Şimdi Ara

Spor ve Fitness Hk. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam bu konuda kesinlikle hak veriyorum size kaldi ki ağrilarim var iken ısındıktan sonra ağri felan kalmiyor 30 dk da cok iyi ısınıyorum bana göre ki ısınmadan yapilan bir futbol maçinda bile kramp girme olasiliği yüzde 90larda o yüzden kesinlikle ısınmadan spor yapilmamali bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zealotry

quote:

Öncelikle spora 2 günde 1 git.
    Gidince 10dk kardiyo yap. Sonra hocanın yazdığı fitness programına geç. (Geçmeden önce mutlaka esneme hareketleri yap yoksa her yanın ağrır.)
    Programda twist yoksa mutlaka yap. Şu alet :http://resources.sport-tiedje.com/bilder/everlast/weiteres/twistboard_detail.jpg
    Bitince 20dk daha kardiyo yap.
    Bu şekilde yağ kütlen azalırken, kas kütlen artacaktır.

Gittiğin de yaptığı 10dk kardiyo ne işine yarayacak yazar mısınız acaba ?

Bodyden önce vücüdun ısınması, daha hızlı kan pompalanması ve daha çok oksijen taşınması için.

Öncelikle vücudun ısınmasına gerek yok zaten sıcak olucak yaz olduğu için. Ekstradan 10dk kışın bile çok fazla. Bu süre max 5 dk olmalı. O da gereksiz.

Bu ısınmak veya soğuk olarak direk antrenmana başlamak arasındaki fark %1 den daha azdır. Mr.Olympia hedefi yoksa biraz gereksiz gibi duruyor.

Gereksiz mi ? Neye istinaden bunu söylüyorsun ?
    Buna gereksiz diyen insanlar genellikle 3 ayda vücut yapıp hemen plajlara, havuzlara gitmek isteyen tipler.
    Antrenmana başlamadan önce ısınmamak büyük sakatlıklara yol açar. Isınmamış vücutla idman tam verimli olamaz.
    Aynı şekilde antenmandan önce esneme hareketleri yapmazsanız 2 gün boyunca her tarafınız ağrır.

Bu süre en az 5 dakikalı olmalı ki bu arkadaşın kilo sorunu da olduğu için 10 dakika yapmalı.

Sizin bahsettiğiniz şey zaten stretching. Ben sadece o başlangıçta yapılan koşu bandı veya bisikletin gereksiz olduğunu söyledim.
    Stretching hareketlerini düzgün yaparsanız. Bu 5-10 dklık kısım gereksizdir.

Tabi kimseye şunu yap bunu yap diyemem. Sadece benim vaktim kıymetli.

Haftada 5 günden 50 dk ayda 200 dk yılda 2400 dk demek. Bu da 40 saat eder. Zamanımı boşa harcamayı seven biri değilim. Benim gibi düşünenler için yazdım bunuda.

Spora salonunda çok görüyorum 2 saat antrenman yapanları.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.