Şimdi Ara

Spor ve Fitness Hk. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: musty2121

quote:

Orijinalden alıntı: dralbansexi

ağırlığı da çalış azda olsa maksat olabildiğince kalori yakmak gerisi gelir istediğin kadar yemek yiyebilirsin ama bir kaşık şekerlede o kilo yerine gelir unutma şeker yememeye dikkat et onun yerine spordan çıkınca bir tabak meyve ye hem yağ yakımı kolaylaşır sonra yarım saat sonrada yemek yersin yağ oranınıda ayarla ne fazla olsun ne de çok az vücudun gereksinimi yani şeker yemede istediğin gibi evde tereyağlı kızartmalar yapıp yiyebilirsin ama sabahları kesinlikle tereyağlı yemek yeme ve hatta sabahları standart oranda ye kilo almanı sağlayan şeylerden biride bu olur sabah kahvaltısı çok fazla yersen kiloda veremezsin aksine alırsın antrenmana gelince hergün antrenman olmaz bir kaç hafta vücut alışsın birer gün arayla dinlenerek git sonrkendi bünyene göre istediğin zaman antrenman yapabilirsin vücut kendisi ister zaten severek yapmaya bak sporu devamlılıkta olursa kolayca istediğini yaparsın

hocam sabahlari omlet 2 yumurta ile yiyorum bir kaç zeytin birde şekersiz çay 3 dilimde ekmek öğlen felan eğer bulursam haşlanmiş tavuk akşamda daha ziyade yememeye çalişiyorum meyve vs götürmeye çalişiyorum ne kadar doğru bilmiyorumda akşamlari meyve kuruyemiş(kuru üzüm badem fındık ceviz ici leblebi) ve yarim bardak yağsiz süt içiyorum sizce yeterli mi bu beslenme düzeni

gayet iyi omlet de yağsız olsun sabah kahvaltısına dikkat et akşam uyumadan 3 saat önce ye ama çok az da yeme istediğin gibi yiyebilirsin sıkma kendini kşam yemeğinden hiç bişey olmaz vücudun uykuda düzgün tamir edilmesi gerek akşam yemeği kaçınılmaz ertesi gün çok halsiz olursun yoksa bu böyle devam eder sporda bile etkisini gösterir

• quote:

Orijinalden alıntı: yaso1975

Hoca bayansa ilk günde 40 normal

• Olur öyle ben başladığımdan ilk bir hafta boyunca kollarımı anca 20 derece açabiliyodum sokakta yürürken millet bana bakıyodu ama yavaş yavaş geçer...
  • quote:

quote:

quote:

ağırlığı da çalış azda olsa maksat olabildiğince kalori yakmak gerisi gelir istediğin kadar yemek yiyebilirsin ama bir kaşık şekerlede o kilo yerine gelir unutma şeker yememeye dikkat et onun yerine spordan çıkınca bir tabak meyve ye hem yağ yakımı kolaylaşır sonra yarım saat sonrada yemek yersin yağ oranınıda ayarla ne fazla olsun ne de çok az vücudun gereksinimi yani şeker yemede istediğin gibi evde tereyağlı kızartmalar yapıp yiyebilirsin ama sabahları kesinlikle tereyağlı yemek yeme ve hatta sabahları standart oranda ye kilo almanı sağlayan şeylerden biride bu olur sabah kahvaltısı çok fazla yersen kiloda veremezsin aksine alırsın antrenmana gelince hergün antrenman olmaz bir kaç hafta vücut alışsın birer gün arayla dinlenerek git sonrkendi bünyene göre istediğin zaman antrenman yapabilirsin vücut kendisi ister zaten severek yapmaya bak sporu devamlılıkta olursa kolayca istediğini yaparsın

hocam sabahlari omlet 2 yumurta ile yiyorum bir kaç zeytin birde şekersiz çay 3 dilimde ekmek öğlen felan eğer bulursam haşlanmiş tavuk akşamda daha ziyade yememeye çalişiyorum meyve vs götürmeye çalişiyorum ne kadar doğru bilmiyorumda akşamlari meyve kuruyemiş(kuru üzüm badem fındık ceviz ici leblebi) ve yarim bardak yağsiz süt içiyorum sizce yeterli mi bu beslenme düzeni

gayet iyi omlet de yağsız olsun sabah kahvaltısına dikkat et akşam uyumadan 3 saat önce ye ama çok az da yeme istediğin gibi yiyebilirsin sıkma kendini kşam yemeğinden hiç bişey olmaz vücudun uykuda düzgün tamir edilmesi gerek akşam yemeği kaçınılmaz ertesi gün çok halsiz olursun yoksa bu böyle devam eder sporda bile etkisini gösterir

yani hocam akşamda 1 öğün eklememden yanasiniz 3 öğün günde olmasi bencede makul dikkate alacağim öyle yapacağim bir de mekik sıkıntı hocam cekemiyorum anca baldırlari tutup 15 * 6 cekiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

yani hocam akşamda 1 öğün eklememden yanasiniz 3 öğün günde olmasi bencede makul dikkate alacağim öyle yapacağim bir de mekik sıkıntı hocam cekemiyorum anca baldırlari tutup 15 * 6 cekiyorum

yarım yap o zaman daha iyi ama 100tane tam yapacağına 500-750 arası yarım yap bunu dikkate al hem yarım daha kolay ilk başlarda yine zorlanırsın ama yağ yakmak istiyorsan en ideali bu yanda ki yağlar içinde ters mekik unutma ama onuda yarım yap ilk başlarda sıkılaşır ama kilo verdim gözüyle bakma yok 1 ay sonra incelecek sanma ben göbek kısmını az biraz inceltmek için 3 ay boyunca çalıştım devamlılık önemli motivasyonun sürekli yerinde olsun

• dralbansexi kullanıcısına yanıt
    hoca ilede konuştum diyor ki bir haftan bitsin şöyle yapariz 1 gün kardiyo 1 gün fitness haftanin 6 günü gelirsin diyor birde hocam inanin cok zor oluyor mekik ilk gün yapabildim sonra bel çevresi sağ sol neresi derseniz ağriyor twist 100*2 yapiyorum daha bi cok alet varda zorlandiğim mekik yarim dediğiniz uygulaycam umarim beli kırmayiz :D
  • quote:

hoca ilede konuştum diyor ki bir haftan bitsin şöyle yapariz 1 gün kardiyo 1 gün fitness haftanin 6 günü gelirsin diyor birde hocam inanin cok zor oluyor mekik ilk gün yapabildim sonra bel çevresi sağ sol neresi derseniz ağriyor twist 100*2 yapiyorum daha bi cok alet varda zorlandiğim mekik yarim dediğiniz uygulaycam umarim beli kırmayiz :D

bir kaç haftaya alışırsın birşey olmaz arada bir sabahları yorgun olursun mecburen yağ yakımı kolay değil
  • dralbansexi kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler icin
  • öncelikle bir gün kardiyo bir gün ağırlık ve hafif kardiyo şeklinde çalışmalısın. sadece kardiyo olan günler 40-45 dakika nabzını 120-140 civarında tutacak şekilde koşmalısın, ip atlamalısın veya bisiklete binmelisin (kardiyo olarak ne yapmayı tercih ediyorsan yani). ağırlık olan günlerde ise antreman öncesi 20-25 dakika kardiyo yapman hem basit karbonhidratları daha rahat yakmana yardımcı olur hemde nabzın yükseldiği için ağırlık sırasındada yağ yakımını sürdürürsün. haftada 5 gün spora gitsen yeter 5 günün 3 gününde ağırlık çalışması yapmalısın.

bunlar sadece antreman kısmıydı işin esas kısmı mutfakta bitiyor. kilonun 1.5-2 katı kadar gram cinsinden protein almaya özen göstermelisin (örneğin 80 kiloysan 120-160 gram günlük protein almalısın) karbonhidrat olarak da süzülmek istiyorsan kilonun 2.5-3 katı kadar karb. almalısın (yani yine 80kiloysan günlük 200-240 gram karbonhidrat alman lazım) baktın kilo veremiyorsun o zaman karb miktarının düşürürsün ama fazla da düşürürsen yorgunluk başlar kas yapmana mani olur deneye yanıla ideal miktarı tutturmalısın. ayrıca kilonun yarısı kadar gram cinsinden sağlıklı yağ almalısın (80kiloysan 40 gram gibi)

yiyecek olarak yumurta tavuk eti balık ton balığı protein tozu yağsız kuruyemişler iyidir protein açısından. karbonhidrat olarak pirinç lapası makarna vs yiyebilirsin. her 3 saatte bir beslen ki hem çok acıkıp bi oturuşta fazla yeme hemde kan şekerin aniden yükselmesin. yani 6 öğüne bölmelisin çok önemli bu dediğimi herkes yapamıyor. çok şeker içeren hiç bir ürünü en azından bir süre kıs ki değişimin daha çabuk olsun.

Son olarak günde en az 6 saat uyumaya özen göster.

Ne yazdım be umarım okursun sorun olursa cevaplarım. Bu üsttekilerin hepsini harfi harfine yaparsan 6 ay içinde inanılmaz değişirsin 1 yıldada istediğin vücuda kavuşursun hiç merak etme.

