|
Bildirim
Ben demiştim.
Sebebi Apple ve deezer in agresif atılımları. Spotify artık müzik dinleme uygulamasından ziyade ücretli bir sosyal medya uygulaması olduğunu ilk elden açıkladı. Twitter ve metanın evrilmek istediği piyasa da bu. Kendine değer veren kullanıcı deezer, tidal, Apple music hangisine istiyorsa şans verir. Spotify bu mecranın oyuncusu değil artık. |
Yakın zamanda (dezer Spotify apple müzik vs) tüm müzik platformlarını kulağımın bildiği alışkın olduğu 5-10 tane müzik ile Jabra 4-7 ile denediğimde (iPhone) bariz şekilde apple müzik daha iyiydi
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 15 Mart 2023; 11:2:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Katılıyorum, mesela Apple cihazlarda zaten yüksek kaliteli bluetooth aktarım yok sanırım anca harici DAC vs. alıp kablolu kulaklık bağlamak lazım. Artık standart bluetooth gibi birşey ama, 3.5mm girişli telefon görmedim bayadır. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsa52 -- 16 Mart 2023; 0:59:14 > |
Telefonun indirdiği veriyi aynı oranda aktarabiliyormu ldac? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 16 Mart 2023; 16:13:03 > |
evet iphone larda bluetooth özelliklerinde aptx hd yok. onuda yenilik yaptık diye birkaç sene sonra sunarlar :) |
Çok güzel yazmışsınız. "kaldı ki bunun daha mobil (hatta eski 3.5 mm bağlantıya sahip üst seviye telefonlarda direk 24-bit ya da 32-bit DAC üniteleri cihaza dahildir) ve desktop DAC üniteleri ile Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm veya Sennheiser hd 6xx 300 Ohm gibi fiyat/performans HiFi kulaklıklar ile çığır açacak raddede fark yaratan bir klasik kablolu bağlantı tarafı da var." Sadece şu kısımda -bütçe odaklı- şu öneriyi ekleyebilirim. Kullanıcısı olduğum AKG K92 (ya da K72 / K52 isimli alt modelleri) veya onun ayarında en fazla 32 ohm direnci aşmayan herhangi bir model referans / studio kategorisinde bir kulak çevreleyen kapalı tip kulak üstü kulaklık yeterli olacaktır. Önerdiğiniz modeller yurt dışında ortalama fiyatta olsalar bile ülkemiz şartlarında hem her bütçeye hitap etmeyebilir, hem de yüksek dirençli olduklarıu için amfi veya amfi/dac olmadan tam kapasitesini veremeyeceklerdir. AKG K92/72/52 serisi 32 ohm bir kulaklığı (veya farklı marka muadilini) cep telefonu veya ortalama bir pc ile amfisiz kullanabilirsiniz, amfi illa ki fark edecektir ama o bütçeye göre olmasa da olur düzeyde bir fark var amfi ile kullanımda bu tür kulaklıklarda. |
Deezer ücretsiz sürüm için sanırım bu yorumu yaptınız, eğer Hi-Fi kayıpsız seçeneğini seçip açtıysanız durum fena. 2 yıl önce spotify aboneliğimi iptal edip apple music kullandım. Kalite bir tık daha iyi dedikten sonra Deezer Hi Fi plana geçtim, sonrasında spotify, apple music neden bu kalitede kayıtları vermiyor diye üzüldüm. Deezer kütüphanesi her ne kadar yabancı bir sanatçı için geniş olsada Türk sanatçılar açısından diğer 2 platform ile rekabet edemiyor. Fakat ses kalitesi bambaşka seviyede. |