Şimdi Ara

Speedtest.net server farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde ankara serverından test yaptığımda bu:
    http://www.speedtest.net/result/1920950493.png
    Amerikadan bi serverdan yaptığımda bu
    http://www.speedtest.net/result/1920948960.png
    Portekizden yaptığımda bu çıkıyor
    http://www.speedtest.net/result/1920943851.png

Sizce neden böyle başka sitelerde yaptığımda da aynı sonucu alıyorum ama bu server farkı neden oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woltcaptain -- 28 Nisan 2012; 20:38:25 >

• Server farkı olmak zorunda zaten. Download hızı serverın sana sağladığı upload hızıyla orantılı. Server vermezse 100Mbit de olsa alamazsın yüksek hız. Upload fark etmiyor çünkü çok düşük. Karşıdaki serverın downloadı kat kat yüksek olduğu için sen maksimum upload değerini görüyorsun ki TTNet'in verdiği Upload değerleri boktan zaten. Boşu boşuna en yavaş interneti kullanıyoruz demiyoruz. 1 Mbit bile vermiyor 16Mbit kullanıcılarına Ping'e gelirsek o da ayrı bir rezillik örneği. Yurtdışı çıkışlarındaki rezaleti gözler önüne seriyor. Az daha uzak yerleri seçcen, uzak doğudan mesela 300-400mslere çıkıyor. Sonuçta şu internete 10TL bile versen gene de hız başına en çok para ödeyen ülkelerden olursun. Sanki diğer ülkelerden fazla milli gelirimiz var gibi sömürüyorlar adamı. Çaresi var mı peki. Hayır yok. Çoban mutlu, kimse melemiyor. 8Mbit-16Mbit downloadı olanlar en hızlı interneti kullanıyorum sanıyor.

• peki ses çıkarmayanlara koyun diyenler ne yapıyor merak ediyorum
  • Arasıra gördüğü her TTnete karşı olan kampanyaya katılıyor, imza veriyor ama hiçbir zaman çoğunluk sağlamıyorlar.
  • gerçekten cok işe yarar onlar
  • Boş boş durmak, uğraşanları demoralize etmek de bir işe yaramıyor.
    Adamlar tekel olduktan sonra kimsenin resmi olarak hak arama şansı yok. Bir yerlerden başlayıp belirli çokluk sağlayıp medyayı da uyandırıp haberlere filan çıkarak daha çok uyuyanı uyandırmak gerekiyor ki millet "neye bu kadar para veriyorum ben?" desin. Kamuoyunda bir tepki doğsun, çoban da "ulan ben bunları etini, sütüsü, yününü sömürdüm, hak ettiklerini vermedim bari biraz daha bonkör olayım" desin.
    Bu işin kolay, kestirme bir yolu yok. Olursa böyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 28 Nisan 2012; 21:17:02 >
  • Bu Eskişehir test sonucu:

Bu da Ankara:

Not: Ankara'da ikamet ediyorum. İlginç bir sonuç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Boş boş durmak, uğraşanları demoralize etmek de bir işe yaramıyor.
    Adamlar tekel olduktan sonra kimsenin resmi olarak hak arama şansı yok. Bir yerlerden başlayıp belirli çokluk sağlayıp medyayı da uyandırıp haberlere filan çıkarak daha çok uyuyanı uyandırmak gerekiyor ki millet "neye bu kadar para veriyorum ben?" desin. Kamuoyunda bir tepki doğsun, çoban da "ulan ben bunları etini, sütüsü, yününü sömürdüm, hak ettiklerini vermedim bari biraz daha bonkör olayım" desin.
    Bu işin kolay, kestirme bir yolu yok. Olursa böyle olur.

Kesinlikle katılıyorum, siz sesinizi çıkarmadıkça sömürü daha da artacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.