Öncelikle herkese selamlar.Burada yapılan projeleri,modifikasyonları görünce gerçekten çok mutlu oldum;Türkiye'dede bu derecede başarılı işlerin çıkması ve bu işlere ilginin artması ne kadar güzel.Buradaki projeleri yapan arkadaşlara gerçekten çok saygı duydum.
Burada laptoplarını boyayan arkadaşlardan cesaret alarak bende uzun süredir kullandığım Acer aspire 5101'imi boyamaya karar verdim çünkü cihazın sol elimi koyduğum kısmın boyası tamamen kalktı,karardı ve çok gözümü rahatsız etmeye başladı.Cihazı sorunsuzca parçalara ayırdım ve klavye kısmının kapağını çıkardım buralarda sorun yok fakat boya konusundaki bilgisizliğim(cahil cesareti yaptık biraz)yüzünden son derece kötü bir iş çıkardım.Koçtaştan aldığım Duplicolor marka boya ile yaptım boyama işlemini.Boyamaya başlamadan önce kapağı zımparalamadım,direkt üstündeki eski boyanın üstüne sıktım.Şimdi sorunlarımı sıralıyayım:
1.Üstünden 2 gün geçmiş olmasına rağmen kapağa parmağımı sürttüğüm zaman kapağın üstünde sürttüğüm yerde iz kalıyor parmağıma azda olsa boya geliyor. 2.Kapak 2 renkli sayılır.Yani klavyeye yakın tarafları ve touchpad siyah geri kalanlar metalik gri.Siyah kısımları elektrik bandıyla kapatmıştım ama tam kapatamamışım gri boya ince ince sıçramış ve kötü bir görüntü oluşmuş.Allahtan touchpadin elektronik kısmını sökmüştümde sadece tuşlar boya oldu.
Siyah kısımlara boya püskürtmeden halledemeyeceğimi anladığımdan birazda farklılık olsun istediğim için komple siyaha boyamaya karar verdim.Ekranın üstündeki kapağıda söküp siyaha boyayacağım.Ama ordada Acer logosu var işallah rezil etmem.Şimdi şurası aşikarki boyamadan önce veya boyadıktan sonra yapmam gereken bazı işlemleri yapmamışımki boya tutmadı.
Arkadaşlar lütfen bana bu işi incelikleriyle anlatın makine paramparça duruyo 5 gündür eldeki bulgurdanda oldukBu işi yaparsam sizler sayesinde yapıcam,çevremde bana yardım edebilecek kimseler yok tam aksine millet uzaydan gelmiş gözüyle bakıyo vidasını sökmeye cesaret edemeyecekleri laptopu paramparça ettim diye.İyi günler.
Merhaba.. Öncelikle anlatım diline hayran olduğumu belirtmeliyim. Böyle noktasına, virgülüne dikkat ederek ve kullanılacak kelimeleri özenle seçerek ve güzel bir uslûpla yazan pek fazla yok ne yazık ki.. Boya konusuna gelince, önce atılan boya sökülmeli tabiiki. Malzeme plastik olduğundan, belki zararlı olabilir diye selülozik tinerle çok dikkat ederek deneyebilirsin. Boyayı çıkardıktan sonra, çok ince zımpara ile (600 olabilir) hafiften bir yoklama geçip, bir kat ince astar atıp, bir saat kadar bekledikten sonra, en az iki kat boya atılmalı ve katlar arasında yine bir saat kadar beklenilmeli. Boya olarak, kesinlikle PRESTO marka boya öneririm. Boya iyice kuruduktan sonra, çok ince olmak kaydı ile spray vernik atılabilir. Tabii boya işlemi yapılırken, boyayı fazla püskürtüp malzemeyi kalınlaştırmamak gerekiyor.. Kolay gele..
Teşekkürler.Peki tinerle uğraşmadan direk zımparayla çıkarsam boyayı olurmu?Birde ekranın üstündeki kapağa daha hiçbir boya işlemi uygulamadım,üstünde orjinal boyası var.Onada zımpara çekmeliyim değilmi?
