Şimdi Ara

Sporjinal iade

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.208
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sporjinal'den aldığım ayakkabıda açılma meydana geldi. Ayakkabıyı yolladım, kabul edilmiş ancak numara olmadığından değişim yapmıyorlar para iadesi de vermiyorlar. Hediye çeki veriyorlar sadece. Ben ayakkabıyı alırken kampanya vardı. Kampanya döneminde 200TL olan ayakkabının 44 numarası var bir tek o da şu an 260TL. Kampanya bittiği için hepsininin fiyatı artmış. Bu durumda kampanyalı 200Tl olan ayakkabılar 50-70 Tl arası artmış. Ben zararda olmuş oluyorum ne yapmam lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Azstek kullanıcısına yanıt
    Ayıplı ürün statüsünde olduğu için hediye çeki ile geçiştiremezler. 6502 sayılı kanun madde 11'i göstererek para iadesi talep edin, aksi halde bu işi tüketici hakem heyeti çözer.
    quote:

Tüketicinin seçimlik hakları
    MADDE 11

(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış
    bedelinden indirim isteme,
    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz
    onarılmasını isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik
    haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

• Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    yazayım dedim site göçmüş
    edit:
    quote:

6502 SAYILI KANUN
    MADDE 11

(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış
    bedelinden indirim isteme,
    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz
    onarılmasını isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik
    haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

İlgili maddede görüldüğü üzere para iadesi vermemeniz durumunda tüketici hakem heyetine başvuracağım. Para iadesi talep ediyorum.

şöyle bir mesaj yazdım bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azstek -- 19 Nisan 2016; 16:17:09 >

• üretici firma iade kararı vermemiş.
    quote:

Merhaba Barışcan Bey,
    Bu karar üretici firma tarafından verilmektedir.
    Dilerseniz hakem heyetine başvurabilirsiniz.
    İyi Günler

böyle yazdılar
  • geçmiş olsun arkadaşım. kendini uyanık sanan, herşey malı satana kadar mantığıyla çalışan firmalara uyuz oluyorum ya. hediye çeki yalanına kanmayın, para içerde kalsın diye uydurdukları en klasik yalandır. hakem heyetine gidin paranızı alın.
  • Nasıl işliyor bu işler? Daha önce hiç böyle bir şey olmadı
  • Bende daha önce bu firmadan ayakkabı almıştım ama artık bir kez daha düşüneceğim bu cevaptan sonra...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Teknosa İADE ÇEKİ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ben de hiç hakem heyetine gitmedim ama bildiğim kadarıyla tüketici hakem heyetine gidip şikayet formu dolduruyorsun, onlar yönlendiriyor. fişini faturanı götür, mümkünse sana gönderdikleri mail'ların çıktısını al götür.
  • bu kadar kendinden emin bir şekilde kural hatası yapıp suç işleyen sorunlu insanlara bak ya insanın gitmeyeceği varsa da gider. en fazla 3 ay paranız içerde kalır başka hiç bir şey olmaz. onlara en az 200tl civarında bir masraf çıkartırsın hemde paranı alırsın ve onlara müthiş bir ders vermiş olursun. gitmekten çekinmeyin il merkezindeki en yakın kaymakamlıklarda bulunan tüketici heyetine başvurun 10 dakikanızı ayırın. ve bırakın diklenmeyi görsünler. onlar tedarikçi firmadan parayı nakit değil de ürün karşılığı aldığı için senin yüzünden ben neden nakit cebimden çıksın bize mal ile telafi sağladılar sende buradan bir mal al işte nin kısacası bu durum. aynısını korayspor bize yapmıştı kesinlikle tüketiciye başvuracağım diyince tamam hesap numarası verin demişlerdi. 200 lira devlete ödeme korkuları yok demek ki.
  • smclk89 kullanıcısına yanıt
    http://tuketicisikayeti.tuketici.gov.tr/WebForms/ComplaintEntry.aspx şöyle bir site buldum burası ne ola ki? sanırım aynı görevi görüyor hakem heyetiyle?
  • Bu da konuşmalar
     Sporjinal iade

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azstek -- 19 Nisan 2016; 22:28:46 >
    Bunu biraz araştırmıştım. Anladığım kadarıyla form oluşturuluyor ve onu alıp hakem heyetine gidiyorsun. Elektronik imzanız varsa hakem heyetine gerek kalmıyor.
    bunların çıktısını al hocam, şikayet formuna eklersin
  • Benzer durum başıma geldi. Nike mağazasından ayakkabı almıştık. Ayakkabının tabanı patlamıştı. Gönderdik değişim kararı geldi. Aynı ayakkabıdan yok. Olan ise 2 kat pahalı. Parayı iade edin diyorum yok diyorlar. Bende THH ne. 3 ay sonra paramı güle oynaya aldım. Adama alacağımı söylemiştim. Alabiliyorsan al demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

http://tuketicisikayeti.tuketici.gov.tr/WebForms/ComplaintEntry.aspx şöyle bir site buldum burası ne ola ki? sanırım aynı görevi görüyor hakem heyetiyle?

Buradan şikayetini yaz. Çıktısını al Şikayetin ilk sayfasının altını imzala. Diğer belgeleri yazışmaları falan ekle. Hepsinin fotokopisini çektir. Şikayet formunda yazan thh ne ver şikayeti tamamdır.

• alabiliyorsan al dedi ha, delirir insan ya. benim vücut geliştirmeyle uğraşan bir arkadaşım var, gözümün önünde televizyon iade etti parasını karta iade aldı. mağazadaki elemanlar müşterinin tipine bakıyor, sorun çıkaracak biriyse fazla diretmiyorlar iade konusunda
  • Slitheen kullanıcısına yanıt
    şikayeti hangi şekilde yazayım şöyle uygun mudur:

Tüketici Talebi : BEDEL İADESİNİ İÇEREN SÖZLEŞMEDEN DÖNME
    Konusu : Canerkek Spor Şirketine bağlı olan, sporjinal.com adlı siteden almış olduğum Adidas marka
    ayakkabıda deformasyon meydana gelmiştir. Satıcıya ürünü incelenmesi için yolladığımda
    üretici tarafından kusur kabul edilmiştir. Ancak sporjinal adlı site ellerinde aynı numaradan
    bulunmadığı gerekçesiyle değişim yapmamıştır. Ve tarafıma para iadesi istediğimde ise
    reddetmişlerdir. Sadece hediye çeki kullanabileceğimi söylemişlerdir. Yasal hakkım olmasına
    rağmen ayakkabı bedeli olan 199TL'yi tarafıma ödememişlerdir. Ayakkabı bedeli olan
    199TL'nin tarafıma ödenmesini Canerkek Spor Şirketi'nden talep ediyorum.

yoksa dilekçe tarzı mı yazayım:

T.C.
    …………… KAYMAKAMLIĞI
    (Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na)

Şikâyet Eden :
    Adresi :
    Tel & E- Posta :
    Şikâyet Edilen :
    Adresi :
    Şikâyetin Konusu :Ayıplı Mal (6502/8. Madde)
    Açıklamalar :
    1-) ………………….. mağazasından … /… /2016 tarihinde 1 (Bir) adet ayakkabı satın aldım. Bedeli olan ........ TL'yi peşin olarak nakden/kredi kartı ile ödedim. (DELİL: Fatura/Satış Fişi)
    2-)Ancak satın aldığım ayakkabıyı çok itinalı kullanmama rağmen deformasyonlar ortaya çıkmıştır. Mağduriyetimin giderilmesi amacıyla ayakkabıyı satıcıya ...../..../2016 tarihinde teslim ettim. (DELİL: Teslim Fişi)
    3-)Ayakkabıyı satıcıya teslim tarihi itibariyle 30 gün geçmiştir. Satıcıya ..../..../2016 tarihinde e-posta/faks/iadeli taahhütlü mektup yöntemiyle bildirimde bulunarak ayıplı maldan doğan kanuni seçimlik hakkım olan bedeli iadesi talebinde bulundum.
    4-)Satıcı ihtari bildirime rağmen mağduriyetimi gidermemiştir. (DELİL: Bildirim Örneği)
    5-)İşbu sebeple mağduriyetimin giderilmesi için Hakem heyetinize başvuru zarureti hâsıl olmuştur.
    Hukuki Sebepler :6502 Sayılı TKH Kanun ile diğer ilgili tüm mevzuat.
    Sübut Delilleri :Ayakkabı satış belgesi, ayakkabı teslim fişi, ihtarname, posta gönderi ekleri, sair deliller.
    İstem Sonucu :İzah olunan sebeplerle; ürünün fatura bedelinin tarafıma iadesine karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. / /2016
    Şikâyet Eden
    (Adı, Soyadı ve İmza)

• Ayakkabının 44 numarasını isteyip onu iade etsem nasıl olur?
    Bence öyle yapma hocam,thh ye başvuru yap inanıyorum paranı bu şekilde alırsın,uğraşsın dursun karaktersizler
    yapma, haklıyken haksız duruma düşebilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.