Şimdi Ara

SPLIT SCREEN & OFFLINE COOP OYUNLARI!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
5
Favori
26.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Sonunda evim için hayal ettiğim ev sinema sistemimi kurmuş bulunuyorum. Gayet başarılı bir sistem oldu diye de seviniyorum. Sistemimde 107 ekran 3D 1080p Led tv, Amd x4 955 BE işlemcili ve 8 gb ramlı, ayrıca 256 bitlik ve 2 gb lik bir ekran kartına sahip hiçte fena olmayan bileşenlerin yer aldığı bir PC yer almakta. Jazz Speaker 5+1 ses sistemi, 4 adet kablosuz Xbox 360 kolu, 4 adet Orjinal Wiimote ve Nunchuk controller, 1 Adet orjinal Wii Balance Board, 1 adet evrensel kumanda ve microsoft media center klavye de sistemimin içerisinde yer almaktadır. Anlayacağınız her şey wi-fi ve hepsi birbiri ile iyi geçinmekte.

Şimdi konunun aslına gelecek olursak, başlıkta da belirttiğim gibi tek monitör üzerinde oynanabilecek, bizzat denediğim ve sizlerin de katkılarını beklediğim bir liste oluşturmak istiyorum. Yalnız burada büyük ekran yani benim gibi TV ile bu oyunları oynamak ayrı bir zevk. Pc monitörünün boyutu sebebiyle özellikle Wii konsol oyunlarını arkadaşınızla birlikte oynamak neredeyse imkansız. Tavsiyem daha büyük monitöre ya da tv ye terfi etmeniz olacaktır. Fırsat buldukça bu listeyi güncelleyeceğim. Lafı fazla uzatmadan yıllardır arşivlediğim bu tarz cooperative/Split Screen oyunları aşağıda listeliyorum. Sizlerin de bu liste haricinde bildiğiniz ve bizzat denediğiniz oyunlar varsa katkılarınızı beklerim. Bu tarz bir arayış içerisinde olan arkadaşlara rehber niteliğinde olabilir bu konu. Aslında buna benzer konular var ama bütünlük içermiyor. Bunlardan en meşhur olanı "cooptimus" adlı site. Ama ne yazık ki bu site de PC için tam anlamıyla bütün oyunları içermiyor. Ayrıca ben burda olayı biraz daha genişletip PC üzerinde çalışan emulatör oyunlarını da dahil edeceğim. Bu sayede hepimiz için Pc den maksimum düzeyde yararlanmayı hedefliyorum.

Listemizde neler var bir bakalım; "*" işareti koyduklarım gerçekten oynamaya değer olan oyunlardır. Her bir platforma örnek video da ekliyorum. İyi Oyunlar...

.::Bizzat denediğim Split Screen Tek Ekran Emulatör Oyunları::.

Playstation 1 (Epsxe Emulator)
    *Tekken Serisi (Epsxe)

Playstation 2 (Pcsx2 Emulator)
    *DarkWatch (Efsane FPS Ps2 Oyunu)
    Golden Axe
    Resident Evil Outbreak
    Vampire Night
    Time splitters 2
    *Time Splitters Future Perfect (Serinin En İyisi)
    *Mortal Kombat Shaolin Monks (Kesinlikle müthiş. Senaryo ilerlemeli Mortal Kombat olur mu demeyin. Bir deneyin derim şiddetle tavsiye ederim.)

M.A.M.E (Mame Emulator)
    *Tabiki Mame Emulatörü oyunları (Hangi birini yazayım bilmiyorum yüzlerce coop oyunu var burada. Zamanında ne para harcardık bu oyun salonlarında. :))

Nintendo 64 (Project64 Emulator)
    *Duke Nukem 3D (Efsane. Fazla söze gerek yok. Senaryoyu 2 kişi birden aynı anda oynayabiliyorsunuz.)
    Golden Eye 007 (Bir efsane daha. Sadece Deathmatch split screen oynanabiliyor)
    Quake 2 (Fazla söze gerek yok. Bu da sadece deathmatch split screen oynanabiliyor)

Sega Dreamcast (NullDC Emulator)
    *Quake 3 Arena
    *Under Defeat
    *Ikaruga
    Zombie Revenge
    Giga Wing
    Giga Wing 2
    *Ready To Rumble Boxing Round 2 (Kesinlikle çok eğlenceli bir boks oyunu. Düşünün Michael Jackson dahi bu oyunda.)

Nintendo Wii & Gamecube (Dolphin Emulator)
    *GC Terminator 3 Redemption (Bir Gamecube başyapıtı. Gelmiş geçmiş en iyi terminator oyunu diyebiliriz. Şiddetle tavsiye ederim. Oyun esasen tek kişilik ama multi ayarı ile birlikte savaşabilirsiniz.)
    GC Ikaruga (Yine güzel bir shooter oyunu)
    *Wii Fit Plus (Orjinal Wiimote + Orjinal Wii Balance Board ile mükemmel)
    Wii Play Motion
    *Wii Sports Plus
    *Wii Michael Jackson The Experience (Michael Jackson hastalarına ilaç gibi bir oyun)
    *Wii The Croods (Aile veya arkadaşlar ile mükemmel zaman geçirmek isteyenlere ilaç gibi gelecek)
    Wii Angry Birds Trilogy (Sinirli kuşlar bu platformda da revaçta)
    Wii House Of The Dead 2&3 (Güzel bir shooter şöleni.)
    *House Of The Dead Overkill (Shooter tarzı oyunları seviyorsanız bu mükemmel sinematiklere sahip HOD serisinin en son macerasını tavsiye ederim. Sıkıntılı bir günde arkadaşlarla birlikte zombi avlamaktan daha iyi ne olabilir ki?)
    *Virtua Tennis (Ekran başında tenis oynamanın tadını alacaksınız. Kol ve kas ağrısından yerinizden kalkamaz eder. İyi bir başyapıt)
    *Resident Evil Umbrella Chronicles (Bir Zombi başyapıtı. Harika bir shooter. Şiddetle tavsiye)
    *Resident Evil The Darkside Chronicles* (Yine bir Zombi başyapıtı daha. Mükemmel bir shooter. Şiddetle tavsiye)
    *Dead Space Extraction (Gerilim ve macera dolu bir Dead Space başyapıtı. Yine shooter şeklinde ve sağlam bir senaryoya sahip. Kesinlikle tavsiye)
    *Call Of Duty Modern Warfare Reflex (Sadece ve sadece Wii platformuna özel bu versiyonu ile 2 kişi aynı anda senaryoyu bitirebiliyor. Bu Fps şölenini kaçırmamak ve bu versiyonu mutlaka deneyimlemek lazım.)
    *Call Of Duty World At War (Yine sadece Wii platformuna özel bu versiyon Cod Modern Warfare Reflex gibi aynı senaryoyu 2 kişi birlikte oynayabiliyor. Şiddetle tavsiye)
    *Sin And Punishment: Successor Of The Skies (Harika bir rail shooter.)
    *Ghostbusters: The Video Game Remastered (4 kişilik efsane hayalet avcıları olmak isteyenler buraya! O efsane şarkı tabi ki oyun içerisinde mevcut.)

Split Screen & Offline Tek Ekran Pc Coop Oyunları
    Quake-1 (Fteqw modu ile 4 kişiye kadar split screen)
    *Quake-3 (Spearmint modu ile 4 kişiye kadar split screen)
    Doom Legacy
    *Shadowgrounds
    Shadowgrounds Survivor
    *Terminator Salvation
    Serious Sam First Encounter
    Serious Sam Second Encounter
    *Serious Sam 3 BFE (Tek kelime ile harika. 4 kişi aynı anda mükemmel zaman geçirtiyor)
    All Zombies Must Die
    *Raven Squad
    *Shank-I
    *Watchmen The End is Nigh Part1
    *Watchmen The End is Nigh Part2
    *Resident Evil 5 (Kesinlikle denenmesi gerekiyor. 3. parti bir "Split Screen Mod" ile oynanıyor)
    *Resident Evil 6
    Lord of the Rings Return Of The King
    *Blur (Otomobil Yarışı)
    *Split Second (Otomobil Yarışı)
    Dead Horde
    Trine I
    Trine II
    Tidalis
    House Of the Dead I
    House Of the Dead II
    *House Of the Dead III
    *Unreal Tournament 3 (Şiddetle tavsiye ederim. 3. parti bir mod ile ve xbox 360 uyumlu gamepadlerle 4 kişeye kadar destek)
    Kane & Lynch: Dead Men
    Renegade Ops
    *Left 4 Dead I (Console üzerinden split screen aktif edilebiliyor)
    *Left 4 Dead II (Steam NucleusCoop olması lazım)
    Obscure
    Doom Classic (Nostaljik Windows versiyonu)
    Fighting Force 2
    Teenage Mutant Ninja Turtles 2003
    Teenage Mutant Ninja Turtles Mutant Melee
    *Portal 2 (Split Screen)
    *Pes Serisi
    *Fifa Serisi
    *Nba Serisi
    Castle Crashers
    *Splinter Cell Chaos Theory
    *Worms Serisi (Küçük kurtçuklar çok acımasız)
    Monster Madness
    Platypus
    *Painkiller Hell & Damnation (Şeytani güçlere sahip bir çift ile yine başka şeytanlara karşı amansız mücadele. FPS coop türünde ve senaryosu birlikte oynanıyor. Tek kelime ile vahşet)
    *Contagion
    *Doom 3 Split screen mod
    *The Cursed Crusade (Harika bir coop splitscreen oyunu daha. Eski çağ dönemine ait 2 haçlı savaşçıyı yönetiyoruz.)
    *Blue Estate The Game (Rail shooter tarzı)
    *Rambo (Yine güzel bir rail shooter)
    Family Guy: Back to the Multiverse
    Dollar Dash
    Super Puzzle Platformer
    *Human Fall Flat (Harika bir Bulmaca Oyunu. Splitscreen türüne kaliteli bir örnek. Komik ve zevkli dakikalar için tavsiye ederim.)
    *Blood Fresh Supply (Efsane blood tekrar splitscreen haliyle bizler ile buluşuyor. Harika bir deneyim oldu uzun zamandan sonra. Xbox 360 gamepad desteği ile tadından oynanmıyor)
    *Alien Swarm (Steam NucleusCoop olması lazım)
    *Zombies Army Trilogy (Steam NucleusCoop olması lazım)
    *Dying Light (Steam NucleusCoop ile) Efsane başka söze gerek yok ama iyi bir pc lazım. Malum aynı anda oyunu 2 kez render ediyor NucleusCoop.
    *Borderlands I, II ve III (Tek kelime ile harika. Bolca boş vakit gerekiyor. Uzun uzun oynayabileceğiniz kendi tarzında kült FPS oyunlardır.)
    *Alien Colonial Marines (Steam NucleusCoop olması lazım) Şiddet, Alien, fps, korku, gerilim, çaresizlik. Başka neye gerek var ki? Dostunuzu yanınıza alın ve keyfini çıkartın.

Split Screen Olmayan Lan veya Wan üzerinden Senaryosu Birlikte Oynanabilen Coop Oyunlar
    *Rainbowsix Serisi (Taktiksel FPS)
    *Swat 3 Close Quarter Battle (Taktiksel FPS)
    *Swat 4 (Taktiksel FPS)
    *Call Of Duty World At War (Kesinlikle oynanmalı)
    *FEAR Coop Mod (Orjinal Fear oyununun SP haritalarının büyük bölümünü Cooperative oynatan yegane mod. Bulun ve deneyin derim. Alma varken yalnızlık iyi gelmiyor :o)
    *FEAR3 (Orjinal steam üzerinden aldıysanız mükemmel bir oyun deneyimi sunuyor)
    *Red Alert (Strateji)
    *Starcraft 2 Brood War (Strateji)
    *Commandos I-II-III (Eski ama hala kaliteli bir strateji oyunu.)
    *Myth I ve Myth II (Strateji türüne kesinlikle mükemmel şeyler katan efsane oyundur. Cooperative olarak lan bağlantısı aracılığı ile mükemmel dakikalar geçirebilirsiniz)
    Line of sight Vietnam (Çok iyi Fps oyunudur. Bol aksiyon ve zorlu Vietnam askerlerine dikkat!)
    *The Forest (Şayet Strateji, Fps, Korku, Rpg öğelerinin harmanlandığı bir oyundan hoşlanıyorsanız kaçırılmaması gereken bir oyundur.)
    *Doom 3 Opencoop (Efsane oyuna ait ve tüm senaryoyu cooperative şekilde oynanmasına izin veren efsane mod.)
    Kingpin (Efsaneler ölmez. Fps türünde ve çete savaşları arasında geçen harika oyun.)
    *Pacify (Çok korkunç bea! ama en azından birlikte o lanetli eve girebileceğiniz arkadaşınız yanınızda değil mi? Birbirinizden hiç ayrılmayın!)
    *Payday 2 (Tek kelime ile harika dakikalar geçirebileceğiniz soygun oyunu. Takım çalışması şart!)
    *World War Z (Yine efsane zombi oyunlarından. Left 4 Dead tarzı ama 3rd person oynanış şekline sahip. Harika görseller.)
    *Dead by Daylight (Yine kaliteli bir oyun. Arkadaşlarınızla birlikte eli kanlı katillerden kaçıp hayatta kalmaya çalışıyoruz. Gerilim ve korku dolu dakikalar sizleri bekliyor.)
    *Dead Island (Bunca zombi oyununu ekleyip bu oyunu eklememek haksızlık olurdu. Yine harika bir zombi oyunu. Fps oynanışı ile birlikte harika zaman geçirebileceğiniz türden.)
    * Killing Floor I ve II (Gerilim dolu anlar yaşayabileceğiniz, mutasyona uğramış ucubeler ve zamana karşı direnmeniz gereken gayet kasvetli bir oyun. Takım çalışması şart.)
    *STAR WARS™ Battlefront™ I ve II (Kesinlikle kült yapımlar. Origin, Epic veya steam üzerinden satın alacağınız bu 2 oyun da kesinlikle Star Wars hayranları için olmazsa olmaz başyapıtlardır. Kesinlikle tavsiye ediyorum harika görseller ve atmosfer.)

Zamanım yettikçe liste güncellenecektir. Herkese iyi oyunlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set@mon -- 15 Kasım 2023; 15:14:39 >

• Teşekkürler, yorum olmaması şaşırtıcı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0D5961688

Teşekkürler, yorum olmaması şaşırtıcı
    Aynen çogu kişi merak eder normlade bu tarz oyunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: EngworKeL

Aynen çogu kişi merak eder normlade bu tarz oyunları

Alıntıları Göster
    COD tarzında iki kişi senaryo ilerletebileceğimiz oyun var mı? Bir tane duymuştum sanki ama
  • Yukardaki listede COD tarzında senaryoyu birlikte bitireceğiniz oyunlar mevcut. Bunlardan en başta COD World at war ve Serious Sam 3 gelir ki zaten en kral oyunlardandır. Hatta FEAR3 bile öneririm. Biraz stratejik olsun dersen SWAT4 ve Rainbowsix oyunlarını tavsiye ederim. Cooperative oyunlar konusunda kafanıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz. Yıllardır COOP oyunlar oynamış ve halen oynayan birisi olarak mutlaka bir cevabım bulunur.
  • Teşekkürler. Evet konuyu açalı baya oldu ve siz ilk yorum yazan kişisiniz. İlk kişi olarak size bir hediye çeki vermem gerekiyor.
  • Harika Bir liste. Elinize sağlık. Siz güncelleyin biz oynayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora06930

Harika Bir liste. Elinize sağlık. Siz güncelleyin biz oynayalım.
    Teşekkürler. Emulator bölümüne çok kaliteli Wii konsol oyunları ekledim. Mükemmel oyunlardır. İyi bir sisteminiz varsa keyifli dakikalar sizi bekliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set@mon

Teşekkürler. Emulator bölümüne çok kaliteli Wii konsol oyunları ekledim. Mükemmel oyunlardır. İyi bir sisteminiz varsa keyifli dakikalar sizi bekliyor...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar konuyu baştan aşağı güncelledim. Her platformu kategoriye ayırıp örnek videolar ekledim. Bu şekilde fikir elde edinebilirsiniz.
  • Süper konu eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

Süper konu eline sağlık
    oyunlar birlikte vakit geçirmek için güzel ancak eskidi bunlar daha yeni oyunlar çıktı mı acaba?
  • ömer-faruk Ö kullanıcısına yanıt

2012'nin oyunu ama listede olmadığı için yazayım dedim.

Oyundan görüntü

2. Dollar Dash

3. Super Puzzle Platformer

• C_K kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömer-faruk

oyunlar birlikte vakit geçirmek için güzel ancak eskidi bunlar daha yeni oyunlar çıktı mı acaba?

Evet eskiyor tabi oyunlar ama oynamayanlar için bu böyle değil. Bu liste daha önce oynamayanlar için her daim yeni oyunlar demektir. Tespit ettiğim yeni oyunları da ekleyeceğim tabi zamanla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: C_K

2012'nin oyunu ama listede olmadığı için yazayım dedim.

Oyundan görüntü

2. Dollar Dash

3. Super Puzzle Platformer

Teşekkür ediyorum kardeşim. Peki bu oyunlar hangi platforma ait? Pc mi? Bunları da ana listeye ekleyim.

• set@mon kullanıcısına yanıt
    Evet hepsi pc.
  • quote:

Evet hepsi pc.

Çok güzel ana listeye ekleyeceğim. Tekrar sağolasın ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: set@mon

quote:

Evet hepsi pc.

Çok güzel ana listeye ekleyeceğim. Tekrar sağolasın ;)

Alıntıları Göster
    Pc listesine 5 yeni oyun daha eklenmiştir.

• set@mon kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C_K -- 28 Eylül 2016; 14:4:44 >
  • Liste güncellenmeye devam ediyor. Özellikle Wii Emulator bölümüne harika oyunlar ekledim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.