Şimdi Ara

Ralli Pilotu Olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
2
Favori
8.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar öncelikle baştan belirteyim öyle sokak arasında el freni falan çeken serseri tiplerden değilim.Adam gibi kurallara uyarak sürerim.Ama hıza çok merakım var.Basılacak yerlerde hiç kaçırmam basarım.Bu konu çok aklıma takılıyor,prof. bir ralli pilotu olmak için ne yapılmalı?Eğitim veren bir yer yok mudur ülkemizde?Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu motosiklet de dünya şampiyonu oldu.Onun gibi dünyaya açılmak için ne yapmam lazım?Durumumuz iyi maddi,manevi her türlü destek alırım.Nereye başvurmam lazım,nasıl olunur?

Konu gereksiz polemiğe kaymassa çok sevinirim.Ciddi bir konu ve tüm samimiyetimle soruyorum teşekkürler.

• hangi şehirdesin? Ankara'daysan Gazi.Üni. Müh. Fak. motorsporları topluluğu (GAZİMOST) bu eğitimi vermektedir. Pilotluğun yolu ko-pilot olmaktan başlar, uzun süren bir eğitimdir; direksiyon başına geçmek uzun zaman ister. Benim sana tavsiyem, g25 tarzı bir direksiyon setiyle RBR oynayarak kendini geliştirmendir, pist yarışları için de LFS öneririm. Ülkemiz koşullarında ralli pilotu olmanın hiçbir getirisi yoktur. Sadece hobi olarak yapılabilir. Bu işte para yok malesef ülkemizde, çünkü destek yok, popüler değil, reklam yok, sponsor sıkıntısı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

hangi şehirdesin? Ankara'daysan Gazi.Üni. Müh. Fak. motorsporları topluluğu (GAZİMOST) bu eğitimi vermektedir. Pilotluğun yolu ko-pilot olmaktan başlar, uzun süren bir eğitimdir; direksiyon başına geçmek uzun zaman ister. Benim sana tavsiyem, g25 tarzı bir direksiyon setiyle RBR oynayarak kendini geliştirmendir, pist yarışları için de LFS öneririm. Ülkemiz koşullarında ralli pilotu olmanın hiçbir getirisi yoktur. Sadece hobi olarak yapılabilir. Bu işte para yok malesef ülkemizde, çünkü destek yok, popüler değil, reklam yok, sponsor sıkıntısı var.

Dostum sponsora falan hiç gerek yok maddi yönden sıkıntı yaşamıyorum çok şükür.İstanbuldayım üni. hazırlanıyorum.Eğitim falan almak istiyorum.İleride büyük yarışlara katılıp ülkemizi temsil etmek istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Çok Sarhoşum Gel Beni Al

quote:

hangi şehirdesin? Ankara'daysan Gazi.Üni. Müh. Fak. motorsporları topluluğu (GAZİMOST) bu eğitimi vermektedir. Pilotluğun yolu ko-pilot olmaktan başlar, uzun süren bir eğitimdir; direksiyon başına geçmek uzun zaman ister. Benim sana tavsiyem, g25 tarzı bir direksiyon setiyle RBR oynayarak kendini geliştirmendir, pist yarışları için de LFS öneririm. Ülkemiz koşullarında ralli pilotu olmanın hiçbir getirisi yoktur. Sadece hobi olarak yapılabilir. Bu işte para yok malesef ülkemizde, çünkü destek yok, popüler değil, reklam yok, sponsor sıkıntısı var.

Dostum sponsora falan hiç gerek yok maddi yönden sıkıntı yaşamıyorum çok şükür.İstanbuldayım üni. hazırlanıyorum.Eğitim falan almak istiyorum.İleride büyük yarışlara katılıp ülkemizi temsil etmek istiyorum

Öncelikle senin dostun değilim bir, ikincisi sponsora ihtiyacım yok diyecek kadar zengin ailen varsa, git Volkan Işık'tan özel ders al, tabi İngilizce bilmeyene ders vermez onu da bil.

• quote:

quote:

Çok geç kalmışsın, 17-18 yaşlarında olduğunu varsayıyorum...

Bu işe çocukken karting yarışlarına katılarak başlaman lazımdı. Bilgi ve referans için: Ankara AIRES Karting Arena diyorum... oradaki düzenli yarışan 11-12 yaşındaki bebeler şu forumdaki herkesten iyi pilotaja sahiptir şu an. (go kart için konuşuyorum)

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle senin dostun değilim bir, ikincisi sponsora ihtiyacım yok diyecek kadar zengin ailen varsa, git Volkan Işık'tan özel ders al, tabi İngilizce bilmeyene ders vermez onu da bil.

