Sperm Testi Nasıl Yapılır? Sperm testi (spermiogram) mutlaka uzman hekimlerce ve tam donanımlı hastanelerde yapılmalı. Erkek hasta sperm testinde kullanılacak sperm örneğini en az 2 gün, en fazla 5 gün uyguladığı cinsel perhizden sonra donanımlı bir merkeze iletmelidir. Sperm testi sonuçları ise 1 gün sonra öğrenilebilir. Sperm testini doktorunuz 3-8 hafta ara ile en az 2 kez isteyebilir.
Sperm örneğinin hastane ortamında alınması önerilmektedir. Hastane ortamında örnek vermekte zorlanan hastalarda örneğin en kısa zamanda ve vücut ısısına yakın ortamda laboratuvara ulaştırılması önerilmektedir. Mastürbasyon ile örnek veremeyen hastalarda ise semen analizi için geliştirilmiş ve sperme yönelik toksik madde içermeyen özel prezervatifler kullanılarak partneri yardımı ile örnek alınabilir. Alınan örneğin laboratuvarda 1 saat içinde değerlendirilmesi gereklidir.
Sperm testi sırasında aşağıdaki bazı noktalara dikkat etmelisiniz;
Sperm testi için vereceğiniz sperm verme işlemi sırasında sabun, kayganlaştırıcı gibi maddeler kullanılmamalı. Aynı şekilde işlem sırasında penis ve parmaklar, verilen kabın ve kapağının iç yüzüne dokundurulmamalıdır. Sperm verme işlemi sırasında gelen meninin tamamı kabın içine bırakılmalıdır. Sperminizin kabın dışına akması ya da buna benzer bir sorunla karşılaşırsanız mutlaka laboratuvar görevlilerine bunu belirtmelisiniz. Eğer laboratuvar ortamında sperm veremiyorsanız bu durumu laboratuvardaki görevlilere veya IVF bölümü hasta danışmanlarına haber verip, uygun yöntem için doktorunuzla konuşmalısınız.
Sperm Testi (Spermiogram) Sonuçları Nasıl Değerlendirilmeli? Sperm testinin normal değerleri bu şekilde olmalı;
10 sene evvel z.kamilde yapmıştım elime verdiler kupa bardak misali örnek kabını ardından odaya aldılar kocaman bir odanın bir köşesindeki 37 ekran tüplü tv de grup sex vidyosu oynuyor geçtim karşısına ayaküstü kuru kuru çalışmaya başladım zira girişte jel vs kullanmak yassaq tükürükle çalışacan demişlerdi baktım grup sarmıyor beni tık yok anılara dalmaya çalıştım güç bela acı içinde 10 dakika uğraştıktan sonra kabı doldururken bir de taştı üzerime hemen banyoya gidip yıkmaya çalıştım ama havlı bile yoktu
iğrençti
quote:
Orijinalden alıntı: CeyKalDa
10 sene evvel z.kamilde yapmıştım elime verdiler kupa bardak misali örnek kabını ardından odaya aldılar kocaman bir odanın bir köşesindeki 37 ekran tüplü tv de grup sex vidyosu oynuyor geçtim karşısına ayaküstü kuru kuru çalışmaya başladım zira girişte jel vs kullanmak yassaq tükürükle çalışacan demişlerdi baktım grup sarmıyor beni tık yok anılara dalmaya çalıştım güç bela acı içinde 10 dakika uğraştıktan sonra kabı doldururken bir de taştı üzerime hemen banyoya gidip yıkmaya çalıştım ama havlı bile yoktu
iğrençti
bide grup, bu hikayeyi aylar önce sanki başka bi konuda daha yazmıştın. senin hikayelerin hiç bitmiyo sanıyordum sanırım bi word dosyan var konuya göre oradan kopyala yapıştır yapıyorsun ama baya fazla olmalı repertuarın