Şimdi Ara

spor salonuna yazdıldım ama karın bölgesiyle ilgili bir geliştirme yapmıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amacım fazla 10 kilo yağı atmak ondan sonra kas için çalışabilirim, ama 2 gidiyorum ilk bisiklet 20 dk sonra 20 dk elle tutup bisiklet sürdügün gibi aleti kullanıyorm sonra 20 dk koşudan sonra bir alet daha var bacakları yanlara ittiriyorsun ondan sonra çıkıyorum ama yemekten hiç kısmıyorum benim hobim yemek hatta yatmadan öncede yemek yiyebilirim düzenim yok böyle seviyorum kafama göre tamamen ama göbek falan aldı başını artık yazılmanın zamanı gelmişti birde havuza falan mı baksamki

• kalori hesabi yapmaniz lazim yaktiginizdan fazlasini yerseniz gunde 10 saat spor bile yapsaniz hicbir sonuc elde edemezsiniz. ayrica zaman lazim hemen bir anda olmuyor bu isler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalori hesabı yapmassak ama 3 beyazı kessek herşeyden az yesek bile olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Kalori hesabı yapmassak ama 3 beyazı kessek herşeyden az yesek bile olurmu ?

Günlük aldığın kaloriye bakar herşey. Ayrıyetten bu aldığın kaloriyi de besin değeri yüksek şeylerden tercih etmek lazım. Örneği gidipte tatlı yiyip yağ ve şeker almak yerine meyve yiyip vitamin mineral almak.
  • sadece belli bir gün mesela 2 hafta falan sadece nesfit gibi yagı tuzu kilo aldırıcı maddeleri olmayan şeyler tüketsem yağları eritesiye kadar? ondan sonra devam etsem ama acaba 2 haftada falan gidermi hemen kilolar
  • Yüksek kalori açığı verirsen kas da gider. 2 ay hedef koy o şekilde devam et. 1600-1800 kalori al günlük, 2 gram kilo başına protein, 1 gram civarıda karbonhidrat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 21 Şubat 2014; 1:57:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Yüksek kalori açığı verirsen kas da gider. 2 ay hedef koy o şekilde devam et. 1600-1800 kalori al günlük, 2 gram kilo başına protein, 1 gram civarıda karbonhidrat.

yok yok hocam bende o imkansız zaten çünkü nesfitle falan doycagımıda sanmıyorum sadece denemiş çıkarmı diye yazmıştım çünkü daha önce 1 tabak yedim baktım olmicak makarna yapmıştım :)
    ama şöyle bir şey var bana zarar vermicekse kaslarıda yağlarıda yakıp sonra tekrar kas yapabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

quote:

Yüksek kalori açığı verirsen kas da gider. 2 ay hedef koy o şekilde devam et. 1600-1800 kalori al günlük, 2 gram kilo başına protein, 1 gram civarıda karbonhidrat.

yok yok hocam bende o imkansız zaten çünkü nesfitle falan doycagımıda sanmıyorum sadece denemiş çıkarmı diye yazmıştım çünkü daha önce 1 tabak yedim baktım olmicak makarna yapmıştım :)
    ama şöyle bir şey var bana zarar vermicekse kaslarıda yağlarıda yakıp sonra tekrar kas yapabilirim

Kas kaybedersen metabolizman da yavaşlar. Ayrıyetten gürkan kubilaydan duyduğum kadarıyla kalpte bir kas olduğunda bilinçsiz yapılan ve aşırı kas eritilen diyetlerde kalp kasında da kayıp olacağı ve ilerde kalp yetmezliği riskini arttıracağına söylüyor.

• doğru söylüyorsun peki şimdi benim kafam karıştı, şimdi günde şuan 6000 kalori yiyorum desem, 1500 kalori harcıyorum desem, kalan kaloriler depo ve depolayamadıgını atıyor desek tamamdır, ama şimdi günde 1500 kalori alıyorum 2000 harcıyorum desem neden o 500 kaloriyi neden yağlardan yakmıyorda kaslardan yakıyor o zaman nasıl zayıflanıcak?
    yada şöylemi oluyor ilk yağlardan yakmaya calısıyor ama yetmeyince kaslardanda mı destek alıyor daha güçlü olduğundan falan böylemi?
  • quote:

doğru söylüyorsun peki şimdi benim kafam karıştı, şimdi günde şuan 6000 kalori yiyorum desem, 1500 kalori harcıyorum desem, kalan kaloriler depo ve depolayamadıgını atıyor desek tamamdır, ama şimdi günde 1500 kalori alıyorum 2000 harcıyorum desem neden o 500 kaloriyi neden yağlardan yakmıyorda kaslardan yakıyor o zaman nasıl zayıflanıcak?
    yada şöylemi oluyor ilk yağlardan yakmaya calısıyor ama yetmeyince kaslardanda mı destek alıyor daha güçlü olduğundan falan böylemi?

500 kalorilik açık fazla değilki sıkıntı olmaz. Bazıları var 1200-1300 kalorilik diyet yapıp deli gibi de cardio yapıyolar Adam 2-3 haftada 10 kilo veriyor 5 kilosu kas. 5 kiloyu yerine koymak için kaç ay uğraşıyoruz. Vücutta ilk önce mevcut depolanan karbonhidratlar yakılır ondan sonra yağ yakımına geçer ve en son proteine geçer. Yani kaslardaki proteini kullanarak enerji elde etmeye çalışır. O yüzden dengeyi iyi korumak lazım normal bir insan için sıkıntı olmaz kas yoğunluğu azdır zaten ama bizim gibi vg yapanlarda çok dikkat etmek lazım kaslar sürekli enerji harcıyor çünkü. O yüzden diyetlerde karbonhidrat fazla alınmaz çünkü glikojen depoları doluysa yağ yakmaz vücut.

Ayrıyetten depolanmaz atılır diye birşey yok, aldığın her fazla kalori yağ olarak depolanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 21 Şubat 2014; 2:23:04 >

• son yazdıgın glikojenden vs. anlamıyorum ama şimdi bana ne önerirsiniz hocam birde yediklerimi nasıl hesaplicam bir makarna yaparken ne kadar yağla kızarttıgımı kimse bilmiyor mesela, birde nesfit gibi yiyeceklere bakarsam hesap kitap belli olucak o zaman en fazla ne kadar açık bırakmamı önerirsin?

bu arada yakıttan bahsederken aklıma bir benzetme geldi, sen porsche 911 ben fiat uno :)
  • quote:

son yazdıgın glikojenden vs. anlamıyorum ama şimdi bana ne önerirsiniz hocam birde yediklerimi nasıl hesaplicam bir makarna yaparken ne kadar yağla kızarttıgımı kimse bilmiyor mesela, birde nesfit gibi yiyeceklere bakarsam hesap kitap belli olucak o zaman en fazla ne kadar açık bırakmamı önerirsin?

bu arada yakıttan bahsederken aklıma bir benzetme geldi, sen porsche 911 ben fiat uno :)

Karbonhidratlar vücutta glikojene çevrilir, glikojende kaslarda ve karaciğerde depolanır enerji için o yüzden çok önemlidir vg yapanlarda. Diyette kızartma yapma zaten haşla, illa yağ kullanacaksan zeytinyağı vs kullan. Günlük alacağın kaloriyi öğünlere böl. Atıyorum öğün başına 500 kalori alıyorsun, yiyeceklerini belirle gram olarak internetten hesaplarına bak. Protein ve karbonhidrat odaklı bir liste çıkartabilirsin kolay yani.

Benim hazırladığım 1600 kalorilik bir liste vardı istersen onu atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaYWaLkeR -- 21 Şubat 2014; 2:38:56 >

• hocam ben amerikan hayatı yaşıyorum diyebilirim tamamen dengesiz karışık hayatım var, yatış kalkış yemek yemek hiç bir şeyimin düzeni yok tamamen canım ne isterse yaparım, şimdi ofisteyim gidip eve yemek hazırlicam film falan bitiririm bir tane, bunu çok severim yemekle filme bayılıyorum abi ya, yani öyle diyet listesine hiç gelemem gerçekten ama sabit bir yemekle 1 ay falan dayanırmıyım bilemiyorum denemek lazım
    Spor salonuna yazılma sebebimde ilerde daha kötü olmaktan korktum, 72 kg olduğumda çok rahatsızdım yağlardan şikayet ediyordum şimdi baktım 80 olmuşum bunun sonu nereye kadar dedim ve sonunda gittim başladım.
    Nesltle nesfit gibi yiyiceklerden kastımsa nerdeyse yağ oranı sıfır, yanında süt falan olursa oda light süt olucak artık, bu konuda ne düşünüyorsun
    yani vucuda hiç yağ girmezse depolama kesilicek ne olsa birde zaten yediklerim fazla güzel olmicagından az yemek zorunda kalıcam böylelikle zayıflayamazmıyım hızlı bir şekilde? hızlı diyorum çünkü fazla dayanamam burgerking chckin whooper, iskender kebap gibi yemeksiz aç aç fazla çalışılmaz yani işlerimde yoldan çıkar aç olursam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makavel1 -- 21 Şubat 2014; 5:12:16 >

• quote:

hocam ben amerikan hayatı yaşıyorum diyebilirim tamamen dengesiz karışık hayatım var, yatış kalkış yemek yemek hiç bir şeyimin düzeni yok tamamen canım ne isterse yaparım, şimdi ofisteyim gidip eve yemek hazırlicam film falan bitiririm bir tane, bunu çok severim yemekle filme bayılıyorum abi ya, yani öyle diyet listesine hiç gelemem gerçekten ama sabit bir yemekle 1 ay falan dayanırmıyım bilemiyorum denemek lazım
    Spor salonuna yazılma sebebimde ilerde daha kötü olmaktan korktum, 72 kg olduğumda çok rahatsızdım yağlardan şikayet ediyordum şimdi baktım 80 olmuşum bunun sonu nereye kadar dedim ve sonunda gittim başladım.
    Nesltle nesfit gibi yiyiceklerden kastımsa nerdeyse yağ oranı sıfır, yanında süt falan olursa oda light süt olucak artık, bu konuda ne düşünüyorsun
    yani vucuda hiç yağ girmezse depolama kesilicek ne olsa birde zaten yediklerim fazla güzel olmicagından az yemek zorunda kalıcam böylelikle zayıflayamazmıyım hızlı bir şekilde? hızlı diyorum çünkü fazla dayanamam burgerking chckin whooper, iskender kebap gibi yemeksiz aç aç fazla çalışılmaz yani işlerimde yoldan çıkar aç olursam.

Valla sana kalmış ben sağlıklı olan kısmı söyledim. Yağ olmadan diyet olmaz vücudun yağa da ihtiyacı var, ayrıca proteinler hücreden geçmesi içinde yağ gerekiyor. Diyette olsan bile 40-50 gram yağ alman lazım günlük. Bende eskiden senin gibiydim ama sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Yaşlılıkta kanserle mücadele etmek istemiyorum, bütün yakın uzak akrabalar kanser yada kanserden öldü. Kebap vs tamam da fastfood a bulaşma, envai çeşit koruyucular var, hamburger köftesini açık havaya bırakıyolar aylarca bozulmuyor, üstelik haşereler bile yemeye tenezzül etmiyor o derece rezalet. Kızardıkları yağı görsen zaten kusarsın. Sütü light falan içmene gerek yok günlük süt al tam yağlı. Sütün peynirin yağı faydalı yağ bişey olmaz. Öğünlerin düzensiz olsa bile sabah kahvaltın düzenli ve saatli olsun çok önemli.

