merhaba arkaşlar visual studioda yaptıgım programın içine sql dosyalarını(mdf,ldf) alıp projeyi nereye taşırsam çalışmasını istiyorum sql bağlantısını bu bilgisayara kurdum için okula götürdüğüm zaman çalışmıcak bende attach detach işleriyle uğraşmak istemiyorum yardım edebilecek bilgisi olan varmı ?
bende hiç bişey bulamadım ama misal visual studioda New > Web Site > ASP.NET Web Site projesi açarsanız asp.net bize hazır sundugu sablon ve tasarım görürüz onu biraz kurcaladım debug edip bir üyelik aldıgımız zaman solutions kısmında bulunan app_data dizininde bahsettiğim gibi sql dataları çıkıyo mdf,ldf olarak kodları baya bi kurcaladım ama hiç karşılaşmadıgım çok değişik kodlar
somee.com dan ücretsiz bir alan alıp oradaki sql e dosyalarını attach edersen oradaki connection stringi kullanarak projeni istediğin yerde çalıştırabilirsin. Bedavaya veritabanını internete taşıyabilirsin yani. Böylece bu tarz şeylerlede uğraşmamış olursun. somee yi biraz kurcala ben bir çok projemi o sitenin veritabanı kısmını kullanarak hallettim. :)
benimde aklıma gelmişti ama ücretsiz alanlar cok uğraştırıyo diye ugrasmak istememiştim çok teşekkür ederim şimdi biraz karıştırcam :) inş beceririm
Mobil mssql var onu kullan.Ufak işler için idealdir.
Fearow
kullanıcısına yanıt
Entity framework code-first ile yapabilirsiniz ama çalışması için kurulu bir mssql olması gerekiyor ve connection string in doğru olması gerekiyor.
Ama benim için mssql olması öndmeli değil datalar tutulsun yeter diyorsanız nosql teknolojilerini araştırmanızı tavsiye ederim. Linq desteği verdiği için db4o dan başlayabilirsiniz.
teşekkür ederim araştırıcam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme