Şimdi Ara

spor salonuna yazdıldım ama karın bölgesiyle ilgili bir geliştirme yapmıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: makavel1

quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

kalorinin kısaltması falan nedir kj? kcal?

Kilo Calorie

Kilo Joule

Siz kcal değerine bakın, bazı ürünler tüm paketin kalori değeri bazıları ise 100 gr'lık değerini vermektedir.

genelde bütün ürünlerde tablo var orda enerji degeri yazıyor mesela yanımdaki nestle flakes 250 gb da 100gr da 384 kcal var ama yağ 0,9 nasıl oluyorsa ben bu yiyicekten çok fazla yesem bende yag nasıl birikicek? 1gr yag mı depolanıcak
    yani kcal neden önemli? önemli olan yağ degilmi çünkü depolanıcak olan o ?

Senin vücuduna düzenli olarak doğal yağ giriyorsa vücudun şöyle der;

Bu adam zaten yağ alıyor ben neden depolayıp kendimi yorayım ?

Yediğin yiyeceklerdeki kalori oranında kilo alacağını düşünmek yanlıştır.

Çünkü vücudun bunlardan enerji üretiyor.

Yağlar çözünerek kalori yani enerjiye dönüşür.

Ama hareketsizsen vücut şöyle der;

Bu adamın enerji ihtiyacı yok harcayacak yer yok, yağların hepsini vücuttan atarsam çok yorulurum.

Böylece kilo almaya başlıyorsun.

• çok teşekkür ediyorum örneklerin için ama fazla anlayamadım sanırım
    ya da asıl merak ettigim cevabı alamadım, şimdi kalori genel bir terim peki ama yağ yoksa neyi depolicak bu sistem?
    yani şimdi bu mısır gevreginde yağ yok nerdeyse %1 bile değil ama şeker çok %35 falan, bu şeker çözünüp nasıl depolanıyor? yada aynı şekilde tuz, tuz depolanmıyorda yağların depolanmasına yardımcı oluyor diye biliyorum peki şekerdemi böyle? eğer öyleyse sorun yok çünkü %1 yağ var depolayamaz sanırım bunu onu harcar vucut sonra depodakileri yakmaya başlar galiba
    hocam ben kısaca bu arada kendimi tanıtım 1.77, 80kg, 20 age göbek aldı başını gidiyor 70 lere dayandığımda düşünüyordum nasıl eriticem diye 80 oldum bunun sonu nereye kadar dedim ve spora başladım
    hatta 73kg iken **** ye konu açmıştım hala kg almaya devam ediyorum diye ama hemen 80 olmuşum bunun sonu nereye kadar bir dur demem gerek

• quote:

çok teşekkür ediyorum örneklerin için ama fazla anlayamadım sanırım
    ya da asıl merak ettigim cevabı alamadım, şimdi kalori genel bir terim peki ama yağ yoksa neyi depolicak bu sistem?
    yani şimdi bu mısır gevreginde yağ yok nerdeyse %1 bile değil ama şeker çok %35 falan, bu şeker çözünüp nasıl depolanıyor? yada aynı şekilde tuz, tuz depolanmıyorda yağların depolanmasına yardımcı oluyor diye biliyorum peki şekerdemi böyle? eğer öyleyse sorun yok çünkü %1 yağ var depolayamaz sanırım bunu onu harcar vucut sonra depodakileri yakmaya başlar galiba
    hocam ben kısaca bu arada kendimi tanıtım 1.77, 80kg, 20 age göbek aldı başını gidiyor 70 lere dayandığımda düşünüyordum nasıl eriticem diye 80 oldum bunun sonu nereye kadar dedim ve spora başladım
    hatta 73kg iken **** ye konu açmıştım hala kg almaya devam ediyorum diye ama hemen 80 olmuşum bunun sonu nereye kadar bir dur demem gerek

Arkadaşım day walker sana herseyi anlatmış sen yenisin bu sporda bazı terimleri anlamaman normal. Ama kural basit günlük ihtiyacın boy kilona sporuna göre senin max 2500 sen 2000kaloruli alcaksin 500 acik oluşacak ve bu aldığın 2000 kaloriyi yagsiz dusunemezsin anladın mı ama tabiiki sağlıklı yağlar kuruyemiş olabilir zeytinyağı olabilir. Sana simdi uzun uzun diyet beslenme listesi yazilmasi gerek ama o kadar prof biseye gerek yok. Yediğin seylerim kalorisini internetten araştır 500 açık oluştur günlük 7.700 kalori 1kilo demek yani günde 500 kalori açığı oluşturarak ortalama15 günde 1kg verirsin ama beslenmende protein orani yksek besinleri kullan ki giden kilo kaslardan değil yağlardan gitsin. Orn ogununde 150gr tavuk Göğsü haşla yarim su bardagi pirinç lapasi yap ikisini ye işte az karbo ve yüksek protein bu sadece bi örnek farklı varyasyonları düşünebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

çok teşekkür ediyorum örneklerin için ama fazla anlayamadım sanırım

Aldığın ürünün arkasına bakacaksın.

Protein oranı en yüksek,

Yağ, şeker, karbonhidrat, oranı az olan zaten az kaloriye sahiptir.

Ben spora başladığımda patates çuvalı gibiydim.

1.85 boy 95 kilo, şuan ise 1.90 boy 80 kiloyum.

Cardio yapmadım, sürekli ağırlık çalıştım.

Kas kazandıkça vücudun yağ tutması zorlaşıyor.

• arkadaşlar şimdi az kalori yiyicez diyoruz 3 beyazı kesicez azaltıcaz falan diyoruz ama neden yağlı yiyicekler hakkında konuşmuyoruz? şimdi depolanan yağlar yağlı yemeklerin yağından depolanmıyormu? yani şeker un ekmek tuz peki bunlar depolanıyor mu vucuda? depolanan nesne sadece yağ degilmi? bu 3 beyaz yağ a mı dönüşüyor ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.