Pardon beyefendi durumumun iyi olması suçmuş gözünüzde anlamadım.Doğru söylüyosun dostum falan değilsin Kısa bir not düşeyim ingilizce biliyorum.Ben nasıl yarışlara gireceğim diyorum.Yarım ağız cevap vermene gerek yoktu.Neyse sağol yine de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Çok geç kalmışsın, 17-18 yaşlarında olduğunu varsayıyorum...

Bu işe çocukken karting yarışlarına katılarak başlaman lazımdı. Bilgi ve referans için: Ankara AIRES Karting Arena diyorum... oradaki düzenli yarışan 11-12 yaşındaki bebeler şu forumdaki herkesten iyi pilotaja sahiptir şu an. (go kart için konuşuyorum)

Arabalara çok sonradan merak sardım.20 Yaşındayım gerekli tüm eğitimleri alabilirim.Adam gibi bu işi yapıp yükselmek isterdim.Araştıracağım umarım çok geç değildir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gemi Kaptanı Olmak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selam arkadaşlar öncelikle baştan belirteyim öyle sokak arasında el freni falan çeken serseri tiplerden değilim.Adam gibi kurallara uyarak sürerim.Ama hıza çok merakım var.Basılacak yerlerde hiç kaçırmam basarım.Bu konu çok aklıma takılıyor,prof. bir ralli pilotu olmak için ne yapılmalı?Eğitim veren bir yer yok mudur ülkemizde?Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu motosiklet de dünya şampiyonu oldu.Onun gibi dünyaya açılmak için ne yapmam lazım?Durumumuz iyi maddi,manevi her türlü destek alırım.Nereye başvurmam lazım,nasıl olunur?

Konu gereksiz polemiğe kaymassa çok sevinirim.Ciddi bir konu ve tüm samimiyetimle soruyorum teşekkürler.

Sana tek tavsiyem Volkan Işık akademi...... Araştır google dede den. Bilgilerini bulursun....

• quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

Selam arkadaşlar öncelikle baştan belirteyim öyle sokak arasında el freni falan çeken serseri tiplerden değilim.Adam gibi kurallara uyarak sürerim.Ama hıza çok merakım var.Basılacak yerlerde hiç kaçırmam basarım.Bu konu çok aklıma takılıyor,prof. bir ralli pilotu olmak için ne yapılmalı?Eğitim veren bir yer yok mudur ülkemizde?Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu motosiklet de dünya şampiyonu oldu.Onun gibi dünyaya açılmak için ne yapmam lazım?Durumumuz iyi maddi,manevi her türlü destek alırım.Nereye başvurmam lazım,nasıl olunur?

Sana tek tavsiyem Volkan Işık akademi...... Araştır google dede den. Bilgilerini bulursun....

Çok çok teşekkür ederim yarın arayacağım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

Çok çok teşekkür ederim yarın arayacağım

Eğitimi biraz ağırdır. Bende üniversiteden biraz boşluk bulabilirsem ileriye doğru başlayacağım...

• O kadar geçici bir heveski...konuşmak bile istemiyorum
  • quote:

quote:

quote:

Iki de tokat çarpsaydìn tam olacakti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o kadar iyi reflekslerin olduğuna inanıyomusun yoksa ölü bi kedinin refleskleri kadar mı iyi bide yaşın büyük çok zor inan bana her kişinin harcı değildir ralli pilotu olmak
  • quote:

quote:

XXX

Maddi yonden sikintin yoksa zaten ailende / etrafinda bu islerle ugrasan birileri olmasi lazim, ailende / etrafinda bu kisilerden yoksa korkarim ki maddi olarak sikinti icerisindesin, en azindan ralli yapamayacak kadar...

Bindigin arabanin sifir km parasini bir yilda yersin

Yani Fiesta / C2 ile yarisirsan 20K euro, Evo ile yarisirsan 40K euro en az cebinden cikar bunlar yillik masraflarin...

Evo'nun sanzumani diffransiyeli kac para bir bak, kirarsan sen odersin...

Yaris sigortalari genelde 5.000 euro'ya kadar muafiyetsizdir, arabayi vurursan ilk 5.000 euro senden cikar ustunu sigorta karsilar ama sigortala pahali...

