Şimdi Ara

Spor yapamaz raporu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba 94/1 askere gidecegim 91 dogumluyum askerlk subesine gittim sol ayak bilegimde bilek icinde olan kirik kemik ve sol diz kapagimdaki menuskus yirtilmasindan dolayi ankara etimesgut askeri hastanesine sevk ettiler. Simdi ordaki doktor kagida sunu yazdi sol ayak bilek kirik.komando olamaz diye. Ayakta duramadigimi kosamadigimi ve 8 senedir spor yapamadigimi soyledim kitana git asker ol tekrar bana sevk al kontrol ederiz dedi sizce ne olur?

Birde yeni kanuna gore 12 ay uzun donemlerin acemilik suresi ne kadardir?

Bilgi verenler icin simdiden tesekkur ederim

Telden gonderilmistir yazim hatalari varsa affola.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor Yapamaz Raporu

Spor yapamaz raporu, çeşitli sağlık sorunları veya fiziksel kısıtlamaları nedeniyle spor yapmaktan muaf tutulan bireylere verilen resmi bir belgedir. Bu rapor, kişilerin askere alınma, işe girme veya okul aktivitelerine katılma gibi durumlarda spor yapmaktan muaf tutulmalarını sağlar.

Spor Yapamaz Raporunu Kim Verir?

Spor yapamaz raporu genellikle devlet hastanelerinde veya özel sağlık kuruluşlarında görev yapan doktorlar tarafından verilir. Raporun içeriği, kişinin sağlık durumuna ve spor yapmaktan muaf tutulma nedenine göre değişebilir.

TSK Spor Yapamaz Raporu

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) alınacak kişiler için spor yapamaz raporu gereklidir. Bu rapor, askere alınacak kişinin fiziksel olarak askerlik hizmetini yerine getiremeyeceğini gösterir. Rapor, TSK'nın belirlediği sağlık yönetmeliği kapsamında verilir.

Spor Yapamaz Raporu Nasıl Alınır?

Spor yapamaz raporu almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Sağlık sorununa veya fiziksel kısıtlamaya ilişkin tıbbi belgelerini topla.
    • Bir devlet hastanesi veya özel sağlık kuruluşuna başvur.
    • Doktoruna sağlık sorunlarını ve spor yapamama nedenini açıkla.
    • Doktor, tıbbi belgelerini inceleyerek gerekli test ve muayeneleri gerçekleştirecektir.
    • Doktor, değerlendirme sonucuna göre spor yapamaz raporu verecektir.

Spor Yapamaz Raporu Nereden Alınır?

Spor yapamaz raporu, devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel sağlık kuruluşlarından alınabilir. Raporu alacağın kurumun, spor yapamaz raporu verme yetkisine sahip olduğundan emin olmalısın.

Askere Spor Yapamaz Raporu Nasıl Alınır?

Askere alınacak kişiler için spor yapamaz raporu almak için TSK'nın belirlediği sağlık yönetmeliğine uygun hareket etmek gerekir. Rapor, TSK'nın yetkilendirdiği sağlık kuruluşlarından alınabilir. Raporu almak için gerekli işlemler hakkında detaylı bilgiyi TSK'nın resmi web sitesinden veya ilgili sağlık kuruluşlarından öğrenebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Upupup

• Upupup

• bilmece38 kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle spor yaptırmazlar diyeyim. acemilik süreleri ne kadar olacak onu bende bilmiyorum bende 91 dogumluyum ve sevk tarihim 94/1 olarak görünüyor umarım alırlar aynı tarihte.
  • Oooo senin işin zor. Çünkü o rapor bi işe yaramayacak. Elinde raporla gezemeyeceksin birlikte. O sebeple sen istediğin kadar söylesende üst devreler veya komutanlar anlamayacak koşturacak seni. İstikamet verdiklerinde benim raporum var ben koşamam diyemezsin . En fazla sabah sporlarına çıkarmazlar seni. Askeriye böyle bişey. Kıt ana teslim ol sonra bakarız lafına bakma benim asker arkadaşımın tetik parmağı yoktu adamı neredeyse operasyona götürüyorlardı. Adam askerlik boyunca biz operasyonda iken doktora gidip gelmiş çürüğe çıkmak için ha bugün ha yarın derken adam terhis oldu acemilik süren gideceğin sınıf ile alakalı mesela mekanizeler 75 gün yapıyor acemilik başka sınıf daha az yapıyor vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 11 Aralık 2013; 9:08:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Zorla yaptırmazlar sporu, ben usta birliğinde rapor aldım. Günde 2 kere sporumuz vardı 6 saat nöbet, mahkum sevkleri , devriyeler derken sporu kaldıramıyordum. Doktora gidip bacagımda sorun var dedim, 1 aylık spor yapamaz aldım. 1 aydan sonrada herkes unuttu 1aylık rapor olduğunu ve kimse spora cagırmadı beni

• Simdi problem kosmak degil kosamamak kostugum zaman kiloda oldugu icin bilekte acaip şisme oluyo zaten ameliyat olmam lazim bilekten bilegin icinde kirik kemik var o alinacak ancak yukardaki arkadas rapora bakmazlar mecbrsun diyorsa mecburumda bu spordan kacmak icin degil yapamadigim icin alabilir miyim diye sormustum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor yaparken ss li
    4 ay önce açıldı
    Hastane rapor verir mi?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen herkese kulak asma.Askere gidince, raporun da varsa, genel kurmay başkanı da gelse kimse sana spor yaptıramaz.Bende uzun dönem askerlik yaptım güney doğuda askerdim.Askeri hastahanedeki doktor raporunda askerliğe el verişli değildir yazmadığı sürece sen o askerliği yapacaksın.Yalnız, acemi birliğine gidince ilk yapılacak işlem kayıt işlemidir.Orada maruzatını söyleyeceksin ki sen söylemesen bile onlar senin dosyanda var olan evraklardan senin spor engelin olduğunu bilecekler.10 gün içerisinde seni askeri hastahaneye sevk ederler.Orada da bi muayaneden geçersin orada da aynı rapor verilir diye umuyorum ve verilen rapor doğrultusunda ameliyatlık bir durum ise ameliyat tarihi veya gideceğin usta birliğinde ameliyat olman istenir veya bir şekilde sana bu durum izah edilir.

Her fırsatta eğitim çavuşuna ve takım komutanına rahatsızlığını söyle.Çünkü orada tek sen olmayacaksın onların da sorumluluğunda bir çok asker olacak hangi birini aklında tutsun, onlarda insan sonuçta, onlarda unutabiliyor.Ama şunu iyi bil kimse sana orda spor yaptıramaz.yaptıracak rütbelinin başı ağrır.Birisi sana raporun olduğu halde zorla spor yaptırıyorsa hemen bir üst komutanına gider ona durumunu bildirirsin.Sonra kuzu gibi olur :) bu arada acemi birliği 45 gün olacak diye bi söylenti var.

• quote:

Orijinalden alıntı: eqoss

Sen herkese kulak asma.Askere gidince, raporun da varsa, genel kurmay başkanı da gelse kimse sana spor yaptıramaz.Bende uzun dönem askerlik yaptım güney doğuda askerdim.Askeri hastahanedeki doktor raporunda askerliğe el verişli değildir yazmadığı sürece sen o askerliği yapacaksın.Yalnız, acemi birliğine gidince ilk yapılacak işlem kayıt işlemidir.Orada maruzatını söyleyeceksin ki sen söylemesen bile onlar senin dosyanda var olan evraklardan senin spor engelin olduğunu bilecekler.10 gün içerisinde seni askeri hastahaneye sevk ederler.Orada da bi muayaneden geçersin orada da aynı rapor verilir diye umuyorum ve verilen rapor doğrultusunda ameliyatlık bir durum ise ameliyat tarihi veya gideceğin usta birliğinde ameliyat olman istenir veya bir şekilde sana bu durum izah edilir.

Her fırsatta eğitim çavuşuna ve takım komutanına rahatsızlığını söyle.Çünkü orada tek sen olmayacaksın onların da sorumluluğunda bir çok asker olacak hangi birini aklında tutsun, onlarda insan sonuçta, onlarda unutabiliyor.Ama şunu iyi bil kimse sana orda spor yaptıramaz.yaptıracak rütbelinin başı ağrır.Birisi sana raporun olduğu halde zorla spor yaptırıyorsa hemen bir üst komutanına gider ona durumunu bildirirsin.Sonra kuzu gibi olur :) bu arada acemi birliği 45 gün olacak diye bi söylenti var.

