Şimdi Ara

Spectre ve Meltdown 8700K vs 1800X(Oyun performansı düştü denilen 8700k %15 daha performanslı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hız aşırtılmamış 8700K ve 1800X in test sonuçları

1080p Ultrada 12 oyunun ortalamasında 8700k işlemcisi %15 daha hızlı.Ayarlar High-Mediuma doğru düştükçe fark dahada açılmakta ama çözünürlük yükseldiği zaman 1080p den 1440p ye geçiş yapıldığında işlemciye binen yük azalıp gpu ya yük binince fark %5 e kadar düşmüş.

Şunuda ekleyeyim iki işlemcinin oc potansiyelinide işin içine katarsak bütün çekirdekleri 5.0 ve daha üzeri ghz üzerinde çalışan bir 8700k oc yapma potansiyeli pek iyi olmayan 1800x ile aradaki farkı 1080p de gözle görülür şekilde açabilme ihtimali olabilir 2k ve 4k çözünürlüklerde ise fark olmayacağı aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shegorath -- 22 Ocak 2018; 22:52:30 >

• Aynen, çok doğru söylüyorsun. Nasıl olduysa başlık gözümden kaçtı. Hatta Nightsniffer bu olay patlak verdiğinde açtığı konunun hemen başlarında bizzat ben yazmıştım. Daha ortada oyun testleri yoktu, malum yamalar bile çıkmamıştı.
    Sağdan soldan okuyup çıkarımım, oyunları pek etkilemeyeceği yönündeydi.

Bu da sonuçta testlerle kısmen doğru çıktı. Yeni nesil işlemciler hiç etkilenmedi. Sadece eski işlemciler ciddi bir performans düşüşü yaşadı ve umarım onu da hallederler. Çünkü tek sebebi eski işlemcilere uyumlu yamalar halen çıkmadı. Eski hep biraz üvey evlat muhamelesi görürü, bu çokça bilinen bir şey.

O açıdan konu başlığı çok yanıltıcı. Konuyu aça arkadaş karıştırmış yazılanları.

Burada aslında çok önemli bir şey yine su yüzüne çıkıyor, o da ram hızları ve geçikmeler. Misal buradaki videoda, kullanılan ram'i görüyoruz ama gerçeği çok yansıtmıyor. Misal yine Nightsniffer'in paylaştığı video, ram geçikme zamanların ve hızların hem intel hem de amd işlemcilerinde ne kadar çok etki edebileceğini gösteriyor;
    https://www.youtube.com/watch?v=p--iuQhujqI&feature=youtu.be&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    https://www.youtube.com/watch?v=S6yp7Pi39Z8

İşin ilginç tarafı bu konuda geçen sene epey yazıp çizmiştim. Ram uzun zaman darboğaz olabileceği düşünülmedi. Uzun zaman öyleydi zaten ama aşağı yukarı 2014-'ten beri, oyun motorların ve diğer pc bileşenlerin de gelişimiyle ram çok önem arz etmeye başladı. Bunu ancak 1-2 önce farkedildiğini düşünüyorum. O dönem epey çok inceleme yapıldı ve RyZen'lerle birlikte artık bilinen birşeye dönüştü.

Yani artık bir işlemci+gpu darboğazın yanına ram darboğazı konsepti de kullanmalı.

Ve 1,5 yıl öncesine ait, ram konusunda paylaştığım bir video ;
    https://www.youtube.com/watch?v=nW3dNjGaaBg
    quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

1080ti yoksa bir önemi yok diyenler neyin kafası ?

gtx 2xxx serisi ciktiginda,volta mimarisi geldiginde 1440p deki fark da artacak.

Burda 2k - 4k daki farkin az olmasinin sebebi gpu darbogazina takilmasi sistemin.Daha guclu ekran kartlari cikinca medium cozunurlukteki gibi 8700k ezici farkini koyar 1800x e. Daha OC dan bahsetmiyorum bile.

o zaman şimdiden paranı biriktirmeye başla çıktığında fabrikanın önünde nöbet tut, türkiyeye gelmesini beklersen çoooook beklersin. definecilerden kalan olursa alırsın onuda 10 bin tl ye falan alırsın muhtemelen. ayrıca çıkacak olan seri 2xxx değilde 11xx olarak gelebilir.
  • Yeni ryzenle overclock yapabilecekler heralde artık
  • Keşke malum tarafın maaşlı elemanları yalan yanlış bilgiler vermek yerine bu konu gibi açık olabilseler kendilerini rezil etmekten başka bir şey yapmadılar
  • Oyunlarda zaten hissedilen bir fark olmayacağını herkes söylemişti. Bu arada bu yapıaln testler 1080ti ekran kartınız var ise geçerli
  • vamp kullanıcısına yanıt
    şimdiki bahaneniz bumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shegorath

şimdiki bahaneniz bumu

NE bahanesi kardeşim :) SAçma sapan konuşmayın. 1700x ve gtx 1080 sahibiyim. Oyunlarda da bir sıkıntı yaşamadım. 1080ti ve 144 hz monitörüm olsa o zaman düşünürdüm. 75 hz 2560x1080 monitörde istediğim oyunu oynuyorum istediğim render programında buz gibi işlemciyle hava soğutucuyla takılıyorum.
  • Daha nasıl başlık atacam bilemedim başlık o kadar açıkkı 8700K vs 1800X diye koca koca yazdım konuları farklı yerlere çekmekte üstünüze yok gerçekten
  • Ne güzel bilgi vermiş arkadaş. 1080ti ekran kartın yoksa bu durumun pekte bi önemi yok.
  • sen 1080ti alamıyorsun diye testin önemi yok yani

bütün intel ve amd camiasi şokta şuan

testi yapan adamda ben nasıl bir salağım testi 1080ti ile yaptım halbuki quadro ile yapmalıydım diye düşünüyor şuan
  • 60 fps üstü oynuyorsan gerisi önemli değilci tayfa gene gelmiş anladığım kadarıyla

aynı tayfa meltown spectre olaylarında 4 fps düştü diye inteli yerden yere vuran tayfa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shegorath -- 22 Ocak 2018; 17:36:5 >
  • Shegorath S kullanıcısına yanıt
    Boşuna tartışmayın hocam ,

