Şimdi Ara

^^Spoiler Kuralı Güncellemesi Hakkında Bilgi^^ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
3.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muttley

şu hale bak çocuk gibi şikayet ediyorlar ya ne komik bir durum millet nelerin peşinde
    kardeşim izlediğin dizinin bölümüne girme mantığın ne o zaman, ne öğreneceksin ne yazacaksın ne istiyorsun o bölüme girip çıkmakla amacın ne
    atandaş senin görmek istemediğin şeyleri yazmamak zorunda mı? bu zorunluluk nasıl bir zorunluluktur kime göre neye göre geçerlidir?
    önce bunları ceaplayın sonra yne görüşrüz

Doğru diyorsun,bende senin gibi düşünüyorum ama işte bu hale getirdiler milleti.
    + Arkadaş Prison break sezon 4 1.bölümü anlamadım diye bir konu açmıştı. Girip bakmamak mümkün değil.

• Spoiler'ın ne olduğundan habersiz, spoiler verilirse karşısındaki insanı ne kadar rahatsız edeceğinden habersiz herkes sinema forumunda dolaşırsa böyle "çocuk gibi" postlar okumaya devam ederiz. Gidin kardeşim başka diyarlarda yazın film ve dizilerdeki spoilerları. Burada yasak işte, anlamıyor musunuz?
  • quote:

ben şah sen spoiler falan vermiyorum
    ezel bölümüne girip bakın millet spoiler olayını sanırım tiye alıyor.adam çok güzeldi diyor spoiler koyuyor böyle saçmalık olabilir mi? oalbilir neden olmasın, spoiler zorunlu olursa olur bu da:)

Ya sen söylemek istediğini anlatamadın. Ya da ben söylemek istediğini yanlış anladım. Bölümün nasıl olduğunu söylemek spoiler değildir.
  • nedir spoiler
  • quote:

nedir spoiler

İnsanların filmi/diziyi izlerken ya da kitabı okurkenki heyecanlarını kaçırabilecek olan bilgilerdir. Yani misal atıyorum herhangi bir dizideki önemli olan bir karakter öldü diye yazarsan bu spoilerdır. Çünkü, karakter önemli olduğu için millet diziyi izlerken heyecanı azalır. Ya da tadı kaçar. Sıradan birisinin ölmesinin yazılması spoiler'a girer mi emin değilim ama yazılmamasında fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 9 Haziran 2010; 11:52:36 >
  • şimdi bu neye göre belli oluyor, kime göre belli oluyor? sıradan birine ilgi duyan birisi onun öldüğünü duyunca ne olacak?
    illa ana karakter mi yazılmayacak? böyle bir olay yok arkadaşım, kimse kimseyi bunu yapmaya zorlayamaz telkinde bulunamaz.
    izlemediysen o bölümü, girme arkadaşım o bölüme o zaman. ben spoilera tıklayıp mı okucam yazılanları, böyle birşey olamaz
    ben izlediğim dizinin bölümüne her türlü yorumu yaparım katılaN KATILIR KATILMAYAN KATILMAZ
  • quote:

şimdi bu neye göre belli oluyor, kime göre belli oluyor? sıradan birine ilgi duyan birisi onun öldüğünü duyunca ne olacak?
    illa ana karakter mi yazılmayacak? böyle bir olay yok arkadaşım, kimse kimseyi bunu yapmaya zorlayamaz telkinde bulunamaz.
    izlemediysen o bölümü, girme arkadaşım o bölüme o zaman. ben spoilera tıklayıp mı okucam yazılanları, böyle birşey olamaz
    ben izlediğim dizinin bölümüne her türlü yorumu yaparım katılaN KATILIR KATILMAYAN KATILMAZ

Neye göre diye bir şey yok arkadaşım. Herşeyin bir dozu var. Bu dozu da insan beyni belirler. Neye göre kime göresi yok. Spoiler nedir, ne spoiler'a girer bunları araştırır ona göre yazarsın. Ya da yöneticiler söyler. Ben de spoiler butonunu kullanmak veya yazılarda spoiler butonunu görmek ve bunlara tıklamaktan hoşnut değilim. Ama kurallar böyle. Uyacağız mecburen.

• helal be yurdum insanı işte bu durumda, hoşnut olmadığı şey hakkında bile boyun eğmek zorunda kalıyor. kuzu misali helal be
  • quote:

helal be yurdum insanı işte bu durumda, hoşnut olmadığı şey hakkında bile boyun eğmek zorunda kalıyor. kuzu misali helal be

Sen çıkarılan bir kanuna, "Ben uymuyorum arkadaş" diyerek ceza yemeyi kabul eder misin? Eğer cevabın hayır ise, ben de kabul etmiyorum.
  • ya arkadaşlar bu konu fazla uzamadı mı

tamam artık herkes spoiler butonunu kullanıyo kullanmayana ceza var bu kadar basit artık bu kural kalksın diye üstelemenin bi anlamı yok belkide daha iyi olacak zamana bırakalım bazı şeyleri
  • kanun mu? arkadaşım biraz fazla abartmıyo musun:)
    ayrıca çıkarılan kanunlara halk tepki koyduğu zaman o kanunlar geri çekiliyor, sanırım haberin yok. Muhalefet eden olmayınca başını öne eğince sırtına oturan çok olur merak etme, tıpki şimdi ülkemizin içinde bulunduğu durum gibi
  • Çok uzatıyorsunuz muttley. Yeter, baydım sizin enteresan çıkışlarınızı okumaktan.
    Spoiler yasak denmiş işte, beğenmeyen yorum atmaz olur biter. Kimseyi zorla tutmuyorlar.
  • quote:

kanun mu? arkadaşım biraz fazla abartmıyo musun:)
    ayrıca çıkarılan kanunlara halk tepki koyduğu zaman o kanunlar geri çekiliyor, sanırım haberin yok. Muhalefet eden olmayınca başını öne eğince sırtına oturan çok olur merak etme, tıpki şimdi ülkemizin içinde bulunduğu durum gibi

Abartma falan yok. Örnek verdim sadece. Nerede geri çekiliyor? Sigara yasağı çıktı. Halk o kadar tepki gösterdi. Geri çekildi mi? Muhalefet eden olmadı mı bu konuda? Senin gibi üyeler çıkmadı mı muhalefet eden? Çıktı. Ee? Geri çekildi mi? Hayır. Çünkü, bu uygulamanın kullanılmasını isteyenler, muhalefet edenlerden daha fazla.
  • quote:

nedir spoiler

Filme girmeden 10 dk önce bruce willis ölüymüş denmesi. Spoiler denince aklıma bu geliyor acı bir hikayesi var bende .
  • İmzanızdaki yazıdan bile forum kurallarından bihaber olduğunuz açıkça ortada. Forumun ne olduğunu bilmeden neden forumda çıkartılan kurallara karşı bir eğilim gösteriyorsunuz veya milleti "ezilmeye mahkumsunuz" diye itham ediyorsunuz, çözemedim ama çözmek de istemem.
  • istesende çözemezsin çözmende mümkün değil:) sınıf-eğitim-duruş farkı çok büyük:)
  • Haa peki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Spoiler olmasa daha iyi olur.
    İzlemeyen konuyu ne diye takip eder bilmiyorum.

Dediğinde kısmen haklısın ama spoiler dediğimiz şey sadece senin dediğin mantıkla sınırlı değil. Mesela Lost konusunda sen daha 6x5'i izlemişken, adam 5-10 bölümün spoilerini resimleriyle koyuyor. Anime bölümünde adam mangadan spoileri veriyor (Manga sizin anlayacağınız dille; çizgi roman gibi bir şey) Orda okuduğu ve geçen olayları spoilersiz bize yediriyor. Ya da yeni bir konu açılmış, konuşulanlar farklı ama adamın biri; diziden örnek vererek; ''x kişinin y dizisinde .... yapmasına benziyor aynen.'' gibi ifadeler de bulunabilir. Yani biz güncel takip ettiğimiz halde bile spoiler yemeye maruz kalabiliyoruz.

@PHI Anime / Manga bölümü içinde geçerli mi bu kural?

• quote:

siz deam edin kardeşim ezilmeye mahkumsunuz

Sen yaşama öl o zaman. Yaşadığın ülkeninde kuralları var, çalıştığın işyerininde, okuduğun okulunda, yaşadığın aileninde kendine özgü kuralları var, haliyle bu forumunda kuralları olacak. Spoiler vermek başkasının hakkına tecavüz etmektir ve engellenmeside bir forum kuralıdır. Beğenmiyorsan girmezsin bu foruma olur biter. Hala spoiler vermenin mantıklı olduğunu düşünüyorsan zaten sana söyleyecek birşey yok. Bu kural konduysa üyelerin isteğiyle kondu yönetim canı istedi diye koymadı. Hala koyundan, ezilmekten, bilmemneden bahsediyorsun. BİZ İSTEDİK ARKADAŞIM BU KURALI BİZ. Çoğunluk istedi diye konuldu ve sende uymak zorundasın. NOKTA.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

siz deam edin kardeşim ezilmeye mahkumsunuz

Sen yaşama öl o zaman. Yaşadığın ülkeninde kuralları var, çalıştığın işyerininde, okuduğun okulunda, yaşadığın aileninde kendine özgü kuralları var, haliyle bu forumunda kuralları olacak. Spoiler vermek başkasının hakkına tecavüz etmektir ve engellenmeside bir forum kuralıdır. Beğenmiyorsan girmezsin bu foruma olur biter. Hala spoiler vermenin mantıklı olduğunu düşünüyorsan zaten sana söyleyecek birşey yok. Bu kural konduysa üyelerin isteğiyle kondu yönetim canı istedi diye koymadı. Hala koyundan, ezilmekten, bilmemneden bahsediyorsun. BİZ İSTEDİK ARKADAŞIM BU KURALI BİZ. Çoğunluk istedi diye konuldu ve sende uymak zorundasın. NOKTA.

Hele şükür anlatmak istediklerimi tam olarak anlatabilen biri çıktı .

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.