Boyayı zımpara ile sökmek sorun çıkartabilir. Çünkü ince zımpara ile çıkartılsa, zımparanın dişleri dolar hemen. Kalın zımpara kullanılsa, bu sefer de plastik çizilir. Boya atılmayan yere de çok hafif bir şekilde ince zımpara yapılsa iyi olur. Ama yuvarlak olarak değil, hep aynı yönde olmak kaydı ile ve fazla bastırmadan.
benimde boya ile ilgili sorum olacak ama boyamayı düşündüğüm notebook değil uydu alıcısı:) sonuçta metal bir dış kasaya sahip olduğu için buraya sormanın çok abes olmayacağını düşündüm.
şimdi boyamayı düşündüğüm uydu alıcı gri renkte, ön panel plastik, kasa kısmı ise metal. nasıl bir uygulama yapmalıyım? Boyamadan önce illaki zımpara atmak gerekir mi?
AMFİBİ üstad her şeyi açıklamış yazmış bende bir kaç ayrıntı ekliyeyim:
Genelde plastik boyarken :
- Marketlerde satılan Scotch brite bulaşık süngerinin arka kısmından faydalanabilirsiniz.Boyayacağınız zemini ilk önce bununla iyice geçin.Hafif bir zımpara etkisi yaratacaktır. - Boyayacağınız yüzeye el ile temasta bulunmayın.Mümkün ise boyamadan önce hafif alkollü bir pamuk ile silin ve iyice kurutun. - Daha sonra boyamadan evvel iyice çalkaladığınız sprey ile (Astar sprey) boyayacağınız yüzeyi yaklaşık 25 cm den astarlamaya başlamın.Dikkat edin kalın bir katman oluşmasın ve akma olmasın.Astarı çok fazla kullanmak iyi değildir. - Boya yapacağınız mekan astar için açık hava olabilir ama boya için kuru ve temiz&tozsuz bir yer seçin aksi halde hem etrafa çok boya tozu yapışır hem de boyanın üstüne bir çok istenmeyen toz vb konar ve iz bırakır.Bunun için en ideal yollardan birisi evlerimizdeki banyolardır.Boya öncesi banyo duvarlarını hafif ıslak bir sünger ile silin ve maske benzeri bir koruyucu takın.(Tülbentte olabilir ) Boya yaparken yerçekiminide kullanın zira biraz fazla boya bile akma yapabilir.Boyayacağınız her malzeme yatay olarak boyanırsa daha iyi olur. - Nalburlarda bulabileceğiniz kolay yapıştırıp çıkartabileceğiniz (ayrıca şekil vermeside kolaydır) boyacı bantı tabir edilen malzemeden satın alın maskelemeyi onun ile yapın (hassas yerlerde 2 kat) - Astar üstüne boyayı attıktan sonra hala tam kapatmayan yerler var ise aynı anda boyamaya devam etmeyin.En az 1 saat civarı bekleyin.Eğer evinizde geniş bir fırın varsa harika.Zira boyadığınız parçayı (Plastikte 40c geçmeyin metalde 50c) boyayı atar atmaz tepsi içinde (Tabiki tepsinin önceden hazır olması lazım yeni boyalı malzemeyi koyamassınız üstüne.) fırına verin 1 saat civarı bekleyin.Boya tabir yerinde ise 'kemik' gibi olur.Daha sonra gerekiyor ise ikinci katıda atar ve işlemi tekrar edersiniz.
Spreyi asla çok yakın yada uzaktan tutmayın biraz alıştırma yapın ve spreyi sıkarken elinizi sabit tutmayın hafif bilek hareketleri ile yukarı aşağı sağa sola hareket ederek boyayın.
keşke bu konuyu dün görseydim. kasamın plastik yerlerini boyadım.boya öncesi zımparalayayım dedim.boya çıkmadı.biraz kalın zımpara kullanayım dedim bu defa da plastiği çizdim. üstüne üstlük boya almaya gittiğimde astar bulamadım.adam zaten astara gerek yok dedi.öyle boyadım. apartman dairesine kuruması için koyduğum parçaları ellek komşumuz ters çevirmiş.ve birinin üstüne kağıt koymuş. kağıdı çıkarmak içim yaptığım tırnak müdahalesinde boya çizildi.
anlayacağınız boya lahmacun oldu. ama herşeye rağmen güzel durdu.burada anlatılanların ışığında tekrar boyama yapacağım. gerçekten yararlı bir kaynak olmuş. ellerinize sağlık...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme