1- kapılardaki derin çizikleri tahta kalemiyle boyadım :D uzaktan bakınca beyaz çizgi gözükmüyor en azından.. bu fix it çizik kalemi flan nasıl iş görür mü (çizik fotosu işlemden önce)
2- ön koruma demirinin boya kısımları sökülmüş gördüğünüz gibi, nasıl bir işlem yapmak lazım detaylı bilgi verebilir misiniz
3- araca işin ehli olmayana pasta cila yaptırmıştım yani ben işi ehli sanıyordum, gördüğünüz gibi plastik aksamın ...... bellemiş, nasıl düzeltirim..
şimdiden teşekkürler..
Plastik aksamlar için meguiars ultimate protectant öneririm.
boya atacağım yer ön koruma demırı.. o plastik deil alumınyum ya da benzerı bır metal..
Ben ilk resim için tavsiye ettim o ürünü zaten
Plastikler zımpara+astar+boya sürecinden geçmeli.Sadece bir yerde varsa çok önemseme derim.Ama aracın bütününe yayılmışsa gerekir.
Ultimate Protectant gibi ürünler,temiz ve bakirliğini kaybetmemiş yüzeyler için koruma anlamında önem taşır,sende olan olmuş maalesef;bir işe yaramaz.
Ön demir için de aynı şekilde,metal yüzeyler için astar ve gri-gümüş türevi spray boya,gerekirse vernik atılması gerekiyor;basit bir iş kendin de pekala yapabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: faho
Plastikler zımpara+astar+boya sürecinden geçmeli.Sadece bir yerde varsa çok önemseme derim.Ama aracın bütününe yayılmışsa gerekir.
Ultimate Protectant gibi ürünler,temiz ve bakirliğini kaybetmemiş yüzeyler için koruma anlamında önem taşır,sende olan olmuş maalesef;bir işe yaramaz.
Ön demir için de aynı şekilde,metal yüzeyler için astar ve gri-gümüş türevi spray boya,gerekirse vernik atılması gerekiyor;basit bir iş kendin de pekala yapabilirsin.
plastik aksam ve demir aksam için malzemelerin adlarını yazabilir misiniz çok ürün var hangisi ne için anlamıyorum karıştırmak istemiyorum.. koruma demirinin soyulan kısmı mat siyah olarak yenileceğim.. plastik aksamda stepway araclarda teker üstlerindeki kısımlar 4 tekerde de zalım arkadaş aynı haltı yapmış.. hani sizden ricam plastik aksam için şu numara zımpara şu marka model astar ( gercekten anlamıorum bazı yerlerde ılk kat boyaya astar dıolar) şu model marka boya şeklinde soylermısınız
mesela demir için polisan siyah mat sprey boya alacaktım vazgeçtim yanlış olur diye..