Şimdi Ara

Speedtest internetten yemesin! Destek olun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Tüm operatörler en iyi internet bizde diyorlar fark ettiyseniz. Bende durdum ve dedim ki madem en hızlı internet onalrda o zaman Speedtest uygulaması internetten yemesin. Bu düşüncemi Twitter üzerinden tüm operatörlere yazdım. İsterseniz sizde yazabilirsiniz. Twitter'den etiketler ise şu şekilde olabilir..

@TTDestek @VodafoneDestek @TurkcellHizmet @TurkTelekom @VodafoneTR @Turkcell @Kaan_Terzioglu @Speedtest
    Speedtest internetten yemesin! Destek olun..Speedtest internetten yemesin! Destek olun..Speedtest internetten yemesin! Destek olun..Speedtest internetten yemesin! Destek olun..Speedtest internetten yemesin! Destek olun..

• Bedava yaptılar diyelim. Elinde de çok mükemmel, çok lüks 6 bin liralık Galaxy S9 var diyelim. Hız testinde hızın 420 Mbit çıktı diyelim. Baz istasyonunun paylaşılan kapasitesinden 450 Mbit'ini tek başına sen yedin demek test süresince. Baz istasyonunun toplam kapasitesi 450 Mbit ise bunun sen 420'sini yemiş oluyorsun. Mobil operatörler sürekli veri transfer edecek kullanıcıların az sayıda olacağını hesaplayarak kurar şebekelerini. Adam uygulamayı bir makro ile otomatiğe alır, sürekli bu kadar veri tüketir sonuçları görmek için. İstasyonun kapasitesini bedavaya bu kadar sömürtmezler bence. Ha bu kadar da sömürülmemeli zaten. Ayrıca burada gördüğün hızın benim için pek de bir anlamı yok. Çünkü karşıda veriyi çektiğim sunucunun çıkışı 100 Mbit ise terabit görsem o hız testinde ben o sunucudan 12 MB'ın üstünde hızla veri çekemem. :D
    Rekabet mi ? Türkiye ‘de özel sektörün rekabeti özellikle gsm operatörleri ve bankalar arasında ortak çıkarları kesişene kadar. Karlarından zarar edecekleri bir yasa uygulama çıktığı zaman nasıl bir olduklarını her zaman görüyoruz. Gsm operatörlerinin hepsi de halinden memnun. Memnun olmasalar agrasif fiyatlar hizmetler görürüz hangisinde var ? Türk Telekom deme onun da hizmet kalitesinde hala değişen bir şey yok. Üçünde biliyor ki millet seve seve üçünden birini alacak onun için çok kasmaya ihtiyaç duymuyorlar.
  • İnternetten yemese millet test manyağı olur. Kafe de misafirlikte hangimizinki daha hızlı kapışmaları yaşanır. Donanımhaber ‘de binlerce sayfa test sonucu paylaşımları olur. Millet olarak henüz buna hazır değiliz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canmania C kullanıcısına yanıt
    Bunun spnucunda rekabet yükselir harika bir şey olmaz mı düşünsenize bir kafede açıyorsunuz speedtest 275 Mbit. Veri kullanımına bir giriyorsunuz 16 GB yemişsiniz sadece Speedtest için :D
  • Rekabet mi ? Türkiye ‘de özel sektörün rekabeti özellikle gsm operatörleri ve bankalar arasında ortak çıkarları kesişene kadar. Karlarından zarar edecekleri bir yasa uygulama çıktığı zaman nasıl bir olduklarını her zaman görüyoruz. Gsm operatörlerinin hepsi de halinden memnun. Memnun olmasalar agrasif fiyatlar hizmetler görürüz hangisinde var ? Türk Telekom deme onun da hizmet kalitesinde hala değişen bir şey yok. Üçünde biliyor ki millet seve seve üçünden birini alacak onun için çok kasmaya ihtiyaç duymuyorlar.

• Boş işler.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Eleştiri yapmadan önce sebebini söyleseniz?
  • ardaakgulTR A kullanıcısına yanıt
    Böyle mantıksız şeyi napacaksın onun yerline upload hızları ile ilgili çalışma yapsan daha bi faydan dokunur herkes destekçin olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kim her dk test yapiyor .

4G geldi herkez yapti 2.5 yil once bir daha yapan var mi zanetmem orda 500 mbit ciksa nolucak yani ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    Ben yapip hala konuya atiyorum hocam suan vodafone 75mbps cikdi daha 1 2 saat once attim konuyada

Ama kotadan dusmeme olayi gelnez o anlik test bitene dek sebeke max hiza ulasdiriyor 2 3 kisi habire test yapsa millet giremez

• Kalksin isime gelir ama cooook zor dedigim sebeblerden oturu

• Yav arkadaşım bedava olsa ne yapacaksın sürekli hız testimi yapacaksın. Yaptın ne olacak eline ne geçecek
  • Bedava yaptılar diyelim. Elinde de çok mükemmel, çok lüks 6 bin liralık Galaxy S9 var diyelim. Hız testinde hızın 420 Mbit çıktı diyelim. Baz istasyonunun paylaşılan kapasitesinden 450 Mbit'ini tek başına sen yedin demek test süresince. Baz istasyonunun toplam kapasitesi 450 Mbit ise bunun sen 420'sini yemiş oluyorsun. Mobil operatörler sürekli veri transfer edecek kullanıcıların az sayıda olacağını hesaplayarak kurar şebekelerini. Adam uygulamayı bir makro ile otomatiğe alır, sürekli bu kadar veri tüketir sonuçları görmek için. İstasyonun kapasitesini bedavaya bu kadar sömürtmezler bence. Ha bu kadar da sömürülmemeli zaten. Ayrıca burada gördüğün hızın benim için pek de bir anlamı yok. Çünkü karşıda veriyi çektiğim sunucunun çıkışı 100 Mbit ise terabit görsem o hız testinde ben o sunucudan 12 MB'ın üstünde hızla veri çekemem. :D

