Şimdi Ara

Speed Fan kullanamıyorum - Resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu speed fan da hiçbir ayar yapmadan fan hızlarını düşürüyorum ama bana mısın demiyor nasıl kullanılır bu speedfan
     Speed Fan kullanamıyorum - Resimli

• bu Speed Fan la fan hızları düşüyor diyorsun da bişey sorucam fan hızı düşünce pc ye zararı olurmu ? bende ıntel pen.4.3 var sence bunu kullanmalımıyım. (benim fanlardanda çok ses geliyor)
  • ben "8" olarak kullanıyorum.

siz 30 un altında bi değer verdiniz mi ? ben şimdi denedim 30-35 aralığında seste hiç bi değişme olmadı :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD

ben "8" olarak kullanıyorum.

siz 30 un altında bi değer verdiniz mi ? ben şimdi denedim 30-35 aralığında seste hiç bi değişme olmadı :)

Yok yaw olmuyor 0 yapıyorum birşey değişmiyor
  • İlginç birtek bende mi işe yarıyor bu program. 3 senesi bitmiş bir pc'ye sahibim de azcık :)
  • Fan hızlarını düşürmeye çalışıyorsun ama düşmüyor doğru mu?
    Eğer problem bu ise , fanlar anakart üzerinden beslenmiyor demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: plastic

Fan hızlarını düşürmeye çalışıyorsun ama düşmüyor doğru mu?
    Eğer problem bu ise , fanlar anakart üzerinden beslenmiyor demektir.

Anakarttan alıyor zaten aldığım gibi ayrıca anakarttan almasa hızı okuyamaz ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fan Hızını Ayarlama Yardımm
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu tip programlar baya tehlikeli çünkü yazılımsal kontrol olsa da donanımın çalışmasını değiştiriyor..eğer yazılımsal bir hata olursa program kontrol ettiği fanlardan birini tamamen durdurabilir..(mesela işlemci fanı) ve bi yazılım yüzünden yanmasına neden olabilirsiniz..duymuştum böyle bir tehlike olduğunu paylaşayım dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mhmt

bu tip programlar baya tehlikeli çünkü yazılımsal kontrol olsa da donanımın çalışmasını değiştiriyor..eğer yazılımsal bir hata olursa program kontrol ettiği fanlardan birini tamamen durdurabilir..(mesela işlemci fanı) ve bi yazılım yüzünden yanmasına neden olabilirsiniz..duymuştum böyle bir tehlike olduğunu paylaşayım dedim

benim 1 kere durdurdu, yada şöyle diyeyim, TMD fanımı speedfan ile konrolediyorum. tmd lerde de sanırm baya hassas bi yapı var :) dönüşü 3000RPM altına inince anakart bazen fanı algılamıyor :) algılamadığı için de durmuş yada yok muamelesi yapıyor ve sistemi kapatıyomuş / resetliyomuş :)

bu olay başıma 1 kere geldi :) ama daha değişik bi şekilde, deviri baya bi kıstım speedfan da "3" olarak yaptım. kaça denk gelio bilemiyorum anakart okuyamadı dönüşü. ama bi süre sonra anakarttan alarm sinyallerti gelmeye başladı. kasay abaktığımda fanın tamamen durduğunu gördüm. kapatıp açtığımda ise yine çalışmadı. çıkarıp başka bi fan yuvasına taktım o zaman çalıştı, sonra da eski yerine aldım çalılmasına normal olarak devam etti, ama ben bi yusuf yusuf oldum anlatmam :D

• Bence problemli bir program bu,kulanamazınızı önermem....Ssaygılarımla
  • anakarttan dolayıdır anakartlarında destek vermesi lazım değiştirirken mesela ben gece yatarken %50 ye alıyorum baya farkedioyr
  • @ttopac

kardes bişi merak ettim o 126 C ne oluyo kasada köftemi pişiriyon hangi parca o 126 olan hemde 4 tane var merak yaptım valla

bu arada bende imzadaki ana kart var ve bende hız ayarlarıyla oynıyamıyorum degişmiyo zıkkım
  • Fanlar anakart üzerinden beslenmiyorsa düşeremezsin. Direk Power Supply den beslendiği için haliyle programla düşmeyecektir.
  • ıhhhhhh fanlar

kuzey chip set fanı ve cpu ikiside bord dan besleniyo ve düsüremedim

yoksa direk psu dan beslenen bi fanın yazılımla düsmesinin imakansız oldugunu bende biliyorum ama neyse
  • Sakın Arakdaşlar Ordaki Ayarları Düşürmeyin Pc'niz 5DK Sonra Yanar
    Ses Azalır Ama Sıcaklık Artar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.