Şimdi Ara

SPOTIFY bedava sürüm ile premium sürüm farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
22.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SPOTIFY bedava sürüm ile premium sürüm arasında dinlenen müzik ses (yayın) kalitesi açısından bir fark var mı?
    özellikle her iki sürümde aynı müziği dinleyip farkı görmüş veya görmemiş arkadaşların tecrübelerini öğrenmek istiyorum...

başka ne gibi faydalı farklar var? bunları bu konu başlığı altında tartışabiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 4 Kasım 2014; 13:56:26 >

• cevabını yabancı bir forumdan buldum.....
    ilgilenenler için faydalı olabilir diye burayada yazayım....

spotify müziği size dinlemeniz için aktarırken ogg vorbis biçimini kullanıyor....

----------------------------------------------------
    Ogg Vorbis
    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilmiş bir ses verisi sıkıştırma yöntemidir. Windows, GNU/Linux ve UNIX uyumlu pek çok sistemde müzik verisini sıkıştırarak depolamak ve çalmak için gerekli yapıyı sunar. Ogg Vorbis biçimine göre depolanmış ses dosyaları genellikle .ogg uzantısına sahiptir. Bu teknolojinin ruhsatına göre ticari ya da ticari olmayan her türlü kullanım serbest ve ücretsizdir.

Ogg Vorbis ses depolama yönteminin sıkıştırma verimi MP3 yöntemine kıyasla daha iyidir. Başka bir deyişle aynı kalitede bir ses sunmak için kullanılacak .ogg dosyası muadili olan MP3 dosyasından daha küçüktür ya da aynı boydaki iki ses dosyasından .ogg uzantılı ve Ogg Vorbis biçiminde olanı MP3 biçiminde olana kıyasla daha çok yani daha kaliteli ses barındırır. Buna bağlı olarak Ogg Vorbis MP3'e kıyasla daha güncel ve güçlü bir sisteme ihtiyaç duymaktadır.
    ------------------------------------------------------

bu biçimin üç kalite derecesi var

--- q3 (~96 kbps)
    mobil "düşük bant genişliği" ayarı

--- q5 (~160 kbps)
    masaüstü standart aktarma kalitesi
    mobil "yüksek kalite" ayarı

--- q9 (~320 kbps)
    premium'da kullanılabilen masaüstü "yüksek kalite" derecesi
    mobil "en yüksek kalite" ayarı

mobil uygulamalarda aktarma ve eşitleme için farklı kalite derecesi seçilebiliyor....

spotify bedava (free) kullandığınızda;
    --- mobil uygulama yani ios (iphone) veya android ile cep telefonlarında seçimli olarak 96 kbps veya 160 kbps mobil bant genişliği kullanılıyor....
    --- laptop veya desktop PC de ise standart aktarma kalitesi 160 kbps kullanılıyor...

spotify premium a geçtiğinizde ise;
    --- mobil ortamda (yani ios veya android kullanan cep telefonlarında) 96 kbps den 320 kbps'e kadar olan kaliteyi 3 farklı şekilde seçebiliyorsunuz...
    mesela cep telefonu internet kotanız sınırlı ise veya daha fazla internet kullanımı olsun istemiyorsanız 96 kbps seçebiliyorsunuz... eğer wifi (kablosuz ağ) ile internete bağlanmış iseniz daha yüksek hızları 160 kbps veya 320 kbps gibi seçebiliyorsunuz....
    --- masaüstü uygulamasında yüksek kalite 320 kbps ayarında müzik dinleyebiliyorsunuz...

YANİ, SPOTİY FREE İLE PREMIUM ARASINDA MÜZİK KALİTESİ ANLAMINDA ÇOK CİDDİ KALİTE FARKI (160KBPS YERİNE 320KBPS) OLUYOR...
    Yapay Zekanın Yanıtı

Spotify Free ve Premium Sürümleri Arasındaki Farklar

Spotify, hem ücretsiz hem de ücretli premium üyelik sunan bir müzik akış hizmetidir. İki sürüm arasında belirgin farklar bulunur ve hangisinin senin için daha uygun olduğuna karar vermek önemlidir.

Spotify Free nedir?

Spotify Free, kullanıcıların reklamlı müzik akışına ücretsiz erişim sağlayan sürümüdür. Bu sürümde şunları yapabilirsin:

• Reklamlarla kesintiye uğrayan müzik dinle
    • Şarkıları karışık çalma modunda dinle
    • Podcast'leri dinle
    • Kullanıcı tarafından oluşturulan çalma listelerine eriş

Spotify Premium özellikleri nelerdir?