• quote:

quote:

hocam ben amerikan hayatı yaşıyorum diyebilirim tamamen dengesiz karışık hayatım var, yatış kalkış yemek yemek hiç bir şeyimin düzeni yok tamamen canım ne isterse yaparım, şimdi ofisteyim gidip eve yemek hazırlicam film falan bitiririm bir tane, bunu çok severim yemekle filme bayılıyorum abi ya, yani öyle diyet listesine hiç gelemem gerçekten ama sabit bir yemekle 1 ay falan dayanırmıyım bilemiyorum denemek lazım

Valla sana kalmış ben sağlıklı olan kısmı söyledim. Yağ olmadan diyet olmaz vücudun yağa da ihtiyacı var, ayrıca proteinler hücreden geçmesi içinde yağ gerekiyor. Diyette olsan bile 40-50 gram yağ alman lazım günlük. Bende eskiden senin gibiydim ama sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Yaşlılıkta kanserle mücadele etmek istemiyorum, bütün yakın uzak akrabalar kanser yada kanserden öldü. Kebap vs tamam da fastfood a bulaşma, envai çeşit koruyucular var, hamburger köftesini açık havaya bırakıyolar aylarca bozulmuyor, üstelik haşereler bile yemeye tenezzül etmiyor o derece rezalet. Kızardıkları yağı görsen zaten kusarsın. Sütü light falan içmene gerek yok günlük süt al tam yağlı. Sütün peynirin yağı faydalı yağ bişey olmaz. Öğünlerin düzensiz olsa bile sabah kahvaltın düzenli ve saatli olsun çok önemli.

anladım peki az önceki ögünümde nestle gold flakes yedim 2-3 tabak iyiydi 100gr da yağ oranı 0.9g ama şeker 30-40 zaten baya tatlıydı bundan uzak durmalımıyım? değerlerini yazimmi hepsini, ballı mısır gevregi ama çok tatlı oldugu için her zaman bundan yemem daha az tatlılarından alırım

• İsterseniz günlük 15.ooo kalori alın.

Yediğinizi yakacak antrenman yapamıyorsanız kilo veremez, kas kütlesi kazanamazsınız.

Bu nedenle karın kaslarını belirgin şekilde göremezsiniz.

• quote:

quote:

quote:

anladım peki az önceki ögünümde nestle gold flakes yedim 2-3 tabak iyiydi 100gr da yağ oranı 0.9g ama şeker 30-40 zaten baya tatlıydı bundan uzak durmalımıyım? değerlerini yazimmi hepsini, ballı mısır gevregi ama çok tatlı oldugu için her zaman bundan yemem daha az tatlılarından alırım

Günlük aldığın kaloriye bakar. Karbonhidratı kilo başına 1 gram al, geçirme spor yapmıyorsan, yapıyorsan %25-30 arttırabilirsin.

• kalorinin kısaltması falan nedir kj? kcal?
  • quote:

kalorinin kısaltması falan nedir kj? kcal?

Kilo Calorie

Kilo Joule

Siz kcal değerine bakın, bazı ürünler tüm paketin kalori değeri bazıları ise 100 gr'lık değerini vermektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackGhosen

quote:

kalorinin kısaltması falan nedir kj? kcal?

Kilo Calorie

Kilo Joule

Siz kcal değerine bakın, bazı ürünler tüm paketin kalori değeri bazıları ise 100 gr'lık değerini vermektedir.

genelde bütün ürünlerde tablo var orda enerji degeri yazıyor mesela yanımdaki nestle flakes 250 gb da 100gr da 384 kcal var ama yağ 0,9 nasıl oluyorsa ben bu yiyicekten çok fazla yesem bende yag nasıl birikicek? 1gr yag mı depolanıcak
    yani kcal neden önemli? önemli olan yağ degilmi çünkü depolanıcak olan o ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.