Şimdi Ara

Spectre ve Meltdown 8700K vs 1800X(Oyun performansı düştü denilen 8700k %15 daha performanslı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu karşılaştırmayı son zamanlarda 8700k ya ne oldu ryzene mi geçmeli diyenler için bilgi kirliliği olmasın diye açtım konuyu ama malum tayfa bu konuyada saldırdı direk
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    sendeki nasıl bir özgüvense 8700k nın karşısına 1700ü koymuşsun bide fiyati daha düşük diyerek boş laf çeviriyorsun 8700k dan kötü olacak işlemcinin ondan pahalı olacak hali yok heralde ? pazar alanına çevirdiniz konuyu yok o işlemci şu kadar anakart bu kadar şu ekran kartı böyle bu böyle diyerek ısrarla konuyu saptırtmaya çalışmanız takdire şayan
  • konuya yazan kaç tane amd fanboyu varsa hiç biri ilgili içerikle ve konu başlığıyla alakalı yazmamış bende bunlara laf anlatıp tartışmaya çalışıyorum neyse onlarında hayat gayesi bu fanboyluk ve trollük
  • Genel olarak baktıkmı 1800x daha hızlı bi işlemci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canım kardeşim. Sizin hayatınız herhalde sadece oyunlardan oluşuyor. Forumda şikayet eden birçok kişi Intel işlemci kullanıyor. Özellikle 4. Nesil veya 6. nesil
    dizüstü kullanan kişlier. Şikayetlerinin bir çoğu oyun ile alakalı değil :) Tamamen profesyonel uygulamalar ile ilgili. Zaten Fhd oyun performansında bir değişiklik de beklenmiyor... Olsa zaten millet kendini atar.... Bu testler daha çok tekrarlanır ilerde daha yamalar bile tam değil... Keza yamalandığını da zannetmiyorum açıkçası. yamaladık diyip saçma sapan yazılım üreticilerini yazdığı uygulamalar ile bize hikaye yazıyorlar... o ayrı.

Ayrıca Overclock için 1800X almaya gerek yok R7 1700 de alıp overclock yapabilirsin. 8700K için öyle bir alternatif yok ne yazık ki.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    8700k nin render kısmında önünde evet ama aradaki 2 çekirdeğe rağmen arada fazla fark yok başlığı değiştirmek lazım oyun performansı olarak düzenlersem daha net anlaşılır
  • Altkck A kullanıcısına yanıt
    ben konunun başından itibaren 8700k vurgusunu boşa yapmışım anlaşılan burada 4 ve 6. nesil yada 1700 ile ilgili hiç yorumda bulunduğumu hatırlamıyorum bu konuda iki işlemcinin oyun yamalardan sonraki oyun performanslarını attım profesyonel uygulamalarla ilgili yorumda bulunsaydım tartısabilirdik ama o konuyu hiç açmadım bile
  • Shegorath S kullanıcısına yanıt
    Ben bu başlığa bakınca "Spectre ve Meltdown 8700K vs 1800X" Genel olarka anlıyorum. Parantez içinde okunan kısımda -> Oyun performansı düştü denilen 8700k %15 daha performanslı.... Evet doğrudur sen belirtmişsin ancak bir şey unutmuşsun %15'e kadar ...yazmak lazım çünkü sadece 1080p de bu şekilde çıkmakta. 1080 TI ile de FHD zaten çok ayrı bir konu. İnanıyorum ki tüm ülke de 1080 TI var.

Ayrıca teşekkürler Hardware Unboxed videosunu buraya konu olarak açtığın için ama birkaç yayın da katılsın. Microsoft ve Intel patchlerini adam gibi yapıp optimize etikten sonra bir daha test etsinler de görelim. Yüklemler vs...Bu sadece FPS ile anlaşılmaz. HDD de yavaşlama var mı ssd nasıl duracak vs gibi etmenlerde var. Olay zaten I/O işi...
  • Altkck A kullanıcısına yanıt
    hocam ülke ülke bölüp işlemcilerimi karşılaştıralım napayım tam olarak anlayamadım amerika zengin olduğu için onlar 1080 tiyi baz alsın

türkiyede dolar 4 tl olduğu için 1060 testine göre mi hareket edelim

teknoloji her yerde aynıdır biz ülke olarak ulasamıyoruz diye gerçekleri değiştirmez ki bu

ekran kartlarının sonuna veya işlemcilere TR edition diye bir ibarede koymadıklarına göre bunu kıstas alıcam tabi 1080 1070 testleri buldukça konuyu güncellerim crystal disk markta 8700k ile 3100 e 1500 değerleri alıyorum biraz düşük malesef ama benim ssd yi ilk aldığımdan beri böyle çıkıyor sebebini çözemedim diğer kullanıcılar hep 3200 1800 alıyorlardı onun içinde karşılaştırma yapamıyorum kendim
  • vamp kullanıcısına yanıt
    nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Aynen, çok doğru söylüyorsun. Nasıl olduysa başlık gözümden kaçtı. Hatta Nightsniffer bu olay patlak verdiğinde açtığı konunun hemen başlarında bizzat ben yazmıştım. Daha ortada oyun testleri yoktu, malum yamalar bile çıkmamıştı.
    Sağdan soldan okuyup çıkarımım, oyunları pek etkilemeyeceği yönündeydi.

Bu da sonuçta testlerle kısmen doğru çıktı. Yeni nesil işlemciler hiç etkilenmedi. Sadece eski işlemciler ciddi bir performans düşüşü yaşadı ve umarım onu da hallederler. Çünkü tek sebebi eski işlemcilere uyumlu yamalar halen çıkmadı. Eski hep biraz üvey evlat muhamelesi görürü, bu çokça bilinen bir şey.

O açıdan konu başlığı çok yanıltıcı. Konuyu aça arkadaş karıştırmış yazılanları.

Burada aslında çok önemli bir şey yine su yüzüne çıkıyor, o da ram hızları ve geçikmeler. Misal buradaki videoda, kullanılan ram'i görüyoruz ama gerçeği çok yansıtmıyor. Misal yine Nightsniffer'in paylaştığı video, ram geçikme zamanların ve hızların hem intel hem de amd işlemcilerinde ne kadar çok etki edebileceğini gösteriyor;
    https://www.youtube.com/watch?v=p--iuQhujqI&feature=youtu.be&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    https://www.youtube.com/watch?v=S6yp7Pi39Z8

İşin ilginç tarafı bu konuda geçen sene epey yazıp çizmiştim. Ram uzun zaman darboğaz olabileceği düşünülmedi. Uzun zaman öyleydi zaten ama aşağı yukarı 2014-'ten beri, oyun motorların ve diğer pc bileşenlerin de gelişimiyle ram çok önem arz etmeye başladı. Bunu ancak 1-2 önce farkedildiğini düşünüyorum. O dönem epey çok inceleme yapıldı ve RyZen'lerle birlikte artık bilinen birşeye dönüştü.

Yani artık bir işlemci+gpu darboğazın yanına ram darboğazı konsepti de kullanmalı.

Ve 1,5 yıl öncesine ait, ram konusunda paylaştığım bir video ;
    https://www.youtube.com/watch?v=nW3dNjGaaBg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 22 Ocak 2018; 23:27:40 >

• güncellemeden önce nasılsa güncelledikten sonrada aynı oyunda hiç bir şey değişmedi hala intel amd yi döver yok amd inteli döver muhabbeti var yemişim amd yi inteli oyunu sorunsuz oynatsın yeter yada işimi rahat görsün yeter nedir bu marka fanatikliği çözemedim
  • Aradaki 15 FPS'lik fark için yapılacak masraf önemli. "Buna değiyor mu gerçekten?" diye sorabilmek önemli. Ayrıca Spectre ve Meltdown güvenlik problemidir. Şirketlerin 15 FPS peşinde koştuklarını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.