Şimdi Ara

SpeedFan ve Temp1 ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim laptopta oyundayken temp1 en fazla 92 dereceye çıkıyor diğerleri 80-85 (boşta 45-50) sıcaklıklar nasıl? Ve temp1 nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LightSpeed -- 30 Haziran 2012; 16:36:39 >

• fan son derece temiz fakat termal macunlar eskimiş laptoplar için önerebileceğiniz kaliteli termal macun var mı ?
  • Termal macunlar hemen hemen aynı, ama isim olsun, içim rahat etsin dersen;
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-stg2-zm-stg2-super-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=47179

Ya da bulabilirsen Arctic Silver 5.

Laptopun tam özelliklerini verirsen sıcaklıklar normal mi değil mi daha iyi bir şey söyleyebilirim ancak 92 derece çok güven veren bir sıcaklık değil. realtemp isimli programla sıcaklığı oyundayken tekrar ölçmeni, daha sağlıklı bir veri elde etmeni ve kaliteli bir laptop soğutucu almanı tavsiye edebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

Termal macunlar hemen hemen aynı, ama isim olsun, içim rahat etsin dersen;
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-zm-stg2-zm-stg2-super-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=47179

Laptopun tam özelliklerini verirsen sıcaklıklar normal mi değil mi daha iyi bir şey söyleyebilirim ancak 92 derece çok güven veren bir sıcaklık değil. realtemp isimli programla sıcaklığı oyundayken tekrar ölçmeni, daha sağlıklı bir veri elde etmeni ve kaliteli bir laptop soğutucu almanı tavsiye edebilirim.

teşekkürler cevabınız için 2 gün evvel bi macun değişimi yapmıştım bilgisayarcıda (o günden önce sıcaklıklar en fazla 80 yapardı) sonra macun dandikdi heralde acpı diye bi parça (ne olduğunu bilmiyorum) 92 dereceyi gördü. Önerdiğiniz macunu yarın almayı düşünüyorum sonucu yazarım.

Yada şunu alsam sizce bi fark olur mu markası da iyihttp://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-htk-002-u1-gp-htk-002-high-performance-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=26302

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LightSpeed -- 1 Temmuz 2012; 21:19:40 >

• ACPI, gelişmiş konfigüreasyon ve güç seçenekleri teriminin kısaltmasıdır. Esasen işlemciyle ilgili bir durum değil. Anakartta kontrolcüleri bulunabilir;

SpeedFan ve Temp1 ??

Resimde görüldüğü gibi anakart üzerinde bulunan ACPI kontrolcüsü ve buna bağlı termal sensör vardır. Sizin aldığınız sıcaklık değeri de bu chip'in sıcaklığı yani işlemci ile alakası yoktur.

Açıklamalı ACPI bilgisi;
    http://www.penta.com.tr/channels/1.asp?id=90

Macun konusunda ise cooler master'ın macununu 1 kere kullandım, sürerken pek beğenmedim yapış yapış bişeydi:D Zalman'ınkini denedim o da cooler master'ınkinden daha farklı gelmedi. Belki macunların kimyasını değiştirdiler artık hepsi o şekil bilmiyorum ama xilence marka kullandığım macun içinde metal partikülleri vardı ve sürdüğünüzde kaliteli birşey olduğu belli oluyordu. Zalmanınki bana pek öyle gelmedi ama işte belki macunların kimyasını değiştirdiler ve artık o şekil yapış yapış üretiyorlar:)

Ben CM de Zalman da denemiş biri olarak ikisi de hoşuma gitmedi. Eski Xilence macunum daha iyiydi gibi. Siz de xilence deneyebilirsiniz.

• sarı ile işaretli yere macun sürülür mü ? kırmızı ile işaretli olan kısım oraya denk geliyor ve bakıra direk temas etmiyo diğer kısımlar direk bakır değiyor yani o bölgede demir küçük bölge var bakıra değmesini engelleyen

SpeedFan ve Temp1 ??

SpeedFan ve Temp1 ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LightSpeed -- 1 Temmuz 2012; 22:38:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LightSpeed

sarı ile işaretli yere macun sürülür mü ? kırmızı ile işaretli olan kısım oraya denk geliyor ve direk bakıra direk temas etmiyo yani o bölgede demir küçük bölge var

SpeedFan ve Temp1 ??

sarı bölge ne olabilir acaba acpı nın burayla bi alakası olabilir mi ,oradan macun benzeri bi madde(macun olduğu sanmıyorum jelatin gibiydi) çıkarıp macun sürünce (çok kalitesiz bi macun,cpu ve gpu da da 10 derece artış oldu) ısı 15 derece kadar arttı bi zalman alıp sürsem düzelirmi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LightSpeed -- 1 Temmuz 2012; 22:29:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4vc1

Termal macunlar hemen hemen aynı, ama isim olsun, içim rahat etsin dersen;

cevabınız için saolun bu arada

• Rica ederim,

Resimlerden çıkarabildiğim kadarı ile sarı işaretli yer GPU, yani ekran kartı. Hemen altındaki soketli olan işlemci ve solda kalan kuzey köprüsü. Soğutucunuz da bu üçlüyü soğutmakla görevli. Sizin yapmanız gereken hem anakarttaki chiplerin üzerini hem de soğutucu bloktaki termal macun artıklarını iyice bir temizlemek. Saf alkol varsa alkolle, yoksa kolonyağını kağıt havluya sürerek bu sayede verimli bir temizlik yapabilirsiniz. Sonra da aldığınız macunu SADECE anakarttaki chiplerin üzerine, ne çok yoğun ne de az olacak şekilde, üzerine soğutucu bindiğinde ince bir tabaka oluşturacak kadar sürün ve son kullanma tarihi dolmuş bir kredi kartıyla hafifçe yayın :) Sonra da soğutucu bloğu üzerine bindirip monteleyin. Bu şekilde işlemi tamamlamış olursunuz.

Yardımcı olunabilecek kafanıza takılan birşey olursa yine sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.