Şimdi Ara

SpeedStep aktif , hız sabit ! [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , uzunca bir zamandır işlemciyi İntel SpeedStep ile beraber kullanıyorum , hatta sabit yüksek hızda işlemci hızı ve dolayısıyla devamlı ısınan bir işlemci kullanımını istemeyen arkadaşlara da sık sık tavsiye ediyorum.

Fakat , az önce fark ettim gerek Görev Yöneticisi gerek AiSuite programında , hız hep sabit 3800-3900 arasında takıldı kaldı , e bu da boştayken bile sıcaklığa yansıyor gereksiz yere 40-45 C hatta duruma göre 50 C ye kadar gereksiz yüksek ısılara ulaşıyor.

Rahatsız olarak acaba SpeedStep deaktif mi oldu diyerek bios u kontrol ettim ve orada Enabled-Çalışır olduğunu gördüm masaüstüne geldim yine aynı hız sabit

Mesela normalde olması gereken , 800 MHZ - 2000 MHZ aralığında çalışması boşta iken dolayısıyla sıcaklık ta en az 10 derece hatta daha fazla aşağı da seyrediyor bu durumda sorum şu SpeedStep aktifken dahi işlemciyi tavan frekansında çalışmaya ne zorluyor olabilir ? Virüs olabilir mi veya sizin bildiğiniz bir durum var mı şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 22 Ağustos 2016; 19:34:14 >

• Valla bence cevabın sende farkındasın, virüs! Özellikle torrent üzerinden sık bulaşan bitcoin kastıran virüslerden olabilir. Yada altta çalışan bir uygulama, en kötü ihtimal anakartın da olan bir arıza ama uzak bir ihtimal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir biosu sifirla dene tekrar buraya yaz durumu ama oc vs hicbisey yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://mion.faireal.net/BES/#download şunu kullanabilirsin asus programında mesela ayarlıyorsun asus işlemciyi max %10 kullansın diye o öyle kalıyor bu yüzden işlemci boşa çıkıyor bazı oyunlarda ban sebebi verebilir bu program ona göre kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 21 Ağustos 2016; 11:27:58 >
  • Hocam bende de benzer bir durum vardı, işlemci doğru düzgün çarpanı dusurmuyordu, güç ayarları yüksek performanstaymis dengeliye aldım düzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    +1
  • Anakartın üstündeki TPU ve EPU düğmelerini son zamanlarda değiştirdi ,isen ayarlarını bencede ya anakart kendi otomatik o.c yapıyor yada güç tasarrufu kapalı. Kapalı ise açarak aynı durumu test etmeni, öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerek anakart gerekse Anakartın yazılımı olan AiSuite de herhangi bir oynama yapmadım arkadaşlar uzunca bir süredir ki bu 1 sene falan oluyor dokunmadan aynı şekilde kullanıyordum.

Yeni fark ettim ama taş çatlasa bir hafta bilemediniz 10 günlük bir mevzudur.Az önce bios a girip speedstep disable yaptım , turbomode disabled yaptım sonra yeniden başlatmadan sonra sadece speedstep enabled yaptım fakat değişmedi :) Ama en azından 3,500 civarı hızlarda çalışıyor artık 3,9 a zorlamıyor Ya ben sistemi topladıktan itibaren 7,8 ay kadar zaten bu konumda kullandım pc yi , yani 3,9 sabit turbo hızında sonradan gereksiz olduğunu düşündüm ve deneme maksatlı speedstep aktif ederek kullanmaya başladım ve bir süre sonra hiç bir performans kaybı olmadığını ve boşta veya az yük durumunda 2000 mhz altı hızlarda da hiç bir performans kaybı olmadan işlem yapabildiğini görünce ne güzel ısınmadan yormadan kullanır giderim diye öylece bıraktım.

Dediğim gibi , çözemezsem de büyük problem değil benim için uzunca süre kullanmıştım tek tasam gereksiz yere yüksek hızlarda fazla güç harcaması ve fazla ısı üretmesi bakalım araştırmaya devam ediyorum , kendin söylemişsin virüstür diyen arkadaş için , lisanslı Norton Sec. kullanıyorum sık sık tarıyor sistemi ama yinede geniş çaplı bir sistem taraması yaptırıcam bu gece bakalım bir şey çıkaracak mı.Sorunu halledebilirsem inşallah çözümünü sizinle paylaşıcam buradan.

• Bendede i7 6700K - Asus Z170 Pro Gaming anakart mevcut.

Bu Speed Steep nedir diye araştırırken bir kaç bilgi buldum biraz açıklayabilir misiniz acaba? Benimde anakarttan voltajı 1.3'e sabitleyip 4 ghz'den 4.3'e overclock yapsam bile voltaj 1.4'lere kendi kendine dayanıyor çözemedim.

Hal böyle oluncada işlemci max 73 dereceye ulaşıyor ve Thermalthake Water 3.0 Extreme sıvı soğutmasına ait o lanet 2 fan donanımhaberde ağzına kadar dolu 1 konu açınca bir anda son hız yükselip sağlam ses yapıp kesiliyor.
  • Şunu şuraya bırakayım belki faydası olur.

https://forum.donanimhaber.com/m_119218839//tm.htm#119218839

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 22 Ağustos 2016; 5:23:38 >
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Güç Modu'nu kontrol ettiniz mi ? Performans değil de, Dengeli'de olması gerek onun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Güç Modu'nu kontrol ettiniz mi ? Performans değil de, Dengeli'de olması gerek onun.

Sağolun hocam

Geçenlerde Samsung Magician güncel sürümünü indirip kurmuştum sanırım max cpu power moduna almış sistemi ya da ben yazılım içerisinden rastgele max performance moduna getirmişim, dengeli konuma getirdim eski haline döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 22 Ağustos 2016; 19:33:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Bendede i7 6700K - Asus Z170 Pro Gaming anakart mevcut.

Bu Speed Steep nedir diye araştırırken bir kaç bilgi buldum biraz açıklayabilir misiniz acaba? Benimde anakarttan voltajı 1.3'e sabitleyip 4 ghz'den 4.3'e overclock yapsam bile voltaj 1.4'lere kendi kendine dayanıyor çözemedim.

Hal böyle oluncada işlemci max 73 dereceye ulaşıyor ve Thermalthake Water 3.0 Extreme sıvı soğutmasına ait o lanet 2 fan donanımhaberde ağzına kadar dolu 1 konu açınca bir anda son hız yükselip sağlam ses yapıp kesiliyor.

O kadar mı kötü ? Yani chrome da dolaştığın sayfalardan etkilenecek kadar mı... :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Bendede i7 6700K - Asus Z170 Pro Gaming anakart mevcut.

O kadar mı kötü ? Yani chrome da dolaştığın sayfalardan etkilenecek kadar mı... :D

Düzelttim hocam ben onu tamamdır. Anakart üzerinden 3 Way Optimizasyon seçeneği ile bilgisayarımı en iyi hale kendisi getirdi. Fanlardan ses gelmiyor artık sağolsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.