Şimdi Ara

^^Spoiler Kuralı Güncellemesi Hakkında Bilgi^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
3.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bölüm kurallarımız güncellenmiştir. Spoiler konusuyla alakalı önemli bir kararı sizlerin daha iyi bir şekilde ulaşabilmesi için bir süreliğine ayrı bir başlıkta gösterme gereği hissettim.

2. Spoiler İçerik Paylaşımı
    Bir diziyi, filmi, müziği, kitabı daha önce bilmeyen, görmeyen, izlemeyen birinin bu içeriklere karşı ilgisini kaybetmesine neden olacak bilgi paylaşımları spoiler bilgi sayılır. Bu nedenle bu tarz konuya ilişkin mesajlar atarken, mesajı seçerek üstte yer alan "Spoiler" butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Bu hususa özellikle dikkat edilmesi gerekir. Seyir zevkimiz bunlarla mahvolabilir. Gördüğünüz yerde Şikayet Et butonuna basarsanız gereken müdahale yapılacaktır.

Görüntülü Anlatım:http://forum.donanimhaber.com/m_6340483/tm.htm

Güncelleme:
    Filmler, diziler, kitaplar vs. hakkında spoiler sayılabilecek bilgileri açıkça yazanlara doğrudan 4 gün bölüm uzaklaştırması verilecektir. Tekrarı halinde 7-15-30 gün olacak şekilde bölüm uzaklaştırmaları verilecek, sonunda da sınırsız olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_26047593/tm.htm

Dizi-film keyfimizin kaçmaması açısından bu kurala uyulmasını önemle rica ediyorum. Uyulmadığı hallerde
    butonu ile bildirebilirsiniz.

Amacımız kimseyi kısıtlamak, engellemek değil. Mesajlarınızı aynen eskisi gibi yazabilirsiniz. Yapmanız gereken 2 saniye daha ayırıp mesajı spoiler kodları içine almak. Böylelikle verdiğiniz bilgiyle alakalı bilgisi olmayan arkadaşların dizi-film keyfi yok yere mahvolmayacaktır.
    Bu yeni kuralı anlayışla karşılayacağınızı umuyor, iyi forumlar diliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Çok geç hazırlanmış bir kural. Bu bölüm açıldığı zaman bu kural olması gerekirdi. Önce yediğim spoilerlar ne olacak şimdi.
  • Mobilden msj atarken spoileri kullanabiliyomuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SyMPaTHyc

Mobilde nasil spoiler olayini halledicez ciddiyim. Diziyi izlerken telden bakiyorum buraya bise yazmak istedigimde spoiler butonu var mi mobil icin?

Mobil sürümde spoiler butonu yok sanırım şu anda. Ama yazılımcı arkadaşa durumu iletiyorum. Olması muhtemel ise yapacaktır ilk fırsatta.

quote:

Orijinalden alıntı: muttley

Türk forumculuğunun anlayışı bu kadar işte. Eğitim seviyesi yeterli olmayan kişiler bu işi yapmaya çalışıyor dolayısıyla dayatmalar ve internetin sahibi olarak kendini görmeler gibi çeşitli davranışlar ortaya çıkıyor. Vatandaşın özgür iradesi ile yazmış olduğu mesajlar tuhaf bir anlayış neticesinde silinebiliyor ve forumdan uzaklaştırmak yahutta uyarmak gibi enteresan fiiller ortaya çıkıyor. BU MESAJIM dahi eminim yayınlanmayacaktır halbuki hiçbir hakaret yada artniyet içermemesine rağmen. Fakat yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı bu hareketleri normal karşılamak lazım-eğitim şart-

Bakınız yanlış anlıyorsunuz.
    Olay kimseyi kısıtlamak, engellemek değil. Sadece bu diziyi izleyenler olduğu gibi, izlemeyenlerin de olduğunu düşünerek biraz iyi niyetli yaklaşmak.
    Dizinin son bölümünü izlemeyenler konuya girebiliyor dizinin bölümünün nasıl olduğunu öğrenmek için. İyi bir bölüm müydü kötü müydü öğrenmek için. Ama bir bakıyor ki spoiler, okuyunca bütün keyfi kaçıyor haliyle.
    Ben sizden biraz empati rica ediyorum, bu durumda siz de olabilirsiniz.

