Şimdi Ara

^^Spoiler Kuralı Güncellemesi Hakkında Bilgi^^ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
3.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de şu konuda özen gösterilmesini istiyorum.
    Bazen görüyorum spoiler yazılmadan önce mesajın başına "ohaaaaaaaaaaaa" gibi tepkiler veriyorlar kimisi dayanamayıp basıyor butona. Örneğin Flash Forward konusunda bir arkadaş çok önceleri şuna benzer bir mesaj yazmıştı;

OHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

A kişi köstebek çıktı

Bu nasıl bir mesaj şeklidir! Benim de içinde bulunduğum 5-6 kişi kendini tutamayıp bastı ve işin tadı kaçtı.
    Buna benzer mesajları da uygulamanız içine almanızı rica ediyorum.
  • geç kalınmış bir uygulama

ben sırf spoiler yüzünden izlemediğim birşeyin konusuna girmezdim hiç

gerçi yine girmem elbet spoiler yazan biri çıkacaktır.
  • bugünden sonraki mesajlarda buna dikkat ederseniz sevinirim. yani 15 gün çok ve eski mesajlarımda spoilersız yazdım hatta özellikle de lost'un ana konusunda bir ara kimse spoiler kullanmadı. gayet de güzel oldu, alacağımızı aldık dağıldık. şimdi o konuya biri girse, şikayet ede ede ilerlese kimse sağ çıkamaz oradan. bugünden sonra yapmayız da eskilere tek tek düzenleme yapmak zor olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandler Bing -- 1 Haziran 2010; 23:35:29 >
  • bence bunu bir süresi olmalı.

mesela bir dizinin 15. bölümü çekildi. malum yeni bölüm ama biz bunla ilgili bilgi verirken ne kadar süre bu butonu kullanacağız? 1 hafta? yeni bölüm gelene kadar? dieğr sezona kadar? nedir bunun süresi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

http://forum.donanimhaber.com/m_26047593/tm.htm
    Bölüm kuralları üst yönetimin bilgisi dahilinde güncellenmiştir, bilginize.

2. Spoiler İçerik Paylaşımı
    Bir diziyi, filmi, müziği, kitabı daha önce bilmeyen, görmeyen, izlemeyen birinin bu içeriklere karşı ilgisini kaybetmesine neden olacak bilgi paylaşımları spoiler bilgi sayılır. Bu nedenle bu tarz konuya ilişkin mesajlar atarken, mesajı seçerek üstte yer alan "Spoiler" butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Bu hususa özellikle dikkat edilmesi gerekir. Seyir zevkimiz bunlarla mahvolabilir. Gördüğünüz yerde Şikayet Et butonuna basarsanız gereken müdahale yapılacaktır.

Görüntülü Anlatım:http://forum.donanimhaber.com/m_6340483/tm.htm

Güncelleme:
    Filmler, diziler, kitaplar vs. hakkında spoiler sayılabilecek bilgileri açıkça yazanlara doğrudan 15 gün bölüm uzaklaştırması verilecektir. Israrla bu kurala karşı gelenler sınırsız uzaklaştırılacaktır.

Bu mesajımdan sonra spoiler hakkındaki bu kurala uymayan arkadaşlara gereken yaptırımı uygulamak durumunda kalacağım.
    İyi forumlar.

Ekleme:
    Son sayfaları mümkün olduğunca temizledim.
    Dizi yayınlanırken gelip buraya heyecanla yazıyoruz, evet haklısınız ama bundan sonra mümkün olduğunca dikkat etmenizi rica ediyorum. Yazdıklarınızı bitirdikten sonra spoiler içine almak çok zor değil. Spoiler olunca da merak eden okuyor merak etmeyin.
    Bundan sonra azami dikkati göstereceğinizi temenni ediyorum.
    Tekrar iyi forumlar, iyi seyirler.

mewluth'ün verdiği örnek saçma. "Bu x filmini sevdim gayet güzel bir "macera filmi" izleyen pişman olmaz." demiş. Filmin türü konusunda bilgi vermek spoiler'a girmez. Kimse de izleyeceği filmden bu yüzden soğumaz.

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: SyMPaTHyc

Mobilde nasil spoiler olayini halledicez ciddiyim. Diziyi izlerken telden bakiyorum buraya bise yazmak istedigimde spoiler butonu var mi mobil icin?

Mobil sürümde spoiler butonu yok sanırım şu anda. Ama yazılımcı arkadaşa durumu iletiyorum. Olması muhtemel ise yapacaktır ilk fırsatta.

quote:

Orijinalden alıntı: muttley
    Ben spoiler kullanmak istemiyorum, çok güzel izah etmişsiniz fakat sırf birkaç kişi izlemedi diye spoiler kullanmak istemiyorum. İzlemeyen arkadaşımız torrentten mi çeker rapidden mi çeker hotfileden mi çeker nereden çekerse çeksin izlesin dizisini, ona göre gelsin yorumunu yapsın. Bu forumun bu kısmının amacı spoiler kullanmak değil, dizide gerçekleşen olaylar hakkında yorum yapan arkadaşlarımızın birbiri ile olan fikir alışverişidir.
    Düşünebiliyor musunuz ki; ben dizinin bir sahnesine eleştiride bulunuyorum ve spoiler içine alıyorum daha sonra diğer yorum yapan bir arkadaş gelip benim eleştirime katılır yada katılmaz yorum yapmak için yine spoiler kullanıyor. Bu durum bence ve eminim sizcede izah edilemez bir durum.Ayrıca bildiğim hiçbir forum yada site hatta buna sinema.com da dahildir, spoiler kullanılmasını zorunlu kılmıyor. Vatandaş isterse alıyor istemezse almıyor, yani konu bu kadar uzamıyor-dallanıp budaklanmıyor.
    Teşekkürler.

Forum sistemini bilmiyorsunuz sanırım. Sinema-dizi ile alakalı herhangi bir forumu gezerseniz durumun aynen bahsettiğiniz gibi olduğunu görebilirsiniz.
    Her sinema sitesinde-forumunda spoiler sistemi vardır.

İlk aklıma gelen mesela
    http://forum.divxplanet.com/
    Forumu biraz dolaşırsanız spoiler butonunun nasıl işler çalıştığını görebilirsiniz.

Yahu adam spoiler sistemi yok demiyor ki. Spoiler kullanımının zorunlu olmadığından bahsediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 2 Haziran 2010; 0:13:58 >

• Spoiler butonu kullanmadan açık olarak yorum yapana direk 4 günlük ceza en uygunu olur bence. Spoiler butonunu kullanmak dizinin bölümünü veya filmi daha önce izlememiş kişilere saygı duyulması gerektiği hatırlatan zorunlu bir kural olmalıdır ve destekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Haziran 2010; 0:09:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

Bir de şu konuda özen gösterilmesini istiyorum.
    Bazen görüyorum spoiler yazılmadan önce mesajın başına "ohaaaaaaaaaaaa" gibi tepkiler veriyorlar kimisi dayanamayıp basıyor butona. Örneğin Flash Forward konusunda bir arkadaş çok önceleri şuna benzer bir mesaj yazmıştı;

A kişi köstebek çıktı

Bu nasıl bir mesaj şeklidir! Benim de içinde bulunduğum 5-6 kişi kendini tutamayıp bastı ve işin tadı kaçtı.

O kadar da değil. O senin kendi iraden. Adam spoiler'ı belirtmeden önce başına istediğini yazabilir. Abartmayın.

• Son günlerin en faydalı uygulaması. Yaptırımlarda yeterince caydırıcı, ısrarla öğrenmek istemeyenler kalmaz artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppelganger

quote:

A kişi köstebek çıktı

O kadar da değil. O senin kendi iraden. Adam spoiler'ı belirtmeden önce başına istediğini yazabilir. Abartmayın.

Doppelganger a katılıyorum, abartmayın. Kendi iradenizi kontrol edemiyorsunuz diye başkalarının özgürlüklerini kısıtlamanın hiçbir mantığı yok.