Spotify Premium, reklamsız müzik akışı ve ek özellikler sunan ücretli bir sürümüdür. Premium sürümde şunları elde edebilirsin:

• Reklamsız müzik dinle
    • Şarkıları talep üzerine çal
    • Yüksek kaliteli (320 kbps) ses akışı
    • Spotify Connect ile diğer cihazlarla kontrol et
    • Çevrimdışı dinleme

Spotify Premium farkı nedir?

Spotify Premium ve Free sürümleri arasındaki temel farklar şunlardır:

• Reklam Yok: Premium sürümde müzik dinlerken reklamla karşılaşmazsın.
    • Talep Üzerine Oynatma: Premium ile istediğin şarkıyı istediğin zaman çalabilirsin.
    • Yüksek Ses Kalitesi: Premium sürüm, daha yüksek bit hızında ve daha iyi ses kalitesinde müzik sunar.
    • Spotify Connect: Premium ile Spotify'ı diğer cihazlarla kontrol edebilirsin, örneğin Bluetooth hoparlörler veya akıllı TV'ler.
    • Çevrimdışı Dinleme: Premium ile şarkıları çevrimdışı indirebilir ve internet bağlantısı olmadan dinleyebilirsin.

Yukarıdaki farkları göz önünde bulundurarak, Spotify Free veya Premium sürümünün senin için daha uygun olduğuna karar verebilirsin. Premium sürüm reklamsız müzik akışı, talep üzerine oynatma ve yüksek ses kalitesi gibi ek özellikler sunarken, Free sürümü ücretsiz olarak müzik akışı yapmana olanak tanır ancak reklamlarla kesintiye uğrar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Premium kullanmadım(daha doğrusu 2 gün deneme vermişti fakat pek kurcalamadım) ancak bildiklerim/duyduklarım:

- Ses kalitesi farkı var. Zaten Spotify tercihlerinde "yüksek kaliteli aktarma" seçeneği var ve premium olmadan kullanılamıyor.
    - Premium'da görsel ve sesli reklam yoktur.
    - Premium'da şarkıları çevrimdışı dinleyecek şekilde ayarlayabilir; internet olmadığı zaman bu şarkılarınızı her platformdan dinleyebilirsiniz.

Bana sorarsanız çok gerekli değil premium. Ses kalitesine aşırı takan biri değilim, reklamlar da sürekli değil zaten. Bunların harici bir kısıtlama da göremedim. Ancak bunları önemseyenler vardır elbette.

Spotify'ın tanıtımı ise şu şekilde:

Free
    Müzikten beklediğin her şey.
    Tamamen ücretsiz
    Cep telefonu, tablet ve bilgisayarda müzik dinle
    Milyonlarca şarkı - çal'a bas yeter
    Reklamlarla destekleniyor

Premium
    Müziğin her yerde.
    Ayda 9.99 TRY.
    İstediğin yerde istediğin şarkıyı dinle
    Yüksek kaliteli müzikleri indir ve çevrimdışı dinle
    Reklam kesintisi yok, bağlılık yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 4 Kasım 2014; 23:32:13 >

• bkaakco kullanıcısına yanıt
    açıklamalar bana net gelmemişti...
    yüksek kaliteli müzik dinleme değilde yüksek kaliteli müzik indirmeden bahsediliyor...
    acaba dinlenen müziğin kalitesi fark ediyormu diye merak ettim???
  • cevabını yabancı bir forumdan buldum.....
    ilgilenenler için faydalı olabilir diye burayada yazayım....

spotify müziği size dinlemeniz için aktarırken ogg vorbis biçimini kullanıyor....

----------------------------------------------------
    Ogg Vorbis
    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilmiş bir ses verisi sıkıştırma yöntemidir. Windows, GNU/Linux ve UNIX uyumlu pek çok sistemde müzik verisini sıkıştırarak depolamak ve çalmak için gerekli yapıyı sunar. Ogg Vorbis biçimine göre depolanmış ses dosyaları genellikle .ogg uzantısına sahiptir. Bu teknolojinin ruhsatına göre ticari ya da ticari olmayan her türlü kullanım serbest ve ücretsizdir.

Ogg Vorbis ses depolama yönteminin sıkıştırma verimi MP3 yöntemine kıyasla daha iyidir. Başka bir deyişle aynı kalitede bir ses sunmak için kullanılacak .ogg dosyası muadili olan MP3 dosyasından daha küçüktür ya da aynı boydaki iki ses dosyasından .ogg uzantılı ve Ogg Vorbis biçiminde olanı MP3 biçiminde olana kıyasla daha çok yani daha kaliteli ses barındırır. Buna bağlı olarak Ogg Vorbis MP3'e kıyasla daha güncel ve güçlü bir sisteme ihtiyaç duymaktadır.
    ------------------------------------------------------

bu biçimin üç kalite derecesi var

--- q3 (~96 kbps)
    mobil "düşük bant genişliği" ayarı

--- q5 (~160 kbps)
    masaüstü standart aktarma kalitesi
    mobil "yüksek kalite" ayarı

--- q9 (~320 kbps)
    premium'da kullanılabilen masaüstü "yüksek kalite" derecesi
    mobil "en yüksek kalite" ayarı

mobil uygulamalarda aktarma ve eşitleme için farklı kalite derecesi seçilebiliyor....

spotify bedava (free) kullandığınızda;
    --- mobil uygulama yani ios (iphone) veya android ile cep telefonlarında seçimli olarak 96 kbps veya 160 kbps mobil bant genişliği kullanılıyor....
    --- laptop veya desktop PC de ise standart aktarma kalitesi 160 kbps kullanılıyor...

spotify premium a geçtiğinizde ise;
    --- mobil ortamda (yani ios veya android kullanan cep telefonlarında) 96 kbps den 320 kbps'e kadar olan kaliteyi 3 farklı şekilde seçebiliyorsunuz...
    mesela cep telefonu internet kotanız sınırlı ise veya daha fazla internet kullanımı olsun istemiyorsanız 96 kbps seçebiliyorsunuz... eğer wifi (kablosuz ağ) ile internete bağlanmış iseniz daha yüksek hızları 160 kbps veya 320 kbps gibi seçebiliyorsunuz....
    --- masaüstü uygulamasında yüksek kalite 320 kbps ayarında müzik dinleyebiliyorsunuz...

YANİ, SPOTİY FREE İLE PREMIUM ARASINDA MÜZİK KALİTESİ ANLAMINDA ÇOK CİDDİ KALİTE FARKI (160KBPS YERİNE 320KBPS) OLUYOR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 7 Kasım 2014; 18:03:48 >

• Spotify son 1-2 gündür reklamları abarttı. Artık üst üste en az 2 reklam çıkıyor, bazen 3 oluyor. Taylor Swift ve beraberinde birkaç sanatçının çeşitli gerekçeler ile Spotify'dan ayrılma kararı aldığı söyleniyor. Muhtemelen milleti premium'a geçirip geliri artırdıktan sonra sanatçılara daha fazla para ödeyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 9 Kasım 2014; 0:39:00 >
  • Konu biraz hort olacak ama çok net bilgileri bu konu hakkında gördüğüm için burdan sormak istedim.

Premiuma geçtikten sonra ses kalitesi bariz şekilde arttığını hissedebildiniz mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fox90

Konu biraz hort olacak ama çok net bilgileri bu konu hakkında gördüğüm için burdan sormak istedim.

Premiuma geçtikten sonra ses kalitesi bariz şekilde arttığını hissedebildiniz mi ?

ses kalitesinin artışını kullandığın cihaz ve müzik sistemine göre fark edebiliyorsun veya edemiyebiliyorsun....
    mesela iyi bir müzik setinde (İYİ KOLON+İYİ AMFİ) bariz fark var iken
    akıllı telefonun hoparlörü ile ile bir fark anlamıyorsun....
  • Fox90 kullanıcısına yanıt
    Telefonuna ayni sarkinin hem 160 hem de 320 kbps lik versiyonunu at. Tak kulakligi fark olup olmadigina kendin karar ver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giriş seviyesi stereo hi-fi ile dinliyorum premium edindim ses kalitesinde farkedilir bir artış oldu teşekkür ederim

Giriş sistemi de olsa hi-fi var ise FLAC parçalara yönelmeni tavsiye ederim. Bulması biraz zordur ama bi dinlersen 320'likler çöp gibi gelir.

• Orjinal flac bulmak zor ve zaman isteyen bir durum. Bayağı bir süre sonra elinde kayda değer arşiv oluyor ancak ozaman flac dinlenilebilir.

Flac diye indiriyorum convert edilmiş parçalar çıkıyor vs.
    Birde orjinal aldığımız cd ler spotify dan daha mı iyi ses kalitesine sahip ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox90 -- 22 Nisan 2015; 0:40:44 >
    Orijinal cd ile flac aynı kalite diyebiliriz kabaca. Çünkü ikiside kayıpsızdır. O yüzden orijinal cd spotify'dan daha kaliteli evet

• Teşekkürler.

Orjinal cd arşivi yapmak daha mantıklı benim için.

