Şimdi Ara

Sputnik V aşısının Twitter hesabı kısıtlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sputnik V aşısının Twitter hesabı kısıtlandı

Tüm dünyada Covid-19 için aşılama süreci başlamışken Rusya cephesinden ilginç bir haber geldi. Ülkenin geliştirdiği ve dağıtıma başladığı ilk Covid-19 aşısı olma özelliğine sahip Sputnik V projesinin Twitter hesabı kısıtlandı.

Sebebi bilinmiyor

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu – RDIF tarafından himaye edilen ve Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik V aşısı dünyada bir ülke tarafından onaylanan ilk Covid-19 aşısı olmuştu. Twitter üzerinden gelişmeleri aktaran hesap kısıtlanmış durumda.

Ayrıca Bkz.Sızıntılar gerçek miydi?! "Tüm Samsung Galaxy S21 ailesini denedim!"

ABD’deki Kongre baskını esnasında Trump’a uyguladığı katı kurallarla bilinen Twitter görünen o ki Sputnik V projesine de acımadı. RDIF şeffaf bir şekilde gelişmeleri paylaştıklarını ve neden engellendiklerine dair bir araştırma başlattıklarını belirtiyor.

Twitter da genelde engellemeler konusunda resmi bir açıklama yapmıyor ancak öncesinde kullanıcılara bazı uyarılar gönderiyor. Sputnik’in son gönderileri nelerle ilgiliydi ve kural ihlali var mıydı bunlara bakılacak.

Kaynak:https://tass.com/society/1245049

• kapatmanin hakli nedenleri olabilir ayri konu ama dunyada herkesin bilgi paylasiminda bulundugu bir platformdan bahsediyorsak kimin hakli kimin haksiz olduguna, kimin yalan haberle platformu kotuye kullanidigina karar verecek merci ozel bir sirket olmamali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 15 Ocak 2021; 12:15:39 >
  • Sanırım dünyayı sosyal medya platformları yönetiyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 15 Ocak 2021; 11:17:15 >
  • Twitter yeterince saçmalamadı mı sizce de? Ben çoktan bıraktım kullanmayı da. Merak ettim.

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Yalan haberler konusu çok büyüdü ve etkilerini gördük. Cambridge Analytica bazı küçük ülkelerde seçim sonuçlarıni değiştirdi. Belki başka şirketler bile hâlâ bunu yapıyor. O yüzden ki birileri yalan haberleri açıklamalı ve bunu bir devlet yapmamalı. Çünkü çıkarlarına göre hareket eder.
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

devlet civarlari icin hareket eder, kar amacli bir sirket sadece ve sadece kar icin hareket eder. bagimsiz yargi tarafindan denetlenmesi gerekir.

• Dünyayı kim yönetiyor abi ?? bana matematiksel olarak aciklabilir misin 🤔
  • Benzer bir durum Trump yerine başka bir ülkede olsa hayatta yasaklamazlardı.
  • california'dan şüpheli bir erişim olduğu için kapatılmış diye bilgi vermiş twitter... sonra da açmışlar hesabı.

• darkaura kullanıcısına yanıt
    Yargı da eninde sonunda devlete bağlı
  • bu twitter cidden sıkmaya başladı

keşke ülkeler toplu olarak twitteri kovsa

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

Yargı da eninde sonunda devlete bağlı

bu sebebden kuvvetler ayriligi diye bir ilke var. turkiyede pek bilinmesede. bunu benimseyen uluslarda is ticaret insan iliskileri adaletli sekilde yurudugu icin gelisip zenginlesiyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.