Şimdi Ara

Spotterlık İçin Fotoğraf Makinesi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, uzun süredir Canon Powershot SX260 HS makinamla amatör spotterlık (hava fotoğrafçılığı) yapıyorum. Artık daha iyi bir makineye geçmek istiyorum. Lenslerle uğraşmak istemediğim için kompakt bir makine düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla Canon Powershot SX540 HS iyi duruyor, zoom kapasitesi yüksek (x50), Full HD video çekebiliyor ve 20 MP. Sizce bunu almalı mıyım, bu tarz başka kameralar da önerirseniz sevinirim. İkinci eli 1000 TL civarı makineleri düşünüyorum. Teşekkürler.

• Forumda okuduğuma göre Nikon 3300D daha iyi bir kalite sunuyor fakat o kamerayı da sadece 18-55mm lensle kullanabileceğim. Zoom kapasitesi düşük fakat fotoğraf kalitesinin yüksek olması beni arada bıraktı, spotterlık için sizce Canon SX540 mı yoksa Nikon 3300D mi tercih edilmeli?
  • Sx 540 elinizdekinden geride bir makinadır. Kesinlikle D3300 ama buna ileride böyle tak-gez denen 18-200, 18-300mm falan bi lens avlamaya bakın. O zaman hem sensörü, hem megapixeli çok daha iyi, hem de optik zum olarak da elinizdekine yakın olur.

Elinizdekine benzer kompakt kullandım ben de zamanında fotoğraf kalitesi nasıl diyim fersah fersah üstüne çıkacak Nikon D3300 alırsanız. Ben 2 kere zumu yüksek lens aldım 80-300mm. , niye 2 kere aldım ? ilk aldım 4-5 ay durdu bende toplamda 7-8 kere lensi takıp kullandığımı görünce "E buna verdiğim paraya yazık hiç kullanmıyorum nerde ise" deyip sattım. Gereksizdi, hiiç de aramadım, derken 2 yıl sonra yeni gövde alınca dedim bu lensi yine alayım belki bu sefer işime yarar. Aldım yine yok, kullanım alanı çok az, 3 ay sonra geri sattım.

Fakat, makro lens alın mesela her an her yerde fotoğraf çekecek bir şeyler bulunur makro lens ile. Öyle ot, çiçek böcek değil. Günlük ev ortamında herhangi birşeyin detayı, zaten bir tek makro da çekmediğinden portre de çekilir makro lens ile. Herhangi bir normal lens gibi de kullanılır + makro da çekilir. 4 senedir elimde 1 tane kit lens 1 tane makro lens ile çok memnunum. Başka bir şey alıp-taşıma ihtiyacı da duymuyorum.

Tabi size de aynı ilaç iyi gelir mi bilemem. Herkesin yaşam alanı değişik. Ben afrikanın bataklıklarında su içmeye gelen ceylanların 10 cm. kadar dibine sokulup onları avlayan bir timsah iken siz belki kilometrelerce yukarıdan uçarken aşağıdaki tavşanı avlayacak olan bir kartalsınızdır . Bu nedenle yaşam alanına göre değişiyor ihtiyaçlar da.

D3300 baya fark ettirir ama...

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bir şey daha sormak istiyorum. Kamera forumlarında Nikon d3300'ün Canon'daki rakibinin EOS 100d olduğunu okudum. Peki bu ikisinden hangisi tercih edilmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Etli Prens -- 1 Temmuz 2019; 14:43:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neredesiniz? havalimanına göre lens tercihi bile değişebilir, belirtmeniz önemli. mesela Atatürk havalimanında çekimler için (flyinn) ortalama (35mm eşdeğerinde) 70-400 mm gerekiyor, arkadaşımda 75-300 vardı, en açık halinde bile büyük uçaklar kadraja sığmıyordu.

jiddinin yazdığı gibi büyük sensörlü makine + uygun fiyatlı tele objektif almanızı tavsiye ederim. (ben öyle yaptım, olympus e-m10 + 40-150 aldım, pek uygun fiyatlı olmadı ama )

Aslında stabilize olmayan bir tele lens almak mantıklı değil ama bu bütçenize uygun 600D setleri satanlar oluyor. 600d+75-300 kovayalabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 1 Temmuz 2019; 19:58:53 >
  • Konya'dayım, 3. Ana Jet Üssü burada. Çoğunlukla askeri hava araçlarının fotoğraflarını çekiyorum.
  • Beyaz Etli Prens kullanıcısına yanıt
    şuanki makineniz 25-500mm, ama büyük bir gövde üzerinde bu kadar geniş zoom aralığına sahip makine almanız zor, 600d üzerinde 300mm 480mm e eşdeğer olur mesela. makineye lensi takarsınız daha çıkarmazsınız olur size kompakt
  • Peki zoom aralığını ikinci değerin ilk değere oranı mı veriyor? Örneğin 18-300mm lens yaklaşık x16 zoom mu sağlıyor?
  • Beyaz Etli Prens kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Mesela 18-55 -> 55/18 3x yapar. 300/75 4x yapar. Zoom miktarları çok yakın ama 75-300 ile daha uzaktaki şeyleri çekersiniz. Bütün lensleri kapsamasa da zoom miktarı arttıkça lensin optik kalitesi düşer. Ama genelleme olarak düşünün.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son olarak, Nikon D3300 ve Canon EOS 600D'den hangisini seçmeliyim? Bunlara uygun hem zoomu hem de optik kalitesi iyi olan uygun fiyatlı bir lens önerisi de yaparsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyaz Etli Prens

Konya'dayım, 3. Ana Jet Üssü burada. Çoğunlukla askeri hava araçlarının fotoğraflarını çekiyorum.
    Canon 100D epey eski, 200D bulsanız daha iyi olur... ama tabi bütçe o ise 100D'de epey etkili bir güncelleme olur elinizdekine oranla.
    ...
    Spotterlık İçin Fotoğraf Makinesi Önerisi

...
    Kaynak :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 1 Temmuz 2019; 21:39:37 >

• Canon EOS 550D + 55-250mm IS STM kullanıyorum, fotoğraflarla Instagram'dan @sezerthespotter yazarak ulaşabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.