• quote:

Teşekkürler.

Cd standartı 1980 yıllarında oluşturulmuştur. Eski ve güncelliği artık kaybetmiştir. 16 bit ve 44100 hzdir. Artık hifi sistemlerde 24bit 96000 hz müzik dinlenmektedir.
    Cd standartı kayıpsız demek işi bilmemektir . Ses dosyalarını cd ye yazdırıkende kayıp yaşanıyor . Örneğin eskiden dvd diskler vardı en iyisi bu deniliyordu sonra bluray çıktı aynı filmleri çok daha iyi izlemeye başladık. 2001 yılında çekilen filmlerin aslında 1080p ve üstü çekildiğini öğrendik.

Stüdyolar çok daha kaliteli bir biçimde dekayıt yapıyorlar. Ama sektör standartları bunu engelleyebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulbirbaska

quote:

Teşekkürler.

Cd standartı 1980 yıllarında oluşturulmuştur. Eski ve güncelliği artık kaybetmiştir. 16 bit ve 44100 hzdir. Artık hifi sistemlerde 24bit 96000 hz müzik dinlenmektedir.
    Cd standartı kayıpsız demek işi bilmemektir . Ses dosyalarını cd ye yazdırıkende kayıp yaşanıyor . Örneğin eskiden dvd diskler vardı en iyisi bu deniliyordu sonra bluray çıktı aynı filmleri çok daha iyi izlemeye başladık. 2001 yılında çekilen filmlerin aslında 1080p ve üstü çekildiğini öğrendik.

Stüdyolar çok daha kaliteli bir biçimde dekayıt yapıyorlar. Ama sektör standartları bunu engelleyebiliyor.

"Cd standartı kayıpsız demek işi bilmemektir . " diyerek rahatladın mı?

zaten olayın doğrusunu anlatıyorsun. ne gerek var ilave olarak adamı bilginle dövmeye veya laf geçirmeye....

belli ki bilgilisin ama o kadar.... ötesi yok... daha önemli konularda gelişmen lazım... mesela insanlık gibi....

• ARkadaşım ben laf filan geçirmedim neden bu kadar asabileştin anlamadım. Açık açık söyledim şuan stüdyolar 24bit 96hz kayıt yapıyorlar ama müşterilerin oynatıcıları cd standartı desteklediği için , müziği sıkıştırıp 16bit 44100 hz olarak kaydediyorlar. Daha sonrada super cd standartı çıktı. Dvd disk üzerine daha yoğun kayıt imkanı elde edildi.

Haa tabi mp3 e göre cd çok daha iyidir. Orası ayrı mesele , işi bilmemek konusuna bu kadar takılma. Ben genel olarak söyledim , forumlarda cd standartı için çoğu kişi kayıpsız yada kusursuz kayıt filan dyorlar. Ona hitaben söyledim. Yoksa kimseyi bilgimle dövmeye çalışmıyorum.

İnsanlık konusunda ise , basit bir cümleden karşındaki kişinin insanlık seviyesinin belirlenemeyeceğini bilmelisin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu hortlatiyorum spotify de 24bit ses varmı

• Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olmak istemedim ama önemli bazı farkları yazmak istedim.

Yaklaşık 5 ay premium kullandım. Sonra free deneyim farkı göreyim dedim 1 aydırda free takılıyorum

FREE versiyonda ortalama her saat 3-4 reklam çıkıyor. Ama sinir bozucu rahatsız edici değil. Hatta spotify müzik listeleri hakkında bilgi veriyor. Mesela geçen cuma akşamı "haftanın yorgunluğunu blabla müzik listesiyle atın. tıklayın dinyeyin" tarzı reklam dönüyordu.

FREE versiyonda ses kalitesindeki düşmeyi çok anlayamadım. Bu benim sadece telefon hoparlöründen dinlememden kaynaklanıyor olabilir.

en canımı sıkan durum ise çalma listelerimde parça seçip dinleyemiyorum. Sadece "Karışık Çal" diyerek rasgele çalm yaptırabiliyorum. Çalarken parça değiştirebiliyorum. Premium da çalma listemdeki istediğim şarkıyı direk açabiliyordum.

ve free versiyonda biraz kasma hissettim. bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki daha çok takılıyor gibi.

Premium da offline dinleme özelliği var, free de yok.

aklıma gelenler bunlar

• süre sınırına kimse değinmemiş. free sürümde aylık 60 saat dinleme süre sınırı var.
  • 3 aylık Premium sadece 10 TL.

https://www.spotify.com/tr/

Bence gayet güzel bir kampanya. İmkanı olan kaçırmasın derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.