Şimdi Ara

sprinter atlet olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kısa mesafe yani sprinter koşucu olabilmek için nereye başvurmak gereklidir. Atletizmci olmak istiyenlere testler hangi kurum, kuruluş.. tarafından yapılıyor.

• bu konuda Gençlik ve spor il müd. nemi danışmalıyım.
  • Bulunduğun ilde eğer varsa Atletizm klüplerine başvuracaksın. Bu konuda bilgin yoksa Atletizm il temsilciliği ile görüşmen gerek onlar seni yönledirecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

Bulunduğun ilde eğer varsa Atletizm klüplerine başvuracaksın. Bu konuda bilgin yoksa Atletizm il temsilciliği ile görüşmen gerek onlar seni yönledirecektir.

Antalya'da yokmu ? yoksa benmi bulamıyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heaven07

quote:

Bulunduğun ilde eğer varsa Atletizm klüplerine başvuracaksın. Bu konuda bilgin yoksa Atletizm il temsilciliği ile görüşmen gerek onlar seni yönledirecektir.

Antalya'da yokmu ? yoksa benmi bulamıyorum ?

Şuradan bilgi alabilirsin :http://www.facebook.com/pages/TAF-Antalya-Atletizm/202370999775302?sk=wall
    Olmazsa gençlik ve spor il müdürlüğüne gideceksin, zaten bütün klüplerin (eğer varsa) kaydı vardır onlar seni yönlendirirler.

• atletizme başlama yaşı varmı yada yetenek varsa yaş farketmez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Uri Boyka.

atletizme başlama yaşı varmı yada yetenek varsa yaş farketmez mi ?

8-12 arasıdır. Gerçekten yeteneği varsa, genetik olarak uygunsa bu yaş biraz daha çıkabilir.
  • Atletizmle uğraşan kişi BESYO okumasımı gerekli. Başka bir bölüm okuyan atlet aynı zamanda atletizmle uğraşabilirmi.
  • quote:

Atletizmle uğraşan kişi BESYO okumasımı gerekli. Başka bir bölüm okuyan atlet aynı zamanda atletizmle uğraşabilirmi.

Soruyu tam anlamadım ama anladığım şekilde cevaplayayım.
    Bir sporla uğraşan birisinin, profesyonel dahi olsa istediği bölümü okumaya hakkı vardır, sen sporcusun besyo okumak zorundasın diye bir şey söz konusu değil. Şu var takımlarda oynayan, yarışan, müsabakalara giden vb. öğrencilerin doğal olarak mühendis, doktor gibi mesleklere hazırlanması pek mümkün değildir bu yüzden besyo kazanmak onun için daha kolaydır. Bir başka kolaylıksa milli olmuş sporculara besyo okumak için ösym tarafından kolaylık tanınmıştır, besyo`nun amacı zaten diplomalı eğitimci yetiştirmektir bu öğretmen olur, antrenör olur vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 12 Temmuz 2011; 12:48:27 >

• quote:

quote:

Atletizmle uğraşan kişi BESYO okumasımı gerekli. Başka bir bölüm okuyan atlet aynı zamanda atletizmle uğraşabilirmi.

Bir sporla uğraşan birisinin, profesyonel dahi olsa istediği bölümü okumaya hakkı vardır, sen sporcusun besyo okumak zorundasın diye bir şey söz konusu değil. Şu var takımlarda oynayan, yarışan, müsabakalara giden vb. öğrencilerin doğal olarak mühendis, doktor gibi mesleklere hazırlanması pek mümkün değildir bu yüzden besyo kazanmak onun için daha kolaydır. Bir başka kolaylıksa milli olmuş sporculara besyo okumak için ösym tarafından kolaylık tanınmıştır, besyo`nun amacı zaten diplomalı eğitimci yetiştirmektir bu öğretmen olur, antrenör olur vb.

Ben yanılmıyorsam şöyle bişey duymuştum. Sen bir koşucuysan eğer Besyo okuman senin için daha iyi olacaktır. Besyo okursan hem sporunla (tabi elit olarak) ilgilenebilirsin hemde sorun olmadan okulunu okuyabilirsin. Eğer aynı şekilde elit bir koşucuysan başka bir bölüm tercih edip okursan ileride senin için sıkıntı olabilir, ya sporunla uğraşman ya da okuluna devam etmen gerekebilir. Tabi elit bir sporcusun buna mütakiben derecelerinde var. böyle bişey duymuştum.

• benim yaş 21 sırf spor olsun diye ilerki aylarda başlamayı düşünüyorum ama kısa mesafede çok hızlıyım bişey çıkarmıki beğenirlerse falan
  • quote:

quote:

quote:

Ben yanılmıyorsam şöyle bişey duymuştum. Sen bir koşucuysan eğer Besyo okuman senin için daha iyi olacaktır. Besyo okursan hem sporunla (tabi elit olarak) ilgilenebilirsin hemde sorun olmadan okulunu okuyabilirsin. Eğer aynı şekilde elit bir koşucuysan başka bir bölüm tercih edip okursan ileride senin için sıkıntı olabilir, ya sporunla uğraşman ya da okuluna devam etmen gerekebilir. Tabi elit bir sporcusun buna mütakiben derecelerinde var. böyle bişey duymuştum.

Hangi bölümde olursan ol mesela çalışıyorsan gerekli belgeleri sunduktan sonra derslerden muhaf tutulma hakkın var sadece besyo değil. Ama besyo da dahil vize ve finallere girmek zorundasın kimseye o konu da ayrıcalık tanınmaz. Zaten her üniversiteye giden "dersten değil hocadan geçilir" sözünü bilir; kolay kolay hiç bir hoca da milli bir öğrencisine zorluk çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 13 Temmuz 2011; 12:56:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.