Eyvallah kardesim.

Her gittigim ortopedici operasyon gerekli dedi. Zaten kayseriden ankaraya muayne icin sevk vermislerdi oradaki rutbeli doktorda bana tekrar sevk al ben bakarim dedi kitana katildiktan sonra dedi. Rontgen cektiriyim mi komutanim dedim suan o raporu versem bile gene bir daha bu islemleri yaptirirlar dedi git sonra bana sevk al gel dedi tamam komutanim kolay gelsin dedim cikip kayseriye geldim :)

• bilmece38 kullanıcısına yanıt
    Yalnız şöyle de bir husus var.Herkes spor yaparken senin raporun var diye sen kenarda otur hatta çay makinelerinden birde çay al bizi izle demezler :)))
    Askerde iş bitmez.Senin yapabileceğin işleri önüne dökerler.Mesela temizlik işi olabilir koğuş temizliği yemekhane gazino gibi yerlerin temizliği veya ekim dikim işleri yani ağaç bağ bahçe gibi yerlerde yaptıracak bişeyler bulunu illaki.Yani iş bitmez.Tabiki gideceğin yere bağlı herşey ve senin yapabileceğin işlere bağlı bilgisayar bilgin iyi diye belkide yazıhaneye verirler yazıcı yaparlar hiç belli olmaz.Usta birliğine gidince herşey rayına oturur.Belirli bi iş verirler günlük onları yaparsın nöbetini tutarsın bide bakmışsın askerlik bitmiş :))
  • quote:

Yalnız şöyle de bir husus var.Herkes spor yaparken senin raporun var diye sen kenarda otur hatta çay makinelerinden birde çay al bizi izle demezler :)))
    Askerde iş bitmez.Senin yapabileceğin işleri önüne dökerler.Mesela temizlik işi olabilir koğuş temizliği yemekhane gazino gibi yerlerin temizliği veya ekim dikim işleri yani ağaç bağ bahçe gibi yerlerde yaptıracak bişeyler bulunu illaki.Yani iş bitmez.Tabiki gideceğin yere bağlı herşey ve senin yapabileceğin işlere bağlı bilgisayar bilgin iyi diye belkide yazıhaneye verirler yazıcı yaparlar hiç belli olmaz.Usta birliğine gidince herşey rayına oturur.Belirli bi iş verirler günlük onları yaparsın nöbetini tutarsın bide bakmışsın askerlik bitmiş :))

Oyle tabiki yan gel yat osman yapmiycaz meslek secimleri olrsa olur mu onuda bilmiyorum ama bi sekilde bos kalmam goze batar bos adam :) heryerde boyledir :) kismetse gidip gelecez ustam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bilmece38

quote:

Oyle tabiki yan gel yat osman yapmiycaz meslek secimleri olrsa olur mu onuda bilmiyorum ama bi sekilde bos kalmam goze batar bos adam :) heryerde boyledir :) kismetse gidip gelecez ustam :)

Atıp tutanlara kulak asma derim sana.Uzaktan göründüğü gibi değil hiç bişey veya 50 yaşındaki amcaların şuan bile öyleymiş edasıyla anlattığı gibi değil hiç bişey.Döverler söverler süründürürler onu yaparlar bunu yaparlar çoğu öncedenmişti.Şimdilerde kanunun gerektirdiği gibi yürüyor bi çok şey.illaki ufak tefek tokatlamalar oluyor :) ama kimse senin kötülüğün için veya art niyetli olarak canım sıkıldı şu askeri bi döveyim demez.İçini ferah tut.En iyi ne işinden anlıyorsan onu yaparsın ;)

• YaptIrmazlar kardeşim merak etme. Ben komando alayinda refuze oldum benm gibi bi bölük asker var şuan a kadar ne sınav ne mekik ne koşu nede başka bişi yaptık kafan takilmasin bu konuda.kapi gibi raporun var senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: LiderKosova

YaptIrmazlar kardeşim merak etme. Ben komando alayinda refuze oldum benm gibi bi bölük asker var şuan a kadar ne sınav ne mekik ne koşu nede başka bişi yaptık kafan takilmasin bu konuda.kapi gibi raporun var senin.

Eyvallah ustam :)

• egirime cikmazsin geri hizmet

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Mogolo

egirime cikmazsin geri hizmet

Biraz daha acabilir misin ustam bunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.