• quote:

Orijinalden alıntı: kick down

o kadar iyi reflekslerin olduğuna inanıyomusun yoksa ölü bi kedinin refleskleri kadar mı iyi bide yaşın büyük çok zor inan bana her kişinin harcı değildir ralli pilotu olmak

Kendini övdü gibi olacak belki ama gerçekten reflekslerimin iyi olduğuna inanıyorum ve aşırı rahatım heyecanlanmam.Zoru başarmak istiyorum

@drahte 1905
    Hocam ben öyle mah. arası rallilerden bahsetmiyorum.Gerçekten bu işin hakkını verip Dünya'ya açılmak istiyorum.Ailemde bu işlerle ilgilenen yok evet çünkü hepsi işinde gücünde meşgul insanlar.Bu bir tutku gibi bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çok Sarhoşum Gel Beni Al -- 15 Ocak 2012; 21:28:26 >
  • quote:

quote:

o kadar iyi reflekslerin olduğuna inanıyomusun yoksa ölü bi kedinin refleskleri kadar mı iyi bide yaşın büyük çok zor inan bana her kişinin harcı değildir ralli pilotu olmak

Kendini övdü gibi olacak belki ama gerçekten reflekslerimin iyi olduğuna inanıyorum ve aşırı rahatım heyecanlanmam.Zoru başarmak istiyorum

@drahte 1905
    Hocam ben öyle mah. arası rallilerden bahsetmiyorum.Gerçekten bu işin hakkını verip Dünya'ya açılmak istiyorum.Ailemde bu işlerle ilgilenen yok evet çünkü hepsi işinde gücünde meşgul insanlar.Bu bir tutku gibi bir şey

WRC'de yarismak istiyorsan, WRC arabalarinin TANESI 100 ila 250K EURO

Bunlar ikinci el rakamlari, ama arabanin yedekleri cok cok daha pahali, bir camurluk ici yaklasik 30K Euro [Fren, Amortisor, Jant] [Evet sadece bir camurluk]

Ya sirf antremanlarda yakacagin benzin ve lastik giderleri 6 basamakli cikacaktir...

Ve bir WRC takiminin yillik butcesi sezon basina 10 ila 5 M Dolar civarinda

Yillik 5 ila 10M dolarin varsa, git Ibiza'dan bir ev al dunyaya acilirsin oradan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 15 Ocak 2012; 21:36:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

quote:

@drahte 1905

WRC'de yarismak istiyorsan, WRC arabalarinin TANESI 100 ila 250K EURO

Bunlar ikinci el rakamlari, ama arabanin yedekleri cok cok daha pahali, bir camurluk ici yaklasik 30K Euro [Fren, Amortisor, Jant] [Evet sadece bir camurluk]

Ya sirf antremanlarda yakacagin benzin ve lastik giderleri 6 basamakli cikacaktir...

Ve bir WRC takiminin yillik butcesi sezon basina 10 ila 5 M Dolar civarinda

Yillik 5 ila 10M dolarin varsa, git Ibiza'dan bir ev al dunyaya acilirsin oradan...

Ya zorla ailemin mal varlığını mı dökelim usta ne istiyosun anlamadım ki
    Bu işi prof. olarak yapacağım için o paraları tabiki veririm.Benim paradan yana bir sıkıntım olmaz tek derdim büyük bir pilot nasıl olunur nasıl dünya'ya açılırım kendimi nasıl geliştiririm?Arabaların parça fiyatları değil o aşamaya nasıl gelindiği

• dünya çapında bi pilot olmak istiyosan 5 yaşına geri dönmelisin benim araştırdığım bütün yarışçılar o yaşlarda cartingle başlamış önce kasaba birincisi sonra il birincisi sonra bölge birincisi sonra ülke olmuşlar en sonundada birilerinin dikkatini çekmişler her safada ayrı bi licance gerekiyo ayrıca wrc düşünüyosan FİAya kadar git bence...
  • Bende bi aralar araştıyordum Volkan Işık akademi çıktı karşıma.
    Ama ben ralli pilotluğu için değil ileri sürüş teknikleri için araştırmıştım.
  • Yorumları okudum da, adama neden azarlar gibi cevaplar yazıldığını anlamadım. Eğer bilginiz varsa, söyleyin geçin. Sanki kabahatli bir iş yapmak istiyor.. Sürekli bir eleştiri, bir küçük görme çabaları falan. Yakışmıyor arkadaşlar.

Bak arkadaşım, hiçbir şey için geç değildir. Evet, biraz geç kalmış olabilirsin ama dediğim gibi geç değil. Volkan Işık ralli işine girdiğinde 19, başladığında 22 yaşındaydı. Şimdi ise dünyaca ünlü bir ralli pilotu. İsteyince olabiliyor. Ama arkadaşların söyleyiş tarzı biraz sert olsa da haksız değiller. Bu iş için cidden sağlam bütçen olması lazım. Ayrıca bu kadar ciddi bir iş olarak yapmak istiyorsan bu senin mesleğin olacaktır. WRC gibi hedeflerin varsa hayatını buna göre yönlendirmelisin. Geçici heves ile yapılacak bir iş değil. Çalışma şartları ağırdır. Her bünye kaldıramayabilir.

Maddi durumunun çok iyi olduğunu varsayıyorum. Yaptığın yorumlardan bu anlaşılıyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.