Şimdi Ara

Sporjinal iade (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.209
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dilekçeyi nasıl yazayım üstteki mesajımda yazmıştım hangi şekilde vereyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

dilekçeyi nasıl yazayım üstteki mesajımda yazmıştım hangi şekilde vereyim?

İkametinin olduğu Kaymakamlıktaki THH'de de hazır dilekçeler var, sen sadece karşı firma bilgileri, kendi bilgilerin ve şikayetini yazıp, fatura-fiş, arıza/servis fişi varsa ve ne zaman gönderildiğini gösteren belge vs.yi beraberinde götür tamamdır. Çok karmaşık veya zor değil aksine fiş-fatura olduktan sonra geri kalan 3-4 dk lık iş.
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Kaça kadar açık oluyorlar bilginiz var mı?
  • Bir de ürünün ben de olması gerekli mi yani kusurlu olduğunu kabul ettiler ama başvururken yine de bende mi olması lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azstek -- 20 Nisan 2016; 18:01:28 >
  • quote:

Bir de ürünün ben de olması gerekli mi yani kusurlu olduğunu kabul ettiler ama başvururken yine de bende mi olması lazım?

Ürünün kusurlu olduğuna dair kağıt yada çıktı alın onunla başvuru yapın. Yada ürün sizde olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 20 Nisan 2016; 23:09:10 >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Bu kağıdı nasıl alabilirim firmadan mı istemeliyim? Ya da ürünü geri mi isteyeyim?
  • quote:

Bu kağıdı nasıl alabilirim firmadan mı istemeliyim? Ya da ürünü geri mi isteyeyim?

Ürünü geri isteyin, vermiyorlarsa raporu göndersinler.
  • Azstek kullanıcısına yanıt
    Firma büyük ihtimalle öyle bir belge vermeyeceklerdir. Direkt yazışma çıktıları ile THH'ne gidin, fatura fotokopinizi de dilekçenize ekleyin yeterlidir.

THH kararı lehinize çıkacaktır ama firmanın yazışmalarından anladığım parayı da vermeyeceklerdir, işi yokuşa süreceklerdir.
  • mahapurusha kullanıcısına yanıt
    Ürünü geri isteyeyim mi?
    Konuşmalar da bu şekilde.
    Bir de nasıl bir dilekçe yazayım? Ya da THH'de yardımcı olurlar mı?
     Sporjinal iade

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azstek -- 21 Nisan 2016; 0:06:11 >
    İstemenize gerek yok. E-posta adresinizi gönderin ben dilekçenizi yazıp atayım size.
  • arkadaşım fişini faturanı, mail çıktılarını vs alıp, kaymakamlığa git, onlar seni yönlendirirler. hazır dilekçeyi doldurup vereceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jerryh -- 21 Nisan 2016; 11:28:04 >
  • isimden belli zaten bir sıkıntı çıkartacağı , hep itici gelmiştir bu tarz kelime oyunları
    Malesef uyanık bir siteye denk gelmişsiniz. hakem heyetine başvurarak paranızı alabilirsiniz Hediye çeki kabul etmeyin

Edit: Ayrıca isterseniz tüketici hakem heyeti sürecinde yardımcı olabilirim

Edit2:

Başımdan geçti ve 3 ay boyunca yeterince bilgi sahibi oldum..

Öncelikle buradan cayma bildirimini indirip formu doldurun

http://www.tuketici.gov.tr/source.cms.docs/etuketici.gov.tr.ce/docs/dilekce/is_yeri_disinda_yonetmelik_ek.pdf

Daha sonra satıcının e-posta adresi varsa e-posta adresine yoksa satıcının adresine bu formu tebligat olarak göndermeniz gerekiyor. sözlü ifadelerinizin hepsi geçersiz unutmayın.

Daha sonra gönderdiğiniz dilekçe satıcıya ulaştıktan yani tebliğ tarihinden itibaren 15 gün süreleri olmuş oluyor eğerki 15 gün içerisinde ürününüzü iade almazlarsa tekrar tüketici haklarına faturanız ve cayma bildiriminizin fotokopisi ile gidiyor ve form dolduruyorsunuz. Daha sonra (ben 1 buçuk ay bekledim) tüketici hakem heyetinin kararı size tebligat olarak geliyor. Karar olumlu ise yine firmanın 15 gün içerisinde itiraz etme hakkı var. veya bu sürede paranızı ödemesi gerekiyor. Eğer ki ödemezse Adliyeye gidip icra başlatmanız gerekiyor.

İcra başlatmada 30 tl icra harcı 10 tl posta pulu vs belgeleri tamamlayıp götürüp veriyorsunuz. ve masraflarla birlikte paranız size tüketici hakem heyeti tarafından ödeniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 25 Nisan 2016; 2:40:57 >

• Şikayetvar.com'a yazmıştım dün aradılar ve para iadesi yapacaklarını söylediler, siparişi de güncellemişler iade edildi diye. Adamlara THH dedik vermediler, internette adları çıkınca hemen tutuştular. Yardım eden herkese teşekkürler.
    Ne demek hocam. Hayırlı olsun
    Tekrar geçmiş olsun sizede
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.