Youtube videosu yada başka forumlardaki testleri paylaşıyolar durmadan biri de çıkıp demiyomi ben 8700k ile test aldım yada intelle test aldım amd ile test aldım durum bu demiyor o yüzden elde son kullanıcı verisi yok

Kavganız neden yani salla performans düştü diye savunan benchmark testi oyun testi koysun sonra tartışın .

Youtube üzerinden tartışmanın anlamı yok bence

Bi dünya intel amd kullanan var forumda test atarlarsa bakarız
  • 1080ti yoksa bir önemi yok diyenler neyin kafası ?

gtx 2xxx serisi ciktiginda,volta mimarisi geldiginde 1440p deki fark da artacak.

Burda 2k - 4k daki farkin az olmasinin sebebi gpu darbogazina takilmasi sistemin.Daha guclu ekran kartlari cikinca medium cozunurlukteki gibi 8700k ezici farkini koyar 1800x e. Daha OC dan bahsetmiyorum bile.
  • bu adam son kullanıcı değil de ne ? dünya üzerinde yaşayan ilk insanmı ?

forumda 8700k testleri paylasıldı benchmark olarak ama 1800x yoktu hiç buda 8700k ve 1800x i karsılastırmıs anlayamadım bu mesajın amacını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grimaniel

1080ti yoksa bir önemi yok diyenler neyin kafası ?

o zaman şimdiden paranı biriktirmeye başla çıktığında fabrikanın önünde nöbet tut, türkiyeye gelmesini beklersen çoooook beklersin. definecilerden kalan olursa alırsın onuda 10 bin tl ye falan alırsın muhtemelen. ayrıca çıkacak olan seri 2xxx değilde 11xx olarak gelebilir.

Lafım sana değil hocam ryzen kullanıcıları daha konuya bir tane test atamamış yada başka bişi yok bizim forum için dedim , milletle uğraşmana gerek yok anlamında diyorum .
  • hocam ben anlayamadım zaten bunlara ne göstersek bir şey diyorlar hayatlarında 30 fps üstü oyun oynamadıkları için sorun olmuyor anladıgım kadarıyla

tıpkı ben hep 50 tl lik aliyorum diyen güruh gibi daha nasıl basitçe anlatacam bilemedim

doğru cümle bu olsa gerek

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shegorath -- 22 Ocak 2018; 17:53:0 >
    Açılan her konuda amd kullanan insanlar realbench testinde şu kadar düştü realbench testinde bu oldu intel düştü amd uçtu o oldu bu oldu demekte kaldıki her açılan bu tarz konularda ilk sayfa mesajları bile realbench testi grafikleri sonuçları oldu . ama gel gelelim ki forumda da konusu var realbench alanlar intel ve amd kısmı sonuçlar ne kadar tuhaf :

Realbench 2,56V

i7/8700K @5,2Ghz + 980Ti : 179,516
    i7/8700K @5,1Ghz + Gtx 1070 : 173,837
    i7/8700K @5,0Ghz + Gtx 1080Ti : 167,942
    i7/8700K + 1080Ti : 163,357
    i7/8700K + Gtx1080Ti = 161,611
    Ryzen 1800X + Gtx 1070 = 138,480

işlemcide güncelleme öncesi sonrasını geç hiç bir evrede performans yok
  • Yeni çıkacak olan ekran kartlarıyla (ki bu sene çıkacakları pek şüpheli), özellikle 144hz 1440p'de yüksek ayarlarda bu fark biraz daha açılır.

Başka bir testte yüksek mhz ve düşük geçikme hızlarında ram'lerle ryzen işlemciler aslında çok daha iyi sonuçlar elde ediyor. Intel işlemciler de nasibini alıyor bundan tabi ki. Nightsniffer arkadaş paylaşmıştı.

Gerçiği "normal" ddr4 ram fiyatları uçmuşken, bunun da bir önemi yok. Gpu fiyatları da uçmuşken zaten hiç önemi yok. Bu hayat anca zenginlere güzel be

Gidip bir BGII EE oynayım bari.
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    konuda yazdığım iki işlemcide oc siz base versiyonuyla test edildi yazısını görmemişsin üstüne birde ekstra masrafla %15 performans versin bi zahmet diyorsun neyse

delid yapılmamış oc yapılmamış 8700k bu yani delid yapılmış 5 ghz görmüş 8700k da fark dahada açılır

açıkcası tartışma çıkaranda belli kitle zaten

ben buraya patchden sonra ne durumda iki işlemci diye karsılastırma videosu attım ama belli kitlenin konu karıştırma ve tartışma çıkartma becerisi üst düzeyde kimin ne aldığı beni ilgilendirmiyor ama onları ilgilendiriyor demek insanların ne aldığı
  • Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    benim anlamadıgım 1800x le 8700k yi karsılastırıyorum sen bana 1700 diyorsun türkçe öğrenemedin mi yada okuduğunumu anlamıyorsun ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.