• bu spoiler meselesi eminim bir yarbay yada binbaşının rahatsızlık duyması sebebiyle çıkmıştır ortaya. Atılan mesajların kimden geldiğine bakılırsa gayet net anlaşılıyor. Ben spoile koymıcam kimse abana yaptırımda falan bulunamaz. Banlanmak mı? Hiç sorun değil yeni üyelik açılır olur biter.
    Kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz hele ki böyle birşey için hiç yaptıramaz. Aslında sizi alkışlamak lazım dünyada ilk ve teksiniz
  • Sonuna kadar destekliyorum.
  • @muttley Görüşüyoruz koyuyormusun koymuyormusun.
    Senin yaptıgına bilgi paylaşımı denmez, düpedüz karşındaki adama hakaret,saygısızlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 2 Haziran 2010; 10:06:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: £mre

@muttley Görüşüyoruz koyuyormusun koymuyormusun.
    Senin yaptıgına bilgi paylaşımı denmez, düpedüz karşındaki adama hakaret,saygısızlıktır.

Alakası yok saygıyla. Adam, yayınlanan bir film, dizi hakkında yorum yapmak için spoiler butonunu kullanmak zorunda mı? Özgürlüğü kısıtlamak bu. Yoksa spoiler butonuna basmak zor değil. Burada karşı çıkılan şey, özgürlüklerin kısıtlanması. İsteyen istediğini yazar. Kimse de yazılanların önüne ek bir şey koyması konusunda zorlayamaz.
  • Gelen istekler üzerine yapılan değişiklik.

Filmler, diziler, kitaplar vs. hakkında spoiler sayılabilecek bilgileri açıkça yazanlara doğrudan 4 gün bölüm uzaklaştırması verilecektir. Tekrarı halinde 7-15-30 gün olacak şekilde bölüm uzaklaştırmaları verilecek, sonunda da sınırsız olacaktır.
  • Doppelganger, değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bunun yanı sıra £mre nin söylediğini tam olarak anlayamadım, hakaret-saygısızlık gibi ilginç şeyler yazmış sanırım yazdıklarımı tam idrak edememiş olmalı ki; benim yaptığımın bilgi paylaşımı yapmadığımı düşünmüş? Burayı hiç anlamadım?
  • quote:

A kişi köstebek çıktı

Buna bir yaptırım uygulayamayız. Uygun şekilde spoiler içine alınmış bir mesajı okuyup okumamak sizin elinizde nihayetinde.
    Böyle bir şey yaparsak haksız yere ceza vermiş oluruz ki hiç yakışık almaz bence.

quote:

Orijinalden alıntı: brky

bugünden sonraki mesajlarda buna dikkat ederseniz sevinirim. yani 15 gün çok ve eski mesajlarımda spoilersız yazdım hatta özellikle de lost'un ana konusunda bir ara kimse spoiler kullanmadı. gayet de güzel oldu, alacağımızı aldık dağıldık. şimdi o konuya biri girse, şikayet ede ede ilerlese kimse sağ çıkamaz oradan. bugünden sonra yapmayız da eskilere tek tek düzenleme yapmak zor olur.

Tabii ki. Bu tarihten sonraki mesajlar için geçerlidir. Önceki mesajlara uygulanması gibi bir şey söz konusu değil cezai yaptırım olarak.

quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

bence bunu bir süresi olmalı.

mesela bir dizinin 15. bölümü çekildi. malum yeni bölüm ama biz bunla ilgili bilgi verirken ne kadar süre bu butonu kullanacağız? 1 hafta? yeni bölüm gelene kadar? dieğr sezona kadar? nedir bunun süresi?

Filmler için böyle bir sorun yok ama dizilerde bu problem olabiliyor.
    Buna bölüm sakinleri olarak bizler karar verebiliriz aslında.
    Esasında bence her spoiler sayılabilecek bilgiye spoiler her zaman eklenmeli ama buna da karşı çıkılabilir.
    Yine bi düşünelim, duruma göre bir değerlendirme yaparız.

quote:

Orijinalden alıntı: muttley

bu spoiler meselesi eminim bir yarbay yada binbaşının rahatsızlık duyması sebebiyle çıkmıştır ortaya. Atılan mesajların kimden geldiğine bakılırsa gayet net anlaşılıyor. Ben spoile koymıcam kimse abana yaptırımda falan bulunamaz. Banlanmak mı? Hiç sorun değil yeni üyelik açılır olur biter.
    Kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz hele ki böyle birşey için hiç yaptıramaz. Aslında sizi alkışlamak lazım dünyada ilk ve teksiniz

Spoiler butonu eklendiğinden beri yazılı olmasa da bu kural vardı aslında. Her kural yazılı olacak diye bir kaide yok hak verirsiniz ki. Etik olarak, saygı çerçevesinde bu tür mesajlara spoiler koyuyordu duyarlı arkadaşlar her zaman. Koymayanlara bir ceza uygulanmıyordu sadece. Ama son günlerde olan olaylar bunu yapmaya itti bizi. Yoksa spoiler'den ceza alan kimse yok bugüne kadar.