• Haklısın hocam bir anlık gördüğün hızın hiç bir şekilde mantığı ve, yararı yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Bedava yaptılar diyelim. Elinde de çok mükemmel, çok lüks 6 bin liralık Galaxy S9 var diyelim. Hız testinde hızın 420 Mbit çıktı diyelim. Baz istasyonunun paylaşılan kapasitesinden 450 Mbit'ini tek başına sen yedin demek test süresince. Baz istasyonunun toplam kapasitesi 450 Mbit ise bunun sen 420'sini yemiş oluyorsun. Mobil operatörler sürekli veri transfer edecek kullanıcıların az sayıda olacağını hesaplayarak kurar şebekelerini. Adam uygulamayı bir makro ile otomatiğe alır, sürekli bu kadar veri tüketir sonuçları görmek için. İstasyonun kapasitesini bedavaya bu kadar sömürtmezler bence. Ha bu kadar da sömürülmemeli zaten. Ayrıca burada gördüğün hızın benim için pek de bir anlamı yok. Çünkü karşıda veriyi çektiğim sunucunun çıkışı 100 Mbit ise terabit görsem o hız testinde ben o sunucudan 12 MB'ın üstünde hızla veri çekemem. :D

budur, forumda mantıklı insanlar kalmış

• orhunn O kullanıcısına yanıt
    4 GB internet var. 4.5 G testi en a 100-120 MB yiyor.
  • ardaakgulTR A kullanıcısına yanıt
    buna en az 100 120 diyemezsiniz vodafonede hız alamazsını 20 mb kurtarırsınız hıza göre değişir
  • Hız testleri telefonunuzu alabileceği, şebekeyi de verebileceği maks. kapasiteye yönlendiriyor. Tabi şebeke belli ayarlara göre konfigüre edilmiş oluyor ki, tüm kullanıcıların hızını kesip size maks. hız verilmesi mümkün değil. Muhtemelen diğer kullanıcılara amade bir kapasite de boşta tutuluyordur ki biri test ya da indirme yaptığında şebekeye yeni bir istek gönderen biri gecikmeye uğramadan bağlantısını sağlayıp paketlerini iletebilsin. Ancak mobil şebekeler paylaşımlı şebekeler ve sürekli veri transferi yapılmasını istemiyor operatörler. Bundan dolayı da verdikleri tüm hizmetler anlık paketler indirerek çalışır. Mesela Turkcell'in TV+ uygulaması. Yayına başlayınca birkaç MB veri indiriyor ve boşta bekliyor, sonra tekrar birkaç MB veri indiriyor tekrar bekliyor, tekrar indiriyor tekrar bekliyor. Bu bekleme anları sayesinde tüm diğer kullanıcılara sıkıntısız hizmet verilmesini sağlıyorlar.

Bir de geçen yaptığım bir testten bahsedeyim. Eski telefonumda da yeni telefonumda da 4G uyumlu SIM var, telefonlar da uyumlu. Eski telefonum Cat 4 yenisi ise Cat 9 ya da 10. Testte eski telefonum sadece 1800 MHz frekansına bağlanarak 45 Mbit alıyor. Yeni telefonum 1800 MHz + 800 MHz bağlanarak 55 - 60 Mbit civarı sonuç alıyor. Konumuma hizmet veren istasyon bir köy istasyonu ve çevredeki köylere, şehrin ufak bir kenar kısmına ve yaklaşık 15 KM'lik bir ana yola hizmet veriyor ki, o yolda da o saatte işçi servisi güzergahı olduğu için iş dönüşü sosyal medyaya bakan işçilerin kullanımı vardır.

Şimdi eski cihaz 45 Mbit civarı yeni cihaz da 60 - 65 Mbit civarı alıyor testte. Ancak iki cihazda da testleri aynı anda yaptığımda iki cihazın da test sonucu 10 - 20 Mbit civarı daha düşük çıkıyor. Yani eski cihazda 45 değil de 30 - 35, yenisinde de 65 değil de 45 Mbit oluyor mesela. Arka arkaya pek çok test yaptım ki bitmesi gereken günlük İnternet paketi vardı, bol test yapma fırsatım oldu. Bir cihaz bile nasıl etkileyebiliyor şebekeyi hani.

• Gereksiz. Bir şey değiştirmeyecek sonuçta.

• Android için internet speed meter lite uygulamasını önerebilirim internet kullanımı yaparken sol üstte anlık olarak hızınızı mb/kb cinsinden saniye olarak gösteriyor speedtest gibi hız ölçümü için uygulama boşa veri tüketmiyor ayrıca yaptığınız internet kullanımlarınıda ölçüp tablo halinde göstermekte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.