Şimdi Ara

kaputta ve tavandaki boya lekeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • komşumuz balkonunu astar boya ile boyarken arabamın bazı kesimlerinde nokta nokta boya lekeleri geldi.ne yapacağm?nasıl kurtulacağım bu lekelerden veya bu komşudan?

• Arabaya gelen boyanın cinsi önemli. Su bazlı ise sorun olmaz ama solvent bazlı ise (yani tinerle inceltilmişse) aracın boyasına da doğrudan zarar verir. Henüz bir şey yapmadıysan öncelikle normal şampuanla iyice yıkamayı dene. Sonuç alamazsan pasta cila uygulamak çözüm olabilir. Havalar da sıcak olduğu için boyanın fazla derine işlemeye zaman kalmadan kurumuş olmasını umit ediyorum. Zarar bu şekilde yüzeysel kalmışsa pastanın zımpara etkisi sayesinde kurtulmak mümkün olabilir. Ama iyice derine işlemişse boya tamiri yapmaktan başka çare yok.

Komşudan kurtulmak konusunda ise mesajının sonuna koyduğun smiley'den ilham alabilirsin

Edit: Bir saat ara ile aynı şeyi sormak için iki farklı konu açmak hiç hoş bir hareket değil. Mesajı yazdıktan sonra gördüm, daha önce görseydim muhtemelen pas geçerdim. Buradan da anlaşılıyor ki insanların gözüne sokmak amaçlı hareketler genelde tam ters tepki yaratır. Lütfen biraz daha dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.k.o. -- 8 Temmuz 2006; 21:35:22 >

• benim arabayada sakız yapıştı nasıl çıkartacagım hakkında bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: shamsheytani

benim arabayada sakız yapıştı nasıl çıkartacagım hakkında bilgisi olan varmı?

Bir buz torbası hazırlayıp yapışan sakızın üzerine uygulayarak iyice soğuyup katılaşmasını sağlarsan muhtemelen tek parça halinde ayırmak mümkün olacaktır. Bu taktik aslında giysiler için verilir ama arabada da işe yaramaması için bir sebep göremiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

quote:

benim arabayada sakız yapıştı nasıl çıkartacagım hakkında bilgisi olan varmı?

Bir buz torbası hazırlayıp yapışan sakızın üzerine uygulayarak iyice soğuyup katılaşmasını sağlarsan muhtemelen tek parça halinde ayırmak mümkün olacaktır. Bu taktik aslında giysiler için verilir ama arabada da işe yaramaması için bir sebep göremiyorum.

yarın deniycem ama tek parça değil bendeki yayılmış bi şekilde...yine de teşekkürler umarım işe yarar

• quote:

yarın deniycem ama tek parça değil bendeki yayılmış bi şekilde...yine de teşekkürler umarım işe yarar

Canım yayılmış bile olsa yine de su damlası (damla sakızı dedikleri böyle olmuyor herhalde ) gibi öbek öbek değildir heralde. Tabaka halinde ayrılacağını hala umuyorum. Sonucu ben de merak ettim, denedikten sonra bilgi verirsen sevinirim.
  • oflazca arkadaşım hemen ön yargılı olma.konuyu yanlış bölüme açmıştım uyarı gelince burayada açmak zorunda kaldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabada ki Reçine Lekesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

quote:

Canım yayılmış bile olsa yine de su damlası (damla sakızı dedikleri böyle olmuyor herhalde ) gibi öbek öbek değildir heralde. Tabaka halinde ayrılacağını hala umuyorum. Sonucu ben de merak ettim, denedikten sonra bilgi verirsen sevinirim.

yarın deniycem sana sonucu bildiririm

• quote:

Orjinalden alıntı: hunterxt41

oflazca arkadaşım hemen ön yargılı olma.konuyu yanlış bölüme açmıştım uyarı gelince burayada açmak zorunda kaldım.

Amacım seni kırmak falan değildi, kusura bakma. 3-5 mesaj ara ile aynı sayfada aynı konuyu görünce uyarma gereği hissettim. Modlardan biri görüp diğerini kilitlemezse oraya da cevaplar gelip ortalığın karışması tehlikesi var çünkü.
  • Boya ne olursa olsun gaz yağıyla çıkar. Bi bezin üzerine az bişey gaz yağı al boyanın olduğu bölgeye sür sonra hemen arkasından kuru bi bezle geç sonrada arabanı güzelce yıka bişey kalmaz. Arabanın boyasınada bişey olmaz.
    Gaz yağı arabanın boyasına zarar vermeden zift lekelerini bile çıkartır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezgintr -- 8 Temmuz 2006; 23:02:19 >
  • önce şunu söyleyeyim kesinlikle pasta cila yaptırma pasta cilanın içinde bulunan zımpara tozu boyaya zarar verir uygulamadan sonra araç pırıl pırıl olsada aslında boyanın ince bir katman gidiyor. benim tavsiyem şu her evde bulunan margarin kullanman arabanı güneşli bir yere çek 5 10 dakika bekle sonra boyanın olduğu yerlere küçük bir parça margarin koy ve erimesini bekle sonrada bir bezle sil bu yöntemi arabama yapışan ziftleri çıkarmak için kullanıyorum gayet başarılı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.