Özgürlükten bahsediyorsunuz. Ceza hukuku hocamın bir lafı vardı. Demişti ki "sizin sigara içme özgürlüğünüz benim burun deliklerimde sona erer."
    Özgürlük sadece sizin özgürlüğünüz değildir. Siz yazma özgürlüğüne sahipseniz eğer, diziyi izlemeyen arkadaşlar da dizinin önemli olaylarını öğrenmeme özgürlüğüne sahiptir.
    Nasıl ki sigara içmek kapalı alanlarda yasaklandıysa forumun ilgili bölümlerinde de spoiler mesajları açık şekilde yazmak yasaklanmıştır, durum bundan ibarettir.
    Çünkü sizin spoiler mesajı açık şekilde yazma özgürlüğünüz diğer üyelerin onu okumak üzere olduğu anda sona erer, o özgürlüğünüz o anda ortadan kalkmış demektir.

quote:

Orijinalden alıntı: Doppelganger

quote:

Orijinalden alıntı: £mre

@muttley Görüşüyoruz koyuyormusun koymuyormusun.

Alakası yok saygıyla. Adam, yayınlanan bir film, dizi hakkında yorum yapmak için spoiler butonunu kullanmak zorunda mı? Özgürlüğü kısıtlamak bu. Yoksa spoiler butonuna basmak zor değil. Burada karşı çıkılan şey, özgürlüklerin kısıtlanması. İsteyen istediğini yazar. Kimse de yazılanların önüne ek bir şey koyması konusunda zorlayamaz.

Aynısını size de yazmak durumundayım.
    "Sizin sigara içme özgürlüğünüz benim burun deliklerimde sona erer."
    Özgürlüğü kısıtlamak gibi bir amacımız olsaydı bu kuralı başlattıktan sonra sizlerin kural hakkında konuşmasını engellerdik ki asıl özgürlük kısıtlaması o olurdu. Kimsenin yazma hakkını elinden aldığımız yok. İsteyen herkes istediği her şeyi kurallar çerçevesinde yazabilir. Biz size "yazmayın, yazamazsınız" demiyoruz. Sadece yazarken biraz daha duyarlı olmanızı rica ediyoruz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bir dizinin üstünden 10 sene bile geçse spoiler her zaman kullanılmalıdır. sonuçta herkes 10 sene önce izleyip bitirdi diye birşey olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South Korean -- 2 Haziran 2010; 10:57:10 >
  • Konu bence gereksiz yere uzamış bu konuda hassas olan zaten girmez dizi başlığına.Forum burası her telden adam var delinin biri çıkıp yzar herşeyi sende girer bakarsın ondan sonra yapacak birşey varmı? yok tabiki o zaman üyelerde girmeyecek kardeşim hassassan.
  • malum üyenin herkese posta koymasından sonra bu kuralı getirenleri tebrik ediyorum

adam gelsin tehtit etsin,posta koysun,admin vari tavırlarla ders vermeye çalışsın sonra herkes o istedi diye spoiler kullansın oldu canım

Spoiler butonu bazen çalışmıyor,diyelimki bende veya bu zımbırtıyı kullanmak istemeyen üyelerde çalışmadı yada bilerek çalışmadı dedi ne yapıcaksınız o zaman ?

Düzgün bi üslupla anlatıysaydı 1 saniyelik bi işi yapmak zor değildi (ki zaten dikkat edilirse bi çok kişi zaten kullanıyor) ama gelip bi üyenin tehtitleri posta koymaları sonucunda bu kural getirilince iş artık inada bindi herşeyi geçtim diğer üyelere büyük ayıp edildi

O 1 saniyelik işi yapmak zor değil yapılır hepimiz bundan sonra hadi kullanıyoruz diyelim (kendi adıma söyleyim 3-5 gereksiz insan yüzünden ceza almamak için mecburen kullanıcam)ama yapılan bu haksızlık ve ayıp yönetim tarafından nasıl düzeltilecek çok merak ediyorum.

• Çok güzel bir uygulama olmuş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.