• alicho kullanıcısına yanıt
    hocam soracak bir kaç sorum olucak en başta ben şuan 1.82boy 94 kilodayim ağirlik çalişmak icin şuan erken değil mi hocanin yaptirdiği tüm hareketler bel ve çevresi icin neredeyse tek tük hareket sadece omuzlar sırt için ağirlik calisirsam cok kalıplı olmaz mi öyle
    ek olarak hocam 6 öğüne dediğiniz gibi bölmeliyim peki yiyecek olarak ana yemek mi yoksa sadece meyve kuruyemiş tarzinda atiştirmalik şeyler mi tüketmem lazim
  • ilk başta ağırlık çalışmak için erken diyenler olabilir ama esasında değil bana kalırsa sana verilecek program genel olarak vücudun her tarafını çalıştıracak düzeyde giriş programı olacaktır yani ağırlık gününde kol bacak göğüs omuz sırt vs her tarafını genel olarak çalıştıracaksın hem altyapın oluşacak hemde yağ yakmana yardımcı olacak çünkü nabzın yükselecek. hemen şişmezsin öyle merak etme onu kalıplı olmana daha var hacim programları ayrı olur. 6 öğündede şöyle olabilir ilk öğün ana yemek ikinci öğün kuruyemiş üçüncü öğün ana yemek dördüncü öğün ara yiyecekler gibi.
    benim kendi programımı örnek vereyim:
    sabah 5 yumurta 20 dakika sonra 100gram yulaf ezmesi sütle beraber
    ikinci öğün kuruyemiş ceviz fındık badem kuru erik vs
    üçüncü öğün pilav artı tavuk göğsü
    dördüncü öğün duruma göre değişiyor eğer ağırlık çalışmam varsa karbonhidratlı yiyecekler eğer yoksa ton balığı tavuk göğsü vs
    sonra ağırlık antremanı ve kardiyo geliyor
    ağırlıktan sonraki beşinci öğün protein tozu + su, muz, üzüm vs
    sonra kafama eserse çok az kuruyemiş
    yatmadan öncede sütle protein tozu yapıp bitiriyorum.
    Buna benzer bi şey uygulayabilirsin sende yediğim miktarları yazmadım çünkü sen belirleyeceksin onu ben kilomu koruyup yağ oranımı azaltmaya çalışıyorum ondan dolayı yediğim miktarlar seninkinden farklı olabilir.
    umarım yardımcı olmuştur

• bu arada mekikle vs ile yağlar asla erimez bunu unutma. yalnızca karnını sıkılaştırırsın yağ yakmak için kardiyo yapmalısın bol bol.
  • alicho kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam ağirlik calismaya hafiften başlayacağim bende daha makul gözüküyor dediğiniz gibi ek olarak yeme düzeni bana fazla gelicektir muhakkak fakat bende kendime göre azaltarak uygulayacağim teşekkürler önerileriniz icin

hocam kardiyo günde 30 dk yapiyordum sonuçta birde yemeği kısarsam kendiliğinden gider yağlar diye düşünüyorum ama arkadaşlar 30 dk kardiyo az bide fitness sonunda yapmalisin dedi o yüzden 15 dk bisiklet 15 dk koşu bandi fitness bittikten sonrada 15 dk uzay bisikleti 15 dk koşu bandi yapmayi uygun gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musty2121 -- 19 Haziran 2013; 19:00:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Öncelikle spora 2 günde 1 git.
    Gidince 10dk kardiyo yap. Sonra hocanın yazdığı fitness programına geç. (Geçmeden önce mutlaka esneme hareketleri yap yoksa her yanın ağrır.)
    Programda twist yoksa mutlaka yap. Şu alet :http://resources.sport-tiedje.com/bilder/everlast/weiteres/twistboard_detail.jpg
    Bitince 20dk daha kardiyo yap.
    Bu şekilde yağ kütlen azalırken, kas kütlen artacaktır.

Gittiğin de yaptığı 10dk kardiyo ne işine yarayacak yazar mısınız acaba ?

