharon kardeşim aynen o foto çektiğin çıkış optik veriyo.
    ilk fotoda spdif cıkıştan ışıgın çıkışı bariz belli , ikincide ise ses kartında ki ayar. balon içerisinde açıklamasını yapmış. (kendi lap lup umdan cektiğim fotolar )

• Allah sizin iyiliğinizi versin emi...

@shagg
    senin çıkışın tos/link optical çıkıştır.bunu aklına belle. laptop'un üzerinde s/pdif yazması doğru olduğu anlamına gelmez.hatalı yazılmış ki özellikle bilgisayar ve uydu alıcılarında s/pdif koaksiyal dijital çıkış ve tos/link optical sayısal çıkışın adı yanlış kullanılıp durulur. hem laptop üzerinde hem de laptop'unda interaktif menü S/PDIF settings ayarda baloncuk içinde s/pdif yoluyla djital çıkış diyor oda yanlış çünkü o orada ki 2 şıkkın üstünde ''no s/pdif output'' diyor da ''no optical output'' olmalıydı. kime sorarsan sor. araştır.

no s/pdif output seçtiğinde ışık çıkmıyor öyle değil mi? peki dijital çıkışın çalışmaya(ışık yanmadan) devam ediyor mu? ihtimal ediyordur ki oda S/PDIF tir. (tek cak içinde iki dijital standart tos/link ve s/dif iletiliyordur.)

@Kharon senin çıkışın göründüğü kadarıyla aynen walkman misali kulaklık tipi ''3.5 mm cak to RCA'' tip kalblo ile aktarılabilen gerçek S/PDIF çıkış. bilinmez ayarlara bir bak o deliğin te dibinden ışık çıkar mı o da optical (ışık yani adından da bellli optik.ışık.) dır.

• Shagg hocam,

Ben realtek ses menusunde digital cikisi actim. Ancak herhangi bir video actigimda spdif cikisindaki kirmiri isik 1-2 polleyip sonuyor. Sen spdifi actiginda ve de mesela Dolby digital bir DVD seyrettiginde bu kirmizi isigi sabit surekli goruyor musun ? Yani film basladiginda 1-2 kez yanip sonmesi ve sonra da sonuk kalmasi normal mi ? Acaba yan kontaklar acildiginda (kablo takili oldugunda) surekli cikis veriyor ?
  • VAY CANTAN KARDEŞİM. DEMEK TÜM DÜNYA ÜRETİCİLERİ YANLIŞ BİLİYOR VE YAZIYOR HA. NE BİLEYİM SONY TOSHİBA FUJİTSU YA DA ŞU BU . . . HEPSİ YANLIŞ BİLİP SPDİF YAZIYOLAR YANINA. PES VALLA.
    AMA NEYSE .HAKLI OLABİLİRSİN. BEN BUNU KULLANIYORUM . İSTER TOZ ÇIKIŞ OLSUN İSTER KUM ÇIKIŞ OLSUN BEN BU BAĞLANTIYI KULLANIYORUM VE OLACAGINI SÖLÜYORUM.

VE TK - 152 KARDEŞİM. O IŞIK SÜREKLİ CIKIYOR. YANİ O MENÜDEN ONU AKTİF ETTİĞİN AN SÜREKLİ YANIYOR. BENCE SEN Bİ SERVİSE GÖTÜR ONU. NE DEMEK AÇILIK HEMEN SONRA KAPANMASI. BEN DVD YADA CD YADA OYUN OYNARKEN HP AÇIK KALABİLİYO O IŞIK.

• quote:

VAY CANTAN KARDEŞİM. DEMEK TÜM DÜNYA ÜRETİCİLERİ YANLIŞ BİLİYOR VE YAZIYOR HA. NE BİLEYİM SONY TOSHİBA FUJİTSU YA DA ŞU BU . . . HEPSİ YANLIŞ BİLİP SPDİF YAZIYOLAR YANINA. PES VALLA.
    AMA NEYSE .HAKLI OLABİLİRSİN. BEN BUNU KULLANIYORUM . İSTER TOZ ÇIKIŞ OLSUN İSTER KUM ÇIKIŞ OLSUN BEN BU BAĞLANTIYI KULLANIYORUM VE OLACAGINI SÖLÜYORUM.

VE TK - 152 KARDEŞİM. O IŞIK SÜREKLİ CIKIYOR. YANİ O MENÜDEN ONU AKTİF ETTİĞİN AN SÜREKLİ YANIYOR. BENCE SEN Bİ SERVİSE GÖTÜR ONU. NE DEMEK AÇILIK HEMEN SONRA KAPANMASI. BEN DVD YADA CD YADA OYUN OYNARKEN HP AÇIK KALABİLİYO O IŞIK.

aklın anca bu kadar aldı öyle mi? helal ki okuma yazma biliyorsun.
    hatalı yazım tabi ki var. hem sony, toshiba tüm dünya üreticilerini mi kastediyoruz?akıllı ol iyi oku.
    bi zahmet araştır da öğren gel.bak nasıl oluyormuş.

sen istersen kullan ona kimse bir şey demiyor.ama azcık beynini çalıştır. s/pdif çıkışın doğrusu tos/link optical dır.azcık düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 2 Şubat 2007; 15:21:31 >

• offf of

kapıcam aleti gidicem EP ye hoca ver dicem oradan güzelinden bir kablo!
  • quote:

Orjinalden alıntı: kharon

offf of

kapıcam aleti gidicem EP ye hoca ver dicem oradan güzelinden bir kablo!

EP center'da, bimeksde, teknosada ya da herhangi bir teknomarkette ya da hipermarkette kesinlikle bulamayacagina garanti veriyorum (mini toslink to tosllink). Profesyonel ses sistemi satan yerlerde olabilir. Karakoy, sirkeci, taksim tunel altlarindaki dukkanlarda muhtemelen vardir. Gidecek olan olursa, bize de haber verirse seviniriz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.