İnternetteki bütün sinema forumlarında, sitelerinde, sözlüklerde spoiler kullanılır. İsteyen okur istemeyen okumaz.
    Bu bölüm de DH'nin sinema-dizi bölümü olduğuna göre spoiler zorunluluğu olmalıdır.
    Daha önce de vardı ama sırf insanlar çok rahatsız olmasın diye aşırı zorlamıyorduk.
    Yoksa yabancı dizilerin konularında bu spoiler butonu çok güzel bir şekilde kullanılıyor.
    Yerli bir dizi olduğu için insanlar izlerken bir yandan da forumda gezebiliyor ve bölümün heyecanıyla yazıyorlar her şeyi.
    Yazdıktan sonra cümleleri spoiler butonunun içine almak 2 saniyenizi almaz.

quote:

Orijinalden alıntı: muttley
    Ben spoiler kullanmak istemiyorum, çok güzel izah etmişsiniz fakat sırf birkaç kişi izlemedi diye spoiler kullanmak istemiyorum. İzlemeyen arkadaşımız torrentten mi çeker rapidden mi çeker hotfileden mi çeker nereden çekerse çeksin izlesin dizisini, ona göre gelsin yorumunu yapsın. Bu forumun bu kısmının amacı spoiler kullanmak değil, dizide gerçekleşen olaylar hakkında yorum yapan arkadaşlarımızın birbiri ile olan fikir alışverişidir.
    Düşünebiliyor musunuz ki; ben dizinin bir sahnesine eleştiride bulunuyorum ve spoiler içine alıyorum daha sonra diğer yorum yapan bir arkadaş gelip benim eleştirime katılır yada katılmaz yorum yapmak için yine spoiler kullanıyor. Bu durum bence ve eminim sizcede izah edilemez bir durum.Ayrıca bildiğim hiçbir forum yada site hatta buna sinema.com da dahildir, spoiler kullanılmasını zorunlu kılmıyor. Vatandaş isterse alıyor istemezse almıyor, yani konu bu kadar uzamıyor-dallanıp budaklanmıyor.
    Teşekkürler.

Forum sistemini bilmiyorsunuz sanırım. Sinema-dizi ile alakalı herhangi bir forumu gezerseniz durumun aynen bahsettiğiniz gibi olduğunu görebilirsiniz.
    Her sinema sitesinde-forumunda spoiler sistemi vardır.

İlk aklıma gelen mesela
    http://forum.divxplanet.com/
    Forumu biraz dolaşırsanız spoiler butonunun nasıl işler çalıştığını görebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ben spoiler kullanmak istemiyorum, çok güzel izah etmişsiniz fakat sırf birkaç kişi izlemedi diye spoiler kullanmak istemiyorum. İzlemeyen arkadaşımız torrentten mi çeker rapidden mi çeker hotfileden mi çeker nereden çekerse çeksin izlesin dizisini, ona göre gelsin yorumunu yapsın. Bu forumun bu kısmının amacı spoiler kullanmak değil, dizide gerçekleşen olaylar hakkında yorum yapan arkadaşlarımızın birbiri ile olan fikir alışverişidir.
    Düşünebiliyor musunuz ki; ben dizinin bir sahnesine eleştiride bulunuyorum ve spoiler içine alıyorum daha sonra diğer yorum yapan bir arkadaş gelip benim eleştirime katılır yada katılmaz yorum yapmak için yine spoiler kullanıyor. Bu durum bence ve eminim sizcede izah edilemez bir durum.Ayrıca bildiğim hiçbir forum yada site hatta buna sinema.com da dahildir, spoiler kullanılmasını zorunlu kılmıyor. Vatandaş isterse alıyor istemezse almıyor, yani konu bu kadar uzamıyor-dallanıp budaklanmıyor.
    Teşekkürler.

• 15 gün ceza biraz fazla olmuş gibi geldi bana.
    Tamam caydırıcı olsun istiyorsunuz ama bu biraz fazla gibi.
    Sonuçta şahsa hakaret vs yok, 4-7 gün olmalı bana kalırsa.

Bunun dışında, yerinde bir uygulama olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murselsevim -- 1 Haziran 2010; 21:35:10 >
  • Gecikmiş ama yerinde bir uygulama. Sonuna kadar destekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kénan -- 1 Haziran 2010; 23:56:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15gün biraz fazla olmamış mı sizce de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayfa-140

15 gün ceza biraz fazla olmuş gibi geldi bana.
    Tamam caydırıcı olsun istiyorsunuz ama bu biraz fazla gibi.
    Sonuçta şahsa hakaret vs yok, 4-7 gün olmalı bana kalırsa.

Bunun dışında, yerinde bir uygulama olmuş.

15günmü gerçekten çok fazla insan dalgın oluyo spoiler butonuna almayı unutuyo uyarı puanı alınılsa sadece yeterli bence
  • Uzaklaştıma cezası vermek yerine 4/7/10/15 gün boyunca Sinema-Kitap-vs. forumuna yazmasını kısıtlayın daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 1 Haziran 2010; 21:43:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRQX

Uzaklaştıma cezası vermek yerine 4/7/10/15 gün boyunca Sinema-Kitap-vs. forumuna yazmasını kısıtlayın daha iyi.

Forum uzaklaştırması değil, Bölüm uzaklaştırması verilecek zaten. Yerinde bir uygulama.
  • Bölüm uzaklaştırması olduğu için 15 gün tuttuk. Forumun diğer bölümlerinde normal yazmaya devam edebilecek ceza alan arkadaşlar. Sadece bu süre boyunca bu bölümlere yazamayacaklar.
    15 gün ilk aşamada caydırıcı olsun diye karar verdik aslında.
    Tekrar görüşürüz diğer arkadaşlarla. 4 günden başlayıp tekrarı halinde 7-15-30 sonunda da sınırsız olacak şekilde şekillendirebiliriz.
  • Çok yerinde olsa da epey geç kalındı. Ama nedense ben pek tepkili değilim spoiler yesem bile filmi izlerken bir şey kaybetmiyorum heyecanımdan
  • daha önce defalarca dile getirdim,hazır konusu açılmışken spoiler butonu kullanılırken bile yapılan bi hatadan bahsetmek istiyorum.

olay şu,spoiler yazacak arkadaş eğer ki ileri bölümler ile ilgili spoiler yazıyorsa,bunu spoiler butonu içine almadan belirtmeli ve sonra spoiler mesajını butonu kullanarak yazmalı. çünkü son bölümü izleyen ve bu bölümle ilgili spoiler okuyacağını sanan bi kişi istemeden ileriki bölümün spoiler mesajınıda okuyor.

örnekle izah edeceğim;

diyelimki mevcut dizinin 15. bölümü yayınlandı ve final bölümüde 24. bölüm olsun. 15. bölümü izlemiş olan ben geliyorum ve 15. bölümle ilgili olduğunu sandığım spoiler içine alınmış mesajı açıyorum ve bi bakıyorum zırtapoz'un biri final bölümünü yazmış. gelde küfür etme:

final bölümünde a gelip b'yi gıdıklayacak,bunun üzerine b gidip c'yi gıdıklayacak,buna içerleyen c'de olayın sorumlusu a'yı gıdıklayacak

böyle bişey yapılırken spoiler butonunun bu şekilde kullanılması hiçbir şey ifade etmiyor. şöyle yapılması daha mantıklı:

Final Bölümü ile İilgili Spoiler:

a gelip b'yi gıdıklayacak,bunun üzerine b gidip c'yi gıdıklayacak,buna içerleyen c'de olayın sorumlusu a'yı gıdıklayacak

en azından ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Lost konusu içinde 10. bölüm ile ilgili spoiler okuyacağımı sanıp 16. bölüm spoiler'ı görmüştümde son anda farkedip kapatmıştım sayfayı. eğer ki ben orada final bölümünde olacakların yazılmış olduğunu görseydim ağzıma gelecek tüm küfürleri ederdim. zaten bu sebepten final bölümü geçene kadar hiçbir Lost konusuna bakmadım daha doğrusu bakamadım. halbuki çok severdim Lost ile ilgili teorileri okumayı...

• Bencede 15 fazla belki dalgınlığına falan gelir unutabilir kişi , 4 gün çok daha uygun bence
  • Uyarı verilmeden direk uzaklaştırılma verilmesi çok iyi bir karar. Sonuna kadar destekliyorum.
    Biraz geç hakikaten ama hiç olmamasından iyidir.
  • 15 gün aşırı fazla olmuş bence resmen forumdan soğutmak için alınmış bir karar gibi.

İlk olarak 2 ceza puanı ile başlanması daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanctus Diavolos

daha önce defalarca dile getirdim,hazır konusu açılmışken spoiler butonu kullanılırken bile yapılan bi hatadan bahsetmek istiyorum.

olay şu,spoiler yazacak arkadaş eğer ki ileri bölümler ile ilgili spoiler yazıyorsa,bunu spoiler butonu içine almadan belirtmeli ve sonra spoiler mesajını butonu kullanarak yazmalı. çünkü son bölümü izleyen ve bu bölümle ilgili spoiler okuyacağını sanan bi kişi istemeden ileriki bölümün spoiler mesajınıda okuyor.

örnekle izah edeceğim;

diyelimki mevcut dizinin 15. bölümü yayınlandı ve final bölümüde 24. bölüm olsun. 15. bölümü izlemiş olan ben geliyorum ve 15. bölümle ilgili olduğunu sandığım spoiler içine alınmış mesajı açıyorum ve bi bakıyorum zırtapoz'un biri final bölümünü yazmış. gelde küfür etme:

final bölümünde a gelip b'yi gıdıklayacak,bunun üzerine b gidip c'yi gıdıklayacak,buna içerleyen c'de olayın sorumlusu a'yı gıdıklayacak

böyle bişey yapılırken spoiler butonunun bu şekilde kullanılması hiçbir şey ifade etmiyor. şöyle yapılması daha mantıklı:

Final Bölümü ile İilgili Spoiler:

a gelip b'yi gıdıklayacak,bunun üzerine b gidip c'yi gıdıklayacak,buna içerleyen c'de olayın sorumlusu a'yı gıdıklayacak

en azından ben böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Lost konusu içinde 10. bölüm ile ilgili spoiler okuyacağımı sanıp 16. bölüm spoiler'ı görmüştümde son anda farkedip kapatmıştım sayfayı. eğer ki ben orada final bölümünde olacakların yazılmış olduğunu görseydim ağzıma gelecek tüm küfürleri ederdim. zaten bu sebepten final bölümü geçene kadar hiçbir Lost konusuna bakmadım daha doğrusu bakamadım. halbuki çok severdim Lost ile ilgili teorileri okumayı...

Bu konu üyelerin anlayışına bağlı malesef spoilerin başında 2 kelime eklemek bence çok zor olmaz.
    Geçmiş bölüm-son bölüm-gelecek bölüm biçimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -burak -- 1 Haziran 2010; 22:46:05 >

• Güzel bir uygulama ve caydırıcı olacağından eminim
  • En kıl olduğum mevzudur spoiler. Hele böyle en can alıcı yerleri söyleyenlere nasıl küfür ettiğimi bilirim. Blogumda yazarken de aşırı dikkat ediyorum, çok iyi olmuş bu karar. 15 gün az bile. Öğrenilsin spoiler'ın ne demek olduğu. Film izleme zevkimizi katletmeye kimsenin hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 1 Haziran 2010; 23:22:24 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.