Şimdi Ara

[SPOILER-BITIRMEYEN GIRMESIN] Alan Wake'in Sonu Hakkında Görüşleriniz-Düşünceleriniz-Teorileriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alan Wake ana konusuna yazmaktan kaçındım zira bazı arkadaşlar spoiler kullanmayı bilmiyor yada inatla kullanmıyorlar,çok tartışma çıkıyor,birisi gelip de ondan alıntı yaparsa şenlik oluyor :)

O yüzden son hakkında düşünceleriniz buradan öğrenmek istiyorum,bildiğiniz gibi oyunu bitirenler sonunda Alan its not a lake its an ocean diyor,bu son hakkında yorumlarınız nedir?

Benim birkaç teorim var

1-Bence Alan da başından beri Zane tarafından yönetiliyordu,beyond the lake you call home lies a deeper ocean diyor oyun başında zaten,yani olacakları başından beri biliyordu ve devam oyunu gelecekse devam oyununda Zane'in daha büyük bir kötülük peşinde olması ve bu kötülük için başından beri Alan'ı kullanarak bir plan çerçevesinde ilerliyor olması yüksek ihtimal.Alan aslında Zanein dediği gibi oranın bir göl değilde okyanus olduğunu anlamasıyla sona eriyor,yani Zane'in dediğine geliyor :)

2- Yukarıdaki teoriye alternatif olarak Zane le ilgili
    Zane de bir kurbandı ve Alan onun yaptığı yanlışlardan bahsediyordu,son cümlelerde Zane 'in neden karanlığı yenemeyip kurtulamadığını açıklıyor Alan(Hikayedeki karakterleri gerçeğe uygun değil ve Zane 'in yazdıkları hikayeye uygun değildi,bu yüzden karanlık editörlük yapıp hikayeyi düzeltti ve olması gerekeni yazdı)Zane in başarısızlığı Alan a göre bir denge kuramamaktan kaynaklanıyordu,bu denge de Alan ve Alice birlikte yaşasalar bozulacaktı yani denge ancak ikisinden birisi karanlığa teslim olmasıyla sağlanacaktı.Alan kendisini feda ederek hikayesini bitirdi.Ancak bir taraftan da karanlık kadın(barbara)ona dokundugundan hala hala karanlıgın etkisinde kalmıs ve gölü bir okyanus olarak yazıp karanlıgın yayılmasında katkıda bulunmus olabılır.(gölün sadece bir yere ait oldugunu ve daha geniş bir mekana yayılmadığını düşünürsek karanlık Bright Falls dan dışarı çıktı)

3-Alan Wake okyanustan bahsederek karanlığın çok daha derinlerde olduğunu ve onu yenemediğini sadece hikayenin sonunu eşini kurtarabilecek şekilde yazabilmiş olabilir ve bu da karanlık tarafından sahip olunanları kurtaramadığı anlamına gelir ki zaten oyunun sonunda Fbi ajanı Nightingale ve restorandaki kız Rose hala karanlık tarafından yönetildiği görülüyor.

Sam Lake süper bir hikaye yazmış umarım DLCler oyunun sonunu daha açık hale getirir ve yeni bakış açılarıyla beraber hikayenin devamını sunar bize.Şu anda Signal DLCsi çıktı ve the Writer DLCsi ne zaman çıkacak belli değil sanırım.Ayrıca soundtrackleri dinlemenizi öneririm oyunun extras bölümünde bulabilirsiniz Poets of the Fall:War ve David Bowie'nin Space Odyssey i favorilerim.
    Benim teorilerim bunlar,lütfen siz de düşüncelerinizi yazın ve burada birlikte paylaşalım.
    herkese iyi oyunlar

• Ben hala orası göl değil okyanus lafını anlamadım biterken de çok acayipti zaten :D Işıkla nesneleri falan canlandırdık.
  • Oyun 6 blüm ama gerçekten çok güzeldi özellikle ingilizcesi olanlar için çok daha gerilimli ve eğlenceli geçiyor
  • The signal adlı bölüm çıktı onda bazı soruların cevapları varmış bende çok merak ediyorum
  • Ya onu bunu bırakın Rock bölümü harikaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PETTIBONE

Ya onu bunu bırakın Rock bölümü harikaydı.

Aynen o bölüm süperdi yav
  • burasi gol degil okyanus diyen alan wake degil alan wake in kabusundan cikan bi kopyasi. alan wake ile yer degistirdi alan wake kabusunda hapsoldu. gol degil okyanus demesinin sebebide karanligin sadece bu kasaba ile sinirli kalmayacak olmasi. normal dunyaya gecen kotu alan wake karanligi yaymaya devam edicek eger alan kabusundan cikamaz ise...

------DLC SPOİLER-----

Signali eklentisinde de kabuslarimizdan cikmaya calisiyoruz fakat sonunda da cikamiyoruz zaten.

------DLC SPOİLER-----

oyun aslinda iyi sonla bitiyormus gibi gozukuyor karnavallar hava gunluk guneslik karanlik kadin olmus alice kurtulmus vs. ama tam tersi :)

Ayrica Tom un Alan Wakein babasi olduguna dair her iddasina girerim :))

The Writer eklentisini beklemedeyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 9 Ağustos 2010; 2:53:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .:BBR:. ben its not a lake its an ocean sözünü alan ın yazdığına inanıyorum tabiki signal ı oynamadım daha eğer orda aksi geçiyorsa bilemem ama sadece oyunu bitirdiğimle söylüyorum.Çünkü Mr.Scratch yani Alan Wake in gerçek dünyada görünen kişiliği değil yazan,Alan Wake yazıyor hikayeyi,Mr.Scratch ise gerçek hayatta onları yaşayan hikayedeki bir karakter olarak kaldı artık bana göre.
    Ayrıca Mr.Scratch de halk arasında The Devil sözünün karşılığıymış(kaynak :MR.SCRATCH)
  • bu adam akıl hastasıda halisünasyon görüyor olabilirmi..
    kız öldükten sonra bulalıma girdi..
    zindan adasının biraz farklı versiyonu..
    bu kadar basite indirggedim ben olayı

• Akıl hastsı değil bence ama kötü alan zihinini kontrol ediyor bence
  • Bence hepsi rüya bir bölümde rüyaymış gibi oldu uyandık alice yanımızdaydı falan ama sonra anlaşıldı ne olduğu bence herşey rüya çünkü ışıkla yazıları gerçeğe çevirmemiz saçma rüya olabilir.Birde oyunun sonundaki karnaval da pencerenin arkasında karanlık bir tip belirdi o neydi acaba benim tahminim kötü kadını öldürdük ama onun ruhu o adamı ele geçirmiş olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Immolatıon -- 15 Ağustos 2010; 16:32:43 >
  • kızı hep suya suya çekiyor bişiy...kızla tatile giderken araba kaza yaptı.. adam kurtuldu kız suda boguldu..
    oyunda bir yere geldik magara gibi bir yer ortası su gölet gibi bisiy...baglantı yapıyorum..kız hep yardım yardım diye bagırıyordu o bölümde....sonra ordan geriye döndük geldigimiz yoldan çıkış yoktu....işte orada kızın gerçekten boguldugunu anlamak için geldi kanaat getirdi....
    oyunda kafe fincanları ne ise yarıyordu aldık aldık ne oldu.....
    onlarda haftanenin bize verdikleri ilaçla bir baglantısı varmı....dag evindeki hastanemi yaşlı bakım evimi..
  • arkadaşlar bende demin bitirdim ancak parçaları tam yerli yerine oturtamadım var mı doğru bir şekilde kısaca anlatabilcek
  • Senaryo yarım kaldı zaten, dlcleri de oynayamadım ben 2. oyun gelse de sonuca varsak.
  • o kahve fincanları ne işe yarıyodu hakkaten?
  • ya arkadaşlar oyunun dlc lerini nasıl oynayacağım makine yi live a bağlamıyorum. update yapılınca oynanmıomuş. orjinal şart diyorlar
  • Sonu oldukça duygusaldı 2 defa bitirdim iki bitirişimde de etkilendim. 2. Oyun gelecektir aklımızda yığınla soru işareti var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur1706

o kahve fincanları ne işe yarıyodu hakkaten?

Archievement veriyordu.
  • Su oyun oynanabilirlik olarak surekli Taken oldurmekten fazlasını sunsaydı ve surekli aynı mekanlarda gecmeseydi gelmis en iyi oyunlardan biri olurdu. Bu hali de cok iyi gerçi, yine de potansiyelinin az da olsa altında kaldı.

---------------------------------------------

DLC'leri oynamıs birisi DLC'lerde neler oldugunu etrafli bir sekilde anlatabilirse sevinirim. Ben DLC'leri oynayamadım.
  • 3. teori en doğrusu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.