• başlarda olur o.ben ilk gittiğimde 60da tıkandım.1.5 ay boyunca haftada 6 gün çalışmayla bunu 1500 e çıkardım (ciddiyim).bence üzerindeki hamlığı atıncaya kadar haftada hergün gitmeye çalış.taşlar yerine oturunca haftada 3-4 güne düşürürsün.
  • quote:

çok teşekkürler hocam ağirlik calismaya hafiften başlayacağim bende daha makul gözüküyor dediğiniz gibi ek olarak yeme düzeni bana fazla gelicektir muhakkak fakat bende kendime göre azaltarak uygulayacağim teşekkürler önerileriniz icin

hocam kardiyo günde 30 dk yapiyordum sonuçta birde yemeği kısarsam kendiliğinden gider yağlar diye düşünüyorum ama arkadaşlar 30 dk kardiyo az bide fitness sonunda yapmalisin dedi o yüzden 15 dk bisiklet 15 dk koşu bandi fitness bittikten sonrada 15 dk uzay bisikleti 15 dk koşu bandi yapmayi uygun gördüm

şimdi kardiyo konusunda kesin bir bilgi yok internette makalelerde çok çeşitli sistemlerden bahsediliyor. ama kesin olan tek şey yağ yakmanın nabzının hızıyla alakalı olduğu.(bunu da açıklarım ama çok uzun sürer ve gereksiz olur) yani sen nabzını uygun hızlarda uygun zamanlarda tutarsan naparsan yap yağ yakacaksın demektir. seksin de yağ yaktığı doğrudur mesela nabız meselesinden dolayı.

ben sadece kardiyo yaptığım günlerde sabah uyanır uyanmaz yapmayı uygun görüyorum mesela. kalkınca azıcık yulaf süt yiyip 15-20 dakika sonra 40 dakika eliptik bisiklette takılıyorum. ağırlık günlerinde ise ağırlığa girmeden hemen önce 25-35 dakika yapıyorum şu ana kadar olumlu sonuçlar aldım.

başka bir sistem uygulasam belki daha hızlı yağ yakacaktım ama sana denemediğim şeyleri önermiyorum. kimileri ağırlıktan sonra yapılan kardiyonun daha fazla yağ yaktığı görüşünde kimilerine göre 40 dakika yapmak mantıksız 25 dakika hiit kardiyo daha iyi olabilir diyorlar ama dediğim gibi benim denediğim ve sonuç aldığım sistem ağırlıktan hemen önce yapılan veya sabah aç karnına yapılan kardiyo. tam anlamıyla doğru veya tam anlamıyla yanlış olan bir şey yok yani istediğin şekilde yapabilirsin tek dikkat etmen gereken nabzının atış hızı ve kardiyo yaptığın süre. yine de sen en az 20 dakika en fazla 60 dakikayı aşmayacak şekilde ayarla kendini bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

quote:

Gidince 10dk kardiyo yap. Sonra hocanın yazdığı fitness programına geç. (Geçmeden önce mutlaka esneme hareketleri yap yoksa her yanın ağrır.)
    Programda twist yoksa mutlaka yap. Şu alet :http://resources.sport-tiedje.com/bilder/everlast/weiteres/twistboard_detail.jpg

Bodyden önce vücüdun ısınması, daha hızlı kan pompalanması ve daha çok oksijen taşınması için.

• herkese teşekkürler arkadaşlar konu şöyle dursun 3 ay bitiminde hortlatirim konuyu bakalim 3 ayda ne kadar değişiklik olacak :)
  • quote:

quote:

quote:

Bodyden önce vücüdun ısınması, daha hızlı kan pompalanması ve daha çok oksijen taşınması için.

Öncelikle vücudun ısınmasına gerek yok zaten sıcak olucak yaz olduğu için. Ekstradan 10dk kışın bile çok fazla. Bu süre max 5 dk olmalı. O da gereksiz.

Bu ısınmak veya soğuk olarak direk antrenmana başlamak arasındaki fark %1 den daha azdır. Mr.Olympia hedefi yoksa biraz gereksiz gibi duruyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle vücudun ısınmasına gerek yok zaten sıcak olucak yaz olduğu için. Ekstradan 10dk kışın bile çok fazla. Bu süre max 5 dk olmalı. O da gereksiz.

Bu ısınmak veya soğuk olarak direk antrenmana başlamak arasındaki fark %1 den daha azdır. Mr.Olympia hedefi yoksa biraz gereksiz gibi duruyor.

Gereksiz mi ? Neye istinaden bunu söylüyorsun ?
    Buna gereksiz diyen insanlar genellikle 3 ayda vücut yapıp hemen plajlara, havuzlara gitmek isteyen tipler.
    Antrenmana başlamadan önce ısınmamak büyük sakatlıklara yol açar. Isınmamış vücutla idman tam verimli olamaz.
    Aynı şekilde antenmandan önce esneme hareketleri yapmazsanız 2 gün boyunca her tarafınız ağrır.

Bu süre en az 5 dakikalı olmalı ki bu arkadaşın kilo sorunu da olduğu için 10